Luettelo 2000-vuosikymmenen miehitetyistä avaruuslennoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo 2000-vuosikymmenen miehitetyistä avaruuslennoista.

  • Punainen tarkoittaa kuolonuhreja vaatinutta epäonnistumista.
  • Vihreä tarkoittaa alikiertoradan lentoa mukaan lukien epäonnistuneet yrityksen kiertoradalle.
Jatkuu sivulta Luettelo 1990-luvun miehitetyistä avaruuslennoista

2000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2000 laukaisut
Miehistö Laukaisualus Asuinpaikka Paluualus Tehtäväkuvaus
Yhdysvaltain lippu Kevin R. Kregel
Yhdysvaltain lippu Dominic L. Gorie
Yhdysvaltain lippu Janet L. Kavandi
Yhdysvaltain lippu Janice E. Voss
Japanin lippu Mamoru Mohri
Saksan lippu Gerhard P.J. Thiele
11. helmikuuta 2000
Yhdysvaltain lippu STS-99, Endeavour
22. helmikuuta 2000
Yhdysvaltain lippu STS-99, Endeavour
Maan pinnan topografian tutkakartoitusta
Venäjän lippu Sergei Zaljotin
Venäjän lippu Aleksandr Kaleri
4. huhtikuuta 2000
Venäjän lippu Sojuz TM-30
Mir 16. kesäkuuta 2000
Venäjän lippu Sojuz TM-30
Mir-avaruusaseman korjauslento; viimeinen lento Mirille
Yhdysvaltain lippu James D. Halsell
Yhdysvaltain lippu Scott J. Horowitz
Yhdysvaltain lippu Mary Weber
Yhdysvaltain lippu Jeffrey N. Williams
Yhdysvaltain lippu Susan J. Helms
Venäjän lippu Juri Usatšov
19. toukokuuta 2000
Yhdysvaltain lippu STS-101, Atlantis
ISS 29. toukokuuta 2000
Yhdysvaltain lippu STS-101, Atlantis
Kansainvälisen avaruusaseman kokoonpanolento
Yhdysvaltain lippu Terrence W. Wilcutt
Yhdysvaltain lippu Scott D. Altman
Yhdysvaltain lippu Daniel C. Burbank
Yhdysvaltain lippu Edward T. Lu
Yhdysvaltain lippu Richard A. Mastracchio
Venäjän lippu Juri Malentšenko
Venäjän lippu Boris Morukov
8. syyskuuta 2000
Yhdysvaltain lippu STS-106, Atlantis
ISS 19. syyskuuta 2000
Yhdysvaltain lippu STS-106, Atlantis
Kansainvälisen avaruusaseman varustuslento; valmistautuminen ensimmäiseen pitkäaikaiseen miehistöön
Yhdysvaltain lippu Brian Duffy
Yhdysvaltain lippu Pamela A. Melroy
Japanin lippu Koichi Wakata
Yhdysvaltain lippu Leroy Chiao
Yhdysvaltain lippu Peter J.K. Wisoff
Yhdysvaltain lippu Michael Lopez-Alegria
Yhdysvaltain lippu William S. McArthur
11. lokakuuta 2000
Yhdysvaltain lippu STS-92, Discovery
ISS 24. lokakuuta 2000
Yhdysvaltain lippu STS-92, Discovery
Kansainvälisen avaruusaseman kokoonpanolento ja varustus
Yhdysvaltain lippu William Shepherd
Venäjän lippu Juri Gidzenko
Venäjän lippu Sergei Krikaljov
31. lokakuuta 2000
Venäjän lippu Sojuz TM-31
ISS
(miehistö 1)
21. maaliskuuta 2001
Yhdysvaltain lippu STS-102, Discovery
Ensimmäinen Kansainvälisen avaruusaseman miehistö
Yhdysvaltain lippu Brent Jett
Yhdysvaltain lippu Michael J. Bloomfield
Yhdysvaltain lippu Joseph Tanner
Kanadan lippu Marc Garneau
Yhdysvaltain lippu Carlos I. Noriega
30. marraskuuta 2000
Yhdysvaltain lippu STS-97, Endeavour
ISS 11. joulukuuta 2000
Yhdysvaltain lippu STS-97, Endeavour
Kansainvälisen avaruusaseman kokoonpanolento; ensimmäiset aurinkopaneelit ja akut

2001[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2001 laukaisut
Miehistö Laukaisualus Asuinpaikka Paluualus Tehtäväkuvaus
Yhdysvaltain lippu Kenneth Cockrell
Yhdysvaltain lippu Mark Polansky
Yhdysvaltain lippu Robert Curbeam
Yhdysvaltain lippu Thomas Jones
Yhdysvaltain lippu Marsha Ivins
7. helmikuuta 2001
Yhdysvaltain lippu STS-98, Atlantis
ISS 20. helmikuuta 2001
Yhdysvaltain lippu STS-98, Atlantis
Kansainvälisen avaruusaseman kokoonpanolento; Destiny-moduuli
Yhdysvaltain lippu James Wetherbee
Yhdysvaltain lippu James Kelly
Yhdysvaltain lippu Andy Thomas
Yhdysvaltain lippu Paul W. Richards
8. maaliskuuta 2001
Yhdysvaltain lippu STS-102, Discovery
ISS 21. maaliskuuta 2001
Yhdysvaltain lippu STS-102, Discovery
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjän lippu Juri Usatšov
Yhdysvaltain lippu James Voss
Yhdysvaltain lippu Susan Helms
ISS
(miehistö 2)
22. elokuuta 2001
Yhdysvaltain lippu STS-105, Discovery
Yhdysvaltain lippu Kent Rominger
Yhdysvaltain lippu Jeffrey Ashby
Kanadan lippu Chris Hadfield
Yhdysvaltain lippu Scott Parazynski
Yhdysvaltain lippu John Phillips
Italian lippu Umberto Guidoni
Venäjän lippu Juri Lontšakov
19. huhtikuuta 2001
Yhdysvaltain lippu STS-100, Endeavour
ISS 1. toukokuuta 2001
Yhdysvaltain lippu STS-100, Endeavour

Kansainvälisen avaruusaseman kokoonpanolento; Canadarm2-roboottikäsi
Kazakstanin lippu Talgat Musabajev
Venäjän lippu Juri Baturin
Yhdysvaltain lippu Dennis Tito
29. huhtikuuta 2001
Venäjän lippu Sojuz TM-32
ISS 5. toukokuuta 2001
Venäjän lippu Sojuz TM-31
Ensimmäinen avaruusturisti (Tito)
Yhdysvaltain lippu Steven Lindsey
Yhdysvaltain lippu Charles Hobaugh
Yhdysvaltain lippu Michael Gernhardt
Yhdysvaltain lippu James Reilly
Yhdysvaltain lippu Janet L. Kavandi
12. heinäkuuta 2001
Yhdysvaltain lippu STS-104, Atlantis
ISS 24. heinäkuuta 2001
Yhdysvaltain lippu STS-104, Atlantis
Kansainvälisen avaruusaseman kokoonpanolento;: Quest-ilmalukko
Yhdysvaltain lippu Scott Horowitz
Yhdysvaltain lippu Frederick Sturckow
Yhdysvaltain lippu Daniel Barry
Yhdysvaltain lippu Patrick Forrester
10. elokuuta 2001
Yhdysvaltain lippu STS-105, Discovery
ISS 22. elokuuta 2001
Yhdysvaltain lippu STS-105, Discovery
IKansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Yhdysvaltain lippu Frank L. Culbertson, Jr.
Venäjän lippu Vladimir Dežurov
Venäjän lippu Mihail Tjurin
ISS
(miehistö 3)
17. joulukuuta 2001
Yhdysvaltain lippu STS-108, Endeavour
Venäjän lippu Viktor Afanasjev
Venäjän lippu Konstantin Kozejev
Ranskan lippu Claudie Haigneré
21. lokakuuta 2001
Venäjän lippu Sojuz TM-33
ISS 31. lokakuuta 2001
Venäjän lippu Sojuz TM-32
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Yhdysvaltain lippu Dominic L. Gorie
Yhdysvaltain lippu Mark E. Kelly
Yhdysvaltain lippu Linda M. Godwin
Yhdysvaltain lippu Daniel M. Tani
5. joulukuuta 2001
Yhdysvaltain lippu STS-108, Endeavour
ISS 17. joulukuuta 2001
Yhdysvaltain lippu STS-108, Endeavour
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjän lippu Juri Onufrijenko
Yhdysvaltain lippu Carl E. Walz
Yhdysvaltain lippu Daniel W. Bursch
ISS
(miehistö 4)
19. kesäkuuta 2002
Yhdysvaltain lippu STS-111, Endeavour

2002[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2002 laukaisut
Miehistö Laukaisualus Asuinpaikka Paluualus Tehtäväkuvaus
Yhdysvaltain lippu Scott D. Altman
Yhdysvaltain lippu Duane G. Carey
Yhdysvaltain lippu John M. Grunsfeld
Yhdysvaltain lippu Nancy J. Currie
Yhdysvaltain lippu James H. Newman
Yhdysvaltain lippu Richard M. Linnehan
Yhdysvaltain lippu Michael J. Massimino
2002-03-011. maaliskuuta 2002
Yhdysvaltain lippu STS-109, Columbia
2002-03-1212. maaliskuuta 2002
Yhdysvaltain lippu STS-109, Columbia
Hubble-avaruusteleskoopin huoltolento
Yhdysvaltain lippu Michael J. Bloomfield
Yhdysvaltain lippu Stephen N. Frick
Yhdysvaltain lippu Jerry L. Ross
Yhdysvaltain lippu Steven L. Smith
Yhdysvaltain lippu Ellen Ochoa
Yhdysvaltain lippu Lee M.E. Morin
Yhdysvaltain lippu Rex J. Walheim
8. huhtikuuta 2002
Yhdysvaltain lippu STS-110, Atlantis
ISS 19. huhtikuuta 2002
Yhdysvaltain lippu STS-110, Atlantis
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjän lippu Juri Gidzenko
Italian lippu Roberto Vittori
Etelä-Afrikan lippu Mark Shuttleworth
25. huhtikuuta 2002
Venäjän lippu Sojuz TM-34
ISS 5. toukokuuta 2002
Venäjän lippu Sojuz TM-33
Ensimmäinen eteläamerikkalainen avaruudessa (Shuttleworth)
Toinen avaruusturisti (Shuttleworth)
Yhdysvaltain lippu Kenneth Cockrell
Yhdysvaltain lippu Paul Lockhart
Yhdysvaltain lippu Franklin Chang-Diaz
Ranskan lippu Philippe Perrin
5. kesäkuuta 2002
Yhdysvaltain lippu STS-111, Endeavour
ISS 19. kesäkuuta 2002
Yhdysvaltain lippu STS-111, Endeavour
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjän lippu Valeri Korzun
Yhdysvaltain lippu Peggy Whitson
Venäjän lippu Sergei Treštšov
ISS
(miehistö 5)
7. joulukuuta 2002
Yhdysvaltain lippu STS-113, Endeavour
Yhdysvaltain lippu Jeffrey Ashby
Yhdysvaltain lippu Pamela Melroy
Yhdysvaltain lippu David Wolf
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu / Yhdysvaltain lippu Piers Sellers
Yhdysvaltain lippu Sandra Magnus
Venäjän lippu Fjodor Jurtšihin
7. lokakuuta 2002
Yhdysvaltain lippu STS-112, Atlantis
ISS 18. lokakuuta 2002
Yhdysvaltain lippu STS-112, Atlantis
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjän lippu Sergei Zaljotin
Venäjän lippu Juri Lontšakov
Belgian lippu Frank De Winne
29. lokakuuta 2002
Venäjän lippu Sojuz TMA-1
ISS 10. marraskuuta 2002
Venäjän lippu Sojuz TM-34
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Ensimmäinen TMA-luokan Sojuz
Yhdysvaltain lippu Jim Wetherbee
Yhdysvaltain lippu Paul Lockhart
Yhdysvaltain lippu Michael Lopez-Alegria
Yhdysvaltain lippu John Herrington
23. marraskuuta 2002
Yhdysvaltain lippu STS-113, Endeavour
ISS 7. joulukuuta 2002
Yhdysvaltain lippu STS-113, Endeavour
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjän lippu Nikolai Budarin
Yhdysvaltain lippu Ken Bowersox
Yhdysvaltain lippu Donald Pettit
ISS
(miehistö 6)
4. toukokuuta 2003
Venäjän lippu Sojuz TMA-1

2003[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2003 laukaisut
Miehistö Laukaisualus Asuinpaikka Paluualus Tehtäväkuvaus
Yhdysvaltain lippu Rick Husband
Yhdysvaltain lippu Willie McCool
Yhdysvaltain lippu Michael Anderson
Yhdysvaltain lippu Kalpana Chawla
Yhdysvaltain lippu David Brown
Yhdysvaltain lippu Laurel Clark
Israelin lippu Ilan Ramon
16. tammikuuta 2003
Yhdysvaltain lippu STS-107, Columbia
1. helmikuuta 2003
Yhdysvaltain lippu STS-107, Columbia
Mikrogravitaation ja Maatutkimuksia
Ensimmäinen israelilainen avaruudessa (Ramon)
Avaruussukkula hajosi ilmakehään paluussa ja koko miehistö kuoli
Venäjän lippu Juri Malentšenko
Yhdysvaltain lippu Ed Lu
25. huhtikuuta 2003
Venäjän lippu Sojuz TMA-2
ISS
(miehistö 7)
27. lokakuuta 2003
Venäjän lippu Sojuz TMA-2
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Kiinan lippu Yang Liwei 15. lokakuuta 2003
Kiinan lippu Shenzhou 5
Kiinan ensimmäinen miehitetty avaruuslento
Espanjan lippu Pedro Duque 18. lokakuuta 2003
Venäjän lippu Sojuz TMA-3
ISS 27. lokakuuta 2003
Venäjän lippu Sojuz TMA-2
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Yhdysvaltain lippu Michael Foale
Venäjän lippu Aleksandr Kaleri
ISS
(miehistö 8)
29. huhtikuuta 2004
Venäjän lippu Sojuz TMA-3

2004[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2004 laukaisut
Miehistö Laukaisualus Asuinpaikka Paluualus Tehtäväkuvaus
Alankomaiden lippu Andre Kuipers 19. huhtikuuta 2004
Venäjän lippu Sojuz TMA-4
ISS
29. huhtikuuta 2004
Venäjän lippu Sojuz TMA-3
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Yhdysvaltain lippu Edward Fincke
Venäjän lippu Gennadi Padalka
ISS
(miehistö 9)
24. lokakuuta, 2004
Venäjän lippu Sojuz TMA-4
Yhdysvaltain lippu Mike Melvill 21. kesäkuuta 2004
Yhdysvaltain lippu SpaceShipOne flight 15P
Ensimmäinen kaupallinen miehitetty avaruuslento
Yhdysvaltain lippu Mike Melvill 29. syyskuuta 2004
Yhdysvaltain lippu SpaceShipOne flight 16P
Ensimmäinen Ansari X Prize -lento
Yhdysvaltain lippu Brian Binnie 4. lokakuuta 2004
Yhdysvaltain lippu SpaceShipOne flight 17P
Toinen Ansari X Prize -lento
Venäjän lippu Juri Šargin 14. lokakuuta 2004
Venäjän lippu Sojuz TMA-5
ISS

24. lokakuuta 2004
Venäjän lippu Sojuz TMA-4
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Uzbekistanin lippu Saližan Šaripov
Yhdysvaltain lippu Leroy Chiao
ISS
(miehistö 10)
24. huhtikuuta 2005
Venäjän lippu Sojuz TMA-5

2005[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2005 laukaisut
Miehistö Laukaisualus Asuinpaikka Paluualus Tehtäväkuvaus
Italian lippu Roberto Vittori 15. huhtikuuta 2005
Venäjän lippu Sojuz TMA-6
ISS 24. huhtikuuta 2005
Venäjän lippu Sojuz TMA-5
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjän lippu Sergei Krikaljov
Yhdysvaltain lippu John L. Phillips
ISS
(miehistö 11)
11. lokakuuta 2005
Venäjän lippu Sojuz TMA-6
Yhdysvaltain lippu Eileen M. Collins
Yhdysvaltain lippu James M. Kelly
Japanin lippu Soichi Noguchi
Yhdysvaltain lippu Stephen K. Robinson
Yhdysvaltain lippu Andrew Thomas
Yhdysvaltain lippu Wendy Lawrence
Yhdysvaltain lippu Charles Camarda
26. heinäkuuta 2005
Yhdysvaltain lippu STS-114, Discovery
ISS 9. elokuuta 2005
Yhdysvaltain lippu STS-114, Discovery
Ensimmäinen avaruussukkulalento sitten Columbian tuhoutumisen
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Yhdysvaltain lippu Gregory Olsen 1. lokakuuta 2005
Venäjän lippu Sojuz TMA-7
ISS 11. lokakuuta 2005
Venäjän lippu Sojuz TMA-6
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Kolmas avaruusturisti (Olsen)
Venäjän lippu Valeri Tokarev
Yhdysvaltain lippu William McArthur
ISS
(miehistö 12)
8. huhtikuuta 2006
Venäjän lippu Sojuz TMA-7
Kiinan lippu Fei Junlong
Kiinan lippu Niè Hǎishèng
12. lokakuuta 2005
Kiinan lippu Shenzhou 6
16. lokakuuta 2005
Kiinan lippu Shenzhou 6
Kiinan toinen miehitetty avaruuslento

2006[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2006 laukaisut
Miehistö Laukaisualus Asuinpaikka Paluualus Tehtäväkuvaus
Brasilian lippu Marcos Pontes 2006-03-3030. maaliskuuta 2006
Venäjän lippu Sojuz TMA-8
ISS 8. huhtikuuta 2006
Venäjän lippu Sojuz TMA-7
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Ensimmäinen brasilialainen avaruudessa (Pontes).
Venäjän lippu Pavel Vinogradov
Yhdysvaltain lippu Jeffrey Williams
ISS
(Retkikunta 13)
29. syyskuuta 2006
Venäjän lippu Sojuz TMA-8
Yhdysvaltain lippu Steven W. Lindsey
Yhdysvaltain lippu Mark E. Kelly
Yhdysvaltain lippu Michael E. Fossum
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu / Yhdysvaltain lippu Piers Sellers
Yhdysvaltain lippu Lisa Nowak
Yhdysvaltain lippu Stephanie Wilson
4. heinäkuuta 2006
Yhdysvaltain lippu STS-121, Discovery
ISS 17. heinäkuuta 2006
Yhdysvaltain lippu STS-121, Discovery
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Saksan lippu Thomas Reiter ISS
(Retkikunta 13/14)
22. joulukuuta 2006
Yhdysvaltain lippu STS-116, Discovery
Yhdysvaltain lippu Brent Jett
Yhdysvaltain lippu Christopher Ferguson
Yhdysvaltain lippu Joseph Tanner
Yhdysvaltain lippu Daniel Burbank
Yhdysvaltain lippu Heidemarie M. Stefanyshyn-Piper
Kanadan lippu Steven MacLean
9. syyskuuta 2006
Yhdysvaltain lippu STS-115, Atlantis
ISS 21. syyskuuta 2006
Yhdysvaltain lippu STS-115, Atlantis
ISS:n rakennustyöt jatkuvat.
Ensimmäinen Canadarm2:ta käyttävä kanadalainen.
Toimitetaan toinen erä avaruuspaneeleita ja akkuja.
Yhdysvaltain lippu / Iranin lippu Anousheh Ansari 18. syyskuuta 2006
Venäjän lippu Sojuz TMA-9
ISS 29. syyskuuta 2006
Venäjän lippu Sojuz TMA-8
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Ensimmäinen naispuolinen avaruusturisti (Ansari).
Ensimmäinen persialainen (Ansari)
Venäjän lippu Mihail Tjurin
Yhdysvaltain lippu Michael Lopez-Alegria
ISS
(Retkikunta 14)
21. huhtikuuta 2007
Venäjän lippu Sojuz TMA-9
Yhdysvaltain lippu Mark L. Polansky
Yhdysvaltain lippu William Oefelein
Yhdysvaltain lippu Robert Curbeam
Ruotsin lippu Christer Fuglesang
Yhdysvaltain lippu Joan Higginbotham
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu / Yhdysvaltain lippu Nicholas Patrick
10. joulukuuta 2006
Yhdysvaltain lippu STS-116, Discovery
ISS 22. joulukuuta 2006
Yhdysvaltain lippu STS-116, Discovery
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Ensimmäinen ruotsalainen avaruudessa (Fuglesang)
Yhdysvaltain lippu Sunita Williams ISS
(Retkikunta 14/15)
22. kesäkuuta 2007
Yhdysvaltain lippu STS-117, Atlantis

2007[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2007 laukaisut
Miehistö Laukaisualus Asuinpaikka Paluualus Tehtäväkuvaus
Yhdysvaltain lippu / Unkarin lippu Charles Simonyi 7. huhtikuuta 2007
Venäjän lippu Sojuz TMA-10
ISS 21. huhtikuuta 2007
Venäjän lippu Sojuz TMA-9
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Turistilento
Venäjän lippu Oleg Kotov
Venäjän lippu Fjodor Jurtšihin
ISS
(Retkikunta 15)
21. lokakuuta 2007
Venäjän lippu Sojuz TMA-10
Yhdysvaltain lippu Frederick Sturckow
Yhdysvaltain lippu Lee Archambault
Yhdysvaltain lippu Patrick G. Forrester
Yhdysvaltain lippu Steven Swanson
Yhdysvaltain lippu John D. Olivas
Yhdysvaltain lippu James F. Reilly
8. kesäkuuta 2007
Yhdysvaltain lippu STS-117, Atlantis
ISS 22. kesäkuuta 2007
Yhdysvaltain lippu STS-117, Atlantis
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Yhdysvaltain lippu Clayton Anderson ISS
(Retkikunta 15)
7. marraskuuta 2007
Yhdysvaltain lippu STS-120, Discovery
Yhdysvaltain lippu Scott J. Kelly
Yhdysvaltain lippu Charles O. Hobaugh
Yhdysvaltain lippu Tracy Caldwell
Yhdysvaltain lippu Richard Mastracchio
Kanadan lippu Dafydd Williams
Yhdysvaltain lippu Barbara Morgan
Yhdysvaltain lippu B. Alvin Drew
8. elokuuta 2007
Yhdysvaltain lippu STS-118, Endeavour
ISS 21. elokuuta 2007
Yhdysvaltain lippu STS-118, Endeavour
Kansainvälisen avaruusaseman kokoonpanolento
Malesian lippu Sheikh Muszaphar Shukor 10. lokakuuta 2007
Venäjän lippu Sojuz TMA-11
ISS 21. lokakuuta 2007
Venäjän lippu Sojuz TMA-10
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Ensimmäinen malesialainen avaruudessa (Shukor)
Venäjän lippu Juri Malentšenko
Yhdysvaltain lippu Peggy Whitson
ISS
(Retkikunta 16)
19. huhtikuuta 2008
Venäjän lippu Sojuz TMA-11
Yhdysvaltain lippu Pamela Melroy
Yhdysvaltain lippu George D. Zamka
Yhdysvaltain lippu Scott E. Parazynski
Yhdysvaltain lippu Stephanie Wilson
Yhdysvaltain lippu Douglas H. Wheelock
Italian lippu Paolo Nespoli
23. lokakuuta 2007
Yhdysvaltain lippu STS-120, Discovery
ISS 7. marraskuuta 2007
Yhdysvaltain lippu STS-120, Discovery
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Yhdysvaltain lippu Daniel M. Tani ISS
(Retkikunta 16)
20. helmikuuta 2008
Yhdysvaltain lippu STS-122, Atlantis

2008[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2008 laukaisut
Miehistö Laukaisualus Asuinpaikka Paluualus Tehtäväkuvaus
Flag of the United States.svg Stephen Frick
Flag of the United States.svg Alan G. Poindexter
Flag of the United States.svg Leland D. Melvin
Flag of the United States.svg Rex J. Walheim
Flag of Germany.svg Hans Schlegel
Flag of the United States.svg Stanley G. Love
2008-02-077. helmikuuta 2008
Flag of the United States.svg STS-122, Atlantis
ISS 2008-02-2020. helmikuuta 2008]
Flag of the United States.svg STS-122, Atlantis
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto ja kokoonpano
Flag of France.svg Léopold Eyharts ISS
(Retkikunta 16)
2008-03-2727. maaliskuuta 2008
Flag of the United States.svg STS-123, Endeavour
Flag of the United States.svgDominic Gorie
Flag of the United States.svgGregory H. Johnson
Flag of the United States.svgRobert L. Behnken
Flag of the United States.svgMichael Foreman
Flag of the United States.svgRichard M. Linnehan
Flag of Japan.svgTakao Doi
2008-03-1111. maaliskuuta 2008
Flag of the United States.svg STS-123, Endeavour
ISS 2008-03-2727. maaliskuuta 2008
Flag of the United States.svg STS-123, Endeavour
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto ja kokoonpano
Flag of the United States.svg Garrett Reisman ISS
(Retkikunta 16/17)
2008-06-1414. kesäkuuta 2008
Flag of the United States.svg STS-124, Discovery
Flag of South Korea.svg Yi So-yeon 2008-04-088. huhtikuuta 2008
Flag of Russia.svg Sojuz TMA-12
ISS 2008-04-1919. huhtikuuta 2008
Flag of Russia.svg Sojuz TMA-11
Kansainvälisen avaruusaseman miehistön vaihto
Ensimmäinen eteläkorealainen avaruudessa (Yi)
Ensimmäinen toisen sukupolven avaruuslentäjä (Volkov).
Flag of Russia.svg Sergei Volkov
Flag of Russia.svg Oleg Kononenko
ISS
(Retkikunta 17)
2008-10-2424. lokakuuta 2008
Flag of Russia.svg Sojuz TMA-12
Yhdysvaltain lippu Mark E. Kelly
Yhdysvaltain lippu Kenneth T. Ham
Yhdysvaltain lippu Karen L. Nyberg
Yhdysvaltain lippu Ronald Garan
Yhdysvaltain lippu Michael E. Fossum
Japanin lippu Akihiko Hoshide
31. toukokuuta 2008
Yhdysvaltain lippu STS-124, Discovery
ISS 14. kesäkuuta 2008
Yhdysvaltain lippu STS-124, Discovery
ISS:n kokoonpanolento ja miehistön vaihto
Kibo-moduulin PM:n ja robottikäsivarren (JEMRMS) kuljetus ISS:lle
Yhdysvaltain lippu Gregory Chamitoff ISS
(Retkikunta 17/18)
30. marraskuuta 2008
Yhdysvaltain lippu STS-126, Endeavour
Kiinan lippu Zhai Zhigang
Kiinan lippu Liu Boming
Kiinan lippu Jing Haipeng
25. syyskuuta 2008
Kiinan lippu Shenzhou 7
28. syyskuuta 2008
Kiinan lippu Shenzhou 7
Kiinan kolmas miehitetty avaruuslento ja ensimmäinen avaruuskävely
Yhdysvaltain lippu Richard Garriott 12. lokakuuta 2008
Venäjän lippu Sojuz TMA-13
ISS 24. lokakuuta 2008
Venäjän lippu Sojuz TMA-12
ISS:n miehistön vaihto.
Venäjän lippu Juri Lontšakov
Yhdysvaltain lippu Michael Fincke
ISS
(Retkikunta 18)
8. huhtikuuta 2009
Venäjän lippu Sojuz TMA-13
Yhdysvaltain lippu Christopher Ferguson
Yhdysvaltain lippu Eric A. Boe
Yhdysvaltain lippu Donald R. Pettit
Yhdysvaltain lippu Stephen G. Bowen
Yhdysvaltain lippu Heidemarie M. Stefanyshyn-Piper
Yhdysvaltain lippu Robert S. Kimbrough
15. marraskuuta 2008
Yhdysvaltain lippu STS-126, Endeavour
ISS 30. marraskuuta 2008
Yhdysvaltain lippu STS-126, Endeavour
ISS:n tarviketäydennys ja miehistön vaihto
Yhdysvaltain lippu Sandra Magnus ISS
(Retkikunta 18)
29. maaliskuuta 2009
Yhdysvaltain lippu STS-119, Discovery

2009[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2009 laukaisut
Miehistö Laukaisualus Asuinpaikka Paluualus Tehtäväkuvaus
Yhdysvaltain lippu Lee Archambault
Yhdysvaltain lippu Dominic A. Antonelli
Yhdysvaltain lippu Joseph M. Acaba
Yhdysvaltain lippu Steven R. Swanson
Yhdysvaltain lippu Richard R. Arnold
Yhdysvaltain lippu John L. Phillips
15. maaliskuuta 2009
Yhdysvaltain lippu STS-119, Discovery
ISS 29. maaliskuuta 2009
Yhdysvaltain lippu STS-119, Discovery
Viimeisen runkoelementin ja aurinkopaneelisarjan vienti ISS:lle ja miehistön vaihto
Japanin lippu Koichi Wakata ISS
(Retkikunta 18/19/20)
31. heinäkuuta 2009
Yhdysvaltain lippu STS-127, Endeavour
Yhdysvaltain lippu / Unkarin lippu Charles Simonyi 26. maaliskuuta 2009
Venäjän lippu Sojuz TMA-14
ISS 8. huhtikuuta 2009
Venäjän lippu Sojuz TMA-13
ISS:n miehistön vaihto.
Venäjän lippu Gennadi Padalka
Yhdysvaltain lippu Michael Barratt
ISS
(Retkikunta 19/20)
11. lokakuuta 2009
Venäjän lippu Sojuz TMA-14
Yhdysvaltain lippu Scott Altman
Yhdysvaltain lippu Gregory C. Johnson
Yhdysvaltain lippu Michael T. Good
Yhdysvaltain lippu K. Megan McArthur
Yhdysvaltain lippu John M. Grunsfeld
Yhdysvaltain lippu Michael J. Massimino
Yhdysvaltain lippu Andrew J. Feustel
11. toukokuuta 2009
Yhdysvaltain lippu STS-125, Atlantis
24. toukokuuta 2009
Yhdysvaltain lippu STS-125, Atlantis
Hubble-avaruusteleskooppi: huoltolento 4 (viimeinen)
Venäjän lippu Roman Romanenko
Belgian lippu Frank De Winne
Kanadan lippu Robert Thirsk
27. toukokuuta 2009
Venäjän lippu Sojuz TMA-15
ISS
(Retkikunta 20/21)
kiertoradalla ISS:n miehistön vaihto.
Yhdysvaltain lippu Mark L. Polansky
Yhdysvaltain lippu Douglas G. Hurley
Yhdysvaltain lippu Christopher J. Cassidy
Yhdysvaltain lippu Thomas H. Marshburn
Yhdysvaltain lippu David Wolf
Kanadan lippu Julie Payette
15. heinäkuuta 2009
Yhdysvaltain lippu STS-127, Endeavour
ISS 31. heinäkuuta 2009
Yhdysvaltain lippu STS-127, Endeavour
Kibōn viimeisten osien kuljetus ja miehistön vaihto
Yhdysvaltain lippu Timothy L. Kopra ISS
(Retkikunta 20)
12. syyskuuta 2009
Yhdysvaltain lippu STS-128, Discovery