Luettelo kissaroduista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo kissaroduista aakkosjärjestyksessä.

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria[a] Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Abessinialainen ABY III Iso-Britannia ABYS ja Somakiss [1] [2] [3] [4] [5]
American curl, lyhytkarvainen ACS II Yhdysvallat American Curlit ry [6]
American curl, pitkäkarvainen ACL II Yhdysvallat American Curlit ry [7]
American wirehair * Yhdysvallat

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Balineesi BAL IV Yhdysvallat BAJAVA [8]
Bengali BEN III Aasia Suomen Bengalikissat ry [9]
Burmilla BML III Iso-Britannia [10]
Brittiläinen BRI III Iso-Britannia Suomen Brittikissat ry [11]
Burma BUR III Burma Burmakissan ystävät [12]
Bombay * Yhdysvallat

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Cornish rex CRX III Iso-Britannia Suomen rex-kissayhdistys ja Cornish Rex CRX ry [13]
Cymric CYM III Pohjois-Amerikka Suomen Manxrengas ry [14]

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Devon rex DRX III Iso-Britannia Suomen rex-kissayhdistys ja Suomen Devonrengas ry [15]

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Egyptin mau MAU III Egypti Suomen Egyptin Maut ry [16]
Eurooppalainen lyhytkarva EUR III Eurooppa Suomen Eurooppalaiskissarengas ry [17]
Exotic EXO I Yhdysvallat Persialaiskissat ry ja Colourpointyhdistys ry [18]

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
German rex GRX III Saksa Jokikatin kissala Suomen ainoa german rex -kasvattaja. [19]

I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Itämainen lyhytkarva OSH IV Iso-Britannia Siam-Orient Kissayhdistys ja Oricat [20]
Itämainen pitkäkarva OLH IV Iso-Britannia BAJAVA [21]

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Japanin bobtail JBT III Japani [22]
Javaneesi Yhdysvallat BAJAVA

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Kartusiaani CHA III Afrikka / Ranska [23]
Korat KOR III Thaimaa Suomen koratrengas [24]
Kuriilien bobtail KBL III [25]

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Laperm Yhdysvallat [26]

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Maine coon MCO II Yhdysvallat Suomen Maine Coon kissat [27]
Manx MAN III Mansaari Suomen Manxrengas ry [28]
Munchkin *

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Neva masquarade[b] NEM II
Norjalainen metsäkissa NFO II Skandinavia / Norja Norjalainen metsäkissa ry [30]
Nebelung Yhdysvallat

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Ocicat OCI III Yhdysvallat Ocicat ry [31]

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Persialainen PER I Persia Persialaiskissat ry ja Colourpointyhdistys ry [32]
Peterbald PEB IV Venäjä Siam-Orient Kissayhdistys [33]
Pyhä birma SBI II Burma Pyhän Birman Kissa [34]

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Ragdoll RAG II Yhdysvallat Suomen ragdoll kissayhdistys ja Suomen Ragdollystävät-seura ry [35]

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Scottish fold * Skotlanti
Seychellien lyhytkarva SYS IV Iso-Britannia Siam-Orient Kissayhdistys [36]
Seychellien pitkäkarva SYL IV Iso-Britannia Siam-Orient Kissayhdistys [37]
Sfinx SPH III Kanada Suomen rex-kissayhdistys [38]
Siamilainen SIA IV Siam Siam-Orient Kissayhdistys [39]
Singapura * Singapore
Siperiankissa SIB II Persia Suomen Siperiankissat [40]
Sokoke SOK III Kenia [41]
Somali SOM III Yhdysvallat / Australia ABYS ja Somakiss [42]
Snowshoe SNO III Yhdysvallat [43]

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Thai THA IV Siam / Thaimaa [44]
Tiffany * Yhdysvallat
Turkkilainen angora TUA II Turkki Vangora [45]
Turkkilainen van TUV II Turkki Vangora [46]
Tonkineesi * Kanada

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Venäjänsininen RUS III Venäjä Venäjänsinisemme ry ja Suomen Venäjänsiniset [47]

Huomautuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kansainvälinen kissaliitto FIFe luokittelee kissarodut neljään eri kategoriaan turkin pituuden ja rakenteen perusteella. Kategoriaan I kuuluvat pitkäkarvat ja exotic, II puolipitkäkarvat, III lyhytkarva- ja somalikissat ja IV itämaiset kissat (Pollard 2006, s. 370.) Tähdellä merkityt rodut eivät ole FIFen hyväksymiä.
  2. Rotu on hyväksytty alustavasti 1.1.2009 lähtien.[29]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Fife ABY - SOM breed standard The Fédération Internationale Féline. Viitattu 18.3.2011. (englanniksi)
  2. Cat Fanciers Association - Abyssinian breed standard The Cat Fanciers Association (CFA). Viitattu 18.3.2011. (englanniksi)
  3. TICA Abyssinian breed standard The International Cat Association (TICA). Viitattu 18.3.2011. (englanniksi)
  4. A.C.F. Abyssinian breed standard The Australian Cat Federation (inc.). Viitattu 18.3.2011. (englanniksi)
  5. NSW Cat Fanciers' Association Abyssinian breed standard The Australian Cat Federation (inc.) /NSW Cat Fanciers' Association. Viitattu 19.3.2011. (englanniksi)
  6. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  7. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  8. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  9. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  10. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  11. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  12. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  13. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  14. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  15. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  16. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  17. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  18. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  19. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  20. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  21. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  22. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  23. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  24. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  25. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  26. cfa.org
  27. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  28. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  29. Ajankohtaista SIBY ry. Viitattu 17.7.2008.
  30. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  31. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  32. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  33. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  34. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  35. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  36. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  37. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  38. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  39. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  40. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  41. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  42. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  43. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  44. ticaeo.com
  45. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  46. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]
  47. Fifeweb.org [vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]