Luettelo 1990-luvun miehitetyistä avaruuslennoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo 1990-luvun miehitetyistä avaruuslennoista.

Jatkoa sivulta Luettelo 1980-luvun miehitetyistä avaruuslennoista
Lennon tunnus Miehistö Miehistön kuva Laukaisualus Asuinpaikka Paluualus Tehtäväkuvaus
1990 laukaistut
STS-32 patch.png Yhdysvallat Daniel C. Brandenstein
Yhdysvallat James D. Wetherbee
Yhdysvallat Bonnie J. Dunbar
Yhdysvallat G. David Low
Yhdysvallat Marsha S. Ivins
STS-32 crew.jpg 9. tammikuuta 1990
Yhdysvallat STS-32, Columbia
20. tammikuuta 1990
Yhdysvallat STS-32, Columbia
SYNCOM IV-F5 -tietoliikennesatelliitin käyttöönotto
Long Duration Exposure Facility:N (LDEF) haltuunotto
Neuvostoliitto Anatoli Solovjov
Neuvostoliitto Aleksandr Balandin
11. helmikuuta 1990
Neuvostoliitto Sojuz TM-9
Mir 17. heinäkuuta 1990
Neuvostoliitto Sojuz TM-9
Lento Mir-avaruusasemalle
Sts-36-patch.png Yhdysvallat John O. Creighton
Yhdysvallat John H. Casper
Yhdysvallat Richard M. Mullane
Yhdysvallat David C. Hilmers
Yhdysvallat Pierre J. Thuot
STS-36 crew.jpg 28. helmikuuta 1990
Yhdysvallat STS-36, Atlantis
4. maaliskuuta 1990
Yhdysvallat STS-36, Atlantis
Yhdysvaltain puolustusministeriön tehtävä, salainen kuorma, mahdollisesti tiedustelusatelliitti
Sts-31-patch.png Yhdysvallat Loren J. Shriver
Yhdysvallat Charles F. Bolden, Jr.
Yhdysvallat Steven A. Hawley
Yhdysvallat Bruce McCandless II
Yhdysvallat Kathryn D. Sullivan
Sts-31 crew.jpg 24. huhtikuuta 1990
Yhdysvallat STS-31, Discovery
29. huhtikuuta 1990
Yhdysvallat STS-31, Discovery
Hubble-avaruusteleskoopin käyttöönotto
Neuvostoliitto Gennadi Strekalov
Neuvostoliitto Gennadi Manakov
3. elokuuta 1990
Neuvostoliitto Sojuz TM-10
Mir 10. joulukuuta 1990
Neuvostoliitto Sojuz TM-10
Miehistön vaihtolento Mir-avaruusasemalle
Sts-41-patch.png Yhdysvallat Richard N. Richards
Yhdysvallat Robert D. Cabana
Yhdysvallat William M. Shepherd
Yhdysvallat Bruce E. Melnick
Yhdysvallat Thomas D. Akers
STS-41 crew.jpg 6. lokakuuta 1990
Yhdysvallat STS-41, Discovery
10. lokakuuta 1990
Yhdysvallat STS-41, Discovery
Ulysses-aurinkoluotaimen käyttöönotto
STS-38 patch.svg Yhdysvallat Richard O. Covey
Yhdysvallat Frank L. Culbertson, Jr.
Yhdysvallat Robert C. Springer
Yhdysvallat Carl J. Meade
Yhdysvallat Charles D. Gemar
Sts-38 crew.jpg 15. marraskuuta 1990
Yhdysvallat STS-38, Atlantis
20. marraskuuta 1990
Yhdysvallat STS-38, Atlantis
Yhdysvaltain puolustusministeriön tehtävä, salainen kuorma, mahdollisesti tiedustelusatelliitti
Sts-35-patch.svg Yhdysvallat Vance D. Brand
Yhdysvallat Guy S. Gardner
Yhdysvallat Jeffrey A. Hoffman
Yhdysvallat John M. Lounge
Yhdysvallat Robert A. Parker
Yhdysvallat Samuel T. Durrance
Yhdysvallat Ronald A. Parise
STS-35 crew portrait.jpg 2. joulukuuta 1990
Yhdysvallat STS-35, Columbia
10. joulukuuta 1990
Yhdysvallat STS-35, Columbia
ASTRO-1 -observatorion käyttö ultravioletti- ja röntgenastronomiaan
Soyuz TM-11 patch.png Neuvostoliitto Viktor Afanasjev
Neuvostoliitto Musa Manarov
2. joulukuuta 1990
Neuvostoliitto Sojuz TM-11
Mir 26. toukokuuta 1991
Neuvostoliitto Sojuz TM-11
Miehistön vaihtolento Mir-avaruusasemalle
Ensimmäinen japanilainen avaruudessa (Akiyama).
Japani Toyohiro Akiyama 10. joulukuuta 1990
Neuvostoliitto Sojuz TM-10
1991 laukaistut
Sts-37-patch.png Yhdysvallat Steven R. Nagel
Yhdysvallat Kenneth D. Cameron
Yhdysvallat Jerry L. Ross
Yhdysvallat Jay Apt
Yhdysvallat Linda M. Godwin
STS-37 crew.jpg 5. huhtikuuta 1991
Yhdysvallat STS-37, Atlantis
11. huhtikuuta 1991
Yhdysvallat STS-37, Atlantis
Compton Gamma Ray Observatoryn käyttöönotto
Sts-39-patch.png Yhdysvallat Michael L. Coats
Yhdysvallat L. Blaine Hammond
Yhdysvallat Guion S. Bluford
Yhdysvallat Gregory J. Harbaugh
Yhdysvallat Richard J. Hieb
Yhdysvallat Donald R. McMonagle
Yhdysvallat Charles L. Veach
Sts-39 crew.jpg 28. huhtikuuta 1991
Yhdysvallat STS-39, Discovery
6. toukokuuta 1991
Yhdysvallat STS-39, Discovery
Yhdysvaltain puolustusministeriön tehtävä, osittain salainen kuorma
Soyuz TM-12 patch.png Yhdistynyt kuningaskunta Helen Sharman 18. toukokuuta 1991
Neuvostoliitto Sojuz TM-12
Mir 26. toukokuuta 1991
Neuvostoliitto Sojuz TM-11
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Ensimmäinen britti avaruudessa (Sharman)
Neuvostoliitto Anatoli Artsebarski 10. lokakuuta 1991
Neuvostoliitto Sojuz TM-12
Neuvostoliitto Sergei Krikaljov 25. maaliskuuta 1992
Neuvostoliitto Sojuz TM-13
Sts-40-patch.png Yhdysvallat Bryan D. O'Connor
Yhdysvallat Sidney M. Gutierrez
Yhdysvallat James P. Bagian
Yhdysvallat Tamara E. Jernigan
Yhdysvallat M. Rhea Seddon
Yhdysvallat F. Drew Gaffney
Yhdysvallat Millie-Hughes Fulford
STS-40 crew.jpg 5. kesäkuuta 1991
Yhdysvallat STS-40, Columbia
14. kesäkuuta 1991
Yhdysvallat STS-40, Columbia
Spacelab-tehtävä, ihmis- jyrsijä- ja meduusakokeita
Sts-43-patch.png Yhdysvallat John E. Blaha
Yhdysvallat Michael A. Baker
Yhdysvallat Shannon W. Lucid
Yhdysvallat James C. Adamson
Yhdysvallat G. David Low
STS-43 Official crew portrait.jpg 2. elokuuta 1991
Yhdysvallat STS-43, Atlantis
11. elokuuta 1991
Yhdysvallat STS-43, Atlantis
Tracking and Data Relay Satellite-5:n käyttöönotto
Sts-48-patch.png Yhdysvallat John O. Creighton
Yhdysvallat Kenneth S. Reightler, Jr.
Yhdysvallat James F. Buchli
Yhdysvallat Charles D. Gemar
Yhdysvallat Mark N. Brown
STS-48 crew.jpg 12. syyskuuta 1991
Yhdysvallat STS-48, Discovery
18. syyskuuta 1991
Yhdysvallat STS-48, Discovery
Upper Atmosphere Research Satelliten (UARS) käyttöönotto
Soyuz TM-13 patch.png Itävalta Franz Viehböck 2. lokakuuta 1991
Neuvostoliitto Sojuz TM-13
Mir 10. lokakuuta 1991
Neuvostoliitto Sojuz TM-12
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Ensimmäinen itävaltalainen avaruudessa (Vieböck)
Neuvostoliitto Aleksandr Volkov
Neuvostoliitto Toktar Aubakirov
25. maaliskuuta 1992
Neuvostoliitto Sojuz TM-13
Sts-44-patch.png Yhdysvallat Frederick D. Gregory
Yhdysvallat Terence T. Henricks
Yhdysvallat F. Story Musgrave
Yhdysvallat Mario Runco, Jr.
Yhdysvallat James S. Voss
Yhdysvallat Thomas J. Hennen
STS-44 crew.jpg 24. marraskuuta 1991
Yhdysvallat STS-44, Atlantis
1. joulukuuta 1991
Yhdysvallat STS-44, Atlantis
Yhdysvaltain puolustusministeriön tehtävä, Defense Support Program -satelliitin (DSP) käyttöönotto
1992 laukaistut
Sts-42-patch.png Yhdysvallat Ronald J. Grabe
Yhdysvallat Stephen S. Oswald
Yhdysvallat Norman E. Thagard
Yhdysvallat David C. Hilmers
Yhdysvallat William F. Readdy
Kanada Roberta L. Bondar
Saksa Ulf D. Merbold
Sts-42.jpg 22. tammikuuta 1992
Yhdysvallat STS-42, Discovery
30. tammikuuta 1992
Yhdysvallat STS-42, Discovery
International Microgravity Laboratory-1 (IML-1);
Soyuz TM-14 patch.png Saksa Klaus-Dietrich Flade 17. maaliskuuta 1992
Venäjä Sojuz TM-14
Mir 25. maaliskuuta 1992
Venäjä Sojuz TM-13
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Ensimmäinen Sojuz-lento Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen
Venäjä Aleksandr Viktorenko
Venäjä Aleksandr Kaleri
10. elokuuta 1992
Venäjä Sojuz TM-14
Sts-45-patch.png Yhdysvallat Charles F. Bolden
Yhdysvallat Brian Duffy
Yhdysvallat Kathryn D. Sullivan
Yhdysvallat David C. Leestma
Yhdistynyt kuningaskunta / Yhdysvallat C. Michael Foale
Yhdysvallat Byron K. Lichtenberg
Belgia Dirk D. Frimout
Sts-45 crew.jpg 24. maaliskuuta 1992
Yhdysvallat STS-45, Atlantis
2. huhtikuuta 1992
Yhdysvallat STS-45, Atlantis
Atmospheric Laboratory for Applications and Science (ATLAS-1)
Ensimmäinen belgialainen avaruudessa (Frimout)
Sts-49-patch.png Yhdysvallat Daniel C. Brandenstein
Yhdysvallat Kevin P. Chilton
Yhdysvallat Pierre J. Thuot
Yhdysvallat Kathryn C. Thornton
Yhdysvallat Richard J. Hieb
Yhdysvallat Thomas D. Akers
Yhdysvallat Bruce E. Melnick
STS-49 crew 2.jpg 7. toukokuuta 1992
Yhdysvallat STS-49, Endeavour
16. toukokuuta 1992
Yhdysvallat STS-49, Endeavour
INTELSAT VI -satelliitin haltuunotto ja uudelleenkäyttöönotto
Space Station Freedom -avaruusasemaan tarkoitettujen huolto- ja kokoonpanomenetelmien demonstrointi
STS-50 patch.svg Yhdysvallat Richard N. Richards
Yhdysvallat Kenneth D. Bowersox
Yhdysvallat Bonnie J. Dunbar
Yhdysvallat Lawrence J. DeLucas
Yhdysvallat Ellen S. Baker
Yhdysvallat Carl J. Meade
Yhdysvallat Eugene H. Trinh
Sts-50-crew.jpg 25. kesäkuuta 1992
Yhdysvallat STS-50, Columbia
9. heinäkuuta 1992
Yhdysvallat STS-50, Columbia
United States Microgravity Laboratory-I (USML-1)
Soyuz TM-15 patch.png Ranska Michael Tognini 27. heinäkuuta 1992
Venäjä Sojuz TM-15
Mir 10. elokuuta 1992
Venäjä Sojuz TM-14
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjä Anatoli Solovjov
Venäjä Sergei Avdejev
1. helmikuuta 1993
Venäjä Sojuz TM-15
Sts-46-patch.png Yhdysvallat Loren J. Shriver
Yhdysvallat Andrew M. Allen
Yhdysvallat Jeffrey A. Hoffman
Yhdysvallat Franklin R. Chang-Diaz
Sveitsi Claude Nicollier
Yhdysvallat Marsha S. Ivins
Italia Franco Malerba
Sts-46 crew.jpg 31. heinäkuuta 1992
Yhdysvallat STS-46, Atlantis
8. elokuuta 1992
Yhdysvallat STS-46, Atlantis
ESA European Retrievable Carrierin (EURECA) käyttöönotto
NASAn ja Italian avaruusjärjestön yhteisen Tethered Satellite Systemen (TSS) epäonnistunut käyttöönotto
Ensimmäinen sveitsiläinen avaruudessa (Nicollier)
Ensimmäinen italialainen avaruudessa (Malerba)
Sts-47-patch.png Yhdysvallat Robert L. Gibson
Yhdysvallat Curtis L. Brown
Yhdysvallat Mark C. Lee
Yhdysvallat N. Jan Davis
Yhdysvallat Jay Apt
Yhdysvallat Mae C. Jemison
Japani Mamoru Mohri
STS-47 crew.jpg 12. syyskuuta 1992
Yhdysvallat STS-47, Endeavour
20. syyskuuta 1992
Yhdysvallat STS-47, Endeavour
NASAn ja NASDAn (entinen japanilainen avaruusjärjestö) yhteinen tehtävä; tieteellisiä tutkimuksia
Sts-52-patch.png Yhdysvallat James B. Wetherbee
Yhdysvallat Michael A. Baker
Yhdysvallat Charles L. Veach
Yhdysvallat William M. Shepherd
Yhdysvallat Tamara E. Jernigan
Kanada Steven MacLean
STS-41 crew.jpg 22. lokakuuta 1992
Yhdysvallat STS-52, Columbia
1. marraskuuta 1992
Yhdysvallat STS-52, Columbia
Laser Geodynamic Satellite II:n (LAGEOS-II) käyttöönotto
US Microgravity Payload-1 (USMP-1)
STS-53 patch.svg Yhdysvallat David M. Walker
Yhdysvallat Robert D. Cabana
Yhdysvallat Guion S. Bluford
Yhdysvallat James S. Voss
Yhdysvallat Michael R. Clifford
Sts-53 crew.jpg 2. joulukuuta 1992
Yhdysvallat STS-53, Discovery
9. joulukuuta 1992
Yhdysvallat STS-53, Discovery
Yhdysvaltain puolustusministeriön salainen tehtävä, luultavasti tiedustelusatelliitti
1993 laukaistut
Sts-54-patch.png Yhdysvallat John H. Casper
Yhdysvallat Donald R. McMonagle
Yhdysvallat Mario Runco, Jr.
Yhdysvallat Gregory J. Harbaugh
Yhdysvallat Susan J. Helms
Sts-54 crew.jpg 13. tammikuuta 1993
Yhdysvallat STS-54, Endeavour
19. tammikuuta 1993
Yhdysvallat STS-54, Endeavour
Viidennen Tracking and Data Relay Satellite:n (TDRS-F) käyttöönotto
Soyuz TM-16 patch.png Venäjä Gennadi Manakov
Venäjä Aleksandr Poleštšuk
24. tammikuuta 1993
Venäjä Sojuz TM-16
Mir 22. heinäkuuta 1993
Venäjä Sojuz TM-16
Telakointijärjestelmien testausta
Sts-56-patch.png Yhdysvallat Kenneth D. Cameron
Yhdysvallat Stephen S. Oswald
Saksa / Yhdysvallat C. Michael Foale
Yhdysvallat Kenneth D. Cockrell
Yhdysvallat Ellen Ochoa
Sts-56 crew.jpg 8. huhtikuuta 1993
Yhdysvallat STS-56, Discovery
17. huhtikuuta 1993
Yhdysvallat STS-56, Discovery
Atmospheric Laboratory for Applications and Science-2 (ATLAS-2)
Sts-55-patch.png Yhdysvallat Steven R. Nagel
Yhdysvallat Terence T. Henricks
Yhdysvallat Jerry L. Ross
Yhdysvallat Charles J. Precourt
Yhdysvallat Bernard A. Harris, Jr.
Saksa Ulrich Walter
Saksa Hans Schlegel
Sts-55 crew.jpg 26. huhtikuuta 1993
Yhdysvallat STS-55, Columbia
6. toukokuuta 1993
Yhdysvallat STS-55, Columbia
Saksan kustantama Spacelab-lento
Sts-57-patch.png Yhdysvallat Ronald J. Grabe
Yhdysvallat Brian Duffy
Yhdysvallat G. David Low
Yhdysvallat Nancy J. Currie
Yhdysvallat Peter J. Wisoff
Yhdysvallat Janice E. Voss
Sts-57 crew.jpg 21. kesäkuuta 1993
Yhdysvallat STS-57, Endeavour
1. heinäkuuta 1993
Yhdysvallat STS-57, Endeavour
Ensimmäinen SPACEHAB-lento
Soyuz TM-17 patch.png Ranska Jean-Pierre Haigneré 2. heinäkuuta 1993
Venäjä Sojuz TM-17
Mir 22. heinäkuuta 1993
Venäjä Sojuz TM-16
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjä Vasili Tsiblijev
Venäjä Aleksandr Serebrov
13. tammikuuta 1994
Venäjä Sojuz TM-17
STS-51 patch.svg Yhdysvallat Frank L. Culbertson, Jr.
Yhdysvallat William F. Readdy
Yhdysvallat James H. Newman
Yhdysvallat Daniel W. Bursch
Yhdysvallat Carl E. Walz
STS-51-crew.jpg 12. syyskuuta 1993
Yhdysvallat STS-51, Discovery
22. syyskuuta 1993
Yhdysvallat STS-51, Discovery
Advanced Communications Technology Satelliten (ACTS) käyttöönotto
Sts-58-patch.png Yhdysvallat John E. Blaha
Yhdysvallat Richard A. Searfoss
Yhdysvallat M. Rhea Seddon
Yhdysvallat William S. McArthur, Jr.
Yhdysvallat David A. Wolf
Yhdysvallat Shannon W. Lucid
Yhdysvallat Martin Fettman
STS-58-crew.jpg 18. lokakuuta 1993
Yhdysvallat STS-58, Columbia
1. marraskuuta 1993
Yhdysvallat STS-58, Columbia
Spacelab-tehtävä
STS-61 patch.svg Yhdysvallat Richard O. Covey
Yhdysvallat Kenneth D. Bowersox
Yhdysvallat F. Story Musgrave
Yhdysvallat Kathryn C. Thornton
Sveitsi Claude Nicollier
Yhdysvallat Jeffrey A. Hoffman
Yhdysvallat Thomas D. Akers
Sts-61 crew.jpg 2. joulukuuta 1993
Yhdysvallat STS-61, Endeavour
13. joulukuuta 1993
Yhdysvallat STS-61, Endeavour
Ensimmäinen Hubble-avaruusteleskoopin huoltolento
1994 laukaistut
Soyuz TM-18 patch.png Venäjä Viktor Afanasjev
Venäjä Juri Usatšov
8. tammikuuta 1994
Venäjä Sojuz TM-18
Mir 9. heinäkuuta 1994
Venäjä Sojuz TM-18
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjä Valeri Poljakov 22. maaliskuuta 1995
Venäjä Sojuz TM-20
Sts-60-patch.png Yhdysvallat Charles F. Bolden
Yhdysvallat Kenneth S. Reightler, Jr.
Yhdysvallat N. Jan Davis
Yhdysvallat Ronald M. Sega
Yhdysvallat Franklin R. Chang-Diaz
Venäjä Sergei Krikaljov
Sts-60 crew.jpg 3. helmikuuta 1994
Yhdysvallat STS-60, Discovery
11. helmikuuta 1994
Yhdysvallat STS-60, Discovery
SPACEHAB-2
Wake Shield Facility-1:n käyttöönotto
Sts-62-patch.png Yhdysvallat John H. Casper
Yhdysvallat Andrew M. Allen
Yhdysvallat Pierre J. Thuot
Yhdysvallat Charles D. Gemar
Yhdysvallat Marsha S. Ivins
Sts-62 crew.jpg 4. maaliskuuta 1994
Yhdysvallat STS-62, Columbia
18. maaliskuuta 1994
Yhdysvallat STS-62, Columbia
Erilaisia tieteellisiä kokeita
STS-59 mission insignia.svg Yhdysvallat Sidney M. Gutierrez
Yhdysvallat Kevin P. Chilton
Yhdysvallat Linda M. Godwin
Yhdysvallat Jay Apt
Yhdysvallat Michael R. Clifford
Yhdysvallat Thomas D. Jones
Sts-59 crew.jpg 9. huhtikuuta 1994
Yhdysvallat STS-59, Endeavour
20. huhtikuuta 1994
Yhdysvallat STS-59, Endeavour
Maan tutkakartoitusta ja ilmakehän tutkimusta
Soyuz TM-19 patch.png Venäjä Juri Malentšenko
Venäjä Talgat Musabajev
3. heinäkuuta 1994
Venäjä Sojuz TM-19
Mir 4. marraskuuta 1994
Venäjä Sojuz TM-19
Lääke- ja materiaalitieteen kokeita
Mir-avaruusaseman korjaus
Sts-65-patch.png Yhdysvallat Robert D. Cabana
Yhdysvallat James D. Halsell
Yhdysvallat Richard J. Hieb
Yhdysvallat Carl E. Walz
Yhdysvallat Leroy Chiao
Yhdysvallat Donald A. Thomas
Japani Chiaki Naito-Mukai
Sts-65 crew.jpg 8. heinäkuuta 1994
Yhdysvallat STS-65, Columbia
23. heinäkuuta 1994
Yhdysvallat STS-65, Columbia
International Microgravity Laboratory-2
Sts-64-patch.png Yhdysvallat Richard N. Richards
Yhdysvallat L. Blaine Hammond
Yhdysvallat Jerry M. Linenger
Yhdysvallat Susan J. Helms
Yhdysvallat Carl J. Meade
Yhdysvallat Mark C. Lee
Sts-64 crew.jpg 9. syyskuuta 1994
Yhdysvallat STS-64, Discovery
20. syyskuuta 1994
Yhdysvallat STS-64, Discovery
Ilmakehän ja Auringon havainnointia
Sts-68-patch.png Yhdysvallat Michael A. Baker
Yhdysvallat Terrence W. Wilcutt
Yhdysvallat Thomas D. Jones
Yhdysvallat Steven L. Smith
Yhdysvallat Daniel W. Bursch
Yhdysvallat Peter J.K. Wisoff
STS-68 crew.jpg 30. syyskuuta 1994
Yhdysvallat STS-68, Endeavour
11. lokakuuta 1994
Yhdysvallat STS-68, Endeavour
Maan tutkakartoitusta
Soyuz TM-20 patch.png Saksa Ulf Merbold 4. lokakuuta 1994
Venäjä Sojuz TM-20
Mir 4. marraskuuta 1994
Venäjä Sojuz TM-19
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjä Aleksandr Viktorenko
Venäjä Jelena Kondakova
22. maaliskuuta 1995
Venäjä Sojuz TM-20
Sts-66-patch.png Yhdysvallat Donald R. McMonagle
Yhdysvallat Curtis Brown
Yhdysvallat Ellen Ochoa
Yhdysvallat Scott E. Parazynski
Yhdysvallat Joseph R. Tanner
Ranska Jean-François Clervoy
Sts-66 crew.jpg 3. marraskuuta 1994
Yhdysvallat STS-66, Atlantis
14. marraskuuta 1994
Yhdysvallat STS-66, Atlantis
Ilmakehän tutkimusta
1995 laukaistut
Sts-63-patch.png Yhdysvallat James D. Wetherbee
Yhdysvallat Eileen M. Collins
Yhdistynyt kuningaskunta / Yhdysvallat C. Michael Foale
Yhdysvallat Janice E. Voss
Yhdysvallat Bernard A. Harris, Jr.
Venäjä Vladimir Titov
Sts-63 crew.jpg 3. helmikuuta 1995
Yhdysvallat STS-63, Discovery
11. helmikuuta 1995
Yhdysvallat STS-63, Discovery
Kohtaaminen Mir-avaruusaseman kanssa
SPACEHAB-3
Sts-67-patch.svg Yhdysvallat Stephen S. Oswald
Yhdysvallat William G. Gregory
Yhdysvallat Tamara E. Jernigan
Yhdysvallat John M. Grunsfeld
Yhdysvallat Wendy B. Lawrence
Yhdysvallat Ronald A. Parise
Yhdysvallat Samuel T. Durrance
Sts-67 crew.jpg 2. maaliskuuta 1995
Yhdysvallat STS-67, Endeavour
18. maaliskuuta 1995
Yhdysvallat STS-67, Endeavour
Ultraviolettihavaintoja
Soyuz TM-21 Patch.png Yhdysvallat Norman E. Thagard
Venäjä Vladimir Dežurov
Venäjä Gennadi Strekalov
14. maaliskuuta 1995
Venäjä Sojuz TM-21
Mir 7. heinäkuuta 1995
Yhdysvallat STS-71, Atlantis
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Sts-71-patch.png Yhdysvallat Robert L. Gibson
Yhdysvallat Charles J. Precourt
Yhdysvallat Ellen S. Baker
Yhdysvallat Bonnie J. Dunbar
Yhdysvallat Gregory J. Harbaugh
STS-71 crew.jpg 27. kesäkuuta 1995
Yhdysvallat STS-71, Atlantis
Mir 7. heinäkuuta 1995
Yhdysvallat STS-71, Atlantis
Ensimmäinen avaruussukkulan telakoituminen Mir-avaruusasemaan
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjä Anatoli Solovjov
Venäjä Nikolai Budarin
11. syyskuuta 1995
Venäjä Sojuz TM-21
Sts-70-patch.png Yhdysvallat Terence T. Henricks
Yhdysvallat Kevin R. Kregel
Yhdysvallat Nancy Currie
Yhdysvallat Donald A. Thomas
Yhdysvallat Mary Weber
STS-70 crew.jpg 13. heinäkuuta 1995
Yhdysvallat STS-70, Discovery
22. heinäkuuta 1995
Yhdysvallat STS-70, Discovery
Seitsemäs Tracking and Data Relay Satellite (TDRS)
Soyuz TM-22 patch.png Venäjä Sergei Avdejev
Venäjä Juri Gidzenko
Saksa Thomas Reiter
5. syyskuuta 1995
Venäjä Sojuz TM-22
Mir 29. helmikuuta 1996
Venäjä Sojuz TM-22
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
STS-69 patch.svg Yhdysvallat David M. Walker
Yhdysvallat Kenneth Cockrell
Yhdysvallat James S. Voss
Yhdysvallat James H. Newman
Yhdysvallat Michael L. Gernhardt
STS-69 crew.jpg 7. syyskuuta 1995
Yhdysvallat STS-69, Endeavour
18. syyskuuta 1995
Yhdysvallat STS-69, Endeavour
Auringon havainnointia
Wake Shield Facility-2:n käyttöönotto
Sts-73-patch.png Yhdysvallat Kenneth D. Bowersox
Yhdysvallat Kent V. Rominger
Yhdysvallat Kathryn C. Thornton
Yhdysvallat Catherine G. Coleman
Yhdysvallat Michael E. Lopez-Alegria
Yhdysvallat Fred W. Leslie
Yhdysvallat Albert Sacco, Jr.
STS-73 crew.jpg 20. lokakuuta 1995
Yhdysvallat STS-73, Columbia
5. marraskuuta 1995
Yhdysvallat STS-73, Columbia
Mikrogravitaatiokokeita
Sts-74-patch.png Yhdysvallat Kenneth D. Cameron
Yhdysvallat James D. Halsell
Yhdysvallat Jerry L. Ross
Yhdysvallat William S. McArthur, Jr.
Kanada Chris A. Hadfield
STS-74 crew.jpg 12. marraskuuta 1995
Yhdysvallat STS-74, Atlantis
Mir 20. marraskuuta 1995
Yhdysvallat STS-74, Atlantis
Telakointimoduulin ja aurinkopaneelien toimittaminen Mir-avaruusasemalle
1996 laukaistut
Sts-72-patch.png Yhdysvallat Brian Duffy
Yhdysvallat Brent W. Jett
Yhdysvallat Leroy Chiao
Yhdysvallat Daniel T. Barry
Yhdysvallat Winston E. Scott
Japani Koichi Wakata
STS-72 crew.jpg 11. tammikuuta 1996
Yhdysvallat STS-72, Endeavour
20. tammikuuta 1996
Yhdysvallat STS-72, Endeavour
Space Flyer Unitin haltuunotto ja palautus Maahan
Soyuz TM-23 patch.png Venäjä Juri Onufrijenko
Venäjä Juri Usatšov
21. helmikuuta 1996
Venäjä Sojuz TM-23
Mir 2. syyskuuta 1996
Venäjä Sojuz TM-23
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
STS-75 patch.svg Yhdysvallat Andrew M. Allen
Yhdysvallat Scott J. Horowitz
Yhdysvallat Franklin R. Chang-Diaz
Italia Maurizio Cheli
Yhdysvallat Jeffrey A. Hoffman
Sveitsi Claude Nicollier
Italia Umberto Guidoni
STS-75 crew.jpg 22. helmikuuta 1996
Yhdysvallat STS-75, Columbia
9. maaliskuuta 1996
Yhdysvallat STS-75, Columbia
Osittain onnistunut Tethered Satellite Systemin (nimellä TSS-1R) käyttöönotto
Sts-76-patch.png Yhdysvallat Kevin P. Chilton
Yhdysvallat Richard A. Searfoss
Yhdysvallat Linda M. Godwin
Yhdysvallat Michael R. Clifford
Yhdysvallat Ronald M. Sega
STS-76 crew.jpg 22. maaliskuuta 1996
Yhdysvallat STS-76, Atlantis
Mir 31. maaliskuuta 1996
Yhdysvallat STS-76, Atlantis
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
STS-79 patch.svg Yhdysvallat Shannon W. Lucid STS-79 crew.jpg 26. syyskuuta 1996
Yhdysvallat STS-79, Atlantis
STS-77 patch.svg Yhdysvallat John H. Casper
Yhdysvallat Curtis Brown
Yhdysvallat Daniel W. Bursch
Yhdysvallat Mario Runco, Jr.
Kanada Marc Garneau
Yhdysvallat Andrew Thomas
STS-77 crew.jpg 19. toukokuuta 1996
Yhdysvallat STS-77, Endeavour
29. toukokuuta 1996
Yhdysvallat STS-77, Endeavour
SPACEHAB-4
Spartan-207/IAE -satelliitin käyttöönotto
Kohtaaminen koesatelliitin kanssa
Sts-78-patch.png Yhdysvallat Terence T. Henricks
Yhdysvallat Kevin R. Kregel
Yhdysvallat Susan J. Helms
Yhdysvallat Richard M. Linnehan
Yhdysvallat Charles E. Brady, Jr.
Ranska Jean-Jacques Favier
Kanada Robert Brent Thirsk
STS-78 crew.jpg 20. kesäkuuta 1996
Yhdysvallat STS-78, Columbia
7. heinäkuuta 1996
Yhdysvallat STS-78, Columbia
Erilaisia tieteellisiä kokeita
Soyuz TM-24 patch.png Venäjä Valeri Korzun
Venäjä Aleksandr Kaleri
18. elokuuta 1996
Venäjä Sojuz TM-24
Mir 2. maaliskuuta 1997
Venäjä Sojuz TM-24
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Ranska Claudie Andre-Deshays 2. syyskuuta 1996
Venäjä Sojuz TM-23
Sts-79-patch.png Yhdysvallat William F. Readdy
Yhdysvallat Terrence W. Wilcutt
Yhdysvallat Thomas D. Akers
Yhdysvallat Jay Apt
Yhdysvallat Carl E. Walz
STS-79 crew.jpg 16. syyskuuta 1996
Yhdysvallat STS-79, Atlantis
Mir 26. syyskuuta 1996
Yhdysvallat STS-79, Atlantis
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Sts-81-patch.png Yhdysvallat John E. Blaha 22. tammikuuta 1997
Yhdysvallat STS-81, Atlantis
Sts-80-patch.png Yhdysvallat Kenneth D. Cockrell
Yhdysvallat Kent V. Rominger
Yhdysvallat Tamara E. Jernigan
Yhdysvallat Thomas D. Jones
Yhdysvallat F. Story Musgrave
STS-80 crew.jpg 19. marraskuuta 1996
Yhdysvallat STS-80, Columbia
7. joulukuuta 1996
Yhdysvallat STS-80, Columbia
Wake Shield Facility käyttöönotto ja haltuunotto
1997 laukaistut
Sts-81-patch.png Yhdysvallat Michael A. Baker
Yhdysvallat Brent W. Jett
Yhdysvallat John M. Grunsfeld
Yhdysvallat Marsha S. Ivins
Yhdysvallat Peter J.K. Wisoff
STS-81 crew.jpg 12. tammikuuta 1997
Yhdysvallat STS-81, Atlantis
Mir 22. tammikuuta 1997
Yhdysvallat STS-81, Atlantis
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
STS-84 patch.svg Yhdysvallat Jerry M. Linenger 24. toukokuuta 1997
Yhdysvallat STS-84, Atlantis
Soyuz TM-25 patch.png Venäjä Vasili Tsiblijev
Venäjä Aleksandr Lazutkin
10. helmikuuta 1997
Venäjä Sojuz TM-25
Mir 14. elokuuta 1997
Venäjä Sojuz TM-25
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Saksa Reinhold Ewald 2. maaliskuuta 1997
Venäjä Sojuz TM-24
Sts-82-patch.png Yhdysvallat Kenneth D. Bowersox
Yhdysvallat Scott J. Horowitz
Yhdysvallat Mark C. Lee
Yhdysvallat Steven A. Hawley
Yhdysvallat Gregory J. Harbaugh
Yhdysvallat Steven L. Smith
Yhdysvallat Joseph R. Tanner
STS-82 crew.jpg 11. helmikuuta 1997
Yhdysvallat STS-82, Discovery
21. helmikuuta 1997
Yhdysvallat STS-82, Discovery
Hubble-avaruusteleskoopin huoltolento
Sts-83-patch.png Yhdysvallat James D. Halsell
Yhdysvallat Susan L. Still
Yhdysvallat Janice E. Voss
Yhdysvallat Donald A. Thomas
Yhdysvallat Michael L. Gernhardt
Yhdysvallat Roger Crouch
Yhdysvallat Greg Linteris
STS-83 crew.jpg 4. huhtikuuta 1997
Yhdysvallat STS-83, Columbia
8. huhtikuuta 1997
Yhdysvallat STS-83, Columbia
Mikrogravitaatiokokeita; tehtävä jäi vajaaksi polttokennovian vuoksi
Sts-84-patch.png Yhdysvallat Charles J. Precourt
Yhdysvallat Eileen M. Collins
Ranska Jean-François Clervoy
Yhdysvallat Carlos I. Noriega
Yhdysvallat Edward T. Lu
Venäjä Jelena Kondakova
STS-84 crew.jpg 15. toukokuuta 1997
Yhdysvallat STS-84, Atlantis
Mir 24. toukokuuta 1997
Yhdysvallat STS-84, Atlantis
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Sts-86-patch.svg Yhdistynyt kuningaskunta / Yhdysvallat C. Michael Foale 6. lokakuuta 1997
Yhdysvallat STS-86, Atlantis
STS-94 Patch.svg Yhdysvallat James D. Halsell
Yhdysvallat Susan L. Still
Yhdysvallat Janice E. Voss
Yhdysvallat Donald A. Thomas
Yhdysvallat Michael L. Gernhardt
Yhdysvallat Roger Crouch
Yhdysvallat Greg Linteris
STS-94 crew.jpg 1. heinäkuuta 1997
Yhdysvallat STS-94, Columbia
17. heinäkuuta 1997
Yhdysvallat STS-94, Columbia
Mikrogravitaatiokokeita; lyhyeksi jääneen STS-83 -lennon tehtävien paikkaus
Soyuz TM-26 patch.png Venäjä Anatoli Solovjov
Venäjä Pavel Vinogradov
6. elokuuta 1997
Venäjä Sojuz TM-26
Mir 19. helmikuuta 1998
Venäjä Sojuz TM-26
Mir-avaruusaseman korjaus
Sts-85-patch.png Yhdysvallat Curtis Brown
Yhdysvallat Kent V. Rominger
Yhdysvallat N. Jan Davis
Yhdysvallat Robert L. Curbeam
Yhdysvallat Stephen K. Robinson
Kanada Bjarni Tryggvason
STS-85 crew.jpg 7. elokuuta 1997
Yhdysvallat STS-85, Discovery
19. elokuuta 1997
Yhdysvallat STS-85, Discovery
Ilmakehän tutkimusta
Sts-86-patch.svg Yhdysvallat James D. Wetherbee
Yhdysvallat Michael J. Bloomfield
Venäjä Vladimir Titov
Yhdysvallat Scott E. Parazynski
Ranska Jean-Loup Chrétien
Yhdysvallat Wendy B. Lawrence
STS-86 crew.jpg 25. syyskuuta 1997
Yhdysvallat STS-86, Atlantis
Mir 6. lokakuuta 1997
Yhdysvallat STS-86, Atlantis
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Sts-89-patch.svg Yhdysvallat David A. Wolf 31. tammikuuta 1998
Yhdysvallat STS-89, Endeavour
Sts-87-patch.svg Yhdysvallat Steven W. Lindsey
Yhdysvallat Kevin R. Kregel
Yhdysvallat Winston E. Scott
Yhdysvallat Kalpana Chawla
Japani Takao Doi
Ukraina Leonid Kadenjuk
STS-87 crew.jpg 19. marraskuuta 1997
Yhdysvallat STS-87, Columbia
5. joulukuuta 1997
Yhdysvallat STS-87, Columbia
Erilaisia tietteellisiä kokeita
Ensimmäinen ukrainalainen avaruudessa (Kadenjuk)
1998 laukaistut
Sts-89-patch.svg Yhdysvallat Terrence W. Wilcutt
Yhdysvallat Joe F. Edwards, Jr.
Yhdysvallat Bonnie J. Dunbar
Yhdysvallat Michael P. Anderson
Yhdysvallat James F. Reilly, II
Venäjä Saližan Šaripov
STS-89 crew.jpg 22. tammikuuta 1998
Yhdysvallat STS-89, Endeavour
Mir 31. tammikuuta 1998
Yhdysvallat STS-89, Endeavour
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Ensimmäinen uzbekistanilainen avaruudessa (Sharipov).
Sts-91-patch.svg Yhdysvallat Andrew Thomas 12. kesäkuuta 1998
Yhdysvallat STS-91, Discovery
PegaseSoyuzTM27svg.svg Ranska Léopold Eyharts 29. tammikuuta 1998
Venäjä Sojuz TM-27
Mir 19. helmikuuta 1998
Venäjä Sojuz TM-26
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjä Talgat Musabajev
Venäjä Nikolai Budarin
25. elokuuta 1998
Venäjä Sojuz TM-27
Sts-90-patch.svg Yhdysvallat Richard A. Searfoss
Yhdysvallat Scott D. Altman
Yhdysvallat Richard M. Linnehan
Kanada Dafydd Rhys Williams
Yhdysvallat Kathryn P. Hire
Yhdysvallat Jay C. Buckley
Yhdysvallat James A. Pawelzyk
STS-90 crew.jpg 17. huhtikuuta 1998
Yhdysvallat STS-90, Columbia
3. toukokuuta 1998
Yhdysvallat STS-90, Columbia
Viimeinen Spacelab-tehtävä
Sts-91-patch.svg Yhdysvallat Charles J. Precourt
Yhdysvallat Dominic L. Gorie
Yhdysvallat Wendy B. Lawrence
Yhdysvallat Franklin R. Chang-Diaz
Yhdysvallat Janet L. Kavandi
Venäjä Valeri Rjumin
STS-91 crew.jpg 2. kesäkuuta 1998
Yhdysvallat STS-91, Discovery
Mir 12. kesäkuuta 1998
Yhdysvallat STS-91, Discovery
Viimeinen avaruussukkulan telakoituminen Mir-avaruusasemaan; Mir:in miehistön vaihto
Soyuz TM-28 patch.png Venäjä Juri Baturin 15. elokuuta 1998
Venäjä Sojuz TM-28
Mir 25. elokuuta 1998
Venäjä Sojuz TM-27
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjä Gennadi Padalka 28. helmikuuta 1999
Venäjä Sojuz TM-28
Venäjä Sergei Avdejev 28. elokuuta 1999
Venäjä Sojuz TM-29
STS-95 Patch.svg Yhdysvallat Curtis L. Brown
Yhdysvallat Steven W. Lindsey
Yhdysvallat Scott E. Parazynski
Yhdysvallat Stephen K. Robinson
Espanja Pedro Duque
Japani Chiaki Mukai
Yhdysvallat John H. Glenn
STS-95 crew.jpg 29. lokakuuta 1998
Yhdysvallat STS-95, Discovery
7. marraskuuta 1998
Yhdysvallat STS-95, Discovery
Erilaisia tieteellisiä kokeita
Ensimmäinen espanjalainen avaruudessa (Duque)
John Glenn avaruudessa 77-vuotiaana
Sts-88-patch.svg Yhdysvallat Robert D. Cabana
Yhdysvallat Frederick W. Sturckow
Yhdysvallat Nancy J. Currie
Yhdysvallat Jerry L. Ross
Yhdysvallat James H. Newman
Venäjä Sergei Krikaljov
STS-88 crew.jpg 4. joulukuuta 1998
Yhdysvallat STS-88, Endeavour
ISS 15. joulukuuta 1998
Yhdysvallat STS-88, Endeavour
Ensimmäinen Kansainvälisen avaruusaseman kokoonpanolento; Unity-moduulin käyttöönotto
1999 laukaistut
Soyuz TM-29 logo SVG.svg Slovakia Ivan Bella 20. helmikuuta 1999
Venäjä Sojuz TM-29
Mir 28. helmikuuta 1999
Venäjä Sojuz TM-28
Kansainvälinen avaruusasema
Ensimmäinen slovakialainen avaruudessa (Bella).
Venäjä Viktor Afanasjev
Ranska Jean-Pierre Haigneré
28. elokuuta 1999
Venäjä Sojuz TM-29
Sts-96-patch.svg Yhdysvallat Kent V. Rominger
Yhdysvallat Rick D. Husband
Yhdysvallat Ellen Ochoa
Yhdysvallat Tamara E. Jernigan
Yhdysvallat Daniel T. Barry
Kanada Julie Payette
Venäjä Valeri Tokarev
STS-96 crew.jpg 27. toukokuuta 1999
Yhdysvallat STS-96, Discovery
ISS 6. kesäkuuta 1999
Yhdysvallat STS-96, Discovery
Toinen Kansainvälisen avaruusaseman kokoonpanolento; Unity-moduulin käyttöönotto
Sts-93-patch.png Yhdysvallat Eileen M. Collins
Yhdysvallat Jeffrey S. Ashby
Yhdysvallat Steven A. Hawley
Yhdysvallat Catherine G. Coleman
Ranska Michel Tognini
STS-93 crew.jpg 23. heinäkuuta 1999
Yhdysvallat STS-93, Columbia
27. heinäkuuta 1999
Yhdysvallat STS-93, Columbia
Chandra-avaruusteleskoopin käyttöönotto
STS-103 Patch.svg Yhdysvallat Curtis L. Brown
Yhdysvallat Scott J. Kelly
Yhdysvallat Steven L. Smith
Yhdistynyt kuningaskunta / Yhdysvallat C. Michael Foale
Yhdysvallat John M. Grunsfeld
Sveitsi Claude Nicollier
Ranska Jean-François Clervoy
STS-103 crew.jpg 19. joulukuuta 1999
Yhdysvallat STS-103, Discovery
27. joulukuuta 1999
Yhdysvallat STS-103, Discovery
Hubble-avaruusteleskoopin huoltolento
Jatkuu sivulla Luettelo 2000-vuosikymmenen miehitetyistä avaruuslennoista