Luettelo Suomen diplomaattisista edustajista Aasiassa

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen diplomaattisista edustajista Aasiassa. Luettelossa ovat mukana kaikki historialliset edustajat kohdemaittain. Luettelossa sisältää Lähi-idän, Oseanian sekä Keski-Aasian maat.

Suomen edustustot Aasiassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ankara (Turkki)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja Vuodet Asema[1]
Väinö Tanner (Bukarest) 1920–1923 asiainhoitaja
Pontus Artti (Rooma) 1931–1934 lähettiläs
Onni Talas (Budapest) 1934–1940
Aarno Yrjö-Koskinen 1940–1951
Asko Ivalo 1951–1954
Bruno Kivikoski 1958–1959
1958–1959 suurlähettiläs
Aaro Pakaslahti 1959–1966
Hans Ruben Martola 1966–1967
Åke Frey 1968–1974
Wilhelm Schreck 1974–1976
Ulf-Erik Slotte 1977–1983
Klaus Castrén 1983–1986
Mauno Castrén 1986–1991
Risto Kauppi 1991–1995
Jan Groop 1995–1997
Björn Ekblom 1998–2000
Garth Castrén 2000–2004
Maria Serenius 2004–2008
Kirsti Eskelinen 2008–2012
Nina Vaskunlahti 2012–2016
Päivi Kairamo[2] 2016-virassa

Astana (Kazakstan)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja Vuodet Asema[3]
Antti Koistinen 1993–1996 kiertävä suurlähettiläs
Taisto Tolvanen 1996–2000
Tapio Saarela 2000–2004
Marja-Liisa Kiljunen 2004–2008
Timo Lahelma 2008–2010
Mikko Kinnunen 2009–2013 suurlähettiläs
Ilkka Räisänen 2013–2017
Mikko Kivikoski 2017-virassa

Abu Dhabi (Yhdistyneet arabiemiirikunnat)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[4] Vuodet Asema
Carolus Lassila (Jedda) 1975–1977 suurlähettiläs
Kai Helenius (Jedda) 1977–1982
Pertti Ripatti (Kuwait) 1982–1985
Esko Kunnamo (Kuwait) 1985–1989
Tero Lehtovaara (Kuwait/Helsinki) 1989–1991
Aleksei Lahden 1991–1994 asiainhoitaja
Pertti Kaukonen (Kuwait) 1992–1997 suurlähettiläs
Matti Pullinen 1997–2000
Risto Rekola 2000–2004
Raimo Anttola 2004–2007
Matti Lassila 2007–2011
Ilkka-Pekka Similä 2011–2015
Riittamaija Swan 2015 -virassa

Bagdad (Irak)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[5] Vuodet Asema
Aaro Pakaslahti 1959–1966 lähettiläs
Arto Tanner 1967–1969 va. asiainhoitaja
Martti Lintulahti 1969–1973
1973–1975 suurlähettiläs
Jaakko Keto 1975–1977
Jan Groop 1978–1981
Håkan Krogius 1981–1987
Henry Söderholm 1987–1990
Arne Hartman 1990–1991

Suurlähetystö suljettiin Persianlahden sodan yhteydessä, eikä sitä ole toistaiseksi avattu uudelleen.[6][7] Suomen suhteita Irakiin hoitaa Damaskoksen suurlähettiläs.[8]

Bangkok (Thaimaa)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[9] Vuodet Asema
Gustaf Ramstedt (Tokio) 1919–1929 va. asiainhoitaja
Hugo Valvanne (New Delhi) 1954–1956 lähettiläs
Aaro Pakaslahti (New Delhi) 1958–1959
Sigurd von Numers (New Delhi) 1959–1961
Veli Helenius (New Delhi) 1961–1964
suurlähettiläs
Asko Ivalo (New Delhi) 1964–1968
Fredrik Schreck (New Delhi) 1968–1974
Matti Cawén (Jakarta) 1975–1977
Tuure Mentula (Jakarta) 1977–1982
Klaus Snellman 1983–1984
Pasi Rutanen 1984–1986
Benjamin Bassin 1986–1990
Eero Salovaara 1990–1995
Tauno Kääriä 1995–2000
Heikki Tuunanen 2000–2005
Lars Backström 2005–2009
Sirpa Mäenpää 2009–2013
Kirsti Westphalen 2013–2016
Satu Suikkari-Kleven 2016–virassa

Beirut (Libanon)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[10] Vuodet Asema
Bruno Kivikoski lähettiläs (Ankara) 1954-1958
Atle Asanti lähettiläs (Kairo) 1959-1962
Osmo Orkomies suurlähettiläs (Kairo) 1962 - 1966
Soini Palasto 1966- 1968
Carolus Lassila suurlähettiläs 1968 – 1974
Heikki Kalha 1974
Arto Tanner 1977-1981
Veikko Hietanen 1981-1984
Jyrki Aimonen suurlähettiläs (Damaskos) 1985
Juhani Muhonen
Arto Kurittu 1991-1995
Heikki Latvanen 1996-2001
Antti Koistinen 2001-2005
Pertti Harvola 2005-2008
Harri Mäki-Reinikka suurlähettiläs (Damaskos - Beirut) 2008-2012
Kari Kahiluoto 2013-2014
Matti Lassila suurlähettiläs 2015-2018
Tarja Fernández 2018-virassa

Vuodesta 1985 Suomen suhteita Libanoniin on hoitanut Damaskoksen suurlähettiläs[10]. Syyrian levottomuuksien vuoksi Damaskoksen lähetystöstä poistunut henkilökunta on syyskuusta 2012 alkaen kuitenkin sijoitettu yhteystoimistoon Beirutiin[10]. Suomen Beirutin suurlähetystö avattiin uudelleen 1.3.2015[10].

Canberra (Australia)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[11] Vuodet Asema
Paavo Simelius (Sydney) 1949–1958 asiainhoitaja
Toivo Kala (Sydney) 1958–1963
Olavi Wanne (Sydney) 1963–1968
Tuure Mentula 1969–1975 suurlähettiläs
Åke Backström 1975–1980
Veikko Huttunen 1980–1983
Osmo Lares 1983–1987
Ulf-Erik Slotte 1987–1991
Charles Murto 1991–1996
Esko Hamilo 1996–2001
Anneli Puura-Märkälä 2001–2005
Glen Lindholm 2005–2009
Maija Lähteenmäki 2010–2012
Pasi Patokallio 2013–2016
Lars Backström 2016–virassa

Damaskos (Syyria)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[10] Vuodet Asema
Bruno Kivikoski (Ankara) 1954–1958 lähettiläs
Asko Ivalo (Rooma) 1958–1959 suurlähettiläs
Soini Palasto (Kairo) 1966–1969
Pekka Malinen (Kairo) 1969–1974
Joel Pekuri (Kairo) 1975–1978
Arto Tanner (Beirut) 1979–1981
Veikko Hietanen (Beirut) 1981–1984
Jyrki Aimonen 1984–1988
Juhani Muhonen 1988–1991
Arto Kurittu 1991–1995
Heikki Latvanen 1996–2001
Antti Koistinen 2001–2005
Pertti Harvola 2005–2008
Harri Mäki-Reinikka (Beirut) 2008–2012
Kari Kahiluoto (Beirut) 2012–2015
Matti Lassila (Beirut) 2015-2018 va. asiainhoitaja
suurlähettiläs
Tarja Fernández (Beirut) 2018-virassa

Damaskoksen lähetystön henkilökunta on maaliskuusta 2012 alkaen poistunut maasta Syyrian levottomuuksien vuoksi.[10] Syyskuusta 2012 toimipaikkana on ollut tilapäinen yhteystoimisto Beirutissa.[10]Suomen Beirutin suurlähetystö avattiin uudelleen 1.3.2015.[10]

Peking[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiinan tasavalta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[12] Vuodet Asema
G. J. Ramstedt (Tokio) 1919–1929 va. asiainhoitaja
Karl Gustaf Wähämäki (Shanghai) 1930–1931 asiainhoitaja
Helge von Knorring (Shanghai) 1931–1932 va. asiainhoitaja
Hugo Valvanne (Tokio) 1936–1939 lähettiläs
Harald Tanner (Shanghai) 1939–1945 va. asiainhoitaja

Kiinan kansantasavalta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[13] Vuodet Asema
Hugo Valvanne (New Delhi) 1950–1952 lähettiläs
Helge von Knorring 1952–1953
Cay Sundström 1953–1954
1954–1959 suurlähettiläs
Hugo Valvanne 1959–1961
Joel Toivola 1961–1967
Veli Helenius 1967–1974
Martti Salomies 1974–1976
Pentti Suomela 1976–1984
Risto Hyvärinen 1984–1989
Arto Mansala 1989–1992
Ilkka Ristimäki 1992–1997
Pasi Rutanen 1997–2001
Benjamin Bassin 2001–2005
Antti Kuosmanen 2005–2009
Lars Backström 2009–2013
Jari Gustafsson 2013–2015
Marja Rislakki 2015-2017
Jarno Syrjälä 2017-virassa

Hanoi (Vietnam)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[14] Vuodet Asema
Veli Helenius (Peking) 1973–1974 suurlähettiläs
Unto Tanskanen 1974–1977
Mauri Eggert 1977–1980
Unto Korhonen 1980–1983
Esko Lipponen 1983–1986
Eero Saarikoski 1986–1987
Elisabeth Tigerstedt-Tähtelä 1988–1989
Esko Lipponen 1990–1991
Kai Granholm 1991–1996
Juha Puromies 1996–2001
Kari Alanko 2002–2007
Pekka Hyvönen 2007–2011
Kimmo Lähdevirta 2011–2015
Ilkka-Pekka Similä 2015- 2017
Kari Kahiluoto 2017-virassa

Islamabad (Pakistan)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja Vuodet Asema
Asko Ivalolähde?
(Ankara)
1951–1954
Bruno Kivikoskilähde?
(Ankara)
1954–1959
Aaro Pakaslahtilähde?
(Ankara)
1959–1966
Hans Martolalähde?
(Ankara)
1966–1967
Åke Freylähde?
(Ankara)
1968–1974
Kurt Uggeldahllähde?
(Teheran)
1975–1979
Unto Tanskanenlähde?
(Teheran)
1980–1983
Timo Jalkanenlähde?
(Teheran)
1983–1987
Tapani Brotheruslähde?
(Teheran)
1987–1991
Eero Saarikoskilähde?
(Teheran)
1991–1996
Antti Koistinenlähde?
(Teheran)
1997–2001
Tarja Laitiainenlähde?
(Teheran)
2002–2005
Pirjo Mustonen
(Islamabad)[15]
2005–2008 suurlähettiläs
Osmo Lipponen
(Islamabad)[16] [15]
2008–suurlähetystö suljettu[17] suurlähettiläs
Rauli Suikkanen[18] 2012– Kiertävä suurlähettiläs Pakistanissa AsemapaikkanaHelsinki[19]

Suomen suhteita Pakistaniin hoiti vuosina 1951–1974 Ankaran ja vuosina 1974–2001 Teheranin suurlähettiläs, vuoteen 1962 lähettilään ja sen jälkeen suurlähettilään tittelillä.[20][15] Islamabin suurlähetystö suljettiin 1.8.2012,[21] minkä jälkeen suurlähettiläs on akkreditoitu Helsingistä[22].

Jakarta (Indonesia)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[23] Vuodet Asema
Hugo Valvanne (New Delhi) 1954–1956 lähettiläs
Aaro Pakaslahti (New Delhi) 1958–1959
Sigurd von Numers (New Delhi) 1959–1961
Veli Helenius (New Delhi) 1961–1964
Asko Ivalo (New Delhi) 1964–1968 suurlähettiläs
Wilhelm Schreck (New Delhi) 1968–1974
Matti Cawén 1974–1977
Tuure Mentula 1977–1982
Pertti A. O. Kärkkäinen 1982–1985
Erik Heinrichs 1985–1989
Timo Koponen 1989–1992
Veli J. Ollikainen 1992–1995
Hannu Himanen 1996–2000
Matti Pullinen 2000–2003
Markku Niinioja 2003–2007
Antti Koistinen 2007–2010
Kai Sauer 2010–2014
Päivi Hiltunen-Toivio [24] 2014-2018
Jari Sinkari[25] 2018-virassa

Kabul (Afganistan)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[26] Vuodet Asema
Eero A. Wuori (Moskova) 1956–1963 suurlähettiläänä
Jorma Vanamo (Moskova) 1963–1967
Åke Frey (Ankara) 1968–1974
Jaakko Hallama (Moskova) 1975–1982
Tarja Laitiainen (Helsinki) 2002–2005
Antti Koistinen (Helsinki) 2006–2008
Timo Oula 2005–2008 va. asianhoitajana
2009–2010 suurlähettiläänä
Pauli Järvenpää 2010–2013
Ari Mäki 2013–2015
Anne Meskanen 2015–2017
Hannu Ripatti 2017–virassa

Katmandu (Nepal)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[27] Vuodet Asema
Riitta Örö (New Delhi) 1975–1979 suurlähettiläs
Risto Hyvärinen (New Delhi) 1980–1984
Jan Groop (New Delhi) 1984–1988
Jyrki Aimonen (New Delhi) 1988–1991
Marjatta Rasi (New Delhi) 1991–1995
Kalevi Ahti 1992–1996 v.a. asianhoitaja
Benjamin Bassin (New Delhi) 1995–2001 suurlähettiläs
Esa Hurtig 1996–2000 v.a. asianhoitaja
Asko Luukkainen 2000–2004
Glen Lindholm (New Delhi) 2001–2005 suurlähettiläs
Pauli Mustonen 2004–2006 v.a. asianhoitaja
Asko Numminen (New Delhi) 2005–2009 suurlähettiläs
Kari Karanko 2006–2007 v.a. asianhoitaja
Pirkko-Liisa Kyöstilä 2007–2011
Terhi Hakala (New Delhi) 2009–2011 suurlähettiläs
Asko Luukkainen (Kathmandu) 2011–2015
Jorma Suvanto (Kathmandu) 2015–2018
Pertti Anttinen (Kathmandu)[28] 2018-virassa

Kuala Lumpur (Malesia)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[29][15] Asema Vuodet
Matti Cawén (Jakarta) 1975–1977 suurlähettiläs
Tuure Mentula (Jakarta) 1977–1982
Pertti Kärkkäinen (Jakarta) 1983–1985
Erik Heinrichs (Jakarta) 1985–1988
Erik Hellqvist 1988–1989
Pertti Ripatti 1989–1992
Ilkka Ruso 1992–1996
Erkki Huittinen 1996–2000
Unto Turunen 2000–2004
Lauri Korpinen 2004–2008
Tapio Saarela 2008–2012
Matti Pullinen 2012–virassa

Kuwait[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[30][15] Asema Vuodet
Carolus Lassila (Beirut) 1969–1974 suurlähettiläs
Heikki Kahla (Beirut) 1975–1977
Arto Tanner (Beirut) 1977–1980
Pertti Ripatti 1981–1985
Esko Kunnamo 1985–1989
Tero Lehtovaara 1989–1992
Pertti Kaukonen 1992–1998
Markku Niinioja 1998–2002

Vuodesta 2002 Suomen suhteita Kuwaitiin on hoitanut Riadin suurlähettiläs.[15][31]

Manila (Filippiinit)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[32][15] Vuodet Asema
Ragnar Smedslund (Tokio) 1958–1962 lähettiläs
Viljo Ahokas (Tokio) 1962–1968 suurlähettiläs
Åke Wihtol (Tokio) 1968–1971
Aarno Karhilo (Tokio) 1971–1972
Osmo Lares (Tokio) 1973–1978
Henrik Blomstedt(Tokio) 1978–1980
Klaus Snellman 1983–1984
Pasi Rutanen 1984–1986
Timo Jalkanen 1987–1991
Juha Puromies 1991–1993
Eero Salovaara (Bangkok) 1993–?
Juha Kuusi 1993–?
Pertti Majanen 1997–2000
Raimo Anttola 2000–2004
Riitta Resch 2004–2008
Heikki Hannikainen 2008–2012

Lähetystö lakkautettiin vuonna 2012, minkä jälkeen Suomen suhteita Filippiineihin on hoitanut Kuala Lumpurin suurlähettiläs.[33]

New Delhi (Intia)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[34] Asema Vuodet
Hugo Valvanne 1949–1956 lähettiläs
Aaro Pakaslahti 1956–1959
Sigurd von Numers 1959–1961
1960–1961 suurlähettiläs
Veli Helenius 1961–1964
Asko Ivalo 1964–1968
Wilhelm Schreck 1968–1974
Riitta Örö 1974–1979
Risto Hyvärinen 1979–1984
Jan Groop 1984–1988
Jyrki Aimonen 1988–1991
Marjatta Rasi 1991–1995
Benjamin Bassin 1995–2001
Glen Lindholm 2001–2005
Asko Numminen 2005–2009
Terhi Hakala 2009–2012
Aapo Pölhö 2013- 2016
Nina Vaskunlahti 2016-virassa

Riad (Saudi-Arabia)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[35] Vuodet Asema
Carolus Lassila (Beirut, vuodesta 1974 Jedda) 1971–1977 suurlähettiläs
Kai Helenius (Jedda) 1977–1982
Unto Turunen (Jedda, vuodesta 1985 Riad) 1983–1987
Pekka Harttila 1987–1991
Osmo Väinölä 1991–1993
Antero Viertiö 1993–1996
Kai Granholm 1996–2001
Heikki Puurunen 2001–2005
Martti Isoaro 2005–2010
Jarno Syrjälä 2010–2014  
Pekka Voutilainen 2014-2018 [36]
Antti Rytövuori 2018-virassa[36]

Seoul (Korean tasavalta)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[37] Vuodet Asema
Osmo Lares (Tokio) 1973–1978 suurlähettiläs
Henrik Blomstedt (Tokio) 1978–1984
Pauli Opas (Tokio) 1984–1985
Juha Puromies (Tokio) 1986–1991
Jorma Julin 1991–1996
Unto Turunen 1996–2000
Lauri Korpinen 2000–2004
Kim Luotonen 2004–2008
Pekka Wuoristo 2008–2012
Matti Heimonen 2012–2016
Eero Suominen 2016-virassa

Singapore[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[38] Vuodet Asema
Wilhelm Schreck (New Delhi) 1973–1974 suurlähettiläs
Riitta Örö (New Delhi) 1975–1979
Risto Hyvärinen (New Delhi) 1980–1982
Pertti Kärkkäinen (Jakarta) 1982–1985
Erik Heinrichs (Jakarta) 1985–1989
Timo Koponen (Jakarta) 1989–1992
Veli J. Ollikainen (Jakarta) 1992–1996
Jukka Leino 1994–1996 va.asiainhoitaja
1996–2000 suurlähettiläs
Kim Luotonen 2000–2004
Risto Rekola 2004–2007
Satu Mattila 2007–2011
Ari Heikkinen 2011–2015
Paula Parviainen 2015-virassa

Teheran (Iran)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[39] Vuodet Asema
Aarno Yrjö-Koskinen (Moskova) 1934–1940 lähettiläs
Aarno Yrjö-Koskinen (Ankara) 1948–1951
Asko Ivalo (Ankara) 1951–1954
Bruno Kivikoski (Ankara) 1954–1959
Aaro Pakaslahti (Ankara) 1959–1965
1965–1966 suurlähettiläs
Hans Ruben Martola (Ankara) 1966–1967
Åke Frey (Ankara) 1968–1974
Kurt Uggeldahl 1974–1979
Martti Salomies 1979
Unto Tanskanen 1980–1983
Timo Jalkanen 1983–1987
Tapani Brotherus 1987–1991
Eero Saarikoski 1991–1996
Antti Koistinen 1996–2001
Yrjö Karinen 2001–2005
Heikki Puurunen 2005–2009
Harri Salmi 2009–2012
Harri Kämäräinen 2012- 2017
Keijo Norvanto 2017-virassa

Tel Aviv (Israel)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[40] Vuodet Asema
Toivo Ilmari Kala 1952–1958 asiainhoitaja
Joel Toivola 1958–1961
Risto Solanko 1961–1962
1962–1964 suurlähettiläs
Hans Ruben Martola 1964–1966
Algar von Heiroth 1966–1975
Matti Kahiluoto 1975–1981
Paaso Helminen 1981–1982
Erkki Mäentakanen 1982–1984
Taneli Kekkonen 1984–1985
Osmo Väinölä 1985–1989
Pekka J. Korvenheimo 1989–1993
Arto Tanner 1993–1997
Pasi Patokallio 1998–2003
Kari Veijalainen 2003–2007
Per-Mikael Engberg 2007–2011
Leena-Kaisa Mikkola 2011–2016
Anu Saarela 2016-virassa

Yangon (Myanmar)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edustaja[41] Vuodet Asema
Riikka Laatu 2017-virassa suurlähettiläs

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jussi Nuorteva ja Tuire Raitio (toim.): Ulkoasiainhallinnon matrikkeli 1918–1993, osa 2. Ulkoasiainministeriö 1996. ISBN 951-724-076-7

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen diplomaattiset Edustajat Turkissa Suomen suurlähetystö, Ankara. Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 31.12.2012.
  2. Uusi suurlähettiläs Päivi Kairamo SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Ankara. Viitattu 22.9.2018.
  3. Suomen suurlähetystö Astana Historia Suomen suurlähetystö, Astana. Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 31.12.2012.
  4. Suomen Abu Dhabin suurlähetystön historiikki Suomen Abu Dhabin suurlähetystön verkkosivut. 4.9.2011 (päivitetty). Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 2.12.2014.
  5. Ulkoasiainhallinnon matrikkeli 2, s. 364.
  6. Yhteystiedot: Suomen suurlähetystö, Bagdad Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 16.8.2013.
  7. Ulkoministeriö selvittää Bagdadin suurlähetystön avaamista Suomen suurlähetystö, Oslo. Viitattu 12.08.2013.
  8. Suomen edustustot: Irak Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 16.8.2013.
  9. Suomen lähettiläät ja suurlähettiläät Bangkokissa Suomen suurlähetystö, Bangkok. Viitattu 13.04.2013.
  10. a b c d e f g h Suomen Beirutin-edustuston historia SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Beirut. Viitattu 22.9.2018.
  11. Suomen Australian diplomaattiset Edustajat ja asiainhoitajat: Suomen suurlähetystö, Canberra. Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 30.12.2012.
  12. Ulkoasiainhallinnon matrikkeli 2, s. 373.
  13. Suomen edustustopäälliköt Kiinan kansantasavallassa Suomen suurlähetystö, Peking. Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 30.12.2012.
  14. Suomen Hanoin suurlähetystön edustustopäälliköt Suomen suurlähetystö, Hanoi. Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 30.12.2012.
  15. a b c d e f g Suomen valtiokalenteri vuosilta 1995–2014.
  16. Uusia suurlähettiläitä Malesiaan, Romaniaan, Pakistaniin, Algeriaan sekä New Yorkin pääkonsulaattiin Ulkoasiainneuvos Osmo Lipponen Suomen Islamabadissa Pakistanissa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2008 lähtien.. Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 30.12.2012.
  17. SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Islamabad Suomen Islamabadin suurlähetystö suljettiin 1.8.2012. Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 30.12.2012.
  18. Suomen suurlähetystö,Islamabad Suomen edustustot maittain. Ulkoasiainministeri. Viitattu 26.6.2010.
  19. Uusia kiertäviä suurlähettiläitä Nimitykset, 30.8.2012. Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 30.12.2012.
  20. Ulkoasiainhallinnon matrikkeli 2, s. 391–392.
  21. Suomen Islamabadin suurlähetystö suljettiin 1.8.2012 Suomen suurlähetystö, Islamabad. Ulkoasiainministeri. Viitattu 11.9.2013.
  22. Suomen edustustot maittain: Pakistan Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 11.9.2013.
  23. SUOMEN DIPLOMAATTISET EdustajaT JAKARTASSA Suomen suurlähetystö, Jakarta. Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 30.12.2012.
  24. Uudet suurlähettiläät Indonesiaan ja Tshekkiin (Nimitykset, 28.3.2014) Ulkoasiainministeriö. Viitattu 13.5.2014.
  25. Tasavallan presidentti nimitti uusia suurlähettiläitä Ulkoasianministeriö. Viitattu 22.9.2018.
  26. Yhteystoimiston muuttaminen suurlähetystöksi Suomen suurlähetystö, Kabul. Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 30.12.2012.
  27. Historia Suomen suurlähetystö, Kathmandu. Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 16.8.2013.
  28. Pertti Anttinen suurlähettilääksi Kathmanduun Ulkoasianministeriö. Viitattu 22.9.2018.
  29. Ulkoasiainhallinnon matrikkeli 2, s. 383.
  30. Ulkoasiainhallinnon matrikkeli 2, s. 378.
  31. Suomen edustustot: Kuwait Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 16.8.2013.
  32. Ulkoasiainhallinnon matrikkeli 2, s. 359.
  33. Suomi lakkauttaa suurlähetystönsä Filippiineillä Yle Uutiset. Yleisradio. Viitattu 13.04.2013.
  34. Suomen edustustopäälliköt New Delhissä Suomen suurlähetystö, New Delhi. Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 30.12.2012.
  35. Suomen diplomaattiset Edustajat Riadissa Suomen suurlähetystö, Riad. Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 31.12.2012.
  36. a b Tasavallan presidentti nimitti uusia suurlähettiläitä SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Riad. Viitattu 22.9.2018.
  37. Historia:Diplomaattisuhteiden solmiminen Suomen suurlähetystö, Seoul. Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 30.12.2012.
  38. Historia:Suomen suurlähettiläät Singaporessa Suomen suurlähetystö, Singapore. Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 30.12.2012.
  39. Finnish envoys and ambassadors in Iran Embassy of Finland, Tehran. Ministry for Foreign Affairs of Finland. Viitattu 30.12.2012. (englanniksi)
  40. Suomen diplomaattiset Edustajat Israelissa Suomen suurlähetystö, Tel Aviv. Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 30.12.2012.
  41. Suomen Myanmarin-suurlähetystön avajaisia vietettiin juhlavasti Suomen suurlähetystö, Yangon. Viitattu 22.9.2018.