Power Rangers Mystic Force

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Power Rangers Mystic Force
Mysticforce.jpg
Tyyli toiminta-seikkailu,
fantasia
Kestoaika 22 min
Pääosissa Firass Dirani
Angie Diaz
Nic Sampson
Richard Brancatisano
Melanie Vallejo
John Tui
Peta Rutter
Antonia Prebble
Barnie Duncan
Kelson Henderson
Alkuperämaa  Yhdysvallat
 Uusi-Seelanti
Verkko Yhdysvallat ABC
Suomi MTV3
Suomi Jetix
Esitetty 20. helmikuuta 2006 – 13. marraskuuta 2006
Tuotantokausia 1
Jaksoja 32
Tuotanto
Tuottaja(t) Sally Campbell
Charles Knight
Vastaava(t) tuottaja(t) Bruce Kalish
Koichi Sakamoto
Käsikirjoittaja(t) John Tellegen
Bruce Kalish
Jackie Marchand
Tuotantoyhtiö(t) BVS Entertainment
Jetix
Edeltäjä Power Rangers S.P.D.
Seuraaja Power Rangers Operation Overdrive
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Power Rangers Mystic Force on yhdysvaltalainen 32-osainen lasten televisiosarja, joka oli samalla 14. Power Rangers -tuotantokausi. Mystic Force käytti japanilaisen 29. Super Sentai -sarjan Mahou Sentai Magirangerin lavaste-, asu- ja kuvamateriaalia. Sarja esitettiin Yhdysvalloissa 20. helmikuuta 200613. marraskuuta 2006. Suomessa sarja esitettiin MTV3-kanavalla 6. tammikuuta 200810. elokuuta 2008.[1]

Power Rangers Mystic Force oli ensimmäinen Power Rangers -sarja, jossa kaikkien viiden päärangerin näyttelijät olivat kotoisin joko Australiasta tai Uudesta-Seelannista (aiemmilla kausilla mukana oli ollut vähintään yksi ranger Pohjois-Amerikasta). Mystic Force on ainoa kausi, jolla rangereiden asuihin kuului viitat. Vaikka Mystic Forcessa ei ollut virallista yhteisjaksoa edellisen kauden rangereiden kanssa, Piggy nähtiin jaksossa "Kateellinen kissa" (Ranger Down).

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaksikymmentä vuotta sitten käytiin taikuutta täynnä olleessa rinnakkaisulottuvuudessa suuri taistelu pahuuden ja hyvyyden voimien välillä. Voimakas hirviösoturi Morticon aikoi armeijansa avulla valloittaa taikamaailman ja myös ihmisten asuttaman maailman. Hän kuitenkin joutui vastatusten voimakkaiden ja urheiden velhojen kanssa, jotka onnistuivat ajamaan pahuuden voimat takaisin ihmisten maailman reunamilta. Sen jälkeen kaikkein voimakkain velho Leanbow lähetti pahuuden voimat takaisin alamailmaan ja portinvartija sinetöi alamaailman portin ikuisiksi ajoiksi. Hyvät voimat siten pysäyttivät pahuuden, mutta menettivät samalla Leanbow'n, joka oli jäänyt varmistamaan pahuuden voimien pysymisen portin toisella puolella ja jäänyt sinne siten myös itse. Ihmisten maailmassa ei täten koskaan kuultu käydystä Suuresta taistelusta ja ihmisten eteen tehdyistä uhrauksista. Vielä tänäkin päivänä ihmiset elävät rauhallisen levollisina ja täysin tietämättöminä siitä, mitä pian tulisi tapahtumaan.[2]

Eräänä päivänä rauhallisessa Briarwoodin pikkukaupungissa odottamattoman maanjäristyksen seurauksena sinetti kuitenkin murtui ja joukko pahoja olentoja pääsi jälleen vapaaksi. Kun velho Udonna ymmärsi pahojen voimien palanneen, hän etsi legendassa mainitut viisi soturia Briarwoodista liittymään rinnalleen Power Rangereiksi. Vaikka yksi teineistä olikin aluksi epäuskoinen, hänkin ymmärsi myöhemmin kohtalonsa ja liittyi muiden rinnalle taisteluun alamaailman johtajaa ja hänen lukuisia kätyreitään vastaan.[2][3]

Kun Udonna menetti rangervoimansa salaperäiselle Koraggille, maailman kohtalo lepäsi vasta rangereiksi tulleiden Nickin, Chipin, Madisonin, Vidan ja Xanderin harteilla. Apunaan heillä oli Udonnan lisäksi hänen tunaroiva harjoittelija Clare ja vähän myöhemmin joukkoon liittyneet lampun henki Jenji ja hänen mestarinsa Daggeron. Mystic Force Power Rangereiden oli taikavoimiaan ja taistelutaitojaan käyttämällä yritettävä yhdessä pelastaa maailma.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Power Rangerit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nick Russell/Bowen
Punainen Mystic Ranger[4]. Hänen elementtinsä oli tuli ja hän pystyi muuttumaan Mystiseksi Feeniksiksi ja Mystiseksi Tulilinnuksi. Myöhemmin selvisi, että hän oli Udonnan ja Leanbow'n kadonnut poika Bowen.[5] Se teki hänestä voimakkaimman rangerin, vaikka hän aivan aluksi olikin epäillyt kykyjään käyttää taikuutta. Vaikka hän ei juurikaan osallistunut Tulisydämen kasvattamiseen, hän pystyi rangereista ainoana komentamaan sitä.[6] Nickillä oli aluksi vaikeuksia sopeutua ajatukseen, että Leanbow oli hänen isänsä. Hän kuitenkin oppi myöhemmin ymmärtämään isäänsä, kun hänestä tuli myöhemmin itse hetkeksi Koragg. Nick palasi Koraggista omaksi itsekseen, kun hänen isänsä sanoi rakastavansa häntä.[7] Häntä näytteli Firass Dirani.
Vida "V" Rocca
Vaaleanpunainen Mystic Ranger[4]. Oli Roccan siskoksista poikamaisempi ja hän toimi välillä DJ:nä Rock Poriumissa. Vaaleanpunaisena Mystic Rangerina hänellä oli elementtinään tuuli ja hän pystyi muuttumaan Mystiseksi Keijuksi ja Mystiseksi Leijonaksi. Vaikka Vidan sanottiin olleen siskoksista vähemmän lempeä löysi juuri hän kymmeneen Terroriin kuuluneesta Matoombosta sen hyvän puolen.[8] Vida vihasi aluksi vaaleanpunaista väriään, mutta oppi kuitenkin nopeasti hyväksymään sen.[3] Viimeisen jakson lopussa hänen hiuksensa oli jo värjätty kauttaaltaan vaaleanpunaiseksi.[9] Vida oli intohimoinen ihminen, vaikka sitä ei heti hänestä uskonutkaan. Häntä näytteli Angie Diaz.
Charlie "Chip" Thorn
Keltainen Mystic Ranger[4]. Hän oli rangereista ainoa, joka heti alusta lähtien uskoi taikuuteen, vampyyreihin ja hirviöihin ja otti siksi uuden tehtävänsä rangereista kaikkein innokkaimmin vastaan. Keltaisena Mystic Rangerina Chip hallitsi salamoita ja pystyi muuttumaan Mystiseksi Garudaksi ja Mystiseksi Leijonaksi. Häntä näytteli Nic Sampson.
Xander Bly
Vihreä Mystic Ranger[4], joka oli nuorempana muuttanut Australiasta Yhdysvaltoihin. Vaikka häntä aluksi kiusattiin korostuksensa takia hänestä muuttui ajan kuluessa charmikas ja jopa hieman liiankin itsevarma.[10] Vihreänä Mystic Rangerina hänen elementtinsä oli maa ja hän pystyi muuttumaan Mystiseksi Minotaurokseksi ja Mystiseksi Leijonaksi. Häntä näytteli Richard Brancatisano.
Madison "Maddie" Rocca
Sininen Mystic Ranger[4]. Madison kuvasi mielellään ystäviään kamerallaan ja oli ryhmän tiedonhaluisin ja kiltein jäsen. Hän oli Vidan sisko. Madison oli siskoaan paljon rauhallisempi ja ujompi. Sinisenä Mystic Rangerina Madisonin elementtinä oli vesi ja hän pystyi muuttumaan Mystiseksi Merenneidoksi ja Mystiseksi Leijonaksi. Hänen ansiostaan Daggeron muuttui takaisin ihmiseksi, kun hän suuteli sammakkona ollutta Daggeronia[11]. Häntä näytteli Melanie Vallejo.
Daggeron
Solaris Knight[4], joka oli kirottu sammakoksi useiden vuosien ajaksi. Madisonin suudelma muutti hänet takaisin ihmiseksi ja hän alkoi sen jälkeen auttamaan rangereita taisteluissa ja heidän taikaopinnoissaan.[11] Solaris Knightina hän sai voimansa Auringosta. Hän hallitsi zordinaan Solar Streakia.[12] Hänellä oli tavallisen rangermuotonsa lisäksi myös Ancient Mystic Mode.[5] Häntä näytteli John Tui.
Udonna
Valkoinen Mystic Ranger[4], joka oli voimakas velho ennen kuin menetti Power Rangerin voimansa kaksintaistelussa Koraggia vastaan.[3] Sen jälkeen hän toimi muiden rangereiden ohjaajana kunnes sai myöhemmin voimansa takaisin.[10] Valkoisena Mystic Rangerina hänen elementteinään olivat lumi ja jää[3]. Udonna oli Leanbow'n vaimo ja Nickin äiti.[5] Häntä näytteli Peta Rutter.
Leanbow
Alun perin Punainen Ranger, jonka Octomus oli aivopessyt pahaksi susiritari Koraggiksi. Pelastettuaan Udonnan Octomuksen kynsistä hänen muistinsa palasi ja hän liittyi rangereiden rinnalle taistelussa pahuutta vastaan.[13] Hän hallitsi Nickin tavoin tulta ja Feeniksin voimaa.[7] Hän oli Udonnan mies ja Nickin isä. Myös Leanbow'lla oli hänen tavallisen rangermuotonsa lisäksi Ancient Mystic Mode.[5] Häntä näytteli Chris Graham.

Liittolaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clare
Clare oli tätinsä Udonnan alaisuudessa velhoksi opiskellut harjoittelija.[2] Hänen äitinsä Niella oli ollut legendaarinen alamaailman portinvartija, joka oli kuollut sulkiessaan alamaailman portin[14]. Myös Clare toimi alamaailman portinvartijana, mutta ei omannut samanlaisia voimia kuin äitinsä[15]. Clare oli Nickin serkku. Mystic Mother myönsi Clarelle myöhemmin velhon oikeudet[9]. Häntä näytteli Antonia Prebble.
Niella
Aiempi alamaailman portinvartija, joka oli Udonnan sisko ja Claren äiti. Hän uhrasi itsensä sulkiessaan alamaailman portin, joka lopetti Suuren taistelun.[14] Niella oli myös Nickin täti. Myös häntä näytteli Antonia Prebble.
Tulisydän
Tulisydän oli voimakas lohikäärme, joka pystyi yhdistymään Nickin kanssa ja muuttamaan hänet Punaiseksi Dragon Fire Rangeriksi.[6] Clare sai Tulisydämen kuoriutumaan munastaan.[16] Myöhemmin Phineas hoiti sitä, kun Jenji oli kateellisena hylännyt sen metsään. Sen seurauksena Tulisydän piti Clarea ja Phineasta vanhempinaan.[17] Tulisydän oli kuoriuduttuaan suunnilleen aikuisen ihmisen kokoinen, mutta hänestä kasvoi nopeasti jättimäinen lohikäärme. Sarjan Power Rangers Operation Overdrive jaksossa "At All Cost" herra Hartford osti yhden Tulisydämen suomuista ja sanoi myyjän olleen Toby Slambrook. Suomu oli sarjassa tärkeässä roolissa[18].
Toby Slambrook
Rangereiden pomo Rock Porium -musiikkiliikkeessä ja suuri musiikin ystävä. Hän oli mestari ratkaisemaan vaikeita arvoituksia, josta oli apua myös Tulisydämen munan saamisessa lukitun aarrearkun sisältä[19]. Toby joutui kauden aikana usein todistamaan yliluonnollisia asioita, jolloin hän yleensä uskotteli itselleen kaiken olleen joko mielikuvituksen tuotetta tai vaihtoehtoisesti hän hätääntyi. Jaksossa "Valon lähde, Osa 2" hänelle selvisi rangereiden henkilöllisyys ja jaksossa "Mystinen haaste, Osa 2" hänestä tuli ihmiseksi muuttuneen Necrolain poikaystävä. Häntä näytteli Barnie Duncan.
Phineas
Phineas oli metsässä asunut olento, joka oli puoliksi peikko ja puoliksi haltija.[20] Phineaksella oli ollut pieni mutta erittäin tärkeä rooli Suuressa taistelussa. Hän oli salaa kuljettanut Bowen-vauvan turvaan ihmisten maailmaan.[17] Aluksi hän tunsi itsensä ei-toivotuksi, mutta ystävystyi myöhemmin Nickin ja muiden rangereiden kanssa. Hän oli lähes aina hyväntuulinen ja tuttavallinen. Hän antoi rangereille välillä hyviä neuvoja koomisesta luonteestaan huolimatta. Sarjan lopussa hänestä tuli Leeleen poikaystävä ja hän sai töitä Rock Poriumista.[8] Häntä näytteli Kelson Henderson.
Muinaiset titaanit
Yliluonnollisia olentoja, jotka ilmestyivät rangereiden muuttuessa rangermuotoihinsa ja lainasivat välillä voimansa myös Titan Megazordille.
Mystiset velhot
Olivat Leanbow'n liittolaisia Suuressa taistelussa.
Magian tuomioistuin
Kaikkea maailman taikuutta valvonut organisaatio. Rangerit pyysivät heitä perumaan Imperiouksen tekemän toiveen "Pimeä toive" -jaksoissa, mutta rangereiden pyyntö evättiin ja heidät siirrettiin takaisin Briarwoodiin.[21] Rangereiden todistettua itsensä tuomioistuin lopulta kuitenkin perui Imperiouksen toiveen ja antoi rangereiden käyttöön legendatilan.[22] Magian tuomioistuimeen kuului kolme jäsentä. Punainen jäsen edusti neutraalia taikuutta, valkoinen jäsen edusti hyvää taikuutta ja musta jäsen pimeää taikuutta. Punaisen jäsenen äänenä toimi Michael Morrissey, valkoisen jäsenen äänenä toimi Elizabeth McRae ja mustan jäsenen äänenä toimi Stuart Devenie.
Jenji
Mystinen kissaolento, jonka rangerit vapauttivat meren rannalla sijainneesta luolasta löytämästään taikalampusta.[16] Jenji oli aiemmin karkotettu kotimaastaan, koska kissojen kuningas oli ollut hänelle kateellinen. Kuningas oli langettanut taian koko kylän ylle, jolla hän laittoi kaikki pitämään Jenjiä pahana. Myöhemmin Jenji yritti viedä löytämäänsä aarretta, mutta joutui ansaan. Daggeron pelasti Jenjin laittamalla hänet lamppuun. Jenjistä tuli siten henki, joka auttoi Daggeronia. Hän ei voinut olla lampustaan ulkona yli kahta tuntia kerrallaan. Ajan ylittäminen tarkoitti hänen lopullista katoamistaan. Hän vaaransi kerran olemassaolonsa auttamalla rangereita taistelussa.[17] Äänenä toimi Oliver Driver.
Leelee Pimvare
Briarwoodissa asunut hienosteleva teini, joka paljastui myöhemmin Necrolain tyttäreksi[23]. Hän viritti usein ansoja rangereille. Hän päätti lopulta hylätä pahuuden ja pääsi Rock Poriumiin töihin.[24] Rangerit oppivat luottamaan häneen, kun hän auttoi Clarea ja Phineasta pelastamaan Udonnan kymmeneen Terroriin kuuluneen Hekatoidin kynsistä. Leelee piti Phineasta komeana hänen optimistisen asenteensa ja voimiensa perusteella.[10] Leeleen sukunimi on anagrammi sanasta "vampire". Häntä näytteli Holly Shanahan.
Nikki Pimvare
Necrolain ihmismuoto, joksi hän muuttui menetettyään voimansa pelastettuaan Itassiksen, Daggeronin, Leanbow'n ja Jenjin hengen.[9] Häntä näytteli Brigitte Berger.
Lumiprinssi
Muinainen mystinen velho, joka asui toisessa ulottuvuudessa lumen ja jään maailmassa. Hänen sanottiin toimineen muiden velhojen opettajana. Lumiprinssi kertoi Daggeronille, että hänen täytyisi oppia Nickiltä jotain tärkeää.[25] Äänenä toimi Paolo Rotondo.
Mystic Mother
Kaiken hyvän taikuuden keisarinna, joka hallitsi taikamaailmaa. Hänen sanottiin olleen aiemmin Rita Repulsa.[7] Häntä (kuten aiemmin Rita Repulsaakin) näytteli Machiko Soga. Äänenä toimi Susan Brady.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Morticon
Octomuksen armeijaa johtanut kenraali. Tuhoutui Titan Megazordin voimasta[15]. Äänenä toimi Andrew Robertt.
Imperious
Oli muumiota muistuttanut velho, joka oli aikoinaan ollut mystisten velhojen ystävä nimeltä Calindor.[11] Morticonin tuhoutumisen jälkeen Imperious otti hänen paikkansa alamaailman johtajana.[16] Hän suunnitteli syrjäyttävänsä myös Octomuksen, mutta Daggeron onnistui tuhoamaan hänet kaksintaistelussa.[5] Äänenä toimi Stuart Devenie ja Calindoria näytteli Will Hall.
Susiritari Koragg
Alun perin Udonnan mies ja Nickin isä Leanbow, jonka Octomus oli muuttanut pahaksi Koraggiksi. Hän taisteli aina kunniakkaasti, vaikka olikin pahojen puolella. Hän taisteli säännöllisesti rangereita vastaan kunnes sai totuuden itsestään selville. Sen jälkeen hän muuttui takaisin Leanbow'ksi.[5] Koragg oli pahojen voimien keskuudessa usein oman tiensä kulkija. Hän pidättäytyi useita kertoja tuhoamasta rangereita, joita hän piti arvottomina vastustajina tai jos tuhoaminen ei olisi tapahtunut kunniakkaasti. Äänenä toimi Geoff Dolan.
Necrolai
Vampyyrien kuningatar ja Leeleen äiti.[23] Necrolai oli kunnianhimoinen taistelija, joka halusi elää ja luoda kaaosta. Sarjan loppussa hän vaihtoi hyvien puolelle ja pelasti voimillaan Itassuksen, Leanbow'n, Daggeronin ja Jenjin hengen. Sen seurauksena hän myös menetti voimansa ja muuttui ihmiseksi.[9] Äänenä toimi Donogh Rees.
Octomus
Alamaailman ylin mestari ja sarjan päävihollinen, jolla oli punainen pääkallo ja useita lonkeroita. Hänen todellinen muoto paljastui sen jälkeen kun hän murtautui fyysiseksi olennoksi ulos Matoombon ruumiista.[8] Octomus tuhoutui kaikkien kahdeksan Power Rangerin voimasta, jotka olivat saaneet ihmisten uskon avulla voimansa takaisin.[9] Äänenä toimi John Leigh.

Kymmenen Terroria: Kaikkein voimakkaimmat Octomuksen kätyrit.[24]

 • Magma: Taisteli Terroreista ensimmäisenä rangereita vastaan. Sculpin tuhosi Magman, kun hän epäonnistui tehtävässään.[24] Äänenä toimi Greg Smith.
 • Oculous: Oli robottimainen ja kyklooppia muistuttanut Terrori, jolla oli päässään vain yksi punainen silmä. Taisteli Terroreista toisena rangereita vastaan. Nick tuhosi hänet Battlizerinsa avulla.[6] Äänenä toimi Andrew Laing.
 • Serpentina: Oli turkoosi, käärmemäinen ja hyvin paljon gorgoa muistuttanut Terrori. Hän ei kunnioittanut Megahornin kanssa pimeyden sääntöjä.[6] Hänet lähetettiin Terroreista kolmantena taisteluun rangereita vastaan. Serpentina tuhoutui Manticore Megazordin voimasta.[26] Äänenä toimi Sally Stockwell.
 • Megahorn: Oli lohikäärmettä muistuttanut Terrori, joka ei kunnioittanut pimeyden sääntöjä.[6] Hänellä oli vahva panssarimainen keho. Lähetettiin Terroreista neljäntenä taisteluun rangereita vastaan. Manticore Megazord ja Solar Streak Megazord tuhosivat Megahornin yhdessä.[25] Äänenä toimi Dallas Barnett.
 • Hekatoid: Oli sammakkoa muistuttanut Terrori, joka onnistui kaappaamaan Udonnan.[25] Hänet lähetettiin Terroreista viidentenä taisteluun. Hekatoid tuhoutui myöhemmin, kun rangerit ja Udonna yhdistivät voimansa.[10] Äänenä toimi Charlie McDermott.
 • Gekkor: Oli traakkia muistuttanut Terrori, joka käytti aseenaan keihästä. Gekkor yritti napata taistelua paenneen Matoombon, mutta joutui Leanbow'n tuhoamaksi. Hän tuhoutui kuudentena Terroreista ja oli ensimmäinen Leanbow'n susisoturina tuhoama vihollinen. Oli myös ensimmäinen Terroreista, joka tuhoutui ennen vuoroaan.[8] Äänenä toimi Mark Ferguson.
 • Matoombo: Valittiin kuudentena hyökkäämään rangereita vastaan. Matoombo oli voimakas ja väriltään harmaa Terrori, jolla ei ollut näkyviä silmiä. Hän ei ollut oikeasti paha. Vida auttoi häntä pakenemaan "Nukkuvalle järvelle", jossa Sculpin oli kuitenkin piilossa ja tuhosi hänet. Sen jälkeen Octomus syntyi uudestaan Matoombon ruumiissa ja kehittyi oikeaan muotoonsa.[8] Matoombo palasi jotenkin henkiin viimeisessä jaksossa ja hänestä tuli Vidan tavoin DJ.[9] Äänenä toimi Cameron Rhodes.
 • Itassis: Oli sfinksiä muistuttanut Terrori. Itassis lähetettiin seitsemäntenä taistelemaan rangereita vastaan. Hän muuttui kuitenkin hyväksi, kun hänelle opetettiin sanan "urheus" merkitys.[7] Äänenä toimi Josephine Davison.
 • Black Lance: Oli väriltään musta ja ritaria muistuttanut Terrori, joka käytti aseenaan keihästä ja kilpeä. Hänet lähetettiin Terroreista viimeisenä taistelemaan rangereita vastaan.[7] Mystic Rangerit tuhosivat hänet yhdessä.[9] Äänenä toimi Derek Judge.
 • Sculpin: Terrorien johtaja, joka käytti atrainta aseenaan ja muistutti ulkomuodoltaan punaista simppua. Itassis tuhosi hänet.[9] Äänenä toimi Peter Daube.
Hidiakit
Olivat vihollisten rivisotilaita, jotka muistuttivat zombeja.
Styxoidit
Olivat voimakkaampi versio Hidiakeista. Ne osasivat myös puhua ja johtivat välillä Hidiakeja ja hirviöitä taisteluissa.[19] Ääninä toimivat Nick Kemplen ja Jim McLarty.

Taiat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alamaailman viholliset, Mystic Rangerit ja heidän liittolaisensa käyttivät taikoja useisiin eri käyttötarkoituksiin. Taiat jaettiin kolmeen ryhmään niiden käyttötarkoituksen perusteella:

 • Rangereiden taiat: Taikoja, joita Mystic Force Rangerit osasivat.
 • Pimeät taiat: Pahuuden voimien osaamia taikoja.
 • Neutraalit taiat: Neutraaleja taikoja, joita voitiin käyttää useisiin eri tarkoituksiin.

Zordit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mystic Rangerit (tai heidän hevosensa) muuttuivat yleensä itse zordeikseen. Ainoa poikkeus oli Solaris Knightin ohjaama junapohjainen Solar Streak. Rangereiden muodostettua Megazordinsa he ilmestyivät sen ohjaamoon tavallisissa rangerasuissaan.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luettelo Power Rangers Mystic Forcen jaksoista.[1]

# Jakson nimi
1 "Rikottu loitsu, Osa 1" (Broken Spell I)
2 "Rikottu loitsu, Osa 2" (Broken Spell II)
3 "Koodinmurtajat" (Code Busters)
4 "Kivenkova haaste" (Rock Solid)
5 "Kuiskauksia" (Whispering Voices)
6 "Voimakas Catastros" (Legendary Catastros)
7 "Tulisydän" (Fire Heart)
8 "Sisäinen muukalainen, Osa 1" (Stranger Within I)
9 "Sisäinen muukalainen, Osa 2" (Stranger Within II)
10 "Arvoituksellinen aarrearkku" (Petrified Xander)
11 "Portinvartija, Osa 1" (The Gatekeeper I)
12 "Portinvartija, Osa 2" (The Gatekeeper II)
13 "Taikalampun kissahenki" (Scaredy Cat)
14 "Vanha ystävä" (Long Ago)
15 "Xanderin oppitunti" (Inner Strength)
16 "Voimakkain ase" (Soul Specter)
17 "Kateellinen kissa" (Ranger Down)
18 "Pimeä toive, Osa 1" (Dark Wish I)
19 "Pimeä toive, Osa 2" (Dark Wish II)
20 "Pimeä toive, Osa 3" (Dark Wish III)
21 "Koraggin oikeudenkäynti" (Koragg's Trial)
22 "Kadonnut soturi, Osa 1" (Heir Apparent I)
23 "Kadonnut soturi, Osa 2" (Heir Apparent II)
24 "Udonnan tehtävä" (The Light)
25 "Metsästäjä" (The Hunter)
26 "Niljakkaita vihollisia" (Hard Heads)
27 "Lumiprinssin tahto" (The Snow Prince)
28 "Valon lähde, Osa 1" (Light Source I)
29 "Valon lähde, Osa 2" (Light Source II)
30 "Ystäviä vai vihollisia?" (The Return)
31 "Mystinen haaste, Osa 1" (Mystic Fate I)
32 "Mystinen haaste, Osa 2" (Mystic Fate II)

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Firass Dirani  Nick Russell/Punainen Ranger  
 Angie Diaz  Vida Rocca/Vaaleanpunainen Ranger  
 Nic Sampson  Chip Thorn/Keltainen Ranger  
 Richard Brancatisano  Xander Bly/Vihreä Ranger  
 Melanie Vallejo  Madison Rocca/Sininen Ranger  
 John Tui  Daggeron  
 Peta Rutter  Udonna  
 Antonia Prebble  Clare  
 Barnie Duncan  Toby  
 Kelson Henderson  Phineas  
 Andrew Robertt  Morticon (ääni)  
 Stuart Devenie  Imperious (ääni)  
 Geoff Dolan  Koragg (ääni)  
 Donogh Rees  Necrolai (ääni)  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. a b Power Rangers Mystic Force - Sarjaopas - Telvis.fi Lisätty 26.9.2012
 2. a b c Power Rangers Mystic Force: Jakso 1; "Rikottu loitsu I"
 3. a b c d Power Rangers Mystic Force: Jakso 2; "Rikottu loitsu II"
 4. a b c d e f g Power Rangersin viralliset sivut Luettu 24.10.2012 (englanniksi)
 5. a b c d e f Power Rangers Mystic Force: Jakso 23; "Kadonnut soturi II"
 6. a b c d e Power Rangers Mystic Force: Jakso 25; "Metsästäjä"
 7. a b c d e Power Rangers Mystic Force: Jakso 31; "Mystinen haaste I"
 8. a b c d e Power Rangers Mystic Force: Jakso 30; "Ystäviä vai vihollisia?"
 9. a b c d e f g h Power Rangers Mystic Force: Jakso 32; "Mystinen haaste II"
 10. a b c d Power Rangers Mystic Force: Jakso 29; "Valon lähde II"
 11. a b c Power Rangers Mystic Force: Jakso 14; "Vanha ystävä"
 12. Power Rangers Mystic Force: Jakso 15; "Xanderin oppitunti"
 13. Power Rangers Mystic Force: Jakso 22; "Kadonnut soturi I"
 14. a b Power Rangers Mystic Force: Jakso 11; "Portinvartija I"
 15. a b Power Rangers Mystic Force: Jakso 12; "Portinvartija II"
 16. a b c Power Rangers Mystic Force: Jakso 13; "Taikalampun kissahenki"
 17. a b c Power Rangers Mystic Force: Jakso 17; "Kateellinen kissa"
 18. Power Rangers Operation Overdrive: Jakso 7: "At All Cost"
 19. a b Power Rangers Mystic Force: Jakso 10; Arvoituksellinen aarrearkku
 20. Power Rangers Mystic Force: Jakso 3; "Koodinmurtajat"
 21. Power Rangers Mystic Force: Jakso 19; "Pimeä toive II"
 22. Power Rangers Mystic Force: Jakso 20; "Pimeä toive III"
 23. a b Power Rangers Mystic Force: Jakso 9; "Sisäinen muukalainen II"
 24. a b c Power Rangers Mystic Force: Jakso 24; "Udonnan tehtävä"
 25. a b c Power Rangers Mystic Force: Jakso 27; "Lumiprinssin tahto"
 26. Power Rangers Mystic Force: Jakso 26; "Niljakkaita vihollisia"

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]