Seitsemäs taivas (perhedraamasarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Seitsemäs taivas
7th Heaven
7thHeaven-logo.png
Tyyli Perhedraama
Kestoaika 45 minuuttia
Luoja(t) Brenda Hampton
Pääosissa
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko The WB (1996–2006)
The CW (2006–2007)
Esitetty 26. elokuuta 1996 –
13. toukokuuta 2007
Tuotantokausia 11
Jaksoja 243
Tuotanto
Vastaava(t) tuottaja(t)
Tuotantoyhtiö(t)
  • Spelling Television
  • CBS Television Studios
    (2006-2007)
    (kausi 11)
Levittäjä
  • Paramount Television
  • CBS Television Distribution
Aiheesta muualla
IMDb

Seitsemäs taivas (7th Heaven) on vuonna 1996 alkanut Brenda Hamptonin tuottama perhedraama. Sarjaa esitettiin kaikkiaan yhdentoista tuotantokauden ajan, kymmenen ensimmäistä kautta kanavalla The WB ja viimeinen kausi kanavalla The CW. Sarjan päätösjakso nähtiin The CW:llä toukokuussa 2007. Seitsemäs taivas oli The WB:n ja The CW:n pisimpään pyörinyt sarja, kunnes Supernaturalille tilattiin 12. tuotantokausi keväällä 2016.[1]

Lähtökohdat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja kertoo yhdeksänhenkisestä Camdenin perheestä. Protestanttisen kirkon pastori perheineen asuu kuvitteellisessa kaupungissa, Glen Oakissa, Kaliforniassa. Päähenkilöt ovat pastori Eric Camden (Stephen Collins), hänen vaimonsa Annie (Catherine Hicks), ja heidän seitsemän lastaan (jotka ovat kaikki nimetty Raamatun henkilöiden mukaan): Matt (Barry Watson), Mary (Jessica Biel), Lucy (Beverley Mitchell), Simon (David Gallagher), Ruthie (Mackenzie Rosman) ja kaksoset, David (Lorenzo Brino) ja Sam (Nikolas Brino). Alun perin lapsia oli viisi, kunnes kaksoset, David ja Sam syntyivät 3. tuotantokauden 14. jaksossa.

Kolme Camdenin lapsista (Matt, Mary ja Simon) muuttivat pois kotoa esityksen aikana. Simon meni yliopistoon, Mary muutti asumaan isovanhempiensa luo, ja Matt naimisiin, ja harjoitti lääkärinammattiaan kaukana perheestä. Vaikka nämä kolme olivat poissa Camdenin talosta eri vaiheissa show’ta, talo oli silti aina täynnä. Kun Lucy meni naimisiin, hän ja hänen miehensä, Kevin, muuttivat autotallin yläpuolelle rakennettuun asuntoon, ja alkoivat perustaa omaa perhettään. Ruthie oli lyhyen jakson poissa viimeisellä kaudella mennäkseen Skotlantiin. Camdenit tarjosivat kodistaan suojaa monille vieraille.

Jaksojen teemat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokaisessa jaksossa on moraalinen kysymys tai kiistanalainen aihe, jota perhe käsittelee joko suoraan tai välillisesti. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. alkoholismi, kiusaaminen, huumeet, asunnottomuus, vaihdevuodet, kuukautisten alkaminen, rasismi, ryöstö, seksuaalinen häirintä, perheväkivalta, ja teiniraskaus. Aiheita lähestytään yleensä yhteiskunnallisesti ja poliittisesti konservatiivisen protestanttisen kristityn näkökulmasta.

Camdenin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eric ja Annie Camden ja heidän seitsemän lastaan: Matt, Mary, Lucy, Simon, Ruthie, Sam ja David.

Eric Camden[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pastori Eric Camden (Stephen Collins) varttui New York Cityssä vanhempiensa, eversti John Camdenin ja Ruth Lynchin luona. Pohjautuen jaksoon "Halloween" (1. tuotantokauden 6. jakso), Eric vaikuttaisi olevan syntynyt vuonna 1954 (täten hän olisi ollut 42-vuotias tuolloin). Jakson "One Hundred" (5. tuotantokauden 12. jakso) mukaan hänen syntymäpäivänsä on tammikuussa. Eric kävi collegea viisi vuotta, ja valmistautui Kolbel Seminarysta. Pian tämän jälkeen hän meni naimisiin ja perusti perheen Annien kanssa. Ericillä on yksi sisko, Julie Camden-Hastings.

Annie Camden[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anne Mae "Annie" Camden (Catherine Hicks) on Charles ja Jenny Jacksonin tytär. Hänellä on yksi siskopuoli, Lily. Annie tapasi Ericin, ja meni tämän kanssa naimisiin heti collegen jälkeen. Collegessa ollessaan Annie opiskeli kaikkea taiteista liikealaan ja talouteen. Annien äiti, Jenny, kuoli syöpään ensimmäisen tuotantokauden alkupuolella. Annielle äidin kuolema ja sittemmin hänen isänsä löytämä uusi elämänkumppani, Ginger, oli kova paikka. Lopulta Annie hyväksyi isänsä ja Gingerin liiton, ja heidän avioitumisensa. Charles sairastui myöhemmin Alzheimeriin, ja lopulta kuoli luonnollisista syistä.

Matt Camden[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matthew Eric "Matt" Camden (Barry Watson) on Camdenin perheen vanhin lapsi, joka pitää huolta nuoremmista sisaruksistaan. Matt uhraisi kouluaikaansa auttaakseen niitä, jotka tarvitsevat apua, ja jos he haluavat pysyä nimettöminä, hän kunnioittaa heidän toiveitaan, eikä kerro edes vanhemmilleen.

Alkuun Mattin koulumenestys oli heikkoa, mutta hän onnistui korottamaan arvosanojaan, ja oli valmistuessaan luokkansa parhaimmistoa. Hänet hyväksyttiin harjoitteluun Valkoiseen taloon. Matt opiskeli collegessa, ja asui ystävänsä John Hamiltonin kanssa. Mattin setä, Hank Hastings, auttoi häntä saamaan töitä sairaalan kahviosta, ja työskennellessään siellä, Matt päätti haluavansa lääkäriksi. Myöhemmin hän päätyi työskentelemään naisten klinikalla, minne myös gynekologi Hank päätyi myöhemmin.

Klinikalla työskennellessään Matt tapasi lääketieteenopiskelijakollegansa, Sarah Glassin. He menivät naimisiin ensimmäisillä treffeillään. Koska Sarah oli juutalainen, rabbin (Richard Lewis), joka olisi halunnut tyttärelleen juutalaisen miehen, tytär, he pitivät avioitumisensa salassa. Myöhemmin heillä oli isot häät, joissa vihkijinä toimivat sekä Mattin pastori-isä sekä Sarahin rabbi-isä. Pari muutti New Yorkiin opiskelemaan lääketieteelliseen kouluun. Vaikka heillä oli siellä ollessaan ongelmia, he ovat silti pysyneet onnellisina yhdessä. Kymmenennen tuotantokauden lopussa he valmistautuivat lääketieteellisestä, ja selvisi, että Sarah odottaa kaksosia.

Mary Camden[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mary Camden-Rivera (Jessica Biel) on Camdenin perheen vanhin tytär (vaikkakin Jessica Biel on oikeasti vuoden nuorempi kuin Beverley Mitchell joka näyttelee hänen pikkusiskoaan, Lucya). 14-vuotiaana Mary pelasi koripalloa haaveenaan päästä pelaamaan WNBA:an jonain päivänä, kunnes onnettomuus muutti kaiken. Mary jäi auton tönäisemäksi, ja satutti jalkansa. Häneltä kului kuukausia kuntoutumiseen, mutta hän toipui kuitenkin täysin. Marylla oli paljon poikaystäviä. Hän alkoi tapailla Wilson Westiä, miestä, jolla oli lapsi aiemmasta suhteesta. Viimeisenä kouluvuotenaan Maryn arvosanat laskivat, kuten muillakin koripallojoukkueessa. Heidän valmentajansa päätti lopettaa urheilutreenit, kunnes arvosanat nousisivat. Nuoret pelaajat nousivat kapinaan, ja päättivät yhdessä sotkea koulun liikuntasalin. He jäivät kiinni tuhotyöstä, ja joutuivat pidätetyksi. Koska Mary oli ensikertalainen, hän pystyi sovittamaan rikoksensa osallistumalla yhdyskuntapalveluun. Yhdyskuntapalvelussa hän tapasi Robbie Palmerin, josta tuli hänen toinen vakava suhteensa erottuaan Wilsonista pari vuotta aiemmin. Mary kuitenkin jätti Robbien, koska Robbie vei Maryn motelliin aikeenaan harrastaa seksiä tämän kanssa.

Mary ei mennyt collegeen, vaan päätti mennä töihin. Hän ei kuitenkaan saanut pidettyä yhtään työpaikkaa, vaan tuli kerta toisensa jälkeen erotetuksi. Työskennellessään pizzeriassa, hän tutustui Frankieen ja Johnnyyn, jotka polttivat ruohoa ja käyttivät alkoholia. Eric ja Annie saivat tietää, että Mary oli jäänyt kiinni alkoholin juomisesta ollessaan serkkunsa, Erican, lapsenvahtina. Mary oli myös saanut varoituksen poliisilta, ja hän oli veloissa luottokortti- ja vakuutusyhtiöille sekä perheelleen. Eric ja Annie päättivät, että koska he eivät pystyneet antamaan Marylle riittävästi aikaansa, Maryn on parasta muuttaa Ericin vanhempien luo New Yorkiin. New Yorkissa Mary työskenteli kodittomien suojassa, ja kävi collegea. Hän suunnitteli palaavansa kotiin kesäksi, ja alkoi taas seurustella Robbien kanssa.

New Yorkissa ollessaan Marylle selvisi, että Wilson asui myös siellä. Hän muutti suunnitelmiaan palata kotiin Glen Oakiin, erosi Robbiesta, ja alkoi seurustella Wilsonin kanssa. Mary ajatteli haluavansa palomieheksi, ja meni palo-opistoon, missä hän tapasi Ben Kinkirkin. Wilson näki Maryn ja Benin suutelevan, ja he erosivat. Mary palasi kotiin Kaliforniaan, ja jälleen takaisin New Yorkiin, missä hän kouluttautui lentoemännäksi. Myöhemmin Mary muutti Floridaan, missä hän tapasi Carlos Riveran, miehen, johon hän oli tutustunut vuosia aiemmin kodittomien suojassa. Carlos ja Mary menivät naimisiin pian Lucyn häiden jälkeen, ja Mary paljasti raskautensa ja avioliittonsa perheelleen. Eric ja Annie vierailivat Maryn luona, kun Maryn poika, Charles Miguel "Charlie", syntyi. Mary ja Carlos erosivat pian, ja Carlos otti pojan mukaansa Puerto Ricoon, kun Mary luopui huoltajanoikeuksistaan. Simonin häissä Carlos ilmoitti heidän olevan taas yhdessä, ja Maryn odottavan kaksostyttöjä. Vaikka Mary ei ollut Simonin häissä, hän tapasi perheensä seuraavana päivänä, jolloin hän viimein valmistui collegesta. Seuraavana kesänä Mary synnytti kaksostytöt.

Lucy Camden[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lucy Camden-Kinkirk (Beverley Mitchell) on Camdenien kolmas lapsi, toinen tytär. Ensimmäisillä tuotantokausilla Lucy oli tunnettu lukuisista poikaystävistään. Lucyn ensimmäinen poikaystävä oli Jimmy Moon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Abrams, Natalie: The Flash, Vampire Diaries, Supernatural, and 8 more renewed at CW Entertainment Weekly. 11.3.2016. Viitattu 25.2.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]