Isaac Florentine

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Isaac Florentine
Henkilötiedot
Koko nimi Yitzhak Florentin
Syntynyt28. heinäkuuta 1958 (ikä 65)
Israel
Ammatti elokuvaohjaaja
Ohjaaja
Aktiivisena 1987–
Tunnetuimmat ohjaukset Teräskehä 2
Ninja
Undisputed III: Redemption
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet

Isaac Florentine (s. 28. heinäkuuta 1958) on israelilainen elokuvaohjaaja ja taistelulajien taitaja. Hänet tunnetaan ohjaamistaan kamppailulajielokuvista, kuten Undisputed III: Redemptionista, josta hänet huomioitiin Action on Film -ehdokkuudella parhaan ohjaajan luokassa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Florentine ohjasi uransa alkuvaiheessa 1990-luvulla elokuvat Desert Kickboxer ja Savate. Elokuvien jälkeen hän siirtyi ohjaamaan televisiosarjoja, kuten Mighty Morphin Alien Rangers ja Power Rangers Zeo. 2000-luvulle tultaessa Florentine siirtyi ohjaamaan enemmän toimintaelokuvia, kuten Teräskehä 2, The Shepherd: Border Patrol ja Ninja.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Florentine syntyi Israelissa, jossa hän kiinnostui nuorena elokuvien tekemisestä ja kamppailulajeista. Florentine aloitti kamppailulajien harrastamisen vuonna 1971 Tel Avivissa.[1] Hän harrasti aluksi judoa, mutta siirtyi pian eri karaten tyylisuuntia, kuten Kyokushin ja Shitō-ryū. Florentine opetti myöhemmin 1970-luvun lopulla itsepuolustusta armeijalle ja sittemmin 1980-luvun alusta alkaen hän ryhtyi opettamaan karatea ammatikseen.[1] Lopulta 1980-luvun lopulla Florentine päätti muuttaa Yhdysvaltoihin toteuttaakseen haavettaan työskennellä elokuvaohjaajana.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Personal Isaac Florentine (dot) com Viitattu 29.7.2012 (englanniksi)