Nicholas Patrick

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nicholas Patrick
Henkilötiedot
Syntynyt19. marraskuuta 1964 (ikä 59)
Saltburn-by-the-Sea, North Yorkshire,
Englanti
Kansalaisuus brittiläinen / yhdysvaltalainen
Ammatti insinööri
Ura
Tyyppi astronautti
Aika avaruudessa 26 pv. 14 h 50 min.
Lennot
STS-116 STS-116
STS-130 STS-130

Nicholas James MacDonald Patrick (s. 19. marraskuuta 1964 Saltburn-by-the-Sea, North Yorkshire, Englanti) on brittiläissyntyinen insinööri ja NASAn astronautti. Hän osallistui tehtäväspesialistina avaruussukkulalennolle STS-116 Discovery vuonna 2006 neljäntenä brittinä avaruudessa. Patrick osallistui sukkulalennolle STS-130 tehtäväspesialistina.

Patrick syntyi Saltburn-by-the-Seassa, Englannissa ja kasvoi Lontoossa ja Ryessa, New Yorkissa. Hänelle myönnettiin Yhdysvaltain kansalaisuus vuonna 1994. Patrick on naimisissa ja hänellä on kolme lasta.

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Patrick opiskeli Trinity Collegessa Cambridgessa. Opiskeluaikana hän opetteli lentämään Royal Air Forcen Cambridgen yliopiston vapaaehtoisissa lentojoukoissa. Hänellä on koneenrakennuksen tohtorintutkinto Massachusetts Institute of Technologysta (Ph.D, 1996). Hän työskenteli Boeingin kaupallisten lentokoneiden ryhmän palveluksessa Seattlessa.

Ura NASAssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Patrick valittiin NASAn astronauttikoulutukseen kesäkuussa 1998. Hän aloitti koulutuksen Johnson Space Centerissä elokuussa 1998. Hän vietti 308 tuntia avaruudessa sukkulalennolla STS-116. Hän toimi ajoittain myös avaruusaseman ja lennonvalvonnan yhteyshenkilönä (CAPCOM). Patrick osallistui helmikuussa 2010 tehtäväspesialistina sukkulalennolle STS-130.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Nicholas Patrick
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.