Mikko Mäenpää

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo työmarkkinakentän vaikuttajasta. Mikko Mäenpää on myös jääkiekkoilija.
Mikko Mäenpää heinäkuussa 2012.

Mikko Pekka Mäenpää (s. 8. elokuuta 1954 Helsinki) on STTK:n entinen puheenjohtaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Mäenpää toimi STTK:n puheenjohtajana vuosina 2000-2013. Ennen STTK:ta hän työskenteli muun muassa STTK:n jäsenliiton STTK-J:n eli nykyisen Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtajana, Valtion Teknillisten Keskusliiton puheenjohtajana ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteerinä[1].

STTK:laiset ammattiliitot pyysivät toukokuussa 2008 Mikko Mäenpäätä jatkamaan puheenjohtajana vielä seuraavalle kaudelle. STTK:n liittokokous valitsikin yksimielisesti Mikko Mäenpään uudelle puheenjohtajuuskaudelle Helsingissä 5. marraskuuta 2009. Mäenpään viimeinen puheenjohtajuuskausi STTK:ssa päättyi joulukuussa 2013.

Mäenpäällä on ollut useita luottamustoimia. Hän on ollut muun muassa Varman hallituksen varapuheenjohtaja sekä talousneuvoston ja Eläketurvakeskuksen edustajiston jäsen. Lisäksi hän on ollut jäsenenä Koulutusrahaston,Työttömyysvakuutusrahaston ja Ulkopoliittisen instituutin neuvottelukunnissa. Kansainvälisissä luottamustehtävissä hän on ollut muun muassa Euroopan Ammatillisen Yhteisjärjestön EAY:n hallituksen ja työvaliokunnan jäsen sekä Pohjolan ammatillisen yhteisjärjestön PAY:n hallituksen jäsen.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mäenpää on naimisissa, ja hänellä on kaksi aikuista lasta. Mäenpää harrastaa golfia, uintia, mökkeilyä ja elokuvia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. ”Tapani Miettinen luuli minua nukeksi”. Tapaturmavakuutus, 2010, nro 4, s. 28. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 23.6.2012.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.