iZombie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
iZombie
Tyyli
Kestoaika 42 minuuttia
Perustuu Chris Robersonin ja Michael Allredin sarjakuvaan iZombie
Pääosissa
Alkuperämaa Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat The CW
Esitetty 17. maaliskuuta 2015 –
1. elokuuta 2019
Tuotantokausia 5
Jaksoja 71
Tunnuskappale ”Stop, I’m Already Dead” – Deadboy & the Elephantmen
Tuotanto
Tuottaja(t)
 • Scott Graham
 • Jae Marchant
Vastaava(t) tuottaja(t)
 • Dan Etheridge
 • Diane Ruggiero
 • Danielle Stokdyk
 • Rob Thomas
 • Dean Lorey
Ohjaaja(t) Rob Thomas
Käsikirjoittaja(t) Rob Thomas
Säveltäjä(t) Josh Kramon
Tuotantoyhtiö(t) The CW
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

iZombie on yhdysvaltalainen yliluonnollinen draamakomediasarja, joka alkoi The CW -kanavalla maaliskuussa 2015. Sarja perustuu löyhästi samannimiseen sarjakuvaan, jonka ovat luoneet Chris Roberson ja Michael Allred. Sarja kertoo Olivia ”Liv” Mooresta, joka muuttuu verilöylyksi kääntyneiden bileiden seurauksena zombiksi ja joutuu hylkäämään entisen elämänsä menestyvänä lääkäriharjoittelijana. Hän saa uuden työn ruumishuoneelta, missä hän pystyy tyydyttämään tarpeensa syödä aivoja. Liv ryhtyy yhteistyöhön poliisin kanssa, sillä aivojen syömisen sivuvaikutuksena zombit oppivat kuolleilta kykyjä ja saavat näkyjä heidän viimeisiltä hetkiltä, mistä on hyötyä murhatutkimuksissa.

Sarjan finaalijakso esitettiin yhdysvalloissa elokuussa 2019.[1]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

1. tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seattlelaisen lääkäriharjoittelija Olivia ”Liv” Mooren elämä tuntuu olevan täydellistä, kunnes hän eräänä kohtalokkaana iltana osallistuu työkaverinsa kehottamana bileisiin, jotka saavat verisen käänteen. Liv herää seuraavana aamuna rannalta ruumispussista, ja päällimmäisenä hänen mielessään on tarve syödä ihmisaivoja. Livin elämä muuttuu kertaheitolla ja hän siirtyy tekemään töitä oikeuslääkärinä ruumishuoneelle, missä hän saa toteutettua myös uuden elämänsä ruokavalion. Sarjan alkaessa Livin zombiksi muuttumisesta on kulunut viisi kuukautta. Hänen perheensä ihmettelee Livin outoa muutosta. He eivät ymmärrä miksi Liv purki kihlauksensa Majorin kanssa eikä Liv luonnollisesti voi selittää sitä heille. Hänen pomonsa Ravi on pitkään epäillyt Livin olevan zombi ja pian Liv jää hänelle kiinni mutustellessaan aivonpalasia television ääressä. Ravi haluaa ehdottomasti ottaa Livistä kokeita selvittääkseen zombiuden syyn ja keksiä siihen ehkä parannuskeinon. Aina syödessään jonkun uhrin aivoja, Liv saa tältä muistoja, unia ja joitakin luonteenpiirteitä. Niiden kykyjen avulla hän aloittaa auttamaan murhayksikössä toimivaa Clivea, jolle hän uskottelee olevansa meedio. Kuvioihin astuu myös toinen zombi, Blaine. Siihen asti Liv on uskonut olevansa ainoa laatuaan. Blainella vain ei taida olla niin puhtaat jauhot pussissaan kuin voisi luulla. Major työskentelee nuorten keskuksessa ja alkaa ihmetellä mihin nuoret katoavat yksi kerrallaan ja hän päättää tutkia tilannetta omin päin, huonoin seurauksin. Liv ihastuu myös kauden aikana charmanttiin zombimieheen sekä joutuu moneen kiperään tilanteeseen tutkiessaan murhia kykyjensä avulla. Hän paljastaa myös kämppikselleen Peytonille olevansa zombi, mutta ei saa toivomaansa reaktiota. Blaine perustaa yrityksen, joka myy aivoja zombeille ja Major tekee kaikkensa tuhotakseen miehen aikeet. Kausi huipentuu mittavaan ammuskeluun ja räjähdykseen, josta myös Livin veli saa osansa. Sairaalassa Livin äiti vaatii naista luovuttamaan veljelleen verta, mutta Liv kieltäytyy koska se olisi mahdotonta.

2. tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi alkoi 6. lokakuuta 2015.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  Rose McIver    Olivia Moore  
  Malcolm Goodwin    Clive Babineaux  
  Rahul Kohli    Ravi Chakrabarti  
  Robert Buckley    Major Lilywhite  
  David Anders    Blaine DeBeers  
  Aly Michalka    Peyton Charles  
  Hiro Kanagawa    Komisario Suzuki  
  Bradley James    Lowell Tracey  
  Molly Hagan    Eva Moore  

iZombien ensimmäinen tuotantokausi koostuu 13 jaksosta, ja kausi saatiin päätökseen 9. kesäkuuta 2015. Toinen kausi sai ensi-iltansa 6. lokakuuta 2015. Marraskuussa toista kautta päätettiin pidentää 13 jaksosta 19:ään.[2] Maaliskuussa 2016 sarjalle tilattiin kolmas tuotantokausi.[3] 10. toukokuuta 2017 The CW tilasi sarjalle neljännen kauden,[4] jonka esittäminen alkaa 26. helmikuuta 2018.

The CW tilasi sarjalle viidennen ja viimeisen kauden, jonka esittäminen alkoi 2. toukokuuta 2019 ja päättyi 1. elokuuta 2019.[5][1]

 1. a b ‘iZombie’ Series Finale: A Virtually Happy Ending To The Zombie Apocalypse Deadline. 2.8.2019. Viitattu 28.4.2020. (englanniksi)
 2. Petski, Denise: CW’s ‘Crazy Ex-Girlfriend’ & ‘iZombie’ Get Additional Episodes Deadline. 23.11.2015. Viitattu 24.8.2016. (englanniksi)
 3. Abrams, Natalie: The Flash, Vampire Diaries, Supernatural, and 8 more renewed at CW Entertainment Weekly. 11.3.2016. Viitattu 24.8.2016. (englanniksi)
 4. Andreeva, Nellie: ‘The Originals’ & ‘iZombie’ Renewed By The CW Deadline. 10.5.2017. Viitattu 24.6.2017. (englanniksi)
 5. Jane the Virgin and iZombie Get Final Season Premiere Dates at The CW TVLine. 10.1.2019. Arkistoitu 30.9.2020. Viitattu 28.4.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]