Rose McIver

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rose McIver
Rose McIver WonderCon-tapahtumassa vuonna 2015.
Rose McIver WonderCon-tapahtumassa vuonna 2015.
Henkilötiedot
Syntynyt10. lokakuuta 1988 (ikä 32)
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1993–
Merkittävät roolit Valerie
(Johnny Kapahala: Back on Board)
Summer Landsdown
(Power Rangers RPM)
Liv Moore
(iZombie)
Aiheesta muualla
IMDb

Rose McIver (s. 10. lokakuuta 1988)[1] on uusiseelantilainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten Summer Landsdownin roolista televisiosarjassa Power Rangers RPM, Valerien roolista elokuvassa Johnny Kapahala: Back on Board ja Liv Mooren roolista televisiosarjassa iZombie.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

McIver aloitti näyttelemisen jo kaksivuotiaana ja esiintyi mainoksissa aina nelivuotiaaksi saakka.[2] Sittemmin noin kuusivuotiaasta lähtien McIver esiintyi elokuvissa ja televisiosarjoissa. Hän näytteli uransa alussa televisioelokuvissa, kuten Hercules ja Amatsoni, Hercules ja kuoleman valtakunta sekä Murha Greenwichissä. Hänellä oli myös vierailevia rooleja Herculesissa ja Xenassa.

McIver esitti pääosaa 13-osaisessa seikkailu-fantasiasarjassa Maddigan's Quest sekä Disneyn tuottamassa elokuvassa Johnny Kapahala: Back on Board vuonna 2007. Kaksi vuotta myöhemmin hän sai toisen roolinsa Disneyn tuotannosta, kun hän esitti Summer Landsdownia, Keltaista Rangeria televisiosarjassa Power Rangers RPM. Vuonna 2013 McIver sai usean jakson pituisen roolin amerikkalaisesta Olipa kerran -draamasarjasta, jossa hän näytteli Helinä-keijua.

Maaliskuussa 2014 McIver valittiin näyttelemään pääosaa televisiosarjassa iZombie.[3] The CW julkaisi sarjaa maaliskuusta 2015 elokuuhun 2019, kestäen yhteensä viisi kautta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Rose McIver TV Guide. CBS Interactive Inc. Viitattu 21.5.2015. (englanniksi)
  2. rosemciver.com Viitattu 6.6.2009 (englanniksi)
  3. Goldberg, Lesley: Rose McIver to Star in Rob Thomas' 'iZombie' The Hollywood Reporter. 12.3.2014. Viitattu 24.8.2016. (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.