Power Rangers Operation Overdrive

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Power Rangers Operation Overdrive
Tyyli toiminta-seikkailu
Kestoaika 22 minuuttia
Pääosissa James Maclurcan
Caitlin Murphy
Samuell Benta
Rhoda Montemayor
Gareth Yuen
Dwayne Cameron
Rod Lousich
David Weatherley
Kelson Henderson
Gerald Urquhart
Ria Vandervis
Alkuperämaa  Yhdysvallat
 Uusi-Seelanti
Verkko Yhdysvallat ABC
Suomi Jetix
Esitetty 26. helmikuuta 2007 – 12. marraskuuta 2007
Tuotantokausia 1
Jaksoja 32
Tuotanto
Tuottaja(t) Janine Dickins
Charles Knight
Vastaava(t) tuottaja(t) Bruce Kalish
Koichi Sakamoto
Ohjaaja(t) Jonathan Brough
Britta Johnstone
Vanessa Alexander
Mike Smith
Charlie Haskell
Käsikirjoittaja(t) John Tellegen
Jackie Marchand
David Garber
Tuotantoyhtiö(t) BVS Entertainment
Jetix
Edeltäjä Power Rangers Mystic Force
Seuraaja Power Rangers Jungle Fury
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Power Rangers Operation Overdrive on yhdysvaltalainen 32-osainen lasten televisiosarja, joka oli samalla 15. Power Rangers -tuotantokausi. Operation Overdrive käytti japanilaisen 30. Super Sentai -sarjan GoGo Sentai Boukengerin lavaste-, asu- ja kuvamateriaalia. Sarja esitettiin Yhdysvalloissa 26. helmikuuta 200712. marraskuuta 2007. Se on esitetty myös Suomessa Jetix-kanavalla. Sarjan tuotti Disney yhdessä Toei Companyn kanssa.

Toisin kuin aiemmissa Power Rangers -sarjoissa, Operation Overdrivessa rangerit tutkivat, toimivat ja taistelivat vihollisiaan vastaan useissa eri maissa ympäri maailmaa eivätkä pelkästään keskittyneet omaan kotikaupunkiinsa San Angelesiin. Matkoillaan rangerit kävivät Atlantiksella[1], Atlantin ja Tyynenmeren saarilla, Saint Lucialla[2], Istanbulissa[3], Lontoossa[4], Portugalissa[5], Indonesiassa[6], Norjassa[7], Meksikossa[8], Egyptissä[9], Floridassa[10], Kreikassa[11] ja Japanissa[12]. He kävivät taistelemassa vihollisiaan vastaan myös Rotumalla[13], Australiassa[14], Brasiliassa[5] ja Stonehengellä[15].

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Viisi rohkeaa, seikkailuhenkistä ja kamppailulajeja taitavaa nuorta aikuista valitaan etsimään viittä myyttisestä Corona Aurora -kruunusta vietyä jalokiveä ennen niiden päätymistä pahojen veljesten Moltorin ja Fluriousin käsiin, jotka Corona Auroran vartija oli onnistunut kauan sitten karkottamaan.[16] Miljardööri ja seikkailija Andrew Hartfordin löydettyä kruunun veljekset pääsivät jälleen vapaaksi ja lähtivät uudestaan jahtaamaan kruunua ja sen jalokiviä. Sen seurauksena Andrew Hartford valitsi joukon lahjakkaita nuoria Power Rangereiksi ja muunsi heidän DNA:taan tehden heistä fyysisesti vahvempia. Moltorin ja Fluriousin oli tarkoitus ensin työskennellä yhdessä, mutta pian heistä kuitenkin tuli kilpailijoita keskenään. Moltor onnistui saamaan Corona Auroran itselleen, mutta ilman sen jalokiviä kruunu ei pystynyt antamaan hänelle voimia.[13] Myöhemmin pahat ninjasoturit Kamdor ja Miratrix liittyivät etsimään jalokiviä[17] kuten myös kissamaiset 'Fearcatit'[5]. Vähän sen jälkeen rangereiden ryhmään liittyi kuudes jäsen Tyzonn, joka oli kotoisin toisesta aurinkokunnasta Mercuria-planeetalta[18].

Tehtävien suorittamista helpottamaan rangerit saivat käyttöönsä futuristisia laitteita ja teknologiaa. Power Rangerit saivat sarjan edetessä käyttöönsä monimutkaisempia laitteita ja voimia samalla kun viholliset tulivat pahemmiksi. Rangerit käyttivät geenimuuntelulla saamiaan yli-inhimillisiä kykyjä vain harvoin. Sarjan juoneen yhdistettiin myös muinaisia legendoja kuten Thorin vasara, Atlantis ja Poseidon, joka mainittiin sen roomalaisella nimellä Neptunus.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Power Rangerit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mackenzie "Mack" Hartford
Mack on Punainen Operation Overdrive Ranger[19]. Hän piti seikkailukirjojen lukemisesta.[20] Hänen erityistaitonsa oli painavienkin asioiden nostaminen ilman apuvoimia.[13] Hän oli Power Rangereiden rahoittajan ja voimien antajan, Andrew Hartfordin, poika. Myöhemmin selvisi, että hän oli "isänsä" rakentama androidi, jonka muistiin oli mahdollista yhdistyä tietokoneella. Asian selvittyä Mackille hän oli vihainen isälleen, joka ei ollut kertonut totuutta hänelle ennen sen tuloa välttämättömäksi.[10] Sen jälkeen Mack ei juurikaan enää välittänyt omasta elämästään ja piti sitä ihmisten elämää arvottomampana. Hän taisteli aina vain uhkarohkeammin ja otti suurempia riskejä. Häntä näytteli James Maclurcan.
William "Will" Aston
Will on Musta Operation Overdrive Ranger[19]. Hän oli ammattivaras, jolla oli erityistaitoinaan tavallista paremmat kuulo- ja näköaisti. Ennen rangeriksi tulemistaan Will oli ryöstökeikalla Brasiliassa.[20] Hänellä oli vaikeuksia uskoa yliluonnollisiin asioihin, kuten lohikäärmeisiin ja kruunun voimiin. Häntä näytteli Samuell Benta.
Dax Lo
Dax on Sininen Operation Overdrive Ranger[19]. Hän oli aliarvostettu sijaisnäyttelijä ja pilailija, joka pystyi hyppimään valtavia hyppyjä. Ennen rangeriksi tulemistaan Dax työskenteli Hollywoodissa.[20] Hän oli myös yksi sarjan kevennyshahmoista. Häntä näytteli Gareth Yuen.
Veronica "Ronny" Robinson
Ronny on Keltainen Operation Overdrive Ranger[19]. Hän oli itsevarma ja joskus liiankin kilpailuhenkinen kilpa-ajaja. Ennen rangeriksi tulemistaan Ronny oli kilpailemassa Italian osakilpailussa.[20] Hänen geneettisesti paranneltu kykynsä oli yli-inhimillinen nopeus. Häntä näytteli Caitlin Murphy.
Rose Ortiz
Rose on Vaaleanpunainen Operation Overdrive Ranger[19]. Hän oli Mensa-tason arkeologi, joka piti runoudesta ja mytologiasta. Kiinnostuksen kohteidensa ansiosta hän oli korvaamaton tietolähde hänen ja muiden rangereiden aarrejahdeissa. Häneltä puuttui usein huumorintaju, vaikka välillä kertoikin vitsejä. Hän pystyi muuttumaan näkymättömäksi. Ennen rangeriksi tulemistaan Rose opiskeli Lontoossa[20]. Häntä näytteli Rhoda Montemayor.
Tyzonn
Tyzonn oli Mercury Ranger[19]. Hän pystyi muuttumaan elohopeaksi ja oli kotoisin toisesta aurinkokunnasta Mercuria-planeetalta[18]. Hän seurasi Fearcateja Maahan, kun halusi kostaa heille entisen pelastusryhmänsä jäsenten kuolemat. Myöhemmin selvisi, että Tyzonnin tyttöystävän uskottiin myös kuolleen Crazar nimisen Fearcatin toimesta.[21] Häntä näytteli Dwayne Cameron.

Liittolaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Andrew Hartford
Andrew oli Mackin isä. Hän oli seikkailija ja miljardööri, joka loi Operation Overdrive Power Rangerit etsimään Corona Auroran jalokiviä ja taistelemaan vihollisia vastaan.[20] Hänen piti alun perin itse olla punainen ranger. Hän antoi paikkansa pojalleen vastentahtoisesti, sillä ei halunnut asettaa poikaansa vaaroille alttiiksi.[13] Häntä näytteli Rod Lousich.
Spencer
Spencer oli Hartfordien hovimestari. Hänellä oli läheiset välit Mackin kanssa ja hän antoi rangereille neuvoja.[20] Hän kertoi hauskoja vitsejä ja auttoi rangereita välillä taisteluissa joko valeasuissa tai lähettämällä heille zordeja. Spencer ei aluksi uskonut Corona Auroran olemassaoloon tai sen voimiin[20]. Häntä näytteli David Weatherley.
Sentinel Knight
Alkuperäinen Corona Aurora -kruunun vartija. Kauan sitten, kun hän tunsi kruunun olleen vaarassa hän piilotti sen viisi jalokiveä ja itse kruunun eri puolille Maapalloa. Kruunun löydyttyä hän palasi henkimuodossa vaatimaan Andrew'ta ja rangereita suojelemaan sitä.[20] Hän ilmestyi myöhemmin uudestaan ja auttoi Tyzonnia saamaan oikean muotonsa takaisin kertomalla kahden Corona Auroran jalokiven pystyvän joko tuhoon tai ihmeeseen[22]. Kun Mack antoi hänelle Excelsior-miekan Sentinel Knight yhdistyi sen kanssa ja hänestä tuli entistä vahvempi[23]. Kun Corona Aurora oli taas koossa ja hänen hallussaan Sentinel Knight erosi Excelsior-miekasta. Hän muutti sitten kruunun avulla Mackin ihmiseksi.[24] Äänenä toimi Nic Sampson.

Aiempien kausien Power Rangerit: Kun Thrax voitti Overdrive Rangerit ja heidän yhteytensä morphiointihilaan katkesi jäivät jalokivet ilman suojelua. Sen seurauksena Sentinel Knight kokosi viisi aiemmilta tuotantokausilta tuttua Power Rangeria yhteen suojelemaan jalokiviä ja pysäyttämään Thraxin ja hänen kokoamansa pahan liittouman.[15] Rangerit olivat:

Alpha 6
Palauttaakseen Overdrive Rangereiden yhteyden morphinointihilaan Adam kävi muiden aiemmilta kausilta tuttujen rangereiden kanssa hakemassa Alphan Angel Grovesta, joka oli palannut Mirinoilta Maahan ja varastoitu laatikkoon. Andrew'n aktivoitua hänet Alpha meni morphiointihilaan ja korjasi Thraxin aiheuttamat vahingot.[23] Äänenä toimi Campbell Cooley.
Vella
Vella oli Tyzonnin tyttöystävä. Hän oli Tyzonnin tavoin mercurialainen ja entinen pelastusryhmän jäsen, joka oli jotenkin pelastautunut Fearcatien räjäyttämästä kaivoksesta. Tyzonn uskoi alun perin hänen kuolleen kaivokseen muiden pelastusryhmän jäsenten kanssa.[18] Crazar niminen Fearcat esiintyi hetken hänenä[25]. Myöhemmin selvisi Vellan olleen Moltorin vankina, kun Moltor ilmestyi Fluriousin jääluolaan tyttö ja Corona Aurora -kruunu mukanaan.[12] Moltorin tuhoutumisen jälkeen Flurious piti vuorostaan Vellaa vankinaan. Vellalla oli Tyzonnin tavoin hopeiset silmät ja vaaleat hiukset. Norg vapautti Vellan, kun Flurious oli jättänyt heidät Chillereiden tuhottavaksi. Myöhemmin Vella palasi yhteen Tyzonnin kanssa.[24] Häntä näytteli Beth Allen.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Power Rangers Operation Overdrivessa rangereiden on taisteltava neljää kilpailevaa vihollisryhmittymää vastaan ja estettävä heitä saamasta Corona Auroran jalokiviä itselleen.

Flurious
Flurious oli yksi päävihollisista, joka viihtyi kylmissä oloissa jäätiköllä.[26] Hän oli ollut aiemmin ihminen, mutta yritettyään viedä Corona Auroran hän muuttui jäähirviöksi. Hän otti usein yhteen veljensä Moltorin kanssa selvittääkseen mitä hän oli tekemässä. Mack tuhosi Fluriousin käyttämällä kaikki voimansa ja uhraamalla itsensä.[24] Häntä näytteli Gerald Urquhart.
Norg
Norg sanoi olevansa maailman viimeinen lumimies[6]. Hän asui vuorilla, jonne Flurious perusti tukikohtansa. Norgista tuli sen jälkeen Fluriousin kätyri, jolle hän antoi suoritettavaksi yksinkertaisia tehtäviä ja jota hän määräili.[20] Norg yritti kovasti voittaa uuden herransa hyväksynnän, mutta ei koskaan onnistunut siinä. Norg oli ennemminkin harmiton, hieman kömpelö, yksinkertainen ja tunteikas otus kuin paha. Äänenä toimi Kelson Henderson.
Moltor
Moltor oli Fluriouksen veli, jonka tukikohta sijaitsi kuumassa ympäristössä tulivuoren sisällä.[26] Hän oli myös yksi päävihollisista. Hän oli ollut aiemmin ihminen, mutta yritettyään viedä Corona Auroran hän muuttui liskomaiseksi tulihirviöksi. Flurious muutti hänet myöhemmin jääksi ja rikkoi palasiksi, kun Moltor meni pyytämään häneltä turvapaikkaa.[12] Äänenä toimi Mark Ferguson.
Kamdor
Oli panssaroitu ninja, joka työskenteli Miratrixin kanssa. Kamdor oli aluksi vankina Miratrixin kaulakorun sisällä kunnes pääsi vapaaksi Willin varastaman laitteen avulla[3]. Hän pystyi luomaan ja suurentamaan hirviöitä. Will tuhosi Kamdorin myöhemmin kaksintaistelussa. He taistelivat tasaväkisinä toisiaan vastaan väsymiseen asti, jonka jälkeen Kamdor huomasi haavoittuneensa ja räjähti.[11] Äänenä toimi Adam Gardiner.
Miratrix
Oli paha ninja, joka johti kolmatta vihollisryhmittymää yhdessä Kamdorin kanssa.[17] Hän toimi Kamdorin liittolaisena ja palvelijana kunnes Kamdor hylkäsi hänet epäonnistumistensa johdosta. Sen jälkeen Kamdor vangitsi hänet samaan koruun, jossa oli aiemmin itse ollut vankina. Ei ole varmaa, mitä Miratrixille tapahtui Kamdorin tuhoutumisen jälkeen, vaikka Flurious ja Will sanoivat Miratrixin tuhoutuneen Kamdorin mukana.[11] Häntä näytteli Ria Vandervis.
Mig
Vihreä kissamainen avaruusolio, joka yhdessä Cheetarin kanssa yritti vapauttaa muut Fearcatit peilin sisältä, jossa ne olivat vankeina.[5] Rangerit voittivat sen taistelussa. Flurious herätti sen takaisin henkiin voimakkaan gyron avulla ja se muuttui kyborgiksi.[18] Mig tuhoutui myöhemmin Tyzonnin toimesta.[25] Äänenä toimi Kelson Henderson.
Benglo
Iso tiikerimäinen avaruusolio, jonka Mig ja Cheetar onnistuivat vapauttamaan peilistä. Kun Cheetar tuhoutui DriveMax Ultrazordin voimasta oli Benglo ja Mig ainoat jäljellä olleet Fearcatit.[5] Flurious muutti myös Benglon voimakkaaksi kyborgiksi kun Benglo oli ensin hävinnyt rangereille taistelussa[18]. Mack tuhosi hänet myöhemmin punaisena Sentinel Rangerina.[25] Äänenä toimi David Weatherley.
Cheetar
Musta gepardimainen Fearcat, jolla oli väkivaltainen luonne. Se tuli Maahan yhdessä Migin kanssa etsimään Corona Auroran jalokiviä tarkoituksenaan vapauttaa muut Fearcatit peilistä, jossa ne olivat vankeina. Cheetar tuhoutui DriveMax Ultrazordilla.[5] Äänenä toimi James Gaylyn.
Crazar
Oli susimainen naaras Fearcat, jonka uskottiin tuhoutuneen kauan sitten samassa luolassa Tyzonnin entisen ryhmän ja tyttöystävän, Vellan, kanssa.[21] Tyzonn myöhemmin tuhosi hänet lopullisesti.[25] Äänenä toimi Lori Dungey.
Thrax
Rita Repulsan ja Lord Zeddin poika, joka palasi kostamaan Sentinel Knightille vangitsemisensa avaruussäiliöön. Hän kokosi neljän kilpailevan vihollisryhmittymän johtajat yhteen pahaksi liittoumaksi, jotka onnistuivat katkaisemaan Overdrive Rangereiden yhteyden morphiointihilaan.[15] Myöhemmin Sentinel Knight tuhosi hänet.[23] Häntä näytteli Glen Levy.
Chillerit
Olivat Fluriousin rivisotilaita. Ne pystyivät käyttämään jääpuikkoja aseinaan.
Lava Lizardit
Liskomaisia Moltorin rivisotilaita.

Artefaktit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rangerit ja heidän vihollisensa matkustivat eri puolilla maailmaa etsimässä Corona Auroran jalokiviä. Tutkimusmatkoillaan he törmäsivät muinaisesineisiin, jotka toimivat johtolankoina kadonneiden jalokivien löytämisessä.

  • Corona Aurora: Corona Aurora muistutti ulkomuodoltaan Euroopassa keskiajalla käytettyjä hallitsijoiden kruunuja, mutta siinä väitettiin olleen yliluonnollisia voimia. Sitä kutsuttiin usein myös Jumalten Kruunuksi. Estääkseen kruunun päätymisen pahoihin tarkoituksiin oli Sentinel Knight piilottanut kruunun jalokivet ja itse kruunun ympäri Maapalloa.[20] Sarjan alussa kruunu oli Adrew'lla, mutta paha Moltor varasti sen häneltä[13].
  • Neptunuksen kotelo: Tämä muinaisesine löytyi sinetöitynä Atlantiksella olleen temppelin alttarilta. Rangerit avasivat kotelon toivoen sen sisältävän yhden Corona Auroran jalokivistä. Sen sisältä löytyi ensimmäinen Neptunuksen kääröistä.[1]
  • Neptunuksen kääröt: Ensimmäinen kolmesta kääröstä löytyi Neptunuksen kotelon sisältä. Rose ratkaisi arvoituksen muodostamalla kuvan Neptunuksen miekasta. Kun rangerit asettivat kaikki kolme löytämäänsä kääröä keskenään oikeaan asentoon muuttuivat ne Neptunuksen miekaksi.[17]
  • Neptunuksen miekka: Kun kolme Neptunuksen kääröä oli asetettu peräkkäin riviin niistä muuttui Neptunuksen miekka. Sen kahvasta kuitenkin puuttui kivi. Miekaksi muuttumisen jälkeen se lensi Rosen kädestä ja lävisti Saint Lucian saaren kartalla. Rangerit ymmärsivät heidän löytävän sieltä kahvaan sopivan helmen. Helmi oli onnenkaluna Brownbeard nimisellä kummituksella, joka myöhemmin antoi sen rangereille heidän annettua vuorostaan Meren silmän hänelle.[2]
  • Meren silmä: Saint Lucian saarelta löytynyt jalokivi. Sen uskottiin turhaan olleen ensimmäinen Corona Auroran jalokivistä. Rangerit vaihtoivat sen Brownbeardin onnenhelmeen.[2]
  • Lohikäärmeen suomu: Andrew Hartford osti Tulisydämen suomun Toby Slambrookilta (Briarwoodin Rock Porium -liikkeen omistaja Power Rangers Mystic Forcessa) viimeistelemään Defender Vestin.[27]
  • Hou-ou-lintu: Japanilaista feeniksiä esittänyt kultainen patsas, joka löytyi Istanbulista. Kun patsas oli juuri oikeassa asennossa Aurinkoon nähden muuttui se eläväksi ja johdatti Miratrixin seuraavan Toru-timantin vihjeen luo.[3]
  • Muinainen pergamentti: Ennen Hou-ou-linnun katoamista se tiputti Miratrixille ja Kamdorille pergamentin, joka johdatti heidät seuraavan Corona Auroran jalokiven jäljille[3]. He eivät kuitenkaan ymmärtäneet pergamentin muinaisia merkkejä ja vähän myöhemmin menettivät sen rangereille[28]. Moltor lähetti Tyzonn nimisen hirviön varastamaan pergamentin rangereilta. Tyzonn onnistui viemään sen, mutta vähän sen jälkeen hän vaihtoi rangereiden puolelle ja he saivat pergamentin takaisin. Tyzonn kaatoi sitruunalimonadia pergamentin päälle ja se johdatti rangerit toisen Corona Auroran jalokiven luo.[22]
  • Yanomamipatsas: Mystinen pronssipatsas, jonka rangerit saivat Brasilian sademetsässä olleen tutkimusryhmän johtajalta kiitoksena heidän pelastamisestaan. Rangerit huomasivat patsaassa olleen jäljen jalokivestä, joten se liittyi jotenkin Corona Auroran jalokiviin. Patsas muistutti vasaraa ja tykkiä käsissään pidellyttä miestä.[5][18] Sen naama muistutti kasvoja Marsissa, josta Rose keksi sen tarkoittavan sijaintia Meksikossa.[8]
  • Ki Amukin kanuuna: Tarunomainen kanuuna, jonka Fearcatit kaivoivat esiin vuoren alta. Tyzonn onnistui saamaan sen haltuunsa Flash Point Megazordinsa avulla.[6] Kanuunassa oli samanlainen jälki jalokivestä kuin Yanomamipatsaassa. Lataamalla Mjölnerin Ki Amukin kanuunan piippuun rangerit ja Thor saivat kiven sisältä seuraavan artefaktin haltuunsa.[8]
  • Mjölner: Legendaarinen ukkosenjumala Thorin vasara. Rangerit matkustivat Norjaan etsimään sitä kilpaa Moltorin kanssa. Moltor onnistui saamaan sen aluksi itselleen, mutta rangerit veivät sen häneltä. Vasara pystyi suurentamaan asioita uskomattoman suuriksi ja oli myös yhteydessä Ki Amukin kanuunaan.[7] Vasarassa tai kanuunassa ei yksistään ollut tarpeeksi tehoa tuhoamaan kiveä, joka sisälsi seuraavan rangereiden tarvitseman artefaktin. Yhdistämällä kaksi asetta rangerit saivat sen itselleen. Moltor kuitenkin varasti sen välittömästi.[8]
  • Piedra Aztec del Compás: Ki Amukin kanuuna ja Mjölner olivat yhdessä tarpeeksi voimakkaita tuhoamaan kiven, joka sisälsi muinaisen kompassin. Kun rangerit olivat saaneet kompassin itselleen saapui Moltor paikalle ja varasti sen.[8] Hän antoi sen yhdelle hirviöistään, joka käytti kompassia tuottamaan Mackille pelkästään huonoa onnea. Mack voitti huonon onnensa ja käänsi sen hirviötä itseään vastaan, jonka jälkeen hirviö tuhoutui.[29] Kompassi johdatti rangerit kolmannen Corona Auroran jalokiven luo.[30]
  • Super Armor: Moltor antoi Fearcateille kartan voimakkaan samurai-panssarin luo, jonka tarkoitus oli tehdä Fearcateista voittamattomia ja siten päästä eroon Power Rangereista. Fearcatit käyttivät sitä uuteen jättirobottiinsa, joka oli liian vahva DriveMax ja Flash Point Megazordeille. Rangerit yrittivät voittaa sitä lukuisilla eri yhdistelmillä ja onnistuivat lopulta riisumaan Super Armorin DriveMax Megazordin Crane Formationilla. Rangerit ottivat Super Armorin itselleen ja sen jälkeen tuhosivat Fearcatien robotin helposti.[30]
  • Excelsior: Sodan jumalattarelle kuulunut miekka. Thrax yritti saada sen itselleen, koska Sentinel Knight oli mahdollista tuhota vain sillä. Mack löysi miekan ensin, mutta johdatti samalla myös Thraxin sen luo. Epäonnistuttuaan irrottamaan miekkaa sodan jumalattaren patsaasta Thrax antoi periksi ja lähti jatkamaan maailman tuhoamista. Myös rangerit yrittivät irrottaa sitä, mutta myöskään he eivät saaneet sitä irti. Patsas kuitenkin heräsi ja antoi miekan rangereille. Mack antoi miekan Sentinel Knightille, joka sai sen avulla voimansa takaisin ja palautui oikeaan muotoonsa. Sen jälkeen Sentinel Knight pystyi muuttumaan täksi miekaksi, jota käytti joko Mack tai DriveMax Megazord.[23]
  • Centurion soihtu: Fearcatit etsivät tätä soihtua aikomuksenaan sytyttää sen avulla maailma tuleen. He löysivätkin sen ja vahvistivat sillä rangereita vastaan taistellutta robottiaan. Robotti tuhoutui DriveMax Ultrazordilla, jonka jälkeen rangerit saivat soihdun itselleen.[31]
  • Kultainen pillerinpyörittäjä: Andrew löysi Centurion soihdusta salalokeron, josta löytyi harvinainen meripihkan sisällä ollut kultainen pillerinpyörittäjä. Se johdatti rangerit Egyptiin, jossa heille selvisi pillerinpyörittäjien löytyvän syvältä aavikon alapuolelta.[9]
  • Laatta: Oltuaan aavikolla seuraamassa löytämäänsä signaalijälkeä rangerit kohtasivat Kamdorin ja Miratrixin maanalaisessa kammiossa. He taistelivat kaksikkoa vastaan hieroglyfejä täynnä olleesta laatasta. Taistelun päätteeksi rangerit saivat laatan itselleen ja siirsivät sen tukikohtaansa.[32]
  • Octavianuksen malja: Fearcatit löysivät tämän artefaktin pitkien etsintöjen jälkeen. He hämäsivät rangereita heitä auttamaan saapuneen kolmannen Fearcatin avulla, jonka oli uskottu aiemmin tuhoutuneen.[21] Maljan avulla oli mahdollista yhdistää muiden artefaktien voimia. Kun Fearcatit hävisivät taistelun rangereita vastaan he mainitsivat, että maljaa pystyi käyttämään muihinkin tarkoituksiin. Fearcatien tuhouduttua rangerit saivat maljan itselleen ja alkoivat selvittää, mitä Fearcatit olivat tarkoittaneet.[25] Malja johdatti rangerit Kreikkaan, missä he suorittivat muinaisen rituaalin saadakseen seuraavan vihjeen viimeisen jalokiven sijainnista. Miratrix keskeytti heidät ja käytti maljan voimia muuttuakseen jättimäiseksi lintuhirviöksi.[11]
  • Skyllan hiekka, Minervan sauva ja Heiskerin juuri: Olivat kolme Fluriousin, Moltorin, Kamdorin ja Miratrixin löytämää artefaktia, jotka Fearcatit varastivat heiltä. Niiden energiat yhdistettiin Octavianuksen maljassa ja syntyneestä energiasta muodostui legendaarinen peto Agrios.[33]
  • Kultainen lautanen: Octavianuksen malja antoi rangereille vihjeen viimeisen jalokiven sijainnista, kun Miratrixin yhteys maljaan oli katkennut. Malja muuttui kultaiseksi lautaseksi, joka johdatti heidät takaisin Egyptiin. Siellä he löysivät Anubiksen patsaan, jonka käsiin he asettivat lautasen. Se avasi salahuoneen, josta löytyi sarkofagi. Rangerit yrittivät saada sarkofagin auki, mutta ymmärsivät pian tarvitsevansa avaimen.[11]
  • Kolmipäinen lohikäärmeavain: Rangerit saivat selville, että heidän tarvitsemansa avain sarkofagin aukaisemiseen oli Japanissa. Japaniin päästyään he kohtasivat Moltorin ja hänen kätyrinsä. Rankan taistelun jälkeen Moltor yritti saada avaimen itselleen. Avain kuitenkin kaivautui maahan ja katosi näkyvistä. Sekä rangerit että Moltor jäljittivät avaimen seuraavaksi vesiputoukselle, missä taistelu jatkui. Avain ilmestyi vedestä ja kulki kohti Moltoria, mutta musta ranger onnistui viemään sen hänen edestään. Rangerit palasivat Egyptiin ja avasivat sarkofagin.[12]
  • Kultainen kolikko: Sarkofagin sisältä löytyi vain kultainen kolikko. Andrew tunnisti sen sopivan kartanossaan olevan muumion sarkofagin reunaan, jonka hän oli saanut vuosia aiemmin lahjaksi. Sarkofagissa ollut muumio heräsi henkiin, kun kolikko oli asetettu sarkofagin reunassa olleeseen sisennykseen ja kolme rangereiden hallussa ollutta Corona Auroran jalokiveä olivat lähellä.[12] Muumio antoi rangereille viidennen jalokiven ennen kuin Chillerit räjäyttivät sen palasiksi.[24]

Corona Auroran jalokivet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kruunun viisi jalokiveä oli piilotettu ympäri maailmaa eri muodoissa. Corona Auroran lähellä ne muuttuivat alkuperäisiin timantteja muistuttaviin olomuotoihinsa.

  • Brownbeardin helmi: Rangerit antoivat Meren silmän Brownbeardille, kun se ei sopinutkaan Neptunuksen miekkaan. Brownbeard antoi heille vuorostaan onnenhelmensä, joka sopi miekkaan ja oli siten Corona Auroran ensimmäinen jalokivi.[2] Sen alkuperäinen muoto oli musta Corona Auroran jalokivi.
  • Toru-timantti: Muinainen pergamentti paljasti tämän toisena löydetyn jalokiven olleen tulivuoren sisällä. Mack ja Tyzonn lensivät tulivuoren sisään Sonic Streakerilla. Tyzonnin suomut suojelivat häntä laavan kuumuudelta ja sen ansiosta hän pystyi köyden avulla hakemaan timantin laavasta. Kahden Corona Auroran jalokiven voimat olivat tarpeeksi muuttamaan Tyzonnin takaisin hirviöstä ihmiseksi.[22] Toru-timantin alkuperäinen muoto oli keltainen Corona Auroran jalokivi.
  • Sininen safiiri: Muinainen kompassi johdatti rangerit kolmannen jalokiven luo, joka oli piilotettu veden alle. Will sai tehtäväkseen toimittaa jalokiven tukikohtaan, mutta hän joutui Kamdorin ja Miratrixin hyökkäyksen kohteeksi ja he veivät sen häneltä.[30] Kamdor sai jalokiven avulla meteoriitin törmäyskurssille Maapallon kanssa ja piti siten rangerit kiireisinä samalla kun itse etsi viimeistä jalokiveä. Norg vei tämän jalokiven ninjojen tukikohdasta sillä aikaa, kun Kamdor taisteli rangereita vastaan.[11] Hän vei sen Fluriousille, joka käytti sen voimia Moltorin tukikohdan tuhoamiseen.[12] Sen alkuperäinen muoto oli sininen Corona Auroran jalokivi.
  • Star of Isis: Egyptistä löydetyn laatan hieroglyfit johdattivat suoraan neljännen jalokiven luo, joka oli piilotettu Floridan Evergladesiin. Kamdor ja Miratrix onnistuivat tartuttamaan viruksen rangereiden järjestelmiin ja löytämään sen avulla Star of Isiksen sijainnin ensin. Rangerit saapuivat paikalle, josta seurasi valtaisa taistelu rangereiden ja Kamdorin, Miratrixin ja heidän hirviöryhmänsä välillä. Mackin tultua Punaiseksi Sentinel Rangeriksi hän onnistui tuhoamaan hirviöt helposti. Kamdor ja Miratrix yrittivät karata jalokivi mukanaan, mutta Ronny onnistui supernopeutensa avulla viemään sen Kamdorin kädestä juuri kun he olivat lähdössä.[10] Sen alkuperäinen muoto oli punainen Corona Auroran jalokivi.
  • Vaaleanpunainen Smaragdi: Muumio antoi viidennen jalokiven rangereille ennen tuhoutumistaan. Se oli ollut erityisessä laatikossa, joka oli estänyt sen havaitsemisen. Sen alkuperäinen muoto oli vaaleanpunainen Corona Auroran jalokivi.[24]

Zordit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten kaikissa aiemmissakin Power Rangers -sarjoissa, myös Operation Overdrivessa jokainen ranger sai kauden alussa oman henkilökohtaisen zordinsa, joka toimi myös isomman Megazordin osana. Power Rangers Operation Overdrivessa zordeja kutsuttiin DriveMax zordeiksi ja ne koostuivat tutkimus-, rakennus-, purkamis- ja hälytysajoneuvoista. Monet sarjan kuluessa tulleet zordit muistuttivat periaatteeltaan Power Rangers Dino Thunderin ja Power Rangers Wild Forcen apuzordeja, koska ne korvasivat Megazordissa vain käden. Sonic Streaker oli kuitenkin poikkeus.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Jakson nimi
1 "Kick Into Overdrive"
2 "Kick Into Overdrive II"
3 "The Underwater World"
4 "Heart of Blue"
5 "Weather or Not"
6 "Pirate in Pink"
7 "At All Cost"
8 "Both Sides Now"
9 "Follow The Ranger"
10 "Lights, Camera, DAX"
11 "Face to Face"
12 "Face to Face II"
13 "Man of Mercury"
14 "Man of Mercury II"
15 "Behind the Scenes"
16 "Just Like Me"
17 "It's Hammer Time"
18 "Out of Luck"
19 "One Gets Away"
20 "Once a Ranger"
21 "Once a Ranger II"
22 "One fine day"
23 "Ronny on Empty"
24 "Ronny on Empty II"
25 "Things Not Said"
26 "Red Ranger Unplugged"
27 "Home and Away"
28 "Home and Away II"
29 "Way Back When"
30 "Two Fallen Foes"
31 "Nothing to Lose"
32 "Crown and Punishment"

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 James Maclurcan  Mack Hartford/Punainen Ranger  
 Samuell Benta  Will Aston/Musta Ranger  
 Gareth Yuen  Dax Lo/Sininen Ranger  
 Caitlin Murphy  Veronica Robinson/Keltainen Ranger  
 Rhoda Montemayor  Rose Ortiz/Vaaleanpunainen Ranger  
 Dwayne Cameron  Tyzonn/Mercury Ranger  
 David Weatherley  Spencer, Benglo (ääni)  
 Rod Lousich  Andrew Hartford  
 Kelson Henderson  Norg, Mig (ääni)  
 Gerald Urquhart  Flurious  
 Mark Ferguson  Moltor (ääni)  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 3: "The Underwater World"
  2. a b c d Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 6: "Pirate in Pink"
  3. a b c d Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 8: "Both Sides Now"
  4. Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 11: "Face to Face I"
  5. a b c d e f g Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 13: "Man of Mercury I"
  6. a b c Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 15: "Behind the Scenes"
  7. a b Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 16: "Just Like Me"
  8. a b c d e Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 17: "It's Hammer Time"
  9. a b Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 23: "Ronny on Empty I"
  10. a b c Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 25: "Things Not Said"
  11. a b c d e f Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 30: "Two Fallen Foes"
  12. a b c d e f Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 31: "Nothing to Lose"
  13. a b c d e Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 2: "Kick Into Overdrive II"
  14. Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 5: "Weather or Not"
  15. a b c Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 20: "Once a Ranger I"
  16. DVD review: Power Rangers Operation Overdrive Viitattu 9.10.2012 (englanniksi)
  17. a b c Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 4: "Heart of Blue"
  18. a b c d e f Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 14: "Man of Mercury II"
  19. a b c d e f Power Rangers | Seasons | Operation Overdrive Tarkastettu 6.10.2012 (englanniksi)
  20. a b c d e f g h i j k Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 1: "Kick Into Overdrive"
  21. a b c Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 26: "Red Ranger Unplugged"
  22. a b c Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 12: "Face to Face II"
  23. a b c d Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 21: "Once a Ranger II"
  24. a b c d e Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 32: "Crown and Punishment"
  25. a b c d e Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 28: "Home and Away II"
  26. a b Power Rangers Operation Overdrive -- Brownbeard's Pearl, Vol. 1: DVD Talk Review of the DVD Video Luettu 7.10.2012 (englanniksi)
  27. Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 7: "At All Cost"
  28. Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 10: "Lights, Camera, Dax"
  29. Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 18: "Out of Luck"
  30. a b c Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 19: "One Gets Away"
  31. Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 22: "One Fine Day"
  32. Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 24: "Ronny on Empty II"
  33. Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 27: "Home and Away I"

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]