Seitsemäs taivas (perhedraamasarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Seitsemäs taivas
7th Heaven
Tyyli Perhedraama
Kestoaika 45 minuuttia
Luoja(t) Brenda Hampton
Pääosissa
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko The WB (1996–2006)
The CW (2006–2007)
Esitetty 26. elokuuta 1996 –
13. toukokuuta 2007
Tuotantokausia 11
Jaksoja 243
Tuotanto
Vastaava(t) tuottaja(t)
Tuotantoyhtiö(t)
  • Spelling Television
  • CBS Television Studios
    (2006-2007)
    (kausi 11)
Levittäjä
  • Paramount Television
  • CBS Television Distribution
Aiheesta muualla
IMDb

Seitsemäs taivas (7th Heaven) on vuonna 1996 alkanut Brenda Hamptonin tuottama perhedraama. Sarjaa esitettiin kaikkiaan yhdentoista tuotantokauden ajan, kymmenen ensimmäistä kautta kanavalla The WB ja viimeinen kausi kanavalla The CW. Sarjan päätösjakso nähtiin The CW:llä toukokuussa 2007. Seitsemäs taivas oli The WB:n ja The CW:n pisimpään pyörinyt sarja, kunnes Supernaturalille tilattiin 12. tuotantokausi keväällä 2016.[1]

Lähtökohdat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja kertoo yhdeksänhenkisestä Camdenin perheestä. Protestanttisen kirkon pastori perheineen asuu kuvitteellisessa kaupungissa, Glen Oakissa, Kaliforniassa. Päähenkilöt ovat pastori Eric Camden (Stephen Collins), hänen vaimonsa Annie (Catherine Hicks), ja heidän seitsemän lastaan (jotka ovat kaikki nimetty Raamatun henkilöiden mukaan): Matt (Barry Watson), Mary (Jessica Biel), Lucy (Beverley Mitchell), Simon (David Gallagher), Ruthie (Mackenzie Rosman) ja kaksoset, David (Lorenzo Brino) ja Sam (Nikolas Brino). Alun perin lapsia oli viisi, kunnes kaksoset, David ja Sam syntyivät 3. tuotantokauden 14. jaksossa.

Kolme Camdenin lapsista (Matt, Mary ja Simon) muuttivat pois kotoa esityksen aikana. Simon meni yliopistoon, Mary muutti asumaan isovanhempiensa luo, ja Matt naimisiin, ja harjoitti lääkärinammattiaan kaukana perheestä. Vaikka nämä kolme olivat poissa Camdenin talosta eri vaiheissa show’ta, talo oli silti aina täynnä. Kun Lucy meni naimisiin, hän ja hänen miehensä, Kevin, muuttivat autotallin yläpuolelle rakennettuun asuntoon, ja alkoivat perustaa omaa perhettään. Ruthie oli lyhyen jakson poissa viimeisellä kaudella mennäkseen Skotlantiin. Camdenit tarjosivat kodistaan suojaa monille vieraille.

Jaksojen teemat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokaisessa jaksossa on moraalinen kysymys tai kiistanalainen aihe, jota perhe käsittelee joko suoraan tai välillisesti. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. alkoholismi, kiusaaminen, huumeet, asunnottomuus, vaihdevuodet, kuukautisten alkaminen, rasismi, ryöstö, seksuaalinen häirintä, perheväkivalta, ja teiniraskaus. Aiheita lähestytään yleensä yhteiskunnallisesti ja poliittisesti konservatiivisen protestanttisen kristityn näkökulmasta.

Camdenin perhe

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eric ja Annie Camden ja heidän seitsemän lastaan: Matt, Mary, Lucy, Simon, Ruthie, Sam ja David.

Pastori Eric Camden (Stephen Collins) varttui New York Cityssä vanhempiensa, eversti John Camdenin ja Ruth Lynchin luona. Pohjautuen jaksoon "Halloween" (1. tuotantokauden 6. jakso), Eric vaikuttaisi olevan syntynyt vuonna 1954 (täten hän olisi ollut 42-vuotias tuolloin). Jakson "One Hundred" (5. tuotantokauden 12. jakso) mukaan hänen syntymäpäivänsä on tammikuussa. Eric kävi collegea viisi vuotta, ja valmistautui Kolbel Seminarysta. Pian tämän jälkeen hän meni naimisiin ja perusti perheen Annien kanssa. Ericillä on yksi sisko, Julie Camden-Hastings.

Anne Mae "Annie" Camden (Catherine Hicks) on Charles ja Jenny Jacksonin tytär. Hänellä on yksi siskopuoli, Lily. Annie tapasi Ericin, ja meni tämän kanssa naimisiin heti collegen jälkeen. Collegessa ollessaan Annie opiskeli kaikkea taiteista liikealaan ja talouteen. Annien äiti, Jenny, kuoli syöpään ensimmäisen tuotantokauden alkupuolella. Annielle äidin kuolema ja sittemmin hänen isänsä löytämä uusi elämänkumppani, Ginger, oli kova paikka. Lopulta Annie hyväksyi isänsä ja Gingerin liiton, ja heidän avioitumisensa. Charles sairastui myöhemmin Alzheimeriin, ja lopulta kuoli luonnollisista syistä.

Matthew Eric "Matt" Camden (Barry Watson) on Camdenin perheen vanhin lapsi, joka pitää huolta nuoremmista sisaruksistaan. Matt uhraisi kouluaikaansa auttaakseen niitä, jotka tarvitsevat apua, ja jos he haluavat pysyä nimettöminä, hän kunnioittaa heidän toiveitaan, eikä kerro edes vanhemmilleen.

Alkuun Mattin koulumenestys oli heikkoa, mutta hän onnistui korottamaan arvosanojaan, ja oli valmistuessaan luokkansa parhaimmistoa. Hänet hyväksyttiin harjoitteluun Valkoiseen taloon. Matt opiskeli collegessa, ja asui ystävänsä John Hamiltonin kanssa. Mattin setä, Hank Hastings, auttoi häntä saamaan töitä sairaalan kahviosta, ja työskennellessään siellä, Matt päätti haluavansa lääkäriksi. Myöhemmin hän päätyi työskentelemään naisten klinikalla, minne myös gynekologi Hank päätyi myöhemmin.

Klinikalla työskennellessään Matt tapasi lääketieteenopiskelijakollegansa, Sarah Glassin. He menivät naimisiin ensimmäisillä treffeillään. Koska Sarah oli juutalainen, rabbin (Richard Lewis), joka olisi halunnut tyttärelleen juutalaisen miehen, tytär, he pitivät avioitumisensa salassa. Myöhemmin heillä oli isot häät, joissa vihkijinä toimivat sekä Mattin pastori-isä sekä Sarahin rabbi-isä. Pari muutti New Yorkiin opiskelemaan lääketieteelliseen kouluun. Vaikka heillä oli siellä ollessaan ongelmia, he ovat silti pysyneet onnellisina yhdessä. Kymmenennen tuotantokauden lopussa he valmistautuivat lääketieteellisestä, ja selvisi, että Sarah odottaa kaksosia.

Mary Camden-Rivera (Jessica Biel) on Camdenin perheen vanhin tytär (vaikkakin Jessica Biel on oikeasti vuoden nuorempi kuin Beverley Mitchell joka näyttelee hänen pikkusiskoaan, Lucya). 14-vuotiaana Mary pelasi koripalloa haaveenaan päästä pelaamaan WNBA:an jonain päivänä, kunnes onnettomuus muutti kaiken. Mary jäi auton tönäisemäksi, ja satutti jalkansa. Häneltä kului kuukausia kuntoutumiseen, mutta hän toipui kuitenkin täysin. Marylla oli paljon poikaystäviä. Hän alkoi tapailla Wilson Westiä, miestä, jolla oli lapsi aiemmasta suhteesta. Viimeisenä kouluvuotenaan Maryn arvosanat laskivat, kuten muillakin koripallojoukkueessa. Heidän valmentajansa päätti lopettaa urheilutreenit, kunnes arvosanat nousisivat. Nuoret pelaajat nousivat kapinaan, ja päättivät yhdessä sotkea koulun liikuntasalin. He jäivät kiinni tuhotyöstä, ja joutuivat pidätetyksi. Koska Mary oli ensikertalainen, hän pystyi sovittamaan rikoksensa osallistumalla yhdyskuntapalveluun. Yhdyskuntapalvelussa hän tapasi Robbie Palmerin, josta tuli hänen toinen vakava suhteensa erottuaan Wilsonista pari vuotta aiemmin. Mary kuitenkin jätti Robbien, koska Robbie vei Maryn motelliin aikeenaan harrastaa seksiä tämän kanssa.

Mary ei mennyt collegeen, vaan päätti mennä töihin. Hän ei kuitenkaan saanut pidettyä yhtään työpaikkaa, vaan tuli kerta toisensa jälkeen erotetuksi. Työskennellessään pizzeriassa, hän tutustui Frankieen ja Johnnyyn, jotka polttivat ruohoa ja käyttivät alkoholia. Eric ja Annie saivat tietää, että Mary oli jäänyt kiinni alkoholin juomisesta ollessaan serkkunsa, Erican, lapsenvahtina. Mary oli myös saanut varoituksen poliisilta, ja hän oli veloissa luottokortti- ja vakuutusyhtiöille sekä perheelleen. Eric ja Annie päättivät, että koska he eivät pystyneet antamaan Marylle riittävästi aikaansa, Maryn on parasta muuttaa Ericin vanhempien luo New Yorkiin. New Yorkissa Mary työskenteli kodittomien suojassa, ja kävi collegea. Hän suunnitteli palaavansa kotiin kesäksi, ja alkoi taas seurustella Robbien kanssa.

New Yorkissa ollessaan Marylle selvisi, että Wilson asui myös siellä. Hän muutti suunnitelmiaan palata kotiin Glen Oakiin, erosi Robbiesta, ja alkoi seurustella Wilsonin kanssa. Mary ajatteli haluavansa palomieheksi, ja meni palo-opistoon, missä hän tapasi Ben Kinkirkin. Wilson näki Maryn ja Benin suutelevan, ja he erosivat. Mary palasi kotiin Kaliforniaan, ja jälleen takaisin New Yorkiin, missä hän kouluttautui lentoemännäksi. Myöhemmin Mary muutti Floridaan, missä hän tapasi Carlos Riveran, miehen, johon hän oli tutustunut vuosia aiemmin kodittomien suojassa. Carlos ja Mary menivät naimisiin pian Lucyn häiden jälkeen, ja Mary paljasti raskautensa ja avioliittonsa perheelleen. Eric ja Annie vierailivat Maryn luona, kun Maryn poika, Charles Miguel "Charlie", syntyi. Mary ja Carlos erosivat pian, ja Carlos otti pojan mukaansa Puerto Ricoon, kun Mary luopui huoltajanoikeuksistaan. Simonin häissä Carlos ilmoitti heidän olevan taas yhdessä, ja Maryn odottavan kaksostyttöjä. Vaikka Mary ei ollut Simonin häissä, hän tapasi perheensä seuraavana päivänä, jolloin hän viimein valmistui collegesta. Seuraavana kesänä Mary synnytti kaksostytöt.

Lucy Camden-Kinkirk (Beverley Mitchell) on Camdenien kolmas lapsi, toinen tytär. Ensimmäisillä tuotantokausilla Lucy oli tunnettu lukuisista poikaystävistään. Lucyn ensimmäinen poikaystävä oli Jimmy Moon. Hänellä oli yksi "normaali" suhde hänen kanssaan, mutta he eroavat. Toisen kauden alussa hän itkee koko kesän ja kertoo, että Jimmy seurustelee Ashleyn kanssa. Yhdessä vaiheessa hänet pidätetään, koska hän oli alueella, jossa Jimmy myy huumeita. Myöhemmin Jimmyä näytetään, kun hänellä oli ongelmia huumeiden kanssa, ja viimeinen kerta, kun Lucylla oli tapaus valamiehistönä (vaikka kukaan ei kertonut hänelle, mistä oli kyse; koska hän tunsi vastaajan henkilökohtaisesti, hänet erotettiin). Koulussa hänellä on monia ystäviä ja hän on suosittu – muun muassa hänet nimitettiin kotikuningattareksi vanhempana vuotenaan. Hänellä on erittäin hyvät välit ystävänsä Miken kanssa, joka on sijoitettu mielisairaalaan ja joka on muuten hylätty. Vaikka Mike pitää Lucysta, se ei koskaan onnistu. Myöhemmin Lucy kihlautuu Miken ystävän Jeremyn kanssa, mutta lopulta he katkaisevat sen. Seitsemännellä kaudella hän menee naimisiin Kevin Kinkirkin kanssa ja (kausi 9) hänellä on tytär nimeltä Savannah. Savannah on syntynyt vuonna 2005. He asuvat Camdensin talon autotallin yläpuolella olevassa asunnossa, kunnes Savannah on muutaman kuukauden ikäinen. Hän tulee raskaaksi myös kaksospoikien kanssa, jotka hän menettää keskenmenossa, joka järkyttää hänen tunnetilansa syvästi – vaikka hän lopulta toipuu. Kesän lopussa hän kertoo Kevinille, ettei halua enää lapsia. Hän on työssäkäyvä äiti (työskentelee apulaispastorina), kun taas hänen miehensä Kevin on kotona asuva isä. Kevinille kuitenkin tarjotaan työtä "Crossroadsissa" poliisiseriffinä. Myöhemmin Lucy auttaa nuorta Sandy-nimistä naista tämän raskaudessa, ja heistä tulee pian ystäviä. Sandyn auttaminen saa hänet harkitsemaan uudelleen sitä tosiasiaa, ettei hän halua lisää lapsia. Sarjan finaalissa hän ja Kevin ilmoittavat perheelle odottavansa jälleen kaksospoikia. Lucy jatkaa elämäänsä tyttärenä, vaimona, äitinä ja kirkko pastorina.

Simon Jacob Camden (David Gallagher) on neljäs lapsi ja toinen poika. Sarjan alkuvaiheessa sisarukset tuntevat hänet nimellä "Simonin pankki", koska hänellä näyttää aina olevan rahaa ja hän rakastaa rahan ansaitsemista. Hänen muita kiinnostuksen kohteitaan ovat olleet golf, taikuus ja autot. Hän syntyi vuonna 1987 ja ensimmäisenä vuonna hän aloitti 10-vuotiaana. Pilottijakson aikana Simonin kuumin toive oli saada oma koira. Kun häntä pyydetään antamaan armoa ennen kuin perhe syö illallista, hän sisällyttää rukoukseensa jopa koirapyynnön. Vaikka hänen vanhempansa eivät usko, että hän on tarpeeksi kypsä ottamaan vastuuta lemmikistä, Annie menee puntaa "vain katsoakseen" ja rakastuu koiraan, joka oli määrä lopettaa. Tästä koirasta tuli Camdenien rakas "Happy". Simon tapaa kuudennella luokalla tytön nimeltä Deena ja saa selville, että Eric neuvoi hänen perhettään vuosia sitten, kun hänellä todettiin leukemia. He seurustelevat suurimman osan yläkoulusta, mutta eroavat kahdeksannen luokan viimeisenä päivänä, vaikka he pysyvätkin ystävinä. Lukio on Simonille vaikea siirtymävaihe huolimatta hänen kuplivan, suositun isosiskonsa Lucyn avusta. Hän seurustelee tytön kanssa nimeltä Cecilia Smith (Ashlee Simpson), ja he jopa harkitsevat suhteensa edistämistä seksuaalisesti, mutta päättävät olla sitä vastaan. Ylioppilasvuotta edeltävänä kesänä Simon lyö ja tappaa vahingossa pojan, jonka nimi on Paul Smith; kuka oli Ruthien ikäinen. Koska Paul oli polkupyörällä ilman kypärää ja myöhemmin osoittautui huumeiden vaikutuksen alaisena, kuoleman katsotaan sattumana eikä Simonia nosteta rikossyytteisiin. Simon ei kuitenkaan voi lakata syyttämästä itseään onnettomuudesta ja pelkää myös Paulin vanhemman veljen kostoa. Paulin vanhempi veli oli myös todennäköisesti syyllinen ruiskumaalaukseen "älä tapa" pastori Camdenin kirkon kyltissä. Hän läpäisee CHSPE:n ja jättää koulun aikaisin aloittaakseen yliopiston. Opiskellessaan yliopistossa, osittain keinona selviytyä syyllisistä tunteistaan ​​ja huonosta itsetunnostaan, hän rikkoo perheen käskyä olla harrastamatta esiaviollista seksiä. Simonilla on esityksen aikana kolme vakavaa tyttöystävää; Deena, Cecilia ja Rose. Simon on myöhemmin tekemisissä tytön kanssa, jonka hän tunsi yliopistosta, nimeltä Sandy; jolla on poika nimeltä Aaron, jonka isä on Martin Brewer. Simon tarjoaa emotionaalista ja ehkä jopa fyysistä tukea Sandylle ja hänen pojalleen. Simonin tyttöystävän, Georgian raskaana olevan pelon jälkeen (myöhemmin paljastetaan, että hän väitti vain, että Simon pysyisi hänen kanssaan), hän tapaa Rosen. Rose ja Simon rakastuvat syvästi, kihlautuvat ja suunnittelevat häitä. He pääsevät vihdoin hääpäivään, mutta päättävät olla menemättä naimisiin, koska kumpikaan ei ole valmis avioliittoon ja Rosella on edelleen tunteita ex-poikaystävää kohtaan. Sarjan loppupuolella Sandy ja hänen poikansa Aaron ilmestyvät juhliin ei-häiden jälkeen, ja Sandy sanoo, että hänen täytyy puhua hänelle. Ei kuitenkaan paljasteta, mitä Sandy halusi kertoa Simonille, mutta oletetaan, että kyseessä on Aaronin isyys; oli vihjailtu, että Simon oli itse asiassa Aaronin isä. Kaudella 11 vahvistettiin, että hän ei ole isä. Simon menee lopulta naimisiin jonkun toisen kanssa tai kihloihin (kuten Ruthie vihjasi kaudella 11), mutta ei tiedetä kuka; vaikka paljastetaan, että hän valmistui korkeakoulusta.

Ruth Naomi "Ruthie" Camden (Mackenzie Rosman) on nuorin tytär. Hänet on nimetty isoäitinsä mukaan. Nuoruudessaan hänet on kuvattu melko varhaiskasvatuksena hevosia rakastavana perheenä. Ruthie syntyi vuonna 1990 ja hän oli noin 6-vuotias ensimmäisellä tuotantokaudella. Hän aloitti esikoulun ensimmäisen kauden aikana ja lopetti sarjan valmistuessaan lukiosta vuoden aikaisin 17-vuotiaana. Yksi hänen opettajistaan ​​yrittää kutsua häntä "Ruthiksi", koska hän olettaa sen olevan hänen etunimensä, mutta Ruthie sanoo, että hänen etunimensä on "Ruthie". Myöhemmin hän kertoo Robbielle, ettei hänellä ole koskaan ollut lempinimeä. Hän ja Simon pitävät hauskaa yhdessä lapsena, ja heistä tulee hyvin läheisiä, kun he lähestyvät kypsyyttä. Ruthie on ainoa, joka käy lyhyen aikaa yksityiskoulua, mutta hän jättää sen protestina, että hänen ystävänsä Yasmine evätään pääsyn, koska hän on muslimi. Alkuvuoden aikana hän tuntee tunteita Camdenin talon vieraana Martin Breweriä kohtaan ja jopa kertoo hänelle rakastavansa häntä – mutta peittää nopeasti lisäämällä "veljenä". Lukion toisena vuonna hän alkaa meikkaamaan ja seurustelee vanhempien poikien kanssa siinä toivossa, että tämä johtaisi suhteeseen Martinin kanssa. Kymmenen kauden "Love and Obsession" -sarjassa hän haaveilee kaikesta Martinista, joka kertoi hänelle, että isyystesti oli osoittanut, että Simon, ei Martin, on Aaronin isä; Aaronia ei ollut ollenkaan, koska Martin ei ollut koskaan tavannut Sandyä. Kun hänen entinen poikaystävänsä ja ensimmäinen rakkautensa Peter palaa tänä aikana, hän tajuaa muuttaneensa pois hänestä. Jätettyään huomioimatta Sandyn suurimman osan raskaudestaan ​​Martin on läsnä Aaronin syntymässä, samoin kuin molemmat Aaronin tulevat isoisät. Aaronin syntymän jälkeen Martin lähtee Glenoakista yliopistoon; hän asuu nyt poikansa lähellä. Tämä saa Ruthien sydänsurumaan, mutta kun Martin vihdoin myöntää hänelle rakastavansa häntä, hän on rakastunut uuteen Camdenin talon vieraaseen T-Boneen. Ruthie ja T-Bone rakastavat toisiaan kovasti ja jopa ottavat tatuointeja, kun Ruthie ottaa tatuoinnin T-Bonen nimellä ja T-Bone saa Ruthien nimikirjaimet. Riidan jälkeen he eroavat. Ruthie alkaa tavata Martinia hetken. Martin sanoo haluavansa selvittää asiat hänen kanssaan, mutta Ruthie valitsee T-Bonen ja sitten Ruthie ja T-Bone palaavat yhteen. Ruthie päättää valmistua lukiosta varhain ja että hän ja T-Bone haluavat matkustaa ympäri maailmaa yhdessä. Valmistumisensa jälkeen Ruthie T-Bonen kanssa liittyy koko perheeseen ja muihin Camden-talon nykyisiin vieraisiin matkailuautoretkelle, joka sisältää pysähdyksen Simonin yliopiston valmistumisella ja jonka jälkeen Ruthie ja T-Bone aikovat matkustaa ympäri maailmaa. yhdessä.

Sam and David Camden

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samuel "Sam" ja David Camden ovat veljellisiä kaksospoikia ja nuorimpia Camden-lapsista. Niitä soittivat alun perin kaikki neljä Brino-nelikkoa; Lorenzo, Myrinda, Nikolas ja Zachary, mutta kun neloset alkoivat ikääntyä ja niiden välillä oli eroja, Lorenzo ja Nikolas tulivat Samin ja Davidin virallisiksi näyttelijöiksi. Sam ja David syntyvät kolmannen tuotantokauden aikana Tämä jakso oli WB:n katsotuin tunti. Ne on nimetty osittain R&B-duo Samin ja Daven mukaan. He syntyivät vuonna 1999 kolmannella tuotantokaudella.

Happy on koira. Simon pyytää vanhemmiltaan koiraa ja rukoilee myös Jumalaa saadakseen sen. Eräänä päivänä hän on ullakolla ja kuulee vaimean haukun. Sitten hän katsoo ulos ikkunasta ja etupihalla istuu koira. Myöhemmin (kaksiosaisessa kauden toisen finaalissa) Happyn aiempien omistajien tytär näkee koiransa (he kutsuivat häntä Whiteyksi) televisiossa ja haluaa hänet takaisin. Isä tulee Camdensiin ja uhkaa oikeustoimilla, jos "Happy"/"Whitey"-koiraa ei palauteta. Simon ja Ruthie yrittävät värjätä Happyn turkin elintarvikeväreillä yrittääkseen saada hänet näyttämään erilaiselta koiralta. Toisen osan lopussa Happy pakenee palatakseen Camdenin perheen, ja Whiteyn perhe suostuu siihen, että kahden Camdenin vuoden jälkeen tämä rakas lemmikki kuului heille, "sillä se ei olisi onnellinen" missään muualla.

  1. Abrams, Natalie: The Flash, Vampire Diaries, Supernatural, and 8 more renewed at CW Entertainment Weekly. 11.3.2016. Viitattu 25.2.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]