Sitges

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sitges
lippu
lippu
vaakuna
vaakuna

Sitges

Koordinaatit: 41°14′13.2″N, 1°49′22.8″E

Valtio Espanja
Maakunta Barcelona
Piirikunta Garraf
Väkiluku (2018) 28 969
Aikavyöhyke UTC+1
 – Kesäaika UTC+2

Sitges on kaupunki Garrafin piirikunnassa Barcelonan maakunnassa Espanjassa. Kaupungin asukasluku oli 28 969 vuonna 2018[1]. Se sijaitsee Garrafin rannikolla (Costa del Garraf) Välimeren rannalla, noin 36 kilometriä Barcelonasta etelään.

Sitgesin pääelinkeino on matkailu, ja kaupungissa onkin muun muassa kolme vapaa-ajan satamaa, jotka houkuttelevat turisteja maalta sekä mereltä käsin. Matkailun jälkeen kaupungin tärkeimpiä elinkeinoja on erityisesti materiaalien ja raaka-aineiden tuottaminen rakennusteollisuudelle.

Matkailijoiden lisäksi Sitges houkuttelee myös taiteilijoita, ja kaupungissa onkin sen pienuuteen nähden huomattavan paljon taiteilijoiden ateljeita ja taidegallerioita. Kaupunki on myös erityisesti homoyhteisön suosima lomailupaikka, kuuluen "Big Fouriin" eli neljän etelä-Euroopan homoystävällisimmän lomakohteen joukkoon. Muut ovat Mykonos Kreikassa, sekä Gran Canaria ja Ibiza Espanjassa.[2] Sitgesissä on vuodesta 1967 lähtien järjestetty fantasia- ja kauhuelokuviin keskittyvä elokuvafestivaali.

Sitgesin suosituimpia nähtävyyksiä ovat sen rantakatu sekä aivan merenrannassa sijaitseva Maricelin palatsi, jota paikalliset kutsuvat nimellä Racó de la calma ("Rauhan nurkkaus"). Kaupungissa on myös modernistista tyyliä edustavia rakennuksia, joista kuuluisimpia Cau Ferratin ja Maricelin museot.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ajuntament de Sitges municat.gencat.cat. Viitattu 17.3.2019.
  2. Tässä ovat Euroopan homoystävällisimmät matkakohteet Keskisuomalainen. 10.4.2016. Viitattu 19.7.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Matkaopas aiheesta Sitges Wikivoyagessa (englanniksi)