Carrien päiväkirjat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Carrien päiväkirjat
The Carrie Diaries
Sarjan logo.
Sarjan logo.
Tyyli draama, komedia
Kestoaika 42 min
Luoja(t) Amy B. Harris (sarja)
Candace Bushnell (kirjat)
Pääosissa AnnaSophia Robb
Austin Butler
Ellen Wong
Katie Findlay
Stefania Owen
Brendan Dooling
Chloe Bridges
Freema Agyeman
Matt Letscher
Lindsey Gort
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat The CW
Suomi Sub
Esitetty 14. tammikuuta 2013 – 31. tammikuuta 2014 (Yhdysvallat)
5. kesäkuuta 2013 – 26. elokuuta 2014 (Suomi)
Tuotantokausia 2
Jaksoja 26
Tuotanto
Vastaava(t) tuottaja(t) Miguel Arteta
Candace Bushnell
Len Goldstein
Amy B. Harris
Stephanie Savage
Josh Schwartz
Tuotantoyhtiö(t) Fake Empire Productions
A.B. Baby Productions
Warner Bros. Television
Edeltäjä Sinkkuelämää
(1998–2004)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Carrien päiväkirjat (engl. The Carrie Diaries) yhdysvaltalainen The CW Television Networkin draamasarja, joka perustuu Candace Bushnellin samannimiseen kirjaan. Sarja on esiosa HBO:n Sinkkuelämää-sarjalle.[1] Televisiosarjan ensimmäinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa 14. tammikuuta 2013.

Sarja kertoo Carrie Bradshaw’n elämästä high schoolissa vuonna 1984. Suomessa sarjaa alettiin esittää Subilla 5. kesäkuuta 2013.[2][3]

Sarjaa tehtiin kaksi tuotantokautta. Toukokuussa 2014 The CW ilmoitti, ettei tilaa kolmatta kautta.[4]

Päähenkilöt

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
 • Carrie Bradshaw (AnnaSophia Robb) on 16-vuotias toimittajan urasta unelmoiva lukiolainen Castleburystä, Connecticutista. Carrien äiti kuoli hiljattain syöpään, minkä seurauksena Carrien pikkusisko Dorrit on kapinoivampi kuin koskaan, ja heidän isänsä Tom on häkeltynyt jouduttuaan yhtäkkiä huolehtimaan kahdesta teinitytöstä yksin. Sen sijaan, että joutuisi käymään koulua kerran viikossa, Carrie lähtee työharjoitteluun asianajotoimistoon New Yorkiin. Hän kuitenkin jättää paikan työskennelläkseen Interview Magazine -lehdessä. Lukion loppuvuodesta Carrielle tarjotaan kokopäivätyötä Interview Magazinella, jonka hän ottaa vastaan.
 • Sebastian Kydd (Austin Butler) on uusi oppilas Castlebury High Schoolissa ja Carrien ihastus. Sebastian muuttaa Castleburyyn saatuaan potkut vanhasta koulustaan harrastettuaan seksiä taidehistorian opettajan kanssa. Sebastian asuu eronneen äitinsä kanssa, joka ei ole koskaan kotona. Hän ja Carrie ovat koko sarjan ajan on-off-suhteessa, mutta on selvää, että heillä molemmilla on tunteita toisiaan kohtaan.
 • Jill "Mouse" Chen (Ellen Wong) on Carrien paras ystävä lukiosta. Koulussa hän on ylisuorittaja ja nörtti, jonka vanhemmat ovat pakottaneet hänet olemaan paras kaikessa. Toisen tuotantokauden lopulla Mouse ottaa vastaan paikan Harvardista.
 • Maggie Landers (Katie Findlay) on Carrien paras ystävä ja Waltin seksuaalisesti aktiivinen ex-tyttöystävä. Hän on sarkastinen ja itsevarma oppilas, joka hädin tuskin läpäisee kouluaan ja jolla sanotaan olevan onneton kotielämä, missä hänen vanhempansa laiminlyövät ja jättävät hänet huomiotta.
 • Dorrit Bradshaw (Stefania LaVie Owen) on Carrien levoton, 14-vuotias, kapinallinen pikkusisko. Hän paheksuu avoimesti Carrieta, koska tämä on ollut läheisempi heidän äitinsä kanssa. Hän kapinoi värjäämällä hiuksensa ja pitämällä vahvaa silmämeikkiä samoin kuin tapaillen vanhempaa poikaa.
 • Walter "Walt" Reynolds (Brendan Dooling) on Carrien paras ystävä ja Maggien ex-poikaytävä. Ensimmäisellä kaudella Walt kamppailee seksuaalisen suuntautumisensa kanssa ja kiinnostuu miehestä nimeltä Bennet Wilcox. Lopulta hän ja Maggie eroavat, ja hänen ystävänsä saavat selville hänen homoutensa. Toisella tuotantokaudella hän alkaa seurustella Bennetin kanssa.
 • Donna LaDonna (Chloe Bridges) on koulun suosituin tyttö ja "The Jens" -nimisen klikin johtaja. Hän oli Carrien kilpailija ensimmäisellä kaudella ja ihastunut Waltiin. Kun Donna sai selville Waltin olevan homo, hän suojeli tämän salaisuutta kertomalla koko koululle, että he harrastivat seksiä.
 • Larissa Loughlin (Freema Agyeman) on hippi, britti, huippuluokan toimittaja Interview-lehdessä ja biletyttö, joka toimii Carrien mentorina New Yorkissa.
 • Tom Bradshaw (Matt Letscher) on Carrien ja Dorritin ylisuojeleva isä. Hän rentoutuu hieman sarjan edetessä. Kun Carrie valitsee työpaikan Interviewissä yliopiston sijasta, Tom paheksuu tätä ja sulkee hänen rahahanansa.
 • Samantha Jones (Lindsey Gort) on Donnan röyhkeä ja menevä vanhempi serkku, jonka kanssa Carrie ystävystyy. Hän on osa Manhattanin musiikkielämää.

Sivuhenkilöt

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • Simon Byrnes (Josh Salatin) on entinen paikallinen poliisi ja Maggien entinen seksikumppani. Maggie tulee raskaaksi Simonin ollessa isä, mutta menettää vauvan koettuaan komplikaatioita. Simon saa potkut, kun Maggien isä saa selville raskaudesta.
 • Bennet Wilcox (Jake Robinson) on Larissan työkaveri ja Waltin poikaystävä. Walt erosi hänen kanssaan tajuttuaan, että haluaa kaikkia asioita, joita homot eivät saa. Toisen tuotantokauden lopulla Walt päättää, ettei voi elää valheessa ja sopii Bennetin kanssa.
 • Harlan Silver (Scott Cohen) on Larissan mies ja Tomin ystävä, joka rohkaisee häntä aloittamaan seurustelun.
 • Thomas West (R.J. Brown) on Mousen kilpailija ja entinen poikaystävä. He erosivat, kun West oli kyllästynyt kilpailemaan Mousen kanssa tämän saatua paikan Harvardista.
 • "The Jens" (Whitney Vance ja Alexandra Miller) ovat Donna LaDonnan kaksi käskyläistä. He seuraavat Donnaa kaikkialle neonväreihin pukeutuneina ja tehden mitä tahansa heidän johtajansa käskee.
 • Miller (Evan Crooks) on Dorritin entinen poikaystävä, joka työskentelee levykaupassa.
 • Adam Weaver (Chris Wood) on kaveri, jolle Carrie menetti neitsyytensä. Carrie tapaa hänet yrittäessään saada haastattelua lehteen.
 • Scott (Giullian Yao Gioiello) on Dorritin kaveri, jonka hän tapaa kotibileissään. Hänestä tulee lopulta Dorritin poikaystävä.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Kausi Jaksot Ensiesitys DVD-julkaisu
Kauden aloitusjakso Kauden päätösjakso Verkko Alue 1 Alue 2 Alue 4
1 13 14. tammikuuta 2013 8. huhtikuuta 2013 The CW
2 13 25. lokakuuta 2013 31. tammikuuta 2014
 1. Hibberd, James: 'Carrie Diaries' gets CW premiere date Entertainment Weekly. 8.11.2012. Viitattu 6.6.2014. (englanniksi)
 2. Carrien päiväkirjat (2013) TVsarjat.info. Arkistoitu 6.6.2014. Viitattu 6.6.2014.
 3. Carrien päiväkirjat (2013–2014) Internet Movie Database. Viitattu 6.6.2014. (englanniksi)
 4. Hinckley, David: CW cancels ‘The Carrie Diaries’ and 2 more shows, renews 3 others New York Daily News. 8.5.2014. Viitattu 7.7.2016. (englanniksi)