Gilmoren tytöt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gilmoren tytöt
Gilmore Girls
Tyyli
Kestoaika 45 min
Luoja(t) Amy Sherman-Palladino
Pääosissa
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko
Esitetty 5. lokakuuta 2000 –
15. toukokuuta 2007, 2016
Tuotantokausia 7
Jaksoja 153
Tunnuskappale Where You Lead” tekijöinä Carole King ja Louise Goffin
Tuotanto
Tuottaja(t) Lauren Graham
Vastaava(t) tuottaja(t)
Säveltäjä(t) Sam Phiillps
Levittäjä Warner Bros. Television
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Gilmoren tytöt (engl. Gilmore Girls) on yhdysvaltalainen komediallinen draamasarja, jossa seurataan yksinhuoltajaäiti Lorelai Gilmoren (Lauren Graham) ja hänen tyttärensä Roryn (Alexis Bledel) elämää Stars Hollow’n kuvitteellisessa pikkukaupungissa Connecticutissa. Sarjan on luonut Amy Sherman-Palladino.

Vuonna 2000 alkanutta sarjaa tehtiin yhteensä seitsemän tuotantokautta. Päätösjakso esitettiin Yhdysvalloissa 15. toukokuuta 2007. Syynä sarjan päättämiseen oli lähinnä se, ettei pääosien esittäjien kanssa päästy sopimukseen palkoista. Myös sarjan ikä saattoi vaikuttaa lopettamispäätökseen.[1] Suomessa sarjaa on esittänyt Yle TV1.

Tammikuussa 2016 ilmoitettiin, että Netflix tuottaa Gilmoren tyttöjen jatkoksi neliosaisen minisarjan.[2] Toukokuussa sarjan nimeksi paljastettiin Gilmore Girls: A Year in the Life. Sarjan luoja Amy Sherman-Palladino ja tuottaja Daniel Palladino käsikirjoittivat ja ohjasivat kaikki neljä jaksoa. 90-minuuttiset jaksot kuvaavat kukin yhtä vuodenaikaa Stars Hollow’ssa.[3]

Sarjalle on tunnusomaista nopeatempoinen vuoropuhelu, jossa on runsaasti viittauksia populaarikulttuuriin, muun muassa musiikkiin, kirjoihin, elokuviin ja televisiosarjoihin. Sarjan tunnuskappale on ”Where You Lead”, jonka esittävät Carole King ja Louise Goffin.

Tuotantokaudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lorelai Gilmore on Stars Hollow’ssa Connecticutissa asuva 32-vuotias yksinhuoltaja. Lorelain kanssa asuu hänen 16-vuotias tyttärensä, jota kutsutaan nimellä Rory. Tämän oikea nimi on myös Lorelai, mikä aiheuttaakin sarjassa useampaan otteeseen väärinkäsityksiä tai muita vastaavia. Lorelai sai Roryn 16-vuotiaana. Roryn tavoitteena on päästä Harvardin yliopiston opiskelemaan journalistiikkaa ja valtio-oppia tullakseen ulkomaantoimittajaksi. Rory hyväksytään läheisessä Hartfordin kaupungissa sijaitsevaan Chiltonin yksityiskouluun, mutta voidakseen maksaa tyttärensä opiskelun Lorelai joutuu pyytämään lainaa rikkailta vanhemmiltaan Emily ja Richard Gilmorelta, joiden kanssa hän ei ole juhlapyhiä lukuun ottamatta ollut tekemisissä sitten Roryn syntymän. Vanhemmat lupaavat maksaa Roryn koulun, mutta Lorelain ja Roryn on saavuttava joka perjantai vanhempien luo illalliselle. Ensimmäisen kauden jaksoissa nuo illalliset ovatkin olennaisessa osassa juonikuvioita. Sen lisäksi ensimmäisellä tuotantokaudella tutustutaan pikkuhiljaa sarjan pääkaksikkoon sekä heidän lähipiiriinsä.

Lorelai johtaa paikallista Independence Inn -hotellia. Hänen haaveenaan on avata oma hotelli yhdessä ystävänsä ja hotellin kokkina työskentelevän Sookie St. Jamesin kanssa. Lorelai ja Rory rakastavat elokuvia, musiikkia ja televisiosarjoja. He eivät lähes koskaan laita ruokaa, vaan syövät ulkona tai hakevat suuren määrän noutoruokaa. Aamupalan ja monet muutkin ateriat Lorelai ja Rory syövät Luke’s Dinerissä, jonka omistaja Luke Danes on ihastunut Lorelaihin. Rory päätyy ensimmäisen kauden aikana seurustelemaan Chicagosta Stars Hollow'n kuntaan muuttaneen Dean Forresterin kanssa. Kaksikko kuitenkin ajautuu välirikkoon Deanin tunnustettua rakkautensa Rorylle, joka on kykenemätön vastaamaan rakkaudentunnustukseen. Lorelai puolestaan alkaa tapailla Roryn englanninopettajaa Max Medinaa. Maxin asema opettajana asettaa kuitenkin suhteen jatkuvuuden vaakalaudalle. Kauden lopussa Max kosii Lorelaita ja Rory palaa yhteen Deanin kanssa.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan toisen tuotantokauden alussa Luken luokse muuttaa hänen 17-vuotias sisarenpoikansa Jess, joka aiheuttaa heti hämmennystä Stars Hollow'ssa tottelemattomuudellaan, ja koettelee Luken hermoja. Rory yrittää tutustua Jessiin Deanin ja äitinsä vastustuksesta huolimatta. Lorelai kihlautuu Max Medinan kanssa ja suunnittelee häitä, mutta vain viikkoa ennen hääseremoniaa, Lorelai tajuaa, ettei Max ole hänelle se oikea. Tämän jälkeen Rory sekä Lorelai suuntaavat automatkalle, jonka aikana tytöt käyvät tutustumassa Harvardiin.

Monet kauden juonikuviot liittyvät vahvasti Roryn koulussa, Chiltonissa, tapahtuviin asioihin, sillä Rory on ahkera opiskelija ja se näkyy hänen ja hänen äitinsä arjessa. Roryn isä Christopher esittelee uuden tyttöystävänsä Sherryn, mutta ajautuukin taas kerran suhteeseen Lorelain kanssa, Sherryn selän takana tosin. Sookie ja Jackson muuttavat yhteen ja päättävät mennä naimisiin. Heidän häissään Christopher kertoo Lorelaille huonoja uutisia: Sherry on raskaana. Jess ehtii muuttaa takaisin äitinsä luo, mutta kauden päätösjaksossa Sookien ja Jacksonin häiden lomassa Jess yllättää Roryn ilmoittamalla muuttavansa takaisin. Rory ja Jess suutelevat häissä Roryn aloitteesta.

Kolmas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palatessaan kesän mittaiselta kurssilta Washingtonista Rory yllättyy, kun näkee Jessin suutelevan vierasta blondia. Rory yrittää sekä väittää itselleen että äidilleen rakastavansa Deania, vaikka mustasukkaisuus Jessistä kasvaa. Viimein Dean kyllästyy siihen, ettei Rory puhu muusta kuin Jessistä, ja jättää tämän. Jess suostuu viimein myöntämään omat tunteensa Rorylle, vaikka onkin jo aiemmin tehnyt Rorystä tarkoituksella mustasukkaisen. Nuorten välillä syntyy romanssi. Lorelain ja hänen vanhempiensa välit tulehtuvat, kun hänen isoisänsä yrittää pakottaa Rorya Yalen yliopistoon, jonka on itse käynyt, vaikka Rory on aina nimenomaan haaveillut Harvardista. Sherry synnyttää Roryn siskopuolen Georgian, jota kutsutaan nimellä Gigi. Lorelai sanoo inhoavansa sitä, koska epäilee Sherryn matkivan häntä nimeämällä tyttärensä nelikirjaimisella, kaksi samaa konsonanttia sisältävällä lempinimellä, kuten Rory.

Rory tasapainottelee Yalen, Princetonin ja Harvardin välillä. Hän valmistuu Chiltonista kolmannen tuotantokauden loppupuolella. Lorelain johtama Independence Inn suljetaan siellä sattuneen tulipalon jälkeen. Pian Sookie ja Lorelai kokevat unelmansa omasta hotellista olevan lähempänä saavuttamista kuin koskaan. Luke on ryhtyy tapailemaan Taylorin asianajajaa, Nicolea. Jessin isä saapuu Stars Hollow'n tapaamaan poikaansa. Jess saa tietää, että hän joutuu käymään uudestaan viimeisen luokan, mikä johtaa pian riitaan Luken kanssa ja Jessin lähtemiseen Kaliforniaan isänsä perään. Jess ei hyvästele Rorya ja tämä järkyttyy kuultuaan Jessin lähteneen.

Rory valitsee Yalen, mutta Yalen suuret lukukausimaksut aiheuttavat taas rahahuolia tytöille. Lorelain isä oli Lorelain syntyessä ostanut osakkeen Lorelaille, jonka lunastamisaika tuli Lorelain 35-vuotissyntymäpäivien kynnyksellä. Tuolla summalla Lorelai maksoi Chiltonia varten tarvitun lainan takaisin vanhemmilleen, mikä on saanut aikaan jääkauden Lorelain ja hänen vanhempiensa väleissä. Lisäksi Lorelai kuulee, ettei Rory ole oikeutettu opiskelija-avustuksiin tai stipendeihin, koska Lorelain katsotaan olevan tarpeeksi varakas osaketulon takia. Lorelai päättää jättää majatalon ostamisen ja maksaa sen sijaan tyttärensä yliopiston. Rory ei hyväksy tätä vaan tekee uuden sopimuksen Richardin ja Emilyn kanssa, jotka lupautuvat lainaamaan Rorylle rahat yliopiston lukukausimaksuihin. Näin ollen Lorelai ja Sookie pääsevät ostamaan majatalonsa ja remontoimaan siitä unelmiensa majataloa. Lorelai ja Rory lähtevät reilaamaan Eurooppaan. Luke ja Nicole suuntaavat risteilylle.

Neljäs tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rory aloittaa ensimmäisen vuoden opiskelun Yalessa. Huonetoverikseen Rory saa muun muassa Parisin, joka toivuttuaan Harvardin hylkäyskirjeestä on päättänyt suunnata opiskelemaan Yaleen. Sookie ja Jackson saavat pojan ja nimeävät hänet Daveyksi. Luke ja Nicole ovat menneet naimisiin risteilyllä, mutta palattuaan risteilyltä he ovat jo eroamassa. Lopulta pari haluaa vielä yrittää, mutta Luken tajuttua, että Nicole tapailee toista miestä, on ero väistämätön.

Paris tapailee salassa erästä Yalen professoria. Lorelai puolestaan tapailee salassa Jason Stilesiä, joka on hänen isänsä yhtiökumppani. Sekä Rory että Lorelai painiskelevat paineiden alla: Rory ei selviä kaikista ottamistaan kursseista ja pelkää epäonnistuvansa, kun taas Lorelain rahat alkavat olla vähissä ja kaikki majatalon avaamiseen tarvittavat työt uhkaavat jäädä hänen kontolleen. Kaksikon kiireiset aikataulut eivät käy yksiin ja niinpä suurimman tuskan aikaan molemmille löytyy miespuolinen lohduttaja: Rorylle Dean ja Lorelaille Luke. Kun Jasonin isä uhkaa haastaa Richardin ja Jasonin oikeuteen sopimusrikkomuksesta, Richard tekee Jasonin isän kanssa sopimuksen, joka jättää Jasonin yksin vastuuseen yhtiöstä Richardin viedessä asiakkaat mukanaan Jasonin isän firmaan. Yrittääkseen pelastaa uransa Jason haastaa Richardin oikeuteen, minkä takia Lorelai jättää Jasonin. Myös Emilyn ja Richardin välit kylmenevät ja Richard muuttaa Gilmoreiden uima-altaan vieressä sijaitsevaan erilliseen rakennukseen.

Roryn elämästä näyttää puuttuvan rakkaus kokonaan, kunnes sekä Dean että Jess ilmestyvät. Luke pyytää Lorelain seuralaisekseen siskonsa Lizin ja tämän miehen T.J:n häihin. Pian Lorelai tajuaa treffailevansa Lukea. Kun lopulta uusi majatalo, Dragonfly Inn on valmis avattavaksi, Lorelai ja Sookie järjestävät majatalossa testiviikonlopun, johon he kutsuvat kaikki ystävänsä. Kesken illallisen Jason ilmestyy puhuakseen Lorelain kanssa, Romanttisissa ajatuksissa majataloon tullut Luke pettyy nähdessään Jasonin ja keskusteltuaan hänen kanssaan Luke on yhä pettyneempi, sillä Jason vakuuttaa, ettei hänen ja Lorelain suhde ole vielä ohi ja he ovat toisilleen tarkoitettuja. Hiukan myöhemmin Luke lähestyy Lorelaita ja he suutelevat. Samana yönä Rory aloittaa suhteen naimisissaolevan Deanin kanssa ja harrastaa tämän kanssa seksiä menettäen tälle neitsyytensä. Lorelai saapuu kotiin ja tajuttuaan, mitä Roryn ja Deanin välillä on tapahtunut, hän läksyttää tytärtään.

Viides tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Äidilleen suuttunut Rory lähtee kesäksi Eurooppaan isoäitinsä kanssa. Palattuaan Euroopasta Rory jatkaa opiskelujaan Yalessa ja pääsee toimittajaksi Yalen sanomalehteen. Suhde Deanin kanssa vaikuttaa monimutkaiselta, mutta pari yrittää silti. Lorelai ja Luke alkavat tapailla toisiaan. Tehdessään lehtijuttua Rory pääsee salaseura Life and Death Brigaden (Elämän ja Kuoleman Prikaatin) jäljille, jonka yhtenä nokkamiehenä häärii Logan Huntzberger. Logan vie Roryn prikaatin tapahtumaan ja saa Roryn kiinnostumaan itsestään. Emily ja Richard eivät ole tyytyväisiä Roryn poikaystävävalintaan, vaan järjestävät juhlat, joihin kutsuvat Roryn lisäksi Yale-ystäviään poikineen. Juhlissa Rory tapaa uudelleen Loganin ja hänen ystävänsä, ja Deanin tullessa hakemaan Roryä kotiin, koko poikalauma seuraa Roryä Deanin luokse. Samassa Dean tajuaa, ettei voi enää olla Roryn kanssa ja lopettaa suhteen.

Sookie huomaa olevansa raskaana ja synnyttää myöhemmin tytön, jonka nimeksi annetaan Martha. Emily ja Richard päättävät palata takaisin yhteen ja paluun kunniaksi he järjestävät suuret juhlat, jossa he uusivat avioliittolupauksensa. Emilyn ja Richardin hääjuhlassa Rory ja Logan päätyvät suutelemaan, kun Rory on vakuuttanut Loganin siitä, ettei etsi sitoutumista vaan haluaa vain pitää hauskaa, kun Logan itse on ilmaissut, ettei ole "poikaystävämateriaalia" eikä näin ollen halua sitoutua. Lorelai yllättää nuoret ja pian myös Luke ja Roryn isä, Christopher uhkaavat Logania. Humalainen Christopher kertoo Lukelle, että hän ja Lorelai kuuluvat yhteen, ja aiheuttaa Lorelain ja Luken välirikon. Pari kuitenkin onnistuu palaamaan yhteen. Majatalosta julkaistaan lehtiartikkeli, minkä kunniaksi järjestettyihin juhliin Luke ja Lorelai lähtevät New Yorkiin juhlimaan. Dragonfly Inn niittää mainetta ja pian majatalosta kiinnostuvat myös ostajat, joista yksi kosiskelee Lorelaita ja Sookieta konsulteiksi Ranskaan. Luke ostaa Twickhamin talon hänelle ja Lorelaille, mutta peruu oston, kun luulee, että Lorelaita kiinnostaa enemmän lähtö ulkomaille töihin.

Rory yrittää ensin treffailla Logania ilman sitoutumista, mutta tajuaa pian, ettei se sovi hänelle. Valintatilanteen edessä Logan päättää sitoutua Roryyn. Loganin perhe ei hyväksy Roryä, vaan kertoo hänelle illallisella, ettei parista voi tulla mitään pysyvää. Loganin isä, Mitchum antaa Rorylle harjoittelupaikan eräässä lehdessään ja harjoittelujakson lopussa kertoo, ettei Rorystä hänen nähdäkseen tule kunnollista toimittajaa, vaan ehkä hyvä assistentti jollekin. Suuttunut Rory ja Logan varastavat jahdin ja joutuvat putkaan. Rory päättää pitää vapaata Yalesta ja ilmoittaa, ettei palaa syksyllä Yaleen. Lorelai ilmoittaa, että kotiinkaan ei ole tulemista ennen kuin Rory palaa takaisin Yaleen. Rory muuttaa isovanhempiensa pihalla sijaitsevaan erilliseen rakennukseen, jossa Richard asui aikoinaan. Lorelai kosii Lukea.

Kuudes tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luke suostuu Lorelain kosintaan. Lorelai ja Rory ovat riidoissa, mutta Sookie yrittää saada heidät sopimaan kutsumalla heidän molemmat lastensa kummeiksi. Rory tuomitaan yhteiskuntapalvelukseen. Rory liittyy isoäitinsä kautta tutuksi tulleeseen DAR-yhdistykseen saatuaan töitä yhdistyksen toimistosta. Jess saapuu Hartfordiin kertomaan Rorylle, että on kirjoittanut novellin, joka on myös julkaistu. Rory ja Logan riitelevät, kun Logan käyttäytyy typerästi Jessiä kohtaan kolmikon mennessä yhdessä illalliselle. Jess saa Roryn ajattelemaan elämäänsä. Emily ja Richard omaksuvat vanhemman roolin liiankin hyvin. Rory kyllästyy isoäitinsä valvovan silmän alla elämiseen ja vielä Jessin taottua järkeä häneen, Rory päättää muuttaa pois isovanhempiensa talosta ja palaa Yaleen. Pian Lorelai ja Rory sopivat, joten nyt Luke ja Lorelai voivat alkaa suunnitella häitään. Luke saa tietää, että hänellä on 12-vuotias tytär April, mutta ei kerro tästä Lorelaille ennen kuin Lorelai saa itse asiasta selvää. Lorelai on löytänyt täydellisen hääpuvun ja lähes kaikki häitä varten tehdyt valmistelut on tehty, mutta Luke sanoo tarvitsevansa lisää aikaa ollakseen tyttärensä kanssa.

Rory kuulee kiitospäivänä Loganin siskon, Honorilta, että Rory ja Logan ovat eronneet. Rory itse on luullut, että pari vain pitää taukoa toisistaan Jessin tapaamisen myötä syntyneen riidan jälkeen. Logan lähettää Rorylle lahjoja palatakseen yhteen tämän kanssa ja tunnustaa tälle rakkauttaan rappukäytävässä, mutta tämän osoittauduttua hyödyttömäksi hän pyytää lopulta apua Lorelailta saadakseen Roryn takaisin, ja näin myös tapahtuu. Christopher on saanut perinnön isoisältään, joten Christopher tarjoutuu tekemmän jotain tyttöjen hyväksi. Rory ottaa vastaan isänsä tarjouksen ja pyytää häntä maksamaan Yalen päästäkseen eroon Emilyn ja Richardin talutusnuorasta. Isovanhemmat suuttuvat ja pian perjantai-illallisilla nähdään tappelua Gilmoreiden tyyliin.

Paris on päässyt Yalen lehden päätoimittajaksi, mutta pian hänen diktaattorimaisiin otteisiinsa kyllästyneet toimittajat kapinoivat ja Rorystä tulee päätoimittaja. Paris potkaisee tämän seurauksena Roryn ulos kaksikon yhteisestä kodista ja Rory muuttaa yhteen Loganin kanssa. Honorin häiden harjoituksissa Rory kuulee humalaisilta morsiusneidoilta, että heistä useampi vietti öitä Loganin kanssa parin ollessa tauolla. Suuttuneena tästä Rory muuttaa pois ja pyytää Parisilta majapaikkaa. Tätä kestää kuitenkin vain hetken, sillä Logan saa vakuutettua Roryn siitä, että Logan luuli heidän eronneen. Rory ja Logan palaavat yhteen, mutta Rory ei ole täysin antanut anteeksi Loganille. Niinpä valmistumisen häämöttäessä Logan lähtee viimeiselle Elämän ja Kuoleman Prikaatin retkelle, josta hän palaa pahoin loukkaantuneena. Murtuneet luut ja kasaan painunut keuhko saavat Roryn antamaan anteeksi ja parin onnelle ei näy loppua.

Logan valmistuu ja lähtee Lontooseen työskennelläkseen isäntä yrityksessä. Lane ja Zach menevät naimisiin. Hääjuhlassa humaltunut Lorelai tilittää koko juhlaväelle pettymystään omien häidensä suhteen. Pian Lorelai esittää Lukelle vaatimuksen: jos tämä haluaa naida Lorelain, pitää heidän karata vihille heti. Luke sanoo, ettei pysty, joten Lorelai etsii lohtua Christopherin sylistä ja sängystä.

Seitsemäs tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lorelai herää Christopherin sängystä. Luke haluaa nyt karata Lorelain kanssa, mutta Lorelain kerrottua totuuden, säntää Luke lyömään Christopheria. Ikävä koettelee Roryä, joka saa ristiriitaisia viestejä Loganilta. Lane tulee raskaaksi häämatkallaan ja synnyttää myöhemmin kaksoset. Sherry haluaa takaisin GG:n elämään. Lorelai ja Christopher menevät Pariisin matkalla naimisiin ja kokeilevat avioelämää. Pari on jopa ostamassa taloa Stars Hollow'n ulkopuolelta, mutta Lorelai ei halua jättää kaupunkia, minkä Christopher lukee Luken kaipuuksi. Lorelain kirjoittama luonnetodistus Luken huoltajuusoikeudenkäyntiä varten tuntuu olevan Christopherille viimeinen pisara ja pari eroaa pian, koska Christopher on vakuuttunut, että Lorelai rakastaa yhä Lukea.

Sookie tulee raskaaksi, kolmannen kerran, koska Jackson ei olekaan käynyt sterilisaatiossa, vaikka Sookie niin määräsi heti toisen lapsen syntymän jälkeen. Loganin bisnekset menevät ensin loistavasti, mutta pian yritysoston jälkeen kaikki näyttää luhistuvan. Epäonnistunut Logan sanoutuu irti perheestään ja yrittää saada töitä. Logan kosii Roryä, joka sanoo tarvitsevansa lisää aikaa. Lopulta Rory vastaa kieltävästi ja Logan päättää heidän suhteensa. Rory valmistuu, mutta työhakemukset eivät ota tulta alleen. Rory tapaa idolinsa, Christiane Amanpourin äitinsä avustuksella. Lopulta Rory saa töitä presidentinvaalikampanjasta kirjoittavana verkkotoimittajana, joka vie Roryn tien päälle. Kaupunkilaiset järjestävät Roryn lähdön kunniaksi juhlat, joiden aikana Lorelai ja Luke lähentyvät uudelleen. Sarjan päättyessä jää kuitenkin avoimeksi, mikä heidän suhteensa tila on.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keskeiset henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilö Näyttelijä Kuvaus Kaudet
Lorelai Victoria Gilmore Lauren Graham Roryn äiti kaikki
Lorelai Leigh ”Rory” Gilmore Alexis Bledel Lorelain tytär kaikki
Emily Gilmore Kelly Bishop Lorelain äiti kaikki
Richard Gilmore Edward Herrmann Lorelain isä kaikki
Luke Danes Scott Patterson kuppilan pitäjä, myöhemmin Lorelain poikaystävä ja kihlattu kaikki
Sookie St. James Melissa McCarthy Lorelain ystävä, kokki, Jacksonin vaimo kaikki
Jackson Belleville Jackson Douglas Sookien aviomies, vihannesten kasvattaja kaikki
Michel Gerard Yanic Truesdale Lorelain johtaman hotellin vastaanottoapulainen, ystävä kaikki
Christopher ”Chris” Hayden David Sutcliffe Lorelain nuoruuden poikaystävä ja Roryn isä,
myöhemmin Lorelain lyhytaikainen aviomies
1–3,5–7
Dean Forrester Jared Padalecki Roryn ensimmäinen poikaystävä 1–5
Jess Mariano Milo Ventimiglia Roryn toinen poikaystävä, Luken sisarenpoika,
joka Luken luona kasvatettavana
2–4,6
Logan Huntzberger Matt Czuchry Roryn kolmas poikaystävä, rikas 5–7
Paris Geller Liza Weil Roryn vihamies, josta tuli ystävä ja kämppäkaveri kaikki
Lane van Gerbig (o.s. Kim) Keiko Agena Roryn paras ystävä Stars Hollow'ssa kaikki
Kirk Gleason Sean Gunn kaupungin kummajainen, töissä lähes kaikissa paikoissa,
ensimmäisessä jaksossa esiintyy nimellä Mick
kaikki

Sivuhenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilö Näyttelijä Kuvaus Kaudet
Jason Stiles Chris Eigeman Lorelain poikaystävä ja Richardin työtoveri 4
Lorelai ”Trix” Gilmore Marion Ross Richardin äiti, jolta Lorelai on saanut nimensä 1–4
April Nardini Vanessa Marano Luken tytär, josta Luke kuuli ensimmäisen kerran tytön ollessa
12-vuotias
6–7
Anna Nardini Sherilyn Fenn Aprilin äiti (Sama näyttelijä esitti Jessin isän tyttöystävää.) 6–7
Liz Danes Kathleen Wilhoite Luken sisko ja Jessin äiti 4–7
Gary ”T.J.” Michael DeLuise Lizin aviomies 4–7
Mitchum Huntzberger Gregg Henry Loganin isä 5–7
Shira Huntzberger Leann Hunley Loganin äiti 5–7
Honor Huntzberger Devon Sorvari Loganin sisko 5–7
Colin McCrae Alan Loayza Loganin ystävä 5–7
Finn Tanc Sade Loganin ystävä 5–7
Marty Wayne Wilcox Roryn ystävä Yalesta, on ollut ihastunut Roryyn 4–5,7
Dave Rygalski Adam Brody Lanen yhtyekaveri ja entinen poikaystävä 3
Mrs. Kim Emily Kuroda Lanen supertiukka äiti kaikki
Zach van Gerbig Todd Lowe Lanen bändikaveri, poikaystävä, aviomies ja lasten isä 3–7
Steve & Kwan Lanen ja Zachin kaksospojat 7
Brian John Cabrera Lanen bändikaveri 3–7
Gil Sebastian Bach Lanen bändikaveri 4–7
Kyon Susane Lee vaihto-oppilas Koreasta, asui Kimin perheessä 5–6
Ms. Patty Liz Torres entinen tanssija/laulaja/näyttelijä ja tanssinopettaja kaikki
Babette Dell Sally Struthers Lorelain ja Roryn naapuri, kissojen rakastaja kaikki
Taylor Doose Michael Winters kaupunginvaltuutettu, kauppias, Luken ainainen riitakumppani kaikki

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Josef Adalian: 'Gilmore Girls' canceled 3.5.2007. Reed Business Information. Viitattu 10.11.2007. (englanniksi)
  2. Ausiello, Michael: Gilmore Girls Revival Officially a Go at Netflix; Lauren Graham, Alexis Bledel, Kelly Bishop and More Returning TV Line. 29.1.2016. Viitattu 10.7.2016. (englanniksi)
  3. Ausiello, Michael: Gilmore Girls Revival at Netflix Gets Official Title, Teaser Poster TV Line. 19.5.2016. Viitattu 10.7.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]