Luettelo Bilderberg-kokouksista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Bilderberg-kokouksia on järjestetty vuodesta 1954 lähtien.

Vuosi sijainti kaupunki valtio
1954 Hotel de Bilderberg Oosterbeek  Alankomaat
1955 Hotellerie Du Bas-Breau Barbizon  Ranska
1955 Grand Hotel Sonnenbichl Garmisch-Partenkirchen  Länsi-Saksa
1956 Hotel Store Kro Fredensborg  Tanska
1957 King and Prince Hotel St. Simons Island, Georgia  Yhdysvallat
1957 Grand Hotel Palazzo della Fonte Fiuggi  Italia
1958 Palace Hotel Buxton  Britannia
1959 Çinar Hotel Istanbul  Turkki
1960 Palace Hotel Bürgenstock  Sveitsi
1961 Manoir St. Castin Lac-Beauport, Québec  Kanada
1962 Grand Hotel Saltsjöbaden  Ruotsi
1963 Hotel Martinez Cannes  Ranska[1]
1964 Williamsburg, Virginia  Yhdysvallat
1965 Villa d'Este Cernobbio  Italia
1966 Nassauer Hof Hotel Wiesbaden  Länsi-Saksa
1967 Cambridge  Britannia
1968 Mont Tremblant, Québec  Kanada
1969 Hotel Marienlyst Helsingør  Tanska
1970 Grand Hotel Quellenhof Bad Ragaz  Sveitsi
1971 Woodstock Inn Woodstock, Vermont  Yhdysvallat
1972 La Reserve di Knokke-Heist Knokke  Belgia
1973 Grand Hotel Saltsjöbaden  Ruotsi
1974 Hotel Mont d'Arbois Megeve  Ranska
1975 Golden Dolphin Hotel İzmir  Turkki
1976 Suunniteltu pidettäväksi huhtikuussa Homesteadissa Hot Springsissä, Virginiassa, Yhdysvalloissa. Hollannin prinssi Bernhardin osallisena käynnissä olevan Lockheed-skandaalin vuoksi kokous peruttiin.
1977 Paramount Imperial Hotel Torquay  Britannia
1978 Chauncey Conference Center Princeton, New Jersey  Yhdysvallat
1979 Grand Hotel Sauerhof Baden bei Wien  Itävalta
1980 Dorint Sofitel Quellenhof Aachen  Länsi-Saksa
1981 Palace Hotel Bürgenstock  Sveitsi
1982 Rica Park Hotel Sandefjord  Norja
1983 Château Montebello Montebello, Quebec  Kanada[2]
1984 Grand Hotel Saltsjöbaden  Ruotsi
1985 Doral Arrowwood Hotel Rye Brook, New York  Yhdysvallat
1986 Gleneagles Hotel Gleneagles  Britannia
1987 Villa d'Este Cernobbio  Italia
1988 Interalpen-Hotel Telfs-Buchen  Itävalta
1989 Gran Hotel de La Toja Isla de La Toja  Espanja
1990 Harrison Conference Center Glen Cove, New York  Yhdysvallat
1991 Steigenberger Badischer Hof Hotel
Schlosshotel Bühlerhöhe
Bühl
Baden-Baden
 Saksa
1992 Royal Club Evian Hotel
Ermitage Hotel
Évian-les-Bains  Ranska
1993 Nafsika Astir Palace Hotel Vouliagméni  Kreikka
1994 Kalastajatorppa Helsinki  Suomi
1995 Palace Hotel Bürgenstock  Sveitsi
1996 CIBC Leadership Centre
The Kingbridge Centre
King City, Ontario  Kanada
1997 Pine Isle resort Lake Lanier, Georgia  Yhdysvallat
1998 Turnberry Hotel Turnberry  Britannia
1999 Caesar Park Hotel Sintra  Portugali
2000 Chateau Du Lac Hotel Rixensart  Belgia
2001 Hotel Stenungsbaden Stenungsund  Ruotsi
2002 Westfields Marriott Chantilly, Virginia  Yhdysvallat
2003 Trianon Palace Hotel Versailles  Ranska
2004 Grand Hotel des Iles Borromees Stresa  Italia
2005 Dorint Sofitel Seehotel Überfahrt Rottach-Egern  Saksa[3]
2006 Brookstreet Hotel Ottawa, Ontario  Kanada[4]
2007 Ritz-Carlton Hotel[5] Istanbul  Turkki
2008 Westfields Marriott Chantilly, Virginia  Yhdysvallat[6][7]
2009 Astir Palace Resort Ateena  Kreikka[8][9]
2010 Dolce Sitges Resort Sitges  Espanja[10]
2011 Suvretta House Hotel St. Moritz  Sveitsi[11]
2012 Westfields Marriott Chantilly, Virginia  Yhdysvallat
2013 The Grove[12] Hertfordshire  Britannia
2014 Copenhagen Marriott Hotel Kööpenhamina[13]  Tanska
2015 Interalpen-Hotel Tyrol Telfs  Itävalta
2016 Taschenbergpalais Dresden[14]  Saksa
2017 Westfields Marriott Chantilly, Virginia  Yhdysvallat
2018 NH Torino Lingotto Congress Torino  Italia
2019 Hotel Montreux Palace Montreux  Sveitsi
2022 Mandarin Oriental Washington (DC)  Yhdysvallat

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wikileaks: Bilderberg meeting report Cannes, 1963 (englanniksi)
  2. High-security fences surround resort town in preparation for summit, Edmonton Journal, 18.8.2007 (englanniksi)
  3. Asia Times Online :: Asian News, Business and Economy, 22.8.2007 (englanniksi)
  4. Secretive Bilderbergers meet, Toronto Star Newspapers Limited (englanniksi)
  5. What was discussed at Bilderberg?, Turkish Daily News, 5.6.2007 (englanniksi)
  6. Bilderberg Announces 2008 Conference, 7.6.2008 (englanniksi)
  7. Balkenende to Meet Bush in Washington, NIS News Bulletin, 25.5.2008 (englanniksi)
  8. Demonstrations against the secret meeting of the Bilderbergs in "Aster Palace" hotel, 17.5.2009 (englanniksi)
  9. Guardian, May 15, 2009 (englanniksi)
  10. The Guardian, Bilderberg 2010: Plutocracy with palm trees, 2.6.2010 (englanniksi)
  11. The Guardian, Bilderberg 2011: All aboard the Bilderbus, 3.6.2011 (englanniksi)
  12. Ilta-Sanomat Salaperäisen Bilderberg-ryhmän kokous alkoi
  13. Husko, Jukka: Bilderberg Copenhagen 2014: Full list of official attendees HS.fi. 31.5.2014. Sanoma Media Finland. Viitattu 26.10.2014. (englanniksi)
  14. About Bilderberg Meetings bilderbergmeetings.org. Viitattu 14.2.2016. (englanniksi)