Tunteet pelissä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tunteet pelissä (One Tree Hill) on Mark Schwahnin luoma yhdysvaltalainen nuortensarja, joka alkoi 23. syyskuuta 2003 The WB Television Networkillä. Sarjan tunnusmusiikki oli Gavin DeGraw’n kappale ”I Don’t Want to Be”, mutta se poistettiin viidennellä kaudella kokonaan.

Sarjaa kuvataan Wilmingtonissa, Pohjois-Carolinassa. Yhdysvalloissa sarjaa seuraa keskimäärin 4,3 miljoonaa ihmistä viikoittain, ja se on voittanut Teen Choice -palkinnon.

Ensimmäinen tuotantokausi (2003-2004)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Lucas (Chad Michael Murray) ja Nathan Scottia (James Lafferty) ei näytä yhdistävän muu kuin intohimo koripallon pelaamiseen. He jakavat kuitenkin muutakin, saman isän, Dan Scottin. Dan hylkäsi Lucasin äidin, Karen Roen (Moira Kelly), tämän tullessa raskaaksi ja jatkoi koripallouransa eteenpäin ajamista. Yliopistossa hän tapasi Nathanin äidin, Debin (Barbara Alyn Woods), ja tarjosi heille pysyvän ja rikkaan kodin. Hän ei kuitenkaan koskaan yrittänyt olla osa Lucasin elämää, joka jäi yksinhuoltajaäitinsä kasvatettavaksi.

Nathan pelaa koulun koripallojoukkueessa Ravens ja Lucas puistossa River Court, kunnes Ravensin valmentaja Whitey Durham (Barry Corbin) pyytää häntä liittymään joukkueeseen. Tämä lisää jännitettä veljesten välille, etenkin kun mukaan tulee Nathanin tyttöystävä, Peyton Sawyer (Hilarie Burton) ja Lucasin lapsuuden ystävä ja paras kaveri Haley James (Bethany Joy Galeotti). Ensimmäisen tuotantokauden ajan keskitytään oikeastaan seuraamaan kuinka Nathanin ja Lucasin väliset suhteet muuttuvat kohti veljellisyyttä. Jännitystä lisää vielä kolmiodraama Brooke Davisin (Sophia Bush), Peytonin ja Lucasin välillä sekä Nathanin ja Haleyn avioliitto.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
# Jakson nimi
1 Veljeni, korissankari (Pilot)
Nathan Scott on Tree Hillin Lukion suurin koristähti ja hän tapailee Peytonia, lumoavaa cheerleaderia. Sitten Nathanin velipuoli Lucas liittyy joukkueeseen - ja uhkaa ottavan haltuunsa sekä Nathanin pelipaikan että tämän tyttöystävän.
2 Käsikähmä tyttöystävän takia (The Places You Have Come to Fear the Most)
Lucas pelaa ensimmäisen pelinsä Tree Hill Ravens -joukkueessa... ja joutuu vaikeuksiin. Hän ei ole ainoa, joka joutuu kamppailemaan epävarmuutensa takia: Peyton ei rohkene antaa piirustuksiaan julkaistavaksi.
3 Pallo hallussa (Are You True?)
Lucas pelaa hyvin ja saa Nathanin paikan kokoonpanossa, joten Nathan yllyttää muun joukkueen Lucasia vastaan. Lisäksi Haleylla on ohjattavanaan uusi opiskelija: Nathan, joka on vaarassa lentää ulos joukkueesta, ellei hän korota arvosanojaan.
4 Bileet juhlakerroksessa (Crash Into You)
Bileet Danin rantatalossa: mukana koripalloilijoita, cheerleadereita ja olutta. Kuulostaa upealta. Mutta tilanne käy vaikeaksi, kun Nathan nöyryyttää Lucasia, törmäilee Peytonin autolla ja sälyttää syyn Lucasin niskoille.
5 Päin punaisia (All That You Can't Leave Behind)
Onko se vain peliä? Dan on päättänyt voittaa isä-poika -koripallopelin, vaikka - tai ehkä etenkin - jos se tarkoittaisi, että Nathanin täytyy hävitä. Peyton painiskelee äitinsä kuoleman muiston kanssa.
6 Gladiaattorit (Every Night is Another Story)
Vaihda kumppania. Vierasottelun aikana tapahtuva tappelu kulminoituu epätodennäköisten parien syntymiseen. Peyton kyydittää Brooken ja Haleyn kotiin, samalla kun Lucasin ja Nathanin on muodostettava varovainen liittoutuma keskellä metsää.
7 Elämää lasitalossa (Life in a Glass House)
Dan isännöi vuosittain koripallobileet. Tämä on ensimmäinen kerta kun molemmat hänen poikansa pääsevät tulemaan juhlaan. Kun soppaan lisätään Peytonin, Brooken ja Haleyn romanttiset sotkut, tiedossa on tunteiden ilotulitusta.
8 Suukkoja ja anteeksipyyntöjä (The Search for Something More)
Brooke taivuttelee Peytonin yliopistobailuhin ja lupaa, että bailaus tapahtuu ilman viinaa. Ilman viinaa, mutta entäpä pillereitä? Kun Peyton huumataan, Brooke pelastaa hänet ja kutsuu Lucasin apuun.
9 Kovia sanoja, kovia otteita (With Arms Outstretched)
Tatuointi ja krapula. Ne mukanaan Lucas tulee kotiin Brooken kanssa vietettyjen ensitreffien jälkeen. Nathanilla menee huonommin: hän tuntee paineita Danin piste-ennätyksen rikkomisesta, joten hän yrittää tehostaa suoritustaan ottamalla amfetamiineja.
10 Jutustelua bestisten kesken (You Gotta Go There to Come Back)
Nathanista huolestunut Whitey peruuttaa harjoitukset, jotta Dan ehtisi viettää aikaa Nathanin kanssa karmealla isä/poika -viikonlopulla. Ja Jake saa viettää aikaa erityisen tytön kanssa: puolivuotiaan Jenny-tyttärensä.
11 Mitä Nathan todella haluaa? (The Living Years)
Huonoa vaikutusta. Haleyn piti auttaa Nathania saamaan elämänsä jälleen raiteilleen. Sen sijaan hän noudattaa Nathanin esimerkkiä pinnaamalla ja juopottelemalla. Lucasilla on neuvoja Peytonin isälle.
12 Perimmäisten totuuksien äärellä (Crash Course in Polite Conversations)
Peytonin isän on ilmoitettu kadonneen merellä ja Peyton ja Lucas lähtevät rannikolle - Peytonin täytyy tunnistaa myrskyn rannalle huuhtoma ruumis. Danin äiti paljastaa järisyttävän salaisuuden Danin syntymäpäiväjuhlilla.
13 Sekunneista kiinni (Hanging by a Moment)
Lucas ja Peyton tunnustavat lopultakin tunteensa toisiaan kohtaan, ja kohtaavat sitten tuskastuttavan tehtävän: Brookelle kertomisen. Matkalla noutamaan Karenia lentokentältä Keith ja Lucas joutuvat onnettomuuteen, ja Lucas kamppailee hengestään.
14 Horroksessa (I Shall Believe)
Lucasin maatessa tajuttomana sairaalassa hänen ympärillään raivoaa tunteiden raivomyrsky. Karenille selviää, että Keith oli juonut ennen törmäystä. Nathan ja Haley eivät puhu keskenään ja Deb palkkaa avioeroasianajajan.
15 Äkisti kaikki muuttui (Suddenly Everything Has Changed)
Kotonaan toipuva Lucas eroaa lopultakin Brooken kanssa, mutta ei kerro Brookelle rakastavansa Peytonia. Brooke saa asian selville itse. Kiville karahtaa myös korjaamo, kun Keithillä on vaikeuksia maksaa Lucasin sairaalalaskuja.
16 Kaunotar karusellissa (The First Cut is the Deepest)
Lucas, joka on yksinäinen menetettyään Brooken (ja Peytonin), löytää lohdutusta suorapuheisen kaunottaren luota, joka iskee Lucasin baarista. Nathan hakee vajaavaltaisuudesta vapautumista erotakseen vanhemmistaan.
17 Villit vesileikit Whiteyn harmiksi (Spirit in the Night)
Ravensien huutosakin johtaja sairastuu vesirokkoon ennen merkittävää kilpailua, joten Haley tarttuu huiskiin ja opettelee liikkeet. Keithille paljastuu, että Danin tarjoukseen rahoittaa korjaamoa liittyy velvoitteita.
18 Huutokaupan hehkuttelijat (To Wish Impossible Things)
Pojat ja tytöt yhdessä. Vuosittainen "Boy Toy" -hyväntekeväisyyshuutokauppa johtaa outojen parien muodostamisiin: Mouth ja Brooke, Nathan ja Peyton, Jake ja Nicki, Lucas ja Haley - ja luupäinen Ravens-urheiluhullu Tim ja Deb.
19 Varmuus epävarmuudesta (How Can You Be Sure?)
Toistaako historia itseään? Brooke on raskaana, ja Lucas kohtaa samanlaisen tilanteen kuin Dan kauan sitten. Karen torjuu Keithin kosinnan ja Nicki yrittää päästä osalliseksi Jaken elämään.
20 Kunpa kaikki voisikin olla toisin (What is and What Should Never Be)
Pahoja enteitä. Haley suunnittelee bileitä Nathanille, mutta arvaahan sen, miten hyville suunnitelmille käy. Bileet päättyvät Peytonin ja Nickin kinasteluun... ja Nathan päätyy vankiselliin.
21 Vähän ennen kyyneleitä (The Leaving Song)
Kasapäin huonoja päätöksiä: Nathan etsii netistä pornoa, Peyton kääntää selkänsä juuri sopivasti Nickille, joka kidnappaa Jennyn, ja kun Whitey on silmäleikkauksessa, koulu valitsee Danin sijaisvalmentajaksi.
22 Lähtijät (The Games That Play Us)
On pudotuspelien aika, ja Lucas häipyy. Lucas hakee uutta alkua myrskyisän vuotensa jälkeen, joten hän päättää muuttaa Charlotteen Keithin kanssa. Mutta haasteet, petokset ja järkyttävät yllätykset tekevät hänen lähdöstään kaikkea muuta muin rauhallisen.

Toinen tuotantokausi (2004-2005)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Toisella tuotantokaudella seurataan mm. Haleyn ja Nathanin avioliittoa, Lucasin ihmissuhdekuvioita. Haley aloittaa musiikillista uraansa ja Nathan keskittyy koripalloon. Lucasin ja Nathanin välinen veljeys syvenee. Brooke ja Peyton työstävät kärsinyttä ystävyyssuhdettaan. Haleyn musiikkiura jatkaa nousuaan ja hän lähteekin kiertueelle Chris Kellerin kanssa. Haleyn ja Nathanin avioliitto on vaikeuksissa tämän vuoksi. Samaan aikaan Deb kärsii addiktiosta lääkkeisiin. Kauden lopussa Haley palaa takaisin kotiin.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
1. Rakkauden palapeli (The Desperate Kingdom of Love)
Danin sydänkohtaus saa Lucasin ja Keithin palaamaan Tree Hilliin, ja Peytonin ja Brooken korjaamaan välinsä. Mutta Deb räjähtää raivosta, kun hän saa tietää uudesta rouva Scottista: poikansa vaimosta Haleysta.
2. Totuus on armoton (Truth Doesn't Make a Noise)
Nyt bailataan! Lucas, Peyton ja Brooke järjestävät vastanaineille hääjuhlat. Deb ja Dan vaikuttavat vaihtavan persoonallisuuksia: Deb aiheuttaa ongelmia tauotta ja Dan on itse herra Lämminhenkinen.
3. Villi ilta (Near Wild Heaven)
Polttarit häiden jälkeen? Tim hommaa olutta ja stripparin, joten Brooke vastaa järjestämällä polttarit Haleylle. Nathan menee töihin Keithille, joka hoitelee veljensä Danin yritystä tämän toipuessa.
4. Lahjomattomat (You Can't Always Get What You Want)
Toipuva Dan jatkaa muiden ohjailemista. Hän ei ole ainoa, joka tekee virheitä: Brooke näpistelee, kun hänen aiemmin rikkaat vanhempansa hoippuvat konkurssin partaalla.
5. Uskallatkos? (I Will Dare)
Felix järjestää nuorille yöllisen kilpailun, joka saa Tree Hillin teini-ikäiset ottamaan hulluja riskejä joka puolella kaupunkia. Aikuisetkin koettavat käyttäytyä uskaliaasti: Karen tapailee liiketalouden professoria ja kaunis asiakas kosiskelee Keithiä.
6. Tähtisumua (We Might as Well Be Strangers)
Tree Hill alkaa vaikuttaa ihan Nooan arkilta. Lucas ja Anna, Brooke ja Felix, Haley ja Nathan, Jules ja Keith, Karen ja Andy, Deb ja Dan - kaikki kulkevat pareina.
7. Irti maasta (Let the Reigns Go Loose)
Karenin yökerho Tric avataan ja kaikki tärkeät tyypit ovat paikalla. Peyton vetää show'ta, Brooke päihtyy, Lucas ja Felix nujakoivat, ja hermostunut Haley tekee debyyttinsä... ja lumoaa yleisönsä.
8. Kaksi kvartettia (Truth, Bitter Truth)
Tree Hillin tytöt jakavat salaisuuksia pyjamabileissä. Matkalla koripallo-otteluun Nathan ja Lucas keskustelevat yhteisestä huolestaan eli siitä saavatko he Danin perinnöllisen sydänvian. Nathan käy kokeissa, mutta Lucas kieltäytyy mahdollisuudesta.
9. Lohduttajatar (The Trick is to Keep Breathing)
Pojat smokeissa, tytöt iltapuvuissa, ja kaikkien tunteet roihuavat. Tree Hillin lukiolaisjuhlien kuuluisi olla vuoden parhaimpia iltoja, mutta huumeet, valheet, mustasukkaisuus ja muistot pilaavat hauskanpidon.
10. Mitäpä yhdestä sydämestä (Don't Take Me for Granted)
Vihaisia sanoja, vihaisia tekoja. Karen kieltää Lucasilta koripallopelit, Nathan uhkailee Chrisiä ja Peyton turvautuu äärimmäisiin konsteihin, kun hän kuulee huhun, jonka mukaan hän olisi lesbo.
11. Valehtelijoiden klubi (The Heart Brings You Back)
Paluu Tree Hilliin. Haleyn holtiton sisko Taylor muutaa nuorenparin luokse ja lisää vaikeuksia jo vaikeuksissa olevaan avioliittoon. Peytonin maailma kirkastuu, kun Jake ilmaantuu paikalle... ja hänellä on odottamaton pyyntö.
12. Sarjassa tunteellisia tunnustuksia (Between Order and Randomness)
Kaikki maailman äyriäiset, yhdistäkää voimanne! Brooke saa töitä ravintolasta, ja hänen on käytettävä rapupukua – siispä hän järjestää protestin. Keith kosii Julesia tietämättä, että Dan on palkannut Julesin viettelemään ja jättämään Keithin.
13. Keskustelunaiheena kihlaus (The Hero Dies in This One)
Ihan kuin kaikki olisivat menossa jonnekin. Taylor lähtee, Haley lähtee Chrisin matkaan, Brooke kilvoittelee oppilaskunnan puheenjohtajan paikasta, ja Lucas suostuu muuttamaan Danin luokse, jos tämä suostuu pitämään tuskallisia salaisuuksia piilossa.
14. Hiljaiset illat (The Quiet Things That No One Ever Knows)
Se on totta: kuka tahansa voi olla presidentti! Brooke voittaa vaalit Mouthin ansiosta. Nathanista on tulossa luuseri. Haleyn lähdettyä Nathan luisuu alamäkeä ja syyttää Lucasia onnettomuudestaan.
15. Iskuja ja halauksia (Unopened Letter to the World)
Tree Hillin teinit kuvaavat toisiaan 50 vuoden päästä avattavaan aikakapseliin ja kertovat iloistaan ja suruistaan, joista tulee totta heidän elämässään. Nathan ja Lucas joutuvat kaltereiden taakse rattijuoppoustapauksen takia.
16. Jossain kello tikittää (Somewhere a Clock is Ticking)
Myötä- ja vastoinkäymisissä. Keithin ja Julesin hääpäivä lähentää monia pareja toisiinsa: Jake ja Peyton, Ansy ja Karen, Lucas ja Brooke. Mutta ei Keith ja Jules.
17. Vihoviimeinen nöyryytys (Something I Can Never Have)
Jules on lähtenyt pois. Ja näyttää siltä kuin muutkin olisivat lähdössä: Brooke Kaliforniaan, Felix sotakorkeakouluun, Nathan etsimään Haleya, Jake ja Jenny karkuun Nikkiä, ja Keith minne tahansa muualle, mutta ei Tree Hilliin.
18. Yksinäiset kulkijat (The Lonesome Road)
Yhä reissullaan oleva Nathan yöpyy Taylorin luona. Muut valitsevat omat polkunsa: Jake antautuu poliisille, Anna kertoo vanhemmilleen olevansa lesbo ja Lucas juonittelee Danin kukistamiseksi.
19. Vauhdin hurma (I'm Wide Awake, It's Morning)
Koneet käyntiin, Nathanin Cooper-eno vie Nathanin ja Lucasin kilpa-autoajamiskurssille. Mutta hauskanpito muuttuukin tragediaksi, kun Nathan ajaa kolarin... Kenties tarkoituksella.
20. Elämää pieninä välähdyksinä (Lifetime Piling Up)
Entä jos? Autokolarissa tajuntansa menettänyt Nathan kuvittelee millaista elämästä olisi voinut tulla: Hän on hylätty, avioton lapsi... Ja Lucas on passattu, koppava Ravens -koripallojoukkueen tähti.
21. Kaikki voi olla toisin (What Could Have Been)
Muutetaan sisään, muutetaan ulos ja jatketaan elämää. Tree Hilliin palannut Nathan tekee suuren päätöksen liittyen avioliittoonsa Haleyn kanssa.. ja liittyen suhteeseensa vanhempiinsa. Lucas kerää todistusaineistoa Dania vastaan.
22.-23. Rakkauden riittämättömyys/Tervetuloa takaisin (The Tide That Left and Never Came Back/The Leavers Dance)
Kouluvuosi on päätymässä, ja samoin ovat ihmissuhteet, jotka joskus vaikuttavat niin pysyviltä. Lucas voi juhlia ainakin yhdellä voitolla: petoksen todistusaineistolla, joka voi tuhota Danin. Vai onko Dan jälleen askeleen verran kaikkia muita edellä?

Kolmas tuotantokausi (2005-2006)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kausi keskittyy seniorivuoden ensimmäiseen puolikkaaseen Tree Hillissä. Dan Scott haluaa selvittää, kuka yritti tappaa hänet. Sarjaan tulee mukaan Rachel Gatina, jonka suhde vanhemman Cooperin kanssa aiheuttaa hämmennystä koko koulussa. Lucasin ja Brooken suhde kehittyy. Peytonin ja Jaken suhde näyttää sen sijaan olevan ohi, kun Haley alkaa Nathanin kanssa suunnittelemaan häitä. Peyton tutustuu biologiseen äitiinsä, Ellie Harpiin. Tree Hillissä tapahtuu kouluammuskelu, jossa Peytonia ammutaan ja Dan tappaa oman veljensä Keithin. Kausi päättyy auto-onnettomuuteen.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Liekkien valossa (Like You Like an Arsonist)
 2. Kuin tuli ja vesi (From the Edge of the Deep Green Sea)
 3. Pelin henki (First Day On a Brand New Planet)
 4. Piukat paikat (An Attempt to Tip the Scales)
 5. Haavoja ja mustelmia (A Multitude of Casualties)
 6. Iskut vyön alle (Locked Hearts and Hand Grenades)
 7. Kuin ystävät konsanaan (Champagne for My REal Friends, Real Pain for My Sham Friends)
 8. Vielä eilistäkin pahempi päivä (The Worst Day Since Yesterday)
 9. Huipulla ja maan päällä (How a Resurrection Really Feels)
 10. Joku kolkuttaa ovellesi (Brave New World)
 11. Paluu tulevaisuuteen (Return of the Future)
 12. Entä sitten? (I've Got Dreams to Remember)
 13. Suukkoja, sadetta ja surumieltä (The Wind That Blew My Heart Away)
 14. Vain tämä hetki (All Tomorrow's Parties)
 15. Töllöttäjien tiukka taisto (Just Watch the Fireworks)
 16. Väsyneet sielut (With Tires Eyes, Tired Mind, Tired Souls, We Slept)
 17. Liian lyhyt elämä (Who Will Survive, and What Will Be Left of Them)
 18. Kun kaikki on tolaltaan (When It Isn't Like It Should Be)
 19. Paljon ei jää käteen (I Slept With Someone In Fall Out Boy, and All I Got Was This Stupid Song Written About Me)
 20. Sunnuntaifiiliksiä (Everyday Is a Sunday Evening)
 21. Satu prinsessasta (Over the Hills and Far Away)
 22. Eteenpäin muistoista huolimatta (The Show Must Go On)

Neljäs tuotantokausi (2006-2007)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Nathan, Rachel ja Cooper kaikki selviävät onnettomuudesta. Peytonin ja Lucasin ystävyys syvenee entisestään. Deb yrittää itsemurhaa ottamalla yliannostuksen. Peyton tapaa veljensä. Haley kertoo Nathanille raskaudestaan. Lucas lopettaa pelaamisensa Ravensissa, mutta jatkaa pelaamistaan myöhemmin. Peytonille selviää, että henkilö, jota hän luuli veljekseen, ei olekaan ihan sitä, miltä näyttää. Dan tunnustaa tehneensä murhan ensin pojilleen ja myöhemmin poliisille.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
# Jakson nimi
1 Syvissä vesissä (The Same Deep Water As You)
Kauhistuttava onnettomuus Nathanin ja Haleyn häiden lopussa vie kolme ihmistä sairaalaan ja muuttaa monen Tree Hillin asukkaan tulevaisuuden.
2 Sekavia muistikuvia (Things I Forgot at Birth)
Kahdeksantoista kynttilää ja vain yksi ystävä: Brooke viettää syntymäpäiväänsä Rachelin kanssa. Nathan on varma, että näki jotain yliluonnollista onnettomuuden yhteydessä ja Dan puolestaan uskoo näkevänsä sanan "murhaaja" kaikkialla minne katsoo.
3 Paluu pelikentille (Good News for People Who Love Bad News)
Uusia suhteita. Skills liittyy Ravensiin, kun pusotuspelit alkavat. Epäröivä Peyton tutustuu velipuoleensa Derekiin. Rachel puolestaan löytää lopulta jonkun, joka voi viedä Cooperin paikan hänen sydämessään: Nathan.
4 Huhuja ja harhaluuloja (Can't Stop This Thing We Started)
Vauhdin hurmaa. Nathan ryhtyy hurjastelemaan moottoripyörällä. RAchelista tulee enemmän kuin pikkukaupungin kuumin misu, kun hän poseeraa Maxim-lehdelle. Huhu Brooke raskaudesta leviää nopeammin kuin nettivideo.
5 (I Love You But I've Chosen Darkness)
Veljellistä rakkautta. Peytonin suhde velipuoleensa saa synkän ja pelottavan piirteen. Nathan kuulee kaksi uutista: yhden upean ja toisen, josta hän ei tiedä, miten siihen suhtautuisi.
6 (Where Did You Sleep Last Night?)
Ylimääräisiä opintoja. Lucas palaa takaisin Ravensiin. Salaperäinen mies kiinnostuu joukkueen tulevaisuudesta. Brooke tapaa ahkerasti uutta poikaystäväänsä: tämä on hänen englannin opettajansa.
7 (All These Things That I've Done)
Kun muut nuoret sekaantuvat pikkurötöksiin ja törkyyn, Nathan hankkiutuu kunnon vaikeuksiin: hän on velkaa armottomalle uhkapelurille 15 000 dollaria juuri ennen kuin välieräpelit alkavat... Ja kyseisellä uhkapelurilla on merkittävä määrä taaloja pelissä mukana.
8 (Nothing Left to Say but Goodbye)
Vuotuinen koripalloliigan palkintojenjakojuhla on merkittävä tilaisuus liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valitulle Nathanille, mutta myös Brookelle, Peytonille, Lucasille, Haleylle, Rachelille ja Derekille, jotka kohtaavat toiveiden ja niiden täyttymisen ristiaallokossa.
9 (Some You Give Away)
Kysymys: miten pelastaa perhe ja ura? Vastaus: jätä haaveet mestaruudesta. Daunte painostaa Nathania häviämään loppuottelussa, mutta Lucas ja Skills tekevät suunnitelmia voittaakseen sen.
10 (Songs to Love and Die By)
Sillä välin kun jouluklassikko Ihmeellinen on elämä pyörii sairaalan televisioissa, vakavasti sairas Lucas saa nähdä, minkälainen paikka Tree Hill olisi ilman häntä. Oppaana hänellä on Keith.
11 (Everything in Its Right Place)
Ulospääsyjä: Yllättävät uutiset vapauttavat Danin vankilasta. Solmittu lakanaköysi puolestaa vapauttaa Debin vieroitushoidosta. Sisään murtautumista: Brooke ja Rachel pihistävät matematiikankokeen. Lucas ohittaa Peytonin pelot ja siirtyy hänen syliinsä.
12 (Resolve)
Nathan tarvitsee työtä, ja Skills keksii oivan ratkaisun: miesstrippariksi. Brooke puolestaan tapaa mahtavan tyypin ja Lucas ryhtyy kyselemään. mitä todella tapahtui sinä päivänä, kun Keith kuoli.
13 (Pictures of You)
Naurua, pelkoa, rakkautta, toivoa, suunnitelmia, salaisuuksia. Epätavallinen koulutyö luo erikoisia pariskuntia kun opiskeljoiden on haastateltava parejaan. Tuloksena on oivalluksia, uusia ystävyyssuhteita ja joitakin suuria yllätyksiä.
14 (Sad Song for Dirty Lovers)
Nathan löytää ystävineen Debin viinakätkön ja he huomaavat, että heillä on tarpeeksi alkoholia kunnollsisiin päättäjäisaaton bileisiin. Ja he järjestävätkin bileet, jotka vaikuttavat monen elämään.
15 (Prom Night at Hater High)
Päättäjäispäivän aamulla Peyton on raivoissaan, Brookella on silmä mustana, Haley kokee olevansa henkisesti raunioina, Nathan pyytelee anteeksi, Mouthin sydän on särkynyt ja kaikkien täytyy tehdä yhteistyötä valmistautuakseen merkityksellisen illan juhlaan.
16 (You Call It Madness nut I Call It Love)
Päättäjäistanssiaiset, ja kaikilla on pari: Nathan on Haleyn kanssa, Mouth Brooken, Dan Karenin. Kaikilla muilla paitsi Lucasilla, koska Peytonilla on ihan omaa seuraa... Ja vieläpä kauhistuttavaa sellaista.
17 (It Gets the Worst at Night)
Viimeinen reissu: vain pari päivää ennen valmistujaisia salaperäinen viesti Mothilta saa hänen ystävänsä lähtemään Texasiin, jossa he törmäävät vanhaan viholliseen ja saavat uuden mahdollisuuden täydellisiin päättäjäistanssiaisiin.
18 (The Runaway Found)
Kaikilla on tarinansa kerrottavanaan: hullu-Derek (jonka oikea nimi on Ian) kertoo menneisyydestää, Lucas kertoo pelituloksen kärjestämisestä ja - järkyttävimpänä kaikesta - Keithin murhan silminnäkijä kertoo, kuka oikeasti veti liipaisimesta.
19 (Ashes of Dreams You Let Die)
Liian ihanaa, jotta voisi unohtaa. Vuosikirjan mauitokirjoitukset ovat liikuttavia ja sydäntä särkeviäkin. Mouth saa mahdollisuuden osoittaa, miten hyvä ystävä hän on. Lucas vaatii Dania tilille tämän teoista.
20 (The Birth and Death of the Day)
Hyvästi, Tree Hillin lukio. Valmistuminen merkitsee uutta elämää: Nathanille se merkitsee sopeutumista elämään ilman koripalloa, Brookelle toista mahdollisuutta rakkaudessa ja Scottin perheelle uuden perheenjäsenen vastaanottamista.
21 (All of a Sudden I Miss Everyone)
Hyvästi, Tree Hill. Valmistujat kokoontuvat vielä kerran pitääkseen yhdessä hauskaa ja saadakseen mahdollisuuden suunnitella tulevaa ja sopia riitoja. He sopivat tapaavansa tasan neljän vuoden kuluttua uudelleen.

Viides tuotantokausi (2008)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tuotantokaudessa eletään collegen jälkeistä elämää. Neljän vuoden aikana Brooke on kuuluisa muotisuunnittelija New Yorkissa, Lucas on julkaissut ensimmäisen kirjansa (An Unkindness of Ravens), Nathanin ja Haleyn lapsi on kasvanut isoksi neljävuotiaaksi pojaksi ja Peyton on assistentin assistenttina Los Angelesilaisessa levy-yhtiössä. Lucasilla on myös uusi tyttöystävä Lindsey, jonka kanssa hän on menossa naimisiin.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. 4 Years, 6 Months, 2 Days
 2. Racing Like A Pro
 3. My Way Home Is Through You
 4. In Between Days
 5. I Forgot To Remember To Forget
 6. Don't Dream It's Over
 7. In Da Club
 8. Please Please Please Let Me Get What I Want
 9. For Tonight You're Only Here To Know
 10. Running To Stand Still
 11. You're Gonna Need Someone On Your Side
 12. Hundred
 13. Echoes, Silence, Patience and Grace
 14. What Do You Go Home To
 15. Life is short
 16. Cryin' Won't Help You
 17. Hate is safe than love
 18. What Comes After the Blues

Kuudes tuotantokausi (2008)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kuudennella tuotantokaudella selviää ketä Lucas päätyi kosimaan viidennen tuotantokauden lopussa, Peytonia, Lindseyta vai Brookea. Brooke menettää yhtiönsä ja hänet pahoinpidellään. Peyton on raskaana ja Lucasin kirjasta tehdään elokuva. Kaksi päähahmoa poistuu Tree Hillistä, ja Peytonin ex-poikaystävä Julian Baker saapuu.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. Lucasin valinta (Touch Me I'm Going to Scream Part 1)
Lucas vihdoin päättää kenen kanssa haluaa viettää loppuelämänsä ja pyytää rakastaan menemään kanssaan naimisiin Las Vegasissa. Dan joutuu pahaan onnettomuuteen, mutta pian selviää, ettei kyseessä ole sattuma - edelliskaudella Jamien kidnapannut Carrie hautoo kostoa. Brooken äiti Victoria terrorisoi tytärtään uhaten syöstä hänet ulos yhtiöstä.
2. One Million Billionth of a Millisecond on a Sunday Morning
3. Get Cape. Wear Cape. Fly.
4. Bridge Over Troubled Water
5. You've Dug Your Own Grave, Now Lie In It
6. Choosing My Own Way of Life
7. Messin’ With The Kid
8. Our Life Is Not A Movie Or Maybe
9. Sympathy for the Devil
10. Even Fairy Tale Characters Would be Jealous
11. We Three (My Echo, My Shadow and Me)
12. You Have Got to be Kidding Me (Anatomy of the Devil’s Brain)
13. Things A Mama Don’t Know
14. A Hand to Take Hold of the Scene
15. We Change, We Wait
16. Screenwriter's Blues
17. You And Me And The Bottle Makes 3 Tonight
18. Searching For a Former Clarity
19. Letting go
20. A Kiss To Build A Dream On
Jakson nimi Kirjoittaja(t) Ohjaaja
"Touch Me I'm Going To Scream, Part 1" Mark Schwahn Stuart Gillard
Lucas kosii Peytonia, mutta he kuitenkin päättävät ettei Vegas ole tarpeeksi romanttinen. Victoria palaa varastamaan Brooken yhtiön. Carrie ottaa Danin panttivangiksi kostaakseen, ja Brooken kimppuun hyökätään.
"One Million Billionth of a Millisecond on a Sunday Morning" Mark Schwahn Greg Prange
Brooke pyytää Debiltä apua hyäkkäyksen jälkeen. Dan huomauttaa että Carrien suunnitelma tulee epäonnistumaan. Jamie näkee Skillsin ja Debin suutelevan.
"Get Cape. Wear Cape. Fly." Mark Schwahn Liz Friedlander
Kaikki ovat järkyttyneitä Quentinin yllättävästä kuolemasta. Dan löytää salaperäisen haudan yrittäessään menestyksettömästi karata Carrien talosta.
"Bridge Over Troubled Water" Terrence Coli Paul Johansson
Lucas kamppailee innostaakseen Ravensia, samalla kun Haley tutkii Danin katoamista. Brooke kohtaa vanhan haamun menneisyydestään. Nathan saa tietää Debin ja Skillsin suhteesta. Peyton on yllättynyt kun kuuluisa muusikko vierailee hänen studiollaan.
"You've Dug Your Own Grave, Now Lie In It" William H. Brown Mark Schwahn
Lucas ja Peyton päättävät hääpäivän. Puhuttuaan enemmän isästään ja Elliestä Mickille, Peyton uskoo että Mick on hänen isänsä. Lucas menee New Yorkiin ja tapaa Lindseyn suunnitellakseen uutta kirjaansa, ja tunnustaa kaiken. Nathania pyydetään valmentamaan joukkuetta, samalla Haley, Dan, Jamie ja Deb joutuvat selviämään seonneesta lastenhoitaja Carriesta. Brooke ja Sam ystävystyvät.
"Choosing My Own Way Of Life" John A. Norris Mark Schwahn
Lucas lähtee kirjansa kiertueelle, ja on yllättynyt kun kustantajat ovat lähettäneet jonkun muun kuin Lindseyn. Nathan on saanut tilaisuuden pelata taas koripalloa, mutta se on jokin poikkeama nimeltään "Slamball". "Slamball" on todella väkivaltaista, joten Nathan joutuisi riskeeraamaan terveytensä. Ainoastaan Mouth ilmestyy Lucasin kirjan julkistamistilaisuuteen, ja hänen kiertueensa perutaan. Haley yrittää auttaa oppilasta hädässä. Brooke harkitsee elämää muuttavaa ehdotusta. Peytonilla ja Mickillä on yhteenotto Mickin henkilöllisyydestä. Mouth valitsee unelmien tyttönsä unelmien työpaikkansa sijasta, ja hän ja Lucas palaavat kotiin Tree Hilliin.
"Messin' With The Kid" Mike Herro and David Strauss Greg Prange
Lucas ja Peyton saavat selville lisää toisistaan. Jamie on tapellut toisen lapsen kanssa koulussa. Brooke jatkaa Samista huolehtimista, joka on alkaa varastella ja karata Brooken luota. Owen palaa Brooken luo, mutta tämä torjuu hänet. Jotta Jamieta ei kiusattaisi, Nathan tulee hänen kouluunsa pukeutuen viittaan ja näyttää muille lapsille miten siistiä on pitää viittaa.

Seitsemäs tuotantokausi (2009-2010)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. 4:30 AM (Apparently They Were Traveling Abroad)
 2. What Are You Willing To Lose
 3. Hold My Hand as I'm Lowered
 4. Believe Me, I'm Lying
 5. Your Cheatin' Heart
 6. Deep Ocean Vast Sea
 7. I and Love and You
 8. (I Just) Died In Your Arms Tonight
 9. Now You Lift Your Eyes to the Sun
 10. You Are a Runner, and I Am My Father's Son
 11. You Knoe I Love You... Don't You?
 12. Some Roads Lead Nowhere
 13. Weeks Go By Like Days
 14. Family Affair
 15. Don't You Forget About Me
 16. My Attendance Is Bad But My Intentions Are Good
 17. At the Bottom of Everything
 18. The Last Day of Our Acquaintance
 19. Every Picture Tells a Story
 20. Learning to Fall
 21. What's In the Ground Belongs to You
 22. Almost Everything I Wish I'd Said the Last Time Saw You


Kahdeksas tuotantokausi (2010-2011)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Jakson nimi
1 Asleep at Heaven's Gate
Clay ja Quinn taistelevat hengestään, jouduttuaan Katie Ryanin ampumisen uhreiksi. Haley ja Nathan valmistautuvat kertomaan Jamielle raskaudesta. Brooke on pidätetty, kun paljastui että Victoria (Daphne Zuniga) ja Millicent väärentelivät voittoja ja valehtelivat sijoittajille rahoittaakseen miesten mallistoa "Clothes 4 Bros". Chase (Stephen Colletti) ja Alex työskentelevät yhdessä baarissa.
2 I Can't See You But I Know You're There
Alex menestyy baarimikkona, Mia (Kate Voegele) avautuu Chaselle. Julian ja Jamie lähentyvät, Clay ja Quinn makaavat koomassa sairaalassa. Haley yrittää selviytyä kaikesta tapahtuneesta ja Nathan päättää pysyä Tree Hillissä hieman kauemmin auttaakseen häntä pääsemään tragedian yli. Brooke joutuu kosketuksiin jukisuuden kanssa ja yrittää löytää ratkaisun ongelmiinsa.
3 The Space In Between
4 We All Fall Down
5 Nobody Taught Us to Quit
6 Not Afraid
7 Luck Be a Lady
8 Mouthful of Diamonds
9 Between Raising Hell and Amazing Grace
10 Lists, Plans
11 Darkness On the Edge Of Town
12 The Drinks We Drank Last Night
13 The Other Half Of Me
14 Holding Out For a Hero
15 Valentine's Day Is Over
16 I Think 'm Gonns Like It Here
17 The Smoker You Drink, the Player You Get
18 Quiet Little Voices
19
20
21
22

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Sophia Bush - Brooke Davis
 • Hilarie Burton - Peyton Sawyer (1.-6. tuotantokaudet)
 • Chad Michael Murray - Lucas Scott (1.-6. tuotantokaudet)
 • Bethany Joy Galeotti - Haley James Scott
 • James Lafferty - Nathan Scott
 • Jackson Brundage - James Lucas Scott (5.-8. tuotantokaudet)
 • Lee Norris - Marvin "Mouth" McFadden
 • Antwon Tanner - Antwon "Skills" Taylor
 • Michaela McManus - Lindsey Strauss (5.-6. tuotantokaudet)
 • Barry Corbin - Coach Brian "Whitey" Durham
 • Moira Kelly - Karen Roe
 • Barbara Alyn Woods - Deborah "Deb" Scott
 • Paul Johansson - Dan Scott
 • Daphne Zuniga - Victoria Davis (5.-8.tuotantokaudet)
 • Stephen Colletti - Chase Adams (4.-8. tuotantokaudet)
 • Bevin Prince - Bevin Mirskey
 • Torrey DeVitto - Carrie (5.-6.tuotantokaudet)
 • Craig Sheffer - Keith Scott (1.-3. tuotantokaudet)
 • Brett Claywell - Tim Smith (1.-5. tuotantokaudet)
 • Bryan Greenberg - Jake Jagielski (1.-3. tuotantokaudet)
 • Daniella Alonso - Anna Taggaro (2. tuotantokausi)
 • Michael Copon - Felix Taggaro (2. tuotantokausi)
 • Emmanuelle Vaugier - Nikki (1.–2. tuotantokaudet)
 • Thomas Ian Griffith/Kevin Kilner - Larry Sawyer
 • Kate Voegele - Mia Catalona (5.-8.tuotantokausi)
 • Austin Nichols - Julian Baker (6.-8.tuotantokaudet)
 • Ashley Rickards - Samantha (6.tuotantokausi)
 • Robbie Jones - Quentin (6.tuotantokausi)
 • Joe Manganiello - Owen (5.-6.tuotantokausi)
 • Danneel Harris - Rachel Gatina (3.-5., 7. tuotantokaudet)
 • Tyler Hilton - Chris Keller (2.-3. tuotantokaudet)
 • Kelsey Chow - Gigi Silveri (3.-4., 6. tuotantokaudet)
 • Robert Buckley - Clayton "Clay" Evans (7.-8. tuotantokausi)
 • Jana Kramer - Alex (7.-8. tuotantokausi)
 • Shantel VanSanten - Quinn James (7.-8. tuotantokausi)
 • Lisa Goldstein - Millicent Huxtable (5.-8. tuotantokaudet)

DVD-julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi Julkaisupäivät
Suomi Yhdysvallat, Kanada Iso-Britannia Australia
Ensimmäinen 17.5.2006 25.1.2005 5.9.2005 1.2.2006
Toinen 28.6.2006 13.9.2005 10.4.2006 6.9.2006
Kolmas 14.2.2007 26.9.2006 23.10.2006 4.7.2007
Neljäs 27.1.2010 18.12.2007 7.4.2008 4.6.2008
Viides (tuonti) 26.8.2008 6.10.2008 1.4.2009
Kuudes (tuonti) 25.8.2009 5.10.2009< 3.2.2010

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikki on suuressa roolissa Tree Hillin maisemissa. Suuri osa jaksoista on nimetty kappaleiden mukaan, ja sarjassa vierailee usein kuuluisia artisteja ja yhtyeitä, kuten Gavin DeGraw, Sheryl Crow, Michelle Branch, The Wreckers, Tyler Hilton, Jimmy Eat World, The Honorary Title, Fall Out Boy, Angels & Airwaves, Nada Surf, Jack's Mannequin, Michelle Featherstone, Lupe Fiasco, Bear Lake, ja Within Reason.

Yhdysvalloissa on julkaistu kolme sarjan soundtrackia: One Tree Hill - Music From The WB Television Series, Vol. 1, Friends with Benefit: Music from the Television Series One Tree Hill, Volume 2 ja The Road Mix: Music from the Television Series One Tree Hill, Volume 3.