Melrose Place

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Melrose Place
Tyyli saippuasarja
Kestoaika 44 minuuttia
Luoja(t) Darren Star
Pääosissa
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko FOX
Suomi MTV3
Esitetty 8. heinäkuuta 1992 – 24. toukokuuta 1999
Tuotantokausia 7
Jaksoja 226
Tuotanto
Säveltäjä(t) Tim Truman
Tuotantoyhtiö(t)
Levittäjä
Edeltäjä Beverly Hills 90210
Seuraaja
Aiheesta muualla
IMDb

Melrose Place oli Aaron Spellingin ja Darren Starin luoma saippuaooppera, jota esitettiin televisiossa vuodesta 1992 vuoteen 1999. Se oli alun perin spin-off-sarja Beverly Hills 90210:sta.

Vuoden 1999 alussa FOX-kanava päätti lopettaa sarjan huonojen katsojalukujen ja korkeiden tuotantokustannusten vuoksi.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Melrose Place on asuntorakennus Los Angelesin West Hollywoodissa. Tarinan alussa Kelly (Jennie Garth) lähtee vähäksi aikaa Beverly Hillsistä tavoitellakseen komeaa Jake Hansonia (Grant Show), mutta palaa tajuttuaan heidän olevan aivan eri maailmoista.

Ensimmäisen tuotantokauden aikana Melrose Place oli suhteellisen vakava draamasarja, joka keskittyi kuvaamaan Los Angelesiin unelmiensa perässä tulevia nuoria ihmisiä. Katsojaluvut olivat kuitenkin huonot, joten ajan kuluessa se kehittyi saippuasarjamaisempaan suuntaan. Suuri käännekohta Melrose Placelle oli Dynastia-sarjassa näytelleen Heather Locklearin ilmestyminen ohjelmaan ensimmäisen kauden lopussa. Hän esitti juonittelevaa Amanda Woodwardia.

Tohtori Michael Mancini (Thomas Calabro) oli ainoa alkuperäinen hahmo, joka esiintyi sarjan jokaisella kaudella. Jane Andrews Mancini (Josie Bissett) oli välissä tauolla, mutta palasi viimeiselle kaudelle. Michaelin ja Janen piti alun perin olla sarjan vakain pari, mutta pian Michael kuitenkin alkoi pettää Janea tohtori Kimberly Shaw'n (Marcia Cross) kanssa ja meni tämän kanssa kihloihin erottuaan Janesta. Tämän jälkeen Michael avioitui vielä Janen stripparisiskon Sydneyn (Laura Leighton) kanssa. Michaelilla ja Kimberlyllä oli vuosia kestävä viha-rakkaussuhde, joka päättyi Kimberlyn kuolemaan vuonna 1997. Suhteen syynä oli Kimberlyn ja Michaelin auto-onnettomuus, jonka jälkeen Michael luuli Kimin kuolleen ja meni naimisiin Sydneyn kanssa. Kimberlylle tuli onnettomuuden seurauksena aivokasvain, jonka takia myös Kimberlyn mielenterveys horjui pahasti aina skitsofrenisiin oireisiin asti.

Michaelin ainoa oikea ystävä oli Matt Fielding (Doug Savant). Hän tuki myös aina Kimberlya. Matt oli homo, ja joutui sarjassa tämän takia usein häiriköidyksi, erotetuksi ja hakatuksi. Mattilla ei ollut sarjassa kovin monta suhdetta, ja ne ainoatkin päättyivät aina huonosti; kerran eräs hänen rakastajistaan jopa lavasti hänet syylliseksi murhaan. Doug Savant lähti Melrose Placesta vuonna 1997, minkä jälkeen Matt kuoli auto-onnettomuudessa.

Muita alkuperäisiä hahmoja olivat Rhonda (Vanessa Williams), joka kirjoitettiin ulos sarjasta ensimmäisen kauden jälkeen, kroonisesti masentunut valokuvaaja Jo (Daphne Zuniga) sekä rakastavaiset Alison (Courtney Thorne-Smith) ja Billy (Andrew Shue). Billy oli alussa jonkin aikaa Amandan kanssa, mutta palasi Alisonin luokse, joka kuitenkin myöhemmin jätti tämän alttarille. Alisonin jälkeen Billy meni naimisiin rikkaan ja hemmotellun Brooken (Kristin Davis) kanssa, kun taas Alison avioitui Brooken isän (Perry King) kanssa. Brooke ja hänen isänsä yrittivät ohjailla Alisonin ja Billyn elämää kunnes he molemmat kuolivat traagisesti. Alisonista tuli alkoholisti ja Billy alkoi seurustella Samanthan (Brooke Langton) kanssa.

Vuonna 1995 sarjaan saapui Jack Wagner, joka esitti tohtori Peter Burnsia. Burns melkein tappoi Amandan leikkauspäydälle, minkä jälkeen hänet pidätettiin. Peter ja Amanda kuitenkin päätyivät yhteen monta kertaa sarjan edetessä.

Kautena 19961997 sarjaan tuli taas uusia hahmoja: Megan (Kelly Rutherford), ravintoloitsijat Kyle (Rob Estes) ja Taylor (Lisa Rinna) sekä Michaelin sisko Jennifer (Alyssa Milano). Tällä kaudella monet pitkäaikaiset hahmot jättivät ohjelman. Samin isä tappoi vahingossa Sydneyn, ja Billy ja Jennifer lähtivät kaupungista ja muuttivat Italiaan vuonna 1998. Myös Jake ja Alison muuttivat pois ja Kimberly kuoli auto-onnettomuutta seuranneeseen aivokasvaimeen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Melrose Placen paluu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syksyllä 2008 yhdysvaltalaisilla verkkosivuilla uutisoitiin Melrose Placen mahdollisesta paluusta Beverly Hills 90210:n paluun innoittamana. The CW alkoi esittää uutta, niin ikään nimellä Melrose Place esitettyä sarjaa vuonna 2009, mutta sarjan tuotanto lopetettiin vain yhden tuotantokauden jälkeen vuonna 2010. Uudessa Melrose Placessä esiintyivät uusien näyttelijöiden lisäksi myös aiemmasta sarjasta tutut Josie Bissett, Thomas Calabro, Laura Leighton, Heather Locklear ja Daphne Zuniga.[1][2][3]

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. REPORT: Melrose Place to Make a Comeback People.com. 29.10.2008. Arkistoitu 12.9.2015. Viitattu 1.5.2012. (englanniksi)
  2. Heather Locklear To Return To 'Melrose Place' Starpulse.com. 22.9.2009. Arkistoitu 1.5.2012. Viitattu 1.5.2012. (englanniksi)
  3. Donahue, Emily: 'Melrose Place' Gets The Axe-- We Say Goodbye To That Crazy Apartment Complex MTV.com. 21.5.2010. Viitattu 1.5.2012. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Melrose Place.