Luettelo jääkiekon SM-liigan pudotuspelien jatkoaikaotteluista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomalainen pääsarjatason jääkiekko siirtyi kaudella 1975–1976 SM-sarjasta SM-liigaan, minkä seurauksena jääkiekon Suomen mestaruus on siitä lähtien ratkaistu runkosarjan jälkeen pelattavissa pudotuspeleissä. Ottelut ratkaistaan jatkoajalla 20 minuutin pituisissa erissä, mikäli ottelu on pudotuspeleissä varsinaisen peliajan päättyessä tasan. Peliä pelataan niin pitkään kuin toinen joukkue onnistuu tekemään maalin.

Pudotuspelien jatkoaikaotteluiden määrät pysyivät vähäisinä 1990-luvun lopulle asti, mutta maalimäärien laskettua ja pudotuspeliotteluiden määrien kasvettua jatkoaikaotteluiden määrä on lisääntynyt 2000-luvulta lähtien nopeasti. 204 pudotuspeliä on ratkaistu jatkoajalla kauden 2014-2015 loppuun mennessä. Vuonna 2014 syntyi uusi yhden kevään ennätys 17 jatkoaikaottelulla, kun aiempi 13 ottelun ennätys rikkoutui jo välierävaiheessa.[1]

SM-liigan pisin ottelu on keväältä 2015, kun Ilves ja HIFK pelasivat yli 134 minuuttia ennen ratkaisevan maalin syntymistä neljännessä jatkoerässä.[2] Ottelussa rikottiin myös 13 vuotta vanha ennätys Suomen pisimmästä jääkiekko-ottelusta. Aiempi ennätysottelu pelattiin Suomi-sarjan pudotuspeleissä keväällä 2002 (10.3.2002 KOOVEETitaanit 4–3 Kimmo Lisko 132.58).[3] Uusi Suomen ennätys syntyi jo kymmenen päivän päästä, kun Mestiksen pudotuspeleissä ratkaiseva jatkoaikaosuma syntyi vasta viidennessä jatkoerässä (25.3.2015 Hokki-Jukurit 2-3 Joonas Kalliola 151.31).[4]

Kärppien ja Tapparan loppuottelusarjassa keväällä 2015 tehtiin yhden ottelusarjan ennätys viiden jatkoaikaottelun muodossa. Aiempi neljän ottelun ennätys oli Bluesin ja Jokereiden välieräsarjasta 2008 sekä Tapparan ja Lukon välieräsarjasta 2014. Lisäksi Tappara pelasi kevään 2015 pudotuspeleissä yhdeksän jatkoaikaottelua, joilla joukkue ohitti oman kahdeksan ottelun ennätyksen keväiltä 2003 ja 2014.[5]

Pudotuspelien jatkoaikaotteluiden määrät kausittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosiluvun perässä on ilmaistu jatkoaikaotteluiden ja pudotuspeliotteluiden määrä[1]

Pudotuspelien pisimmät jatkoaikaottelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ottelun kesto Päivämäärä Ottelu Kotijoukkue Vierasjoukkue Tulos Jatkoaikamaalin tekijä
134.14 15.3.2015 2. villi kortti Ilves HIFK 1–2 Mika Partanen
124.41 23.3.2001 1. puolivälierä HIFK Ilves 0–1 Jani Nikko
118.05 5.4.2010 5. puolivälierä JYP Kärpät 3–4 Pavel Rosa
109.05 4.4.2015 2. välierä Lukko Tappara 2–1 Janne Lahti
108.59 22.4.2013 5. loppuottelu Tappara Ässät 1–2 Veli-Matti Savinainen
107.39 31.3.2017 6. puolivälierä Ilves Tappara 1–2 Blake Parlett
103.39 6.4.2003 3. loppuottelu Kärpät Tappara 3–4 Esa Pirnes
101.55 25.3.2010 2. villi kortti Kärpät Blues 2–3 Tomi Sallinen
101.49 30.3.2011 1. välierä HIFK Lukko 2–3 Miikka Tuomainen
Lihavointi = mestaruusmaali

Suomen ennätys (Mestiksen pudotuspelit: 25.3.2015 Hokki–Jukurit 2–3 Joonas Kalliola 151.31)[3][4]

Pudotuspelien nopein jatkoaikamaali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

60.14 Antti Pihlström (3.4.2010, 4. puolivälierä Kärpät – JYP 1–2)

Jatkoajalla syntyneet mestaruusmaalit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päivämäärä Ottelu Kotijoukkue Vierasjoukkue Tulos Ottelun kesto Jatkoaikamaalin tekijä
15.4.1984 4. finaali Ässät Tappara 3-4 63.48 Erkki Lehtonen
14.4.1994 4. finaali Jokerit TPS 3-2 69.04 Otakar Janecký
11.4.1998 3. finaali HIFK Ilves 2-1 71.17 Olli Jokinen
14.4.2001 4. finaali Tappara TPS 1-2 63.13 Kalle Sahlstedt
6.4.2003 3. finaali Kärpät Tappara 3-4 103.39 Esa Pirnes
11.4.2004 4. finaali Kärpät TPS 1-0 63.55 Ari Vallin
23.4.2012 5. finaali Pelicans JYP 1-2 66.58 Éric Perrin
26.4.2014 7. finaali Kärpät Tappara 1-0 67.24 Juhamatti Aaltonen
25.4.2015 7. finaali Kärpät Tappara 2-1 81.00 Sebastian Aho
4.5.2019 7. finaali Kärpät HPK 1-2 75.24 Markus Nenonen

Eniten pudotuspelien jatkoaikamaaleja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

4 maalia

3 maalia

2 maalia

Pudotuspelien jatkoaikaottelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Päivämäärä Ottelu Kotijoukkue Vierasjoukkue Tulos Ottelun kesto Jatkoaikamaalin tekijä
1. 13.3.1976 1. välierä Tappara Ässät 3-2 64.05 Pekka Marjamäki
2. 19.3.1978 3. välierä Tappara Ilves 3-4 67.05 Ari Kankaanperä
3. 29.3.1978 2. finaali Ässät Tappara 3-2 62.30 Tapio Koskinen
4. 7.3.1979 1. välierä Ässät HIFK 6-5 64.14 Pekka Rautakallio
5. 18.3.1979 2. finaali Tappara Ässät 4-3 72.27 Jukka Porvari
6. 21.3.1979 4. finaali Tappara Ässät 2-3 60.37 Tapio Koskinen
7. 23.3.1980 1. välierä HIFK Kärpät 4-3 88.28 Frank Neal
8. 27.3.1980 2. välierä TPS Ässät 3-4 76.15 Arto Javanainen
9. 10.3.1981 5. välierä TPS Kärpät 2-3 66.50 Juha Tuohimaa*
10. 13.3.1981 1. pronssiottelu TPS HIFK 4-3 61.01 Markku Haapaniemi
11. 24.2.1982 1. puolivälierä Ässät Kärpät 5-4 62.33 Pekka Mäkelä
12. 26.2.1982 2. puolivälierä Kiekkoreipas Tappara 5-6 65.05 Juha Nurmi*
13. 3.3.1982 1. välierä TPS Ässät 5-4 67.56 Juhani Tamminen
14. 7.3.1982 3. välierä TPS Ässät 7-6 63.08 Juhani Tamminen
15. 7.3.1982 3. välierä HIFK Tappara 3-4 67.12 Jari Lindgren
16. 3.3.1983 4. välierä Ilves HIFK 2-3 68.59 Matti Forss*
17. 14.3.1983 1. finaali Jokerit HIFK 4-3 80.16 Jari Lindroos
18. 1.4.1984 3. välierä Ässät Kärpät 3-2 63.03 Arto Javanainen
19. 1.4.1984 3. välierä Tappara TPS 2-1 66.23 Harri Niukkanen
20. 5.4.1984 5. välierä Ässät Kärpät 5-4 61.43 Ismo Villa
21. 8.4.1984 1. finaali Tappara Ässät 4-5 65.37 Harry Nikander
22. 15.4.1984 4. finaali Ässät Tappara 3-4 63.48 Erkki Lehtonen
23. 11.2.1986 1. välierä HIFK TPS 5-4 63.12 Harri Tuohimaa
24. 1.3.1987 1. välierä Kärpät HIFK 3-2 76.01 John Newberry
25. 12.4.1988 5. välierä HIFK Tappara 5-6 62.04 Pauli Järvinen*
26. 25.2.1989 1. välierä Ilves JyP HT 4-5 67.03 Kari Kanervo
27. 7.3.1990 2. välierä KalPa TPS 5-6 61.26 Malcolm Davis
28. 1.3.1991 2. puolivälierä Tappara JyP HT 4-3 61.12 Jari Lindgren
29. 8.3.1991 3. välierä KalPa JyP HT 3-2 72.16 Jari Pulliainen*
30. 25.3.1992 2. välierä Ässät Jokerit 3-2 77.08 Jari Korpisalo
31. 7.4.1992 3. finaali JyP HT Jokerit 3-2 72.22 Leo Gudas
32. 9.4.1992 4. finaali Jokerit JyP HT 4-3 65.23 Teemu Selänne
33. 7.3.1993 2. puolivälierä Lukko HPK 3-4 62.17 Jarkko Nikander
34. 7.3.1993 2. puolivälierä Ilves TPS 4-5 64.26 Jukka Vilander
35. 9.3.1993 3. puolivälierä Jokerit Ässät 3-4 70.42 Jari Korpisalo*
36. 25.3.1993 5. välierä HPK JyP HT 2-1 64.29 Marko Palo*
37. 5.4.1994 4. välierä Lukko Jokerit 1-2 74.03 Petri Varis*
38. 9.4.1994 pronssiottelu Lukko Tappara 3-2 61.05 Kari Jalonen**
39. 14.4.1994 4. finaali Jokerit TPS 3-2 69.04 Otakar Janecký
40. 11.3.1995 1. puolivälierä TPS JyP HT 2-1 66.40 Raimo Summanen
41. 11.3.1995 1. puolivälierä Lukko Kiekko-Espoo 4-3 83.38 Joni Lehto
42. 14.3.1995 3. puolivälierä Lukko Kiekko-Espoo 2-1 62.06 Joni Lehto
43. 23.3.1995 2. välierä Ässät Jokerit 3-4 65.25 Sami Wahlsten
44. 9.3.1996 1. puolivälierä Lukko HIFK 2-1 62.52 Juha Riihijärvi
45. 16.3.1997 2. puolivälierä Tappara Jokerit 5-6 64.19 Mika Strömberg
46. 30.3.1997 4. välierä HPK TPS 1-2 61.12 Hannes Hyvönen
47. 3.4.1997 1. finaali TPS Jokerit 2-3 64.03 Juha Lind
48. 11.4.1998 3. finaali HIFK Ilves 2-1 71.17 Olli Jokinen
49. 27.3.1999 2. puolivälierä SaiPa Jokerit 4-3 71.34 Juri Kuznetsov
50. 27.3.1999 2. puolivälierä Ilves HPK 4-5 60.57 Tomáš Vlasák
51. 30.3.1999 4. puolivälierä Ilves HPK 4-5 67.36 Tom Koivisto*
52. 23.3.2000 2. puolivälierä Jokerit Lukko 3-2 95.27 Dmitri Kvartalnov
53. 25.3.2000 2. puolivälierä Blues HPK 4-3 72.26 Tommy Kiviaho
54. 25.3.2000 2. puolivälierä HIFK Tappara 3-2 73.55 Marek Židlický
55. 26.3.2000 3. puolivälierä TPS Ilves 4-3 89.35 Kimmo Rintanen*
56. 1.4.2000 1. välierä Jokerit HPK 4-3 85.54 Jani Rita
57. 22.3.2001 1. puolivälierä Jokerit Kärpät 2-1 70.17 Pasi Saarinen
58. 23.3.2001 1. puolivälierä HIFK Ilves 0-1 124.41 Jani Nikko
59. 29.3.2001 5. puolivälierä HIFK Ilves 2-3 91.05 Antti Bruun*
60. 3.4.2001 3. välierä Tappara Ilves 3-2 66.20 Jussi Tarvainen*
61. 14.4.2001 4. finaali Tappara TPS 1-2 63.13 Kalle Sahlstedt
62. 22.3.2002 2. puolivälierä Pelicans TPS 5-4 93.49 Toni Koivunen
63. 23.3.2002 3. puolivälierä TPS Pelicans 3-2 82.43 Michael Holmqvist
64. 2.4.2002 3. välierä HPK Jokerit 2-3 66.14 Frank Banham
65. 2.4.2002 3. välierä Tappara TPS 2-1 79.00 Janne Ojanen*
66. 15.3.2003 3. puolivälierä HPK TPS 2-3 61.07 Mika Alatalo
67. 15.3.2003 3. puolivälierä Kärpät JYP 2-3 67.53 Tomáš Chlubna
68. 16.3.2003 3. puolivälierä Blues Tappara 2-3 78.44 Jussi Tarvainen
69. 19.3.2003 5. puolivälierä Blues Tappara 4-3 64.51 Cory Murphy
70. 23.3.2003 7. puolivälierä Blues Tappara 1-2 61.28 Lasse Jämsen*
71. 25.3.2003 1. välierä HPK Tappara 3-2 66.30 Jaroslav Balaštík
72. 28.3.2003 3. välierä HPK Tappara 3-2 67.12 Marko Tuulola
73. 30.3.2003 4. välierä Tappara HPK 2-1 64.29 Pasi Puistola
74. 30.3.2003 4. välierä Kärpät Jokerit 2-1 90.57 Henrik Juntunen
75. 3.4.2003 1. finaali Kärpät Tappara 2-3 68.54 Esa Pirnes
76. 6.4.2003 3. finaali Kärpät Tappara 3-4 103.39 Esa Pirnes
77. 7.3.2004 1. villi kortti Tappara Blues 1-2 71.05 Juha Ylönen
78. 27.3.2004 1. välierä Kärpät HIFK 3-2 76.46 Petr Tenkrát
79. 29.3.2004 2. välierä HPK TPS 3-4 65.49 Matias Metsäranta
80. 2.4.2004 4. välierä HIFK Kärpät 2-3 71.48 Juha-Pekka Haataja
81. 4.4.2004 5. välierä Kärpät HIFK 3-2 67.31 Brett Lievers*
82. 8.4.2004 2. finaali Kärpät TPS 4-3 71.46 Brett Lievers
83. 11.4.2004 4. finaali Kärpät TPS 1-0 63.55 Ari Vallin
84. 17.3.2005 1. puolivälierä HIFK Lukko 2-3 84.30 Shayne Toporowski
85. 21.3.2005 3. puolivälierä HIFK Lukko 4-3 61.28 Arttu Luttinen
86. 8.4.2005 pronssiottelu HPK Lukko 4-3 65.50 Jukka Voutilainen**
87. 12.4.2005 1. finaali Kärpät Jokerit 3-2 63.01 Jussi Jokinen
88. 19.3.2006 2. villi kortti TPS SaiPa 2-3 88.25 Ville Koho*
89. 21.3.2006 3. villi kortti Blues JYP 3-2 73.35 Esa Pirnes*
90. 23.3.2006 1. puolivälierä Kärpät Blues 2-1 62.45 Juha-Pekka Haataja
91. 23.3.2006 1. puolivälierä HIFK SaiPa 4-3 67.44 Kim Hirschovits
92. 25.3.2006 2. puolivälierä Ilves HPK 1-2 62.15 Ville Leino
93. 30.3.2006 5. puolivälierä Kärpät Blues 2-3 62.28 Esa Pirnes
94. 30.3.2006 5. puolivälierä Tappara Ässät 2-3 84.09 Matti Kaipainen
95. 1.4.2006 6. puolivälierä SaiPa HIFK 2-3 73.16 Turo Järvinen*
96. 7.4.2006 2. välierä HPK HIFK 2-1 72.37 Pasi Nielikäinen
97. 8.4.2006 3. välierä HIFK HPK 5-4 75.38 Janne Hauhtonen
98. 18.4.2006 2. finaali Ässät HPK 5-4 62.03 Jesse Saarinen
99. 15.3.2007 1. puolivälierä Tappara Blues 3-2 62.18 Juha Kiilholma
100. 17.3.2007 2. puolivälierä Blues Tappara 3-2 61.05 Mikko Lehtonen
101. 19.3.2007 3. puolivälierä Kärpät Pelicans 3-2 73.59 Mika Pyörälä
102. 22.3.2007 5. puolivälierä Tappara Blues 1-2 69.33 Johannes Alanen*
103. 22.3.2007 5. puolivälierä HPK HIFK 2-1 73.13 Janne Lahti*
104. 28.3.2007 1. välierä Jokerit HPK 2-1 83.04 Clarke Wilm
105. 30.3.2007 2. välierä HPK Jokerit 1-2 93.28 Jani Rita
106. 31.3.2007 3. välierä Kärpät Blues 3-2 66.03 Michal Broš*
107. 7.3.2008 1. villi kortti HIFK TPS 5-4 67.42 Arttu Luttinen
108. 9.3.2008 2. villi kortti Lukko Ilves 4-3 60.52 Petri Lammassaari
109. 14.3.2008 2. puolivälierä JYP Tappara 5-4 66.48 Kalle Kaijomaa
110. 16.3.2008 3. puolivälierä Jokerit Pelicans 3-2 62.24 Tommi Santala
111. 19.3.2008 5. puolivälierä Jokerit Pelicans 4-5 66.38 Marko Jantunen
112. 21.3.2008 6. puolivälierä Pelicans Jokerit 4-5 69.37 Jyrki Louhi*
113. 21.3.2008 6. puolivälierä Ilves Kärpät 1-2 69.45 Hannes Hyvönen*
114. 24.3.2008 1. välierä Blues Jokerit 2-3 70.43 Tim Stapleton
115. 26.3.2008 2. välierä Jokerit Blues 3-4 65.27 Mikko Lehtonen
116. 28.3.2008 3. välierä Blues Jokerit 2-3 63.12 Clarke Wilm
117. 2.4.2008 6. välierä Jokerit Blues 1-2 61.14 Ben Eaves
118. 7.4.2008 2. finaali Blues Kärpät 1-2 90.44 Antti Ylönen
119. 9.4.2008 3. finaali Kärpät Blues 2-3 76.07 Ismo Kuoppala
120. 8.3.2009 2. villi kortti Pelicans Ilves 0-1 64.07 Pasi Määttänen
121. 10.3.2009 3. villi kortti Ilves Pelicans 2-3 74.34 Olli Julkunen*
122. 14.3.2009 2. puolivälierä TPS JYP 1-2 61.27 Jari Jääskeläinen
123. 14.3.2009 2. puolivälierä Kärpät Jokerit 3-2 80.35 Jonas Andersson
124. 19.3.2009 4. puolivälierä KalPa HPK 2-1 74.05 Timo Seppänen
125. 19.3.2009 4. puolivälierä TPS JYP 2-1 75.27 Aki Uusikartano
126. 21.3.2009 5. puolivälierä Jokerit Kärpät 2-3 67.34 Toni Koivisto*
127. 21.3.2009 5. puolivälierä Blues Pelicans 1-2 68.27 Jan Latvala
128. 23.3.2009 6. puolivälierä KalPa HPK 3-2 63.57 Toni Mäkiaho*
129. 26.3.2009 1. välierä Blues Kärpät 3-2 62.13 Teemu Nurmi
130. 30.3.2009 3. välierä Blues Kärpät 2-3 66.21 Tommi Paakkolanvaara
131. 4.4.2009 6. välierä Kärpät Blues 4-3 63.41 Juhamatti Aaltonen*
132. 8.4.2009 1. finaali JYP Kärpät 2–1 61.21 Harri Pesonen
133. 25.3.2010 2. villi kortti Kärpät Blues 2-3 101.55 Tomi Sallinen
134. 29.3.2010 1. puolivälierä HIFK HPK 3-4 62.31 Niko Nieminen
135. 2.4.2010 3. puolivälierä KalPa Tappara 3-2 74.06 Kalle Kerman
136. 3.4.2010 4. puolivälierä Kärpät JYP 1-2 60.14 Antti Pihlström
137. 3.4.2010 4. puolivälierä HPK HIFK 4-3 72.25 Ville Viitaluoma
138. 5.4.2010 5. puolivälierä KalPa Tappara 4-3 68.48 Sami Kapanen
139. 5.4.2010 5. puolivälierä JYP Kärpät 3-4 118.05 Pavel Rosa
140. 7.4.2010 6. puolivälierä Kärpät JYP 3-2 66.25 Lukáš Kašpar
141. 7.4.2010 6. puolivälierä Tappara KalPa 1-2 71.01 Jussi Timonen*
142. 15.4.2010 4. välierä TPS JYP 4-3 65.06 Antti Erkinjuntti
143. 15.4.2010 4. välierä HPK KalPa 3-2 76.38 Janne Laakkonen
144. 17.4.2010 5. välierä KalPa HPK 2-3 67.16 Mikko Mäenpää
145. 25.4.2010 3. finaali HPK TPS 1-2 70.20 Ilari Filppula
146. 12.3.2011 1. villi kortti Kärpät Blues 2-3 61.05 Jani Lajunen
147. 15.3.2011 3. villi kortti Kärpät Blues 1-2 78.00 Petri Lammassaari*
148. 18.3.2011 1. puolivälierä Ässät Blues 3-4 74.36 Stefan Öhman
149. 23.3.2011 4. puolivälierä Jokerit HIFK 2-3 65.48 Kimmo Kuhta
150. 26.3.2011 6. puolivälierä Jokerit HIFK 1-2 67.45 Juha-Pekka Haataja
151. 26.3.2011 6. puolivälierä KalPa Lukko 3-2 86.30 Tapio Laakso
152. 30.3.2011 1. välierä HIFK Lukko 2-3 101.49 Miikka Tuomainen
153. 17.3.2012 1. villi kortti Blues Lukko 1-0 68.26 Tommi Huhtala
154. 24.3.2012 2. puolivälierä Kärpät Pelicans 4-3 76.18 Julius Junttila
155. 24.3.2012 2. puolivälierä Jokerit HIFK 3-2 79.54 Nichlas Hardt
156. 31.3.2012 6. puolivälierä Kärpät Pelicans 3-4 65.08 Radek Smoleňák
157. 1.4.2012 6. puolivälierä Blues KalPa 4-3 65.16 Oskari Korpikari
158. 4.4.2012 1. välierä JYP Jokerit 2-1 69.05 Harri Pesonen
159. 7.4.2012 3. välierä Pelicans Blues 1-2 73.16 Juuso Ikonen
160. 7.4.2012 3. välierä JYP Jokerit 3-2 82.16 Ossi Louhivaara
161. 11.4.2012 5. välierä JYP Jokerit 3-2 63.17 Mikko Viitanen*
162. 18.4.2012 pronssiottelu Jokerit Blues 4-3 81.13 Josef Boumedienne**
163. 21.4.2012 4. finaali JYP Pelicans 5-4 73.26 Harri Pesonen
164. 23.4.2012 5. finaali Pelicans JYP 1-2 66.58 Éric Perrin
165. 14.3.2013 1. villi kortti HIFK SaiPa 2-3 66.20 Markus Poukkula
166. 15.3.2013 2. villi kortti SaiPa HIFK 2-3 65.26 Iiro Pakarinen
167. 17.3.2013 3. villi kortti Kärpät Lukko 2-3 70.58 Matt Generous*
168. 23.3.2013 3. puolivälierä Jokerit Lukko 3-4 71.13 Lauri Tukonen
169. 25.3.2013 4. puolivälierä HPK JYP 2-3 77.00 Mikko Viitanen
170. 1.4.2013 1. välierä Tappara Lukko 3-2 63.38 Antti Erkinjuntti
171. 1.4.2013 1. välierä JYP Ässät 3-4 92.51 Michael Ryan
172. 3.4.2013 2. välierä Lukko Tappara 3-4 60.49 Jussi Makkonen
173. 22.4.2013 5. finaali Tappara Ässät 1-2 108.59 Veli-Matti Savinainen
174. 15.3.2014 1. villi kortti Pelicans HIFK 1-0 79.02 Janne Ritamäki
175. 16.3.2014 2. villi kortti HIFK Pelicans 1-2 64.50 Juha Leimu*
176. 21.3.2014 1. puolivälierä Lukko Blues 3-4 75.50 Matti Järvinen
177. 22.3.2014 2. puolivälierä JYP SaiPa 3-4 71.16 Jesse Mankinen
178. 22.3.2014 2. puolivälierä Pelicans Tappara 2-1 77.06 Janne Ritamäki
179. 24.3.2014 3. puolivälierä Kärpät HPK 3-2 70.30 Juhamatti Aaltonen
180. 26.3.2014 4. puolivälierä Blues Lukko 4-5 61.47 Aki Uusikartano
181. 29.3.2014 6. puolivälierä Pelicans Tappara 1-2 60.46 Ville Nieminen*
182. 29.3.2014 6. puolivälierä Blues Lukko 2-1 76.16 Eetu Pöysti
183. 4.4.2014 2. välierä Lukko Tappara 2-3 63.03 Ville Nieminen
184. 5.4.2014 3. välierä Tappara Lukko 0-1 60.15 Aaron Gagnon
185. 5.4.2014 3. välierä Kärpät SaiPa 0-1 60.51 Janne Tavi
186. 7.4.2014 4. välierä Lukko Tappara 2-3 65.15 Josh Green
187. 9.4.2014 5. välierä Tappara Lukko 1-2 64.29 Ville Vahalahti
188. 9.4.2014 5. välierä Kärpät SaiPa 2-1 67.09 Mika Pyörälä*
189. 21.4.2014 4. finaali Tappara Kärpät 3-2 75.23 Tomáš Plíhal
190. 26.4.2014 7. finaali Kärpät Tappara 1-0 67.24 Juhamatti Aaltonen
191. 15.3.2015 2. villi kortti Ässät SaiPa 1-2 64.26 Chad Rau*
192. 15.3.2015 2. villi kortti Ilves HIFK 1-2 134.14 Mika Partanen*
193. 21.3.2015 2. puolivälierä HIFK Tappara 3-4 66.09 Olli Palola
194. 24.3.2015 3. puolivälierä Lukko KalPa 3-4 66.39 Mikael Ruohomaa
195. 30.3.2015 6. puolivälierä HIFK Tappara 3-4 74.23 Antti Erkinjuntti*
196. 4.4.2015 2. välierä JYP Kärpät 5-4 65.33 Tuomas Pihlman
197. 4.4.2015 2. välierä Lukko Tappara 2-1 109.05 Janne Lahti
198. 8.4.2015 4. välierä JYP Kärpät 2-1 73.23 Juuso Pulli
199. 8.4.2015 4. välierä Lukko Tappara 5-4 74.09 Toni Koivisto
200. 15.4.2015 1. finaali Kärpät Tappara 2-3 61.13 Teemu Aalto
201. 17.4.2015 2. finaali Tappara Kärpät 2-3 69.58 Ivan Huml
202. 20.4.2015 4. finaali Tappara Kärpät 2-3 74.35 Julius Junttila
203. 24.4.2015 6. finaali Tappara Kärpät 2-1 65.39 Masi Marjamäki
204. 25.4.2015 7. finaali Kärpät Tappara 2-1 81:00 Sebastian Aho
205. 12.3.2016 1. villi kortti KalPa Pelicans 3-2 65.01 Sebastian Lauritzen
206. 18.3.2016 1. puolivälierä Kärpät TPS 1-2 61.13 Kalle Kaijomaa
207. 24.3.2016 4. puolivälierä Pelicans HIFK 3-2 62.46 Juhani Tyrväinen
208. 28.3.2016 6. puolivälierä TPS Kärpät 2-3 60.16 Sakari Manninen*
209. 7.4.2016 4. välierä Tappara Kärpät 2-3 80.24 Jesse Puljujärvi
210. 9.4.2016 5. välierä Kärpät Tappara 3-4 68.17 Henrik Haapala
211. 11.4.2016 6. välierä Tappara Kärpät 2-3 76.58 Mika Pyörälä
212. 15.3.2017 1. villi kortti Ässät Ilves 3-2 68.25 Matti Kuparinen
213. 15.3.2017 1. villi kortti Kärpät HIFK 3-4 63.49 Teemu Eronen
214. 16.3.2017 2. villi kortti HIFK Kärpät 4-3 63.25 Jasse Ikonen*
215. 18.3.2017 3. villi kortti Ässät Ilves 0-1 64.17 Aleksi Mustonen*
216. 22.3.2017 1. puolivälierä JYP HPK 3-2 63.18 Antti Suomela
217. 22.3.2017 1. puolivälierä KalPa Pelicans 2-1 92.22 Janne Keränen
218. 23.3.2017 2. puolivälierä Ilves Tappara 1-2 62.56 Sebastian Repo
219. 24.3.2017 2. puolivälierä Pelicans KalPa 2-3 62.16 Janne Keränen
220. 25.3.2017 3. puolivälierä Tappara Ilves 0-1 72.51 Otto Koivula
221. 25.3.2017 3. puolivälierä JYP HPK 2-3 80.25 Petteri Nikkilä
222. 27.3.2017 4. puolivälierä HIFK TPS 3-2 92.12 Corey Elkins
223. 29.3.2017 5. puolivälierä JYP HPK 3-2 74.05 Mikko Kuukka
224. 31.3.2017 6. puolivälierä HIFK TPS 3-2 61.29 Mika Partanen*
225. 31.3.2017 6. puolivälierä Ilves Tappara 1-2 107.39 Blake Parlett
226. 21.4.2017 pronssiottelu JYP HIFK 6-5 60.45 Michel Miklík**
227. 15.3.2018 2. villi kortti Lukko Ässät 2-3 67.18 Matti Kuparinen*
228. 17.3.2018 3. villi kortti SaiPa Pelicans 3-2 62.17 Ahti Oksanen*
229. 20.3.2018 1. puolivälierä TPS SaiPa 4-3 78.08 Zach Budish
230. 23.3.2018 2. puolivälierä HIFK JYP 1-2 63.28 Antti Suomela
231. 24.3.2018 3. puolivälierä Tappara KalPa 4-3 63.22 Sebastian Repo
232. 24.3.2018 3. puolivälierä JYP HIFK 4-3 64.58 Ossi Ikonen
233. 28.3.2018 5. puolivälierä JYP HIFK 6-7 79.46 Patrik Carlsson
234. 29.3.2018 6. puolivälierä SaiPa TPS 1-2 72.47 Jasper Lindsten*
235. 4.4.2018 1. välierä TPS Tappara 2-3 74.01 Henrik Haapala
236. 5.4.2018 2. välierä HIFK Kärpät 3-4 61.43 Miska Humaloja
237. 9.4.2018 4. välierä Tappara TPS 6-5 74.06 Jukka Peltola*
238. 11.4.2018 5. välierä Kärpät HIFK 2-1 77.32 Mikael Ruohomaa
239. 12.4.2018 6. välierä HIFK Kärpät 4-3 65.51 Teemu Eronen
240. 20.4.2018 pronssiottelu TPS HIFK 2-3 61.35 Lennart Petrell**
241. 21.4.2018 3. finaali Kärpät Tappara 2-1 78.34 Juha Koivisto
242. 16.3.2019 1. villi kortti Ilves SaiPa 3-2 62.46 Samuli Vainionpää
243. 17.3.2019 2. villi kortti SaiPa Ilves 3-2 76.15 Ahti Oksanen
244. 22.3.2019 1. puolivälierä Kärpät Ilves 4-3 68.33 Teemu Kivihalme
245. 25.3.2019 3. puolivälierä TPS HPK 3-2 79.01 Otto Nieminen
246. 25.3.2019 3. puolivälierä Pelicans HIFK 1-2 65.54 Iikka Kangasniemi
247. 27.3.2019 4. puolivälierä Ilves Kärpät 2-3 71.35 Jari Sailio*
248. 29.3.2019 5. puolivälierä TPS HPK 2-3 69.28 Otto Paajanen*
249. 3.4.2019 1. välierä Kärpät HIFK 3-2 71.21 Tino Metsävainio
250. 9.4.2019 3. välierä Tappara HPK 3-2 67.48 Joona Luoto
251. 11.4.2019 4. välierä HPK Tappara 2-1 63.41 Robert Leino
252. 12.4.2019 5. välierä Kärpät HIFK 2-1 61.34 Aleksi Heponiemi
253. 19.4.2019 pronssiottelu Tappara HIFK 3-2 75.11 Tomáš Záborský**
254. 4.5.2019 7. finaali Kärpät HPK 1-2 75.24 Markus Nenonen
Lihavointi = mestaruusmaali
* = sarjan ratkaissut maali
** = pronssimitalin ratkaissut maali

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kimmo Rannisto (vt. päätoim.): Jääkiekkokirja 2014–2015. Saarijärvi: Jääkiekon SM-liiga Oy, 2014, s. 129. ISSN 0784-3321
  • Mennander, Ari & Mennander, Pasi: Liigatähdet. Jyväskylä: Gummerus Kustannus Oy, 2004. ISBN 951-20-6684-X

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Jatkoaikaotteluissa uusia ennätyksiä – tuottaako perjantai lisää? 10.4.2014. liiga.fi: Jääkiekon SM-liiga Oy. Viitattu 26.4.2014.
  2. Ilves ja HIFK tahkosivat SM-liigahistorian pisimmän ottelun 15.3.2015. yle.fi: Yleisradio Oy. Viitattu 5.4.2015.
  3. a b Kajaanissa pelattiin Suomen jääkiekkohistorian pisin ottelu – voittomaali ajassa 151.31! 25.3.2015. iltasanomat.fi: Ilta-Sanomat Oy. Viitattu 5.4.2015.
  4. a b Suomen pisin jääkiekkopeli pelattiin kahdeksanteen erään asti: "Ajantaju siinä häviää" 26.3.2015. yle.fi: Yleisradio Oy. Viitattu 5.4.2015.
  5. Kimmo Rannisto (vt. päätoim.): Jääkiekkokirja 2014–2015, s. 116. Saarijärvi: Jääkiekon SM-liiga Oy, 2014.