Jennie Garth

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jennie Garth
Jennie Garth The Heart Truth's Red Dress Collection -muotinäytöksessä helmikuussa 2009.
Jennie Garth The Heart Truth's Red Dress Collection -muotinäytöksessä helmikuussa 2009.
Henkilötiedot
Koko nimi Jennifer Eve Garth
Syntynyt3. huhtikuuta 1972 (ikä 51)
Urbana, Illinois, USA
Näyttelijä
Aktiivisena 1989–
Merkittävät roolit Kelly Taylor
(Beverly Hills 90210)
Palkinnot

Young Artist (1992)
Camie (2005)

Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Jennie Garth Twilight - Houkutus -elokuvan ensi-illassa 18. marraskuuta 2008, missä hänen miehensä Peter Facinelli esittää Carlisle Cullenia.

Jennifer Eve Garth (s. 3. huhtikuuta 1972 Urbana, Illinois) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten roolistaan Kelly Taylorina televisiosarjassa Beverly Hills 90210.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapsuus ja nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jennifer Eve Garth syntyi Illinois’n osavaltiossa vuonna 1972. Hänen vanhempansa ovat John ja Carolyn Garth, joilla oli molemmilla kolme lasta entisistä avioliitoista ennen Jennien syntymää. Tyttö kasvoi hevosfarmilla Arcolassa Illinoisin osavaltiossa Yhdysvalloissa kuuden vanhemman sisarpuolensa kanssa.

Kun Jennie Garth oli 13-vuotias, hänen perheensä muutti Arizonan Phoenixiin. Jennie kävi tanssitunneilla ja teki hieman mallin töitä. Hän unelmoi opiskelusta korkeakoulussa ja myöhemmin oman tanssistudion perustamisesta. Jennie huomattiin 15-vuotiaana, jolloin hän voitti näyttelijäkilpailun.

Näyttelijäuran alku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijäkilpailussa menestymisen takia Jennie Garth lopetti lukion Greenway High Schoolista ensimmäisenä vuonna ja muutti perheensä kanssa Los Angelesiin, jotta hänestä voisi tulla näyttelijä. Hän valmistui lukiosta Kaliforniassa. Siellä hän alkoi käydä näyttelijäkurssilla lähes päivittäin. Asuttuaan noin kuusi kuukautta Los Angelesissa hän sai Erica McCrayn roolin NBC:n televisiosarjassa A Brand New Life (1989).

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garth tunnetaan parhaiten televisiosarjasta Beverly Hills 90210, jossa hän näytteli Kelly Tayloria. Hänen roolihahmonsa oli muun muassa laihdutuspillereiden ja kokaiinin väärinkäyttäjä, joutui tekemisiin uskonlahkon kanssa, sai keskenmenon ja raiskattiin.

Jennie Garth näytteli myös sitcom-sarjassa What I Like About You. Hän oli myös naispääroolissa TV-elokuvassa Danielle Steel’s Star (1993).

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garth oli naimisissa muusikko Daniel B. Clarkin kanssa vuosina 1994–1996 ja näyttelijä Peter Facinellin kanssa 2001[1]–2012. Facinellin kanssa hänellä on vuosina 1997, 2002 ja 2006 syntyneet tyttäret.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Michelle Tauber: Vroom, Vroom! People. 11.11.2002. Viitattu 6.1.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]