Catherine Sutherland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Catherine Sutherland
Catherine Sutherland in Louisville Supercon 2018.jpg
Henkilötiedot
Koko nimi Catherine Jane Sutherland
Syntynyt 24. lokakuuta 1974 (ikä 45)
Australia Sydney, Uusi Etelä-Wales
Ammatti malli
näyttelijä
Näyttelijä
Taiteilijanimet Cathy Sutherland
Aktiivisena 1995–2002
Merkittävät roolit Kat Hillard
(Power Rangers Zeo)
Aiheesta muualla
IMDb

Catherine Sutherland (s. 24. lokakuuta 1974 Sydney, Uusi Etelä-Wales) on australialainen entinen malli, näyttelijä ja kuntovalmentaja, joka tunnetaan parhaiten roolistaan Kat Hillard televisiosarjoissa Mighty Morphin Power Rangers ja Power Rangers Zeo.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sutherland syntyi Sydneyssä, jossa hän toimi mallina ja näyttelijänä.[1] Hän yritti myös koe-esiintyä vuonna 1994 Dulcean roolia varteen elokuvaan Power Rangers, mutta oli tuolloin liian nuori. Myöhemmin Sutherland korvasi sarjan kolmannella kaudella Amy Jo Johnsonin esittämän vaaleanpunaisen Rangerin. Rooliin hän päätyi sarjan vastaavan tuottajan Shuki Levyn kautta, joka ei löytänyt sopivaa korvaajaa Johnsonille ja piti koe-esiintymiset Australiassa. Sutherland sai roolin ja muutti Los Angelesiin, jossa hän aloitti Mighty Morphin Power Rangers -sarjan kuvaukset. Hänen hahmo Kat Hillard esiintyi alkuperäisen sarjan lisäksi suuremmassa roolissa Power Rangers Zeossa ja elokuvassa Power Rangers turbovaihteella. Sutherland esiintyi myös Power Rangers Turbo -sarjan alussa, jonka jälkeen hän jätti sarjan vuonna 1997.

Sittemmin Sutherland esiintyi pienissä rooleissa elokuvissa, kuten Money Buys Happiness (1999), Viimeisellä rannalla (2000) ja The Cell, jossa hän esitti yhtä sarjamurhaajan uhria. Teatteriesityksessä Sutherlandin roolihahmo esiintyi vain kuolleena, mutta DVD-julkaisun lisämateriaalissa hänellä on muutama vuorosana ennen kuolemaansa. Vuosina 2001–2002 Sutherland vieraili pelkkänä äänenä Power Rangers: Time Forcen jaksossa "Time for Lightspeed" Dana Mitchellin, vaaleanpunaisen Rangerin roolissa, sekä Power Rangers Wild Forcen jaksossa "Forever Red" robottikenraali Tezzlana.

Elokuvissa ja televisiossa näyttelemisen Sutherland lopetti vuonna 2005, mutta on esiintynyt satunnaisesti lasten kotona hoitamisen ohella televisiomainoksissa.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. imdb finnish.imdb.com. Viitattu 3.1.2009. (englanniksi)
  2. Anime Expo 2009 - Interview with Catherine Sutherland Viitattu 21.1.2011 (englanniksi)