Amy Jo Johnson

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Amy Jo Johnson
Amy Jo Johnson vuonna 2015.
Amy Jo Johnson vuonna 2015.
Syntymäaika 6. lokakuuta 1970 (ikä 46)
Syntymäpaikka Flag of the United States.svg Cape Cod, Massachusetts
Aktiivisena 1993–
Ammatti näyttelijä
muusikko
Merkittävät roolit Kimberly Hart
(Mighty Morphin Power Rangers)
Julie Emrick
(Felicity)
Jules Callaghan
(Flashpoint)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
Ehdokkuudet

Teen Choice (2000)
Gemini-palkinto (2009)

Amy Jo Johnson (s. 6. lokakuuta 1970 Cape Cod, Massachusetts) on yhdysvaltalainen Gemini- ja Teen Choice -ehdokkuuden saanut näyttelijä, muusikko ja entinen telinevoimistelija. Hän tuli tunnetuksi roolistaan Kimberly Hartina televisiosarjassa Mighty Morphin Power Rangers. Lisäksi Johnson muistetaan televisiosarjasta Felicity.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johnson syntyi Cape Codissa, Massachusettsissa vuonna 1970 autonmyyjälle Greig Johnsonille ja vaateliikkeen omistajalle Christinelle.[1] Hän kiinnostui telinevoimistelusta nuorena ja usean vuoden harjoittelun jälkeen Johnson päätti tähdätä olympialaisiin. Hän pääsi lopulta ensimmäiseen luokkaan ja pääsi näin osallistumaan kansainvälisiin turnauksiin Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Johnson joutui kuitenkin lopettamaan telinevoimistelun 17-vuotiaana vakavan loukkaantumisen vuoksi, kun hänen toisesta kyynärpäästä lohkesi luu.[2]

Johnson on kihloissa Oliver Ginerin kanssa ja heillä on yksi lapsi, Francesca Christine, joka syntyi 1. joulukuuta 2008.

Näyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johnsonin valmistuttua 18-vuotiaana Dennis Yarmouthin high schoolista hän muutti Cape Codista New Yorkiin vuonna 1989 pyrkiäkseen näyttelijäksi. New Yorkissa Johnson opiskeli Lee Strasbergin teatteri-intituutissa ja American Musical and Acting -akatemiassa. Opiskeltuaan vuoden laulamista ja näyttelemistä hän muutti Los Angelesiin aloittaakseen uransa näyttelijänä.

Johnson sai ensimmäiseksi roolikseen vaaleanpunaisen Rangerin Kimberly Hartin uudessa Mighty Morphin Power Rangers -televisiosarjassa vuonna 1993. Koska sarja oli erittäin toimintapainotteinen hänen voimistelutaustastaan oli suurta etua roolin saamisessa. Sarjan aikana Johnson sai myös hieman opetusta taistelulajista useilta studion taistelukoreografeilta. Sarjasta tuli myös ensiesityksen jälkeen odottamaton menestys. Hän näytteli sarjassa aina sen päättymiseen asti vuoteen 1995, jonka aikana Johnson näytteli sarjaan perustuvassa elokuvassa Power Rangers. Sarjan päätyttyä hän siirtyi näyttelemään elokuvien pariin, kuten Susie Q vuonna 1996. Vuoden poissaolon jälkeen Power Rangersista hän uusi roolinsa Kimberly Hartina elokuvassa Power Rangers turbovaihteella 1997. Tämä jäi myös Johnsonin viimeiseksi rooliksi Power Rangers -sarjassa. Näyteltyään vuosien 1997–2001 aikana useissa elokuvissa, kuten Killing Mr. Griffin, Cold Hearts ja Onnen oikkuja hän sai uransa toisen merkittävän roolin televisiosarjasta Felicity vuonna 1998. Johnson näytteli sarjassa Julie Emrickia, joka oli opiskelemassa ensimmäistä vuottaan collegessa ja ystävystyi sarjan päähahmon Felicity Porterin kanssa. Johnson näytteli sarjassa kaksi ja puoli vuotta, jonka aikana hän sai Teen Choice -ehdokkuuden roolisuorituksestaan vuonna 2000.

Sarjan jälkeen Johnson esiintyi jälleen independent-elokuvissa ja vieraili myös televisiosarjoissa, kuten Teho-osasto, Spin City, Entäs Brian?, Fatal Trust ja Wildfire. Vuodesta 2008 lähtien Johnson on esiintynyt televisiosarjassa Flashpoint. Hän on ollut roolistaan Flashpointissa ehdolla Gemini-palkinnon saajaksi.

Muusikkona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2000-luvun alussa Johnson julkaisi ensimmäisen albuminsa "The Trans-American Treatment", jonka hän myös esitti yleisön edessä Los Angelesissa yhtyeensä The Amy Jo Johnson Bandin kanssa. Johnson kuitenkin lopetti yhtyeensä toiminnan ja jatkoi muusikon uraansa yksin. Hän julkaisi toisen levyn maaliskuussa 2005 nimeltä "Imperfect". Joulukuussa 2007 Johnson vieraili Koishii ja Hushin levyllä The Carsin coverissa "Since You're Gone".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Amy Jo Johnson Biography (1970-) filmreference.com. Viitattu 2.1.2009. (englanniksi)
  2. imdb Viitattu 2.1.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]