Luettelo 1990-luvun miehitetyistä avaruuslennoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo 1990-luvun miehitetyistä avaruuslennoista.

Jatkoa sivulta Luettelo 1980-luvun miehitetyistä avaruuslennoista
Miehistö Laukaisualus Asuinpaikka Paluualus Tehtäväkuvaus
1990 laukaistut
Yhdysvaltain lippu Daniel C. Brandenstein
Yhdysvaltain lippu James D. Wetherbee
Yhdysvaltain lippu Bonnie J. Dunbar
Yhdysvaltain lippu G. David Low
Yhdysvaltain lippu Marsha S. Ivins
9. tammikuuta 1990
Yhdysvaltain lippu STS-32, Columbia
20. tammikuuta 1990
Yhdysvaltain lippu STS-32, Columbia
SYNCOM IV-F5 -tietoliikennesatelliitin käyttöönotto
Long Duration Exposure Facility:N (LDEF) haltuunotto
Neuvostoliiton lippu Anatoli Solovjov
Neuvostoliiton lippu Aleksandr Balandin
11. helmikuuta 1990
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-9
Mir 17. heinäkuuta 1990
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-9
Lento Mir-avaruusasemalle
Yhdysvaltain lippu John O. Creighton
Yhdysvaltain lippu John H. Casper
Yhdysvaltain lippu Richard M. Mullane
Yhdysvaltain lippu David C. Hilmers
Yhdysvaltain lippu Pierre J. Thuot
28. helmikuuta 1990
Yhdysvaltain lippu STS-36, Atlantis
4. maaliskuuta 1990
Yhdysvaltain lippu STS-36, Atlantis
Yhdysvaltain puolustusministeriön tehtävä, salainen kuorma, mahdollisesti tiedustelusatelliitti
Yhdysvaltain lippu Loren J. Shriver
Yhdysvaltain lippu Charles F. Bolden, Jr.
Yhdysvaltain lippu Steven A. Hawley
Yhdysvaltain lippu Bruce McCandless II
Yhdysvaltain lippu Kathryn D. Sullivan
24. huhtikuuta 1990
Yhdysvaltain lippu STS-31, Discovery
29. huhtikuuta 1990
Yhdysvaltain lippu STS-31, Discovery
Hubble-avaruusteleskoopin käyttöönotto
Neuvostoliiton lippu Gennadi Strekalov
Neuvostoliiton lippu Gennadi Manakov
3. elokuuta 1990
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-10
Mir 10. joulukuuta 1990
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-10
Miehistön vaihtolento Mir-avaruusasemalle
Yhdysvaltain lippu Richard N. Richards
Yhdysvaltain lippu Robert D. Cabana
Yhdysvaltain lippu William M. Shepherd
Yhdysvaltain lippu Bruce E. Melnick
Yhdysvaltain lippu Thomas D. Akers
6. lokakuuta 1990
Yhdysvaltain lippu STS-41, Discovery
10. lokakuuta 1990
Yhdysvaltain lippu STS-41, Discovery
Ulysses-aurinkoluotaimen käyttöönotto
Yhdysvaltain lippu Richard O. Covey
Yhdysvaltain lippu Frank L. Culbertson, Jr.
Yhdysvaltain lippu Robert C. Springer
Yhdysvaltain lippu Carl J. Meade
Yhdysvaltain lippu Charles D. Gemar
15. marraskuuta 1990
Yhdysvaltain lippu STS-38, Atlantis
20. marraskuuta 1990
Yhdysvaltain lippu STS-38, Atlantis
Yhdysvaltain puolustusministeriön tehtävä, salainen kuorma, mahdollisesti tiedustelusatelliitti
Yhdysvaltain lippu Vance D. Brand
Yhdysvaltain lippu Guy S. Gardner
Yhdysvaltain lippu Jeffrey A. Hoffman
Yhdysvaltain lippu John M. Lounge
Yhdysvaltain lippu Robert A. Parker
Yhdysvaltain lippu Samuel T. Durrance
Yhdysvaltain lippu Ronald A. Parise
2. joulukuuta 1990
Yhdysvaltain lippu STS-35, Columbia
10. joulukuuta 1990
Yhdysvaltain lippu STS-35, Columbia
ASTRO-1 -observatorion käyttö ultravioletti- ja röntgenastronomiaan
Neuvostoliiton lippu Viktor Afanasjev
Neuvostoliiton lippu Musa Manarov
2. joulukuuta 1990
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-11
Mir 26. toukokuuta 1991
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-11
Miehistön vaihtolento Mir-avaruusasemalle
Ensimmäinen japanilainen avaruudessa (Akiyama).
Japanin lippu Toyohiro Akiyama 10. joulukuuta 1990
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-10
1991 laukaistut
Yhdysvaltain lippu Steven R. Nagel
Yhdysvaltain lippu Kenneth D. Cameron
Yhdysvaltain lippu Jerry L. Ross
Yhdysvaltain lippu Jay Apt
Yhdysvaltain lippu Linda M. Godwin
5. huhtikuuta 1991
Yhdysvaltain lippu STS-37, Atlantis
11. huhtikuuta 1991
Yhdysvaltain lippu STS-37, Atlantis
Compton Gamma Ray Observatoryn käyttöönotto
Yhdysvaltain lippu Michael L. Coats
Yhdysvaltain lippu L. Blaine Hammond
Yhdysvaltain lippu Guion S. Bluford
Yhdysvaltain lippu Gregory J. Harbaugh
Yhdysvaltain lippu Richard J. Hieb
Yhdysvaltain lippu Donald R. McMonagle
Yhdysvaltain lippu Charles L. Veach
28. huhtikuuta 1991
Yhdysvaltain lippu STS-39, Discovery
6. toukokuuta 1991
Yhdysvaltain lippu STS-39, Discovery
Yhdysvaltain puolustusministeriön tehtävä, osittain salainen kuorma
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Helen Sharman 18. toukokuuta 1991
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-12
Mir 26. toukokuuta 1991
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-11
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Ensimmäinen britti avaruudessa (Sharman)
Neuvostoliiton lippu Anatoli Artsebarski 10. lokakuuta 1991
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-12
Neuvostoliiton lippu Sergei Krikaljov 25. maaliskuuta 1992
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-13
Yhdysvaltain lippu Bryan D. O'Connor
Yhdysvaltain lippu Sidney M. Gutierrez
Yhdysvaltain lippu James P. Bagian
Yhdysvaltain lippu Tamara E. Jernigan
Yhdysvaltain lippu M. Rhea Seddon
Yhdysvaltain lippu F. Drew Gaffney
Yhdysvaltain lippu Millie-Hughes Fulford
5. kesäkuuta 1991
Yhdysvaltain lippu STS-40, Columbia
14. kesäkuuta 1991
Yhdysvaltain lippu STS-40, Columbia
Spacelab-tehtävä, ihmis- jyrsijä- ja meduusakokeita
Yhdysvaltain lippu John E. Blaha
Yhdysvaltain lippu Michael A. Baker
Yhdysvaltain lippu Shannon W. Lucid
Yhdysvaltain lippu James C. Adamson
Yhdysvaltain lippu G. David Low
2. elokuuta 1991
Yhdysvaltain lippu STS-43, Atlantis
11. elokuuta 1991
Yhdysvaltain lippu STS-43, Atlantis
Tracking and Data Relay Satellite-5:n käyttöönotto
Yhdysvaltain lippu John O. Creighton
Yhdysvaltain lippu Kenneth S. Reightler, Jr.
Yhdysvaltain lippu James F. Buchli
Yhdysvaltain lippu Charles D. Gemar
Yhdysvaltain lippu Mark N. Brown
12. syyskuuta 1991
Yhdysvaltain lippu STS-48, Discovery
18. syyskuuta 1991
Yhdysvaltain lippu STS-48, Discovery
Upper Atmosphere Research Satelliten (UARS) käyttöönotto
Itävallan lippu Franz Viehböck 2. lokakuuta 1991
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-13
Mir 10. lokakuuta 1991
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-12
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Ensimmäinen itävaltalainen avaruudessa (Vieböck)
Neuvostoliiton lippu Aleksandr Volkov
Neuvostoliiton lippu Toktar Aubakirov
25. maaliskuuta 1992
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-13
Yhdysvaltain lippu Frederick D. Gregory
Yhdysvaltain lippu Terence T. Henricks
Yhdysvaltain lippu F. Story Musgrave
Yhdysvaltain lippu Mario Runco, Jr.
Yhdysvaltain lippu James S. Voss
Yhdysvaltain lippu Thomas J. Hennen
24. marraskuuta 1991
Yhdysvaltain lippu STS-44, Atlantis
1. joulukuuta 1991
Yhdysvaltain lippu STS-44, Atlantis
Yhdysvaltain puolustusministeriön tehtävä, Defense Support Program -satelliitin (DSP) käyttöönotto
1992 laukaistut
Yhdysvaltain lippu Ronald J. Grabe
Yhdysvaltain lippu Stephen S. Oswald
Yhdysvaltain lippu Norman E. Thagard
Yhdysvaltain lippu David C. Hilmers
Yhdysvaltain lippu William F. Readdy
Kanadan lippu Roberta L. Bondar
Saksan lippu Ulf D. Merbold
22. tammikuuta 1992
Yhdysvaltain lippu STS-42, Discovery
30. tammikuuta 1992
Yhdysvaltain lippu STS-42, Discovery
International Microgravity Laboratory-1 (IML-1);
Saksan lippu Klaus-Dietrich Flade 17. maaliskuuta 1992
Venäjän lippu Sojuz TM-14
Mir 25. maaliskuuta 1992
Venäjän lippu Sojuz TM-13
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Ensimmäinen Sojuz-lento Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen
Venäjän lippu Aleksandr Viktorenko
Venäjän lippu Aleksandr Kaleri
10. elokuuta 1992
Venäjän lippu Sojuz TM-14
Yhdysvaltain lippu Charles F. Bolden
Yhdysvaltain lippu Brian Duffy
Yhdysvaltain lippu Kathryn D. Sullivan
Yhdysvaltain lippu David C. Leestma
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu / Yhdysvaltain lippu C. Michael Foale
Yhdysvaltain lippu Byron K. Lichtenberg
Belgian lippu Dirk D. Frimout
24. maaliskuuta 1992
Yhdysvaltain lippu STS-45, Atlantis
2. huhtikuuta 1992
Yhdysvaltain lippu STS-45, Atlantis
Atmospheric Laboratory for Applications and Science (ATLAS-1)
Ensimmäinen belgialainen avaruudessa (Frimout)
Yhdysvaltain lippu Daniel C. Brandenstein
Yhdysvaltain lippu Kevin P. Chilton
Yhdysvaltain lippu Pierre J. Thuot
Yhdysvaltain lippu Kathryn C. Thornton
Yhdysvaltain lippu Richard J. Hieb
Yhdysvaltain lippu Thomas D. Akers
Yhdysvaltain lippu Bruce E. Melnick
7. toukokuuta 1992
Yhdysvaltain lippu STS-49, Endeavour
16. toukokuuta 1992
Yhdysvaltain lippu STS-49, Endeavour
INTELSAT VI -satelliitin haltuunotto ja uudelleenkäyttöönotto
Space Station Freedom -avaruusasemaan tarkoitettujen huolto- ja kokoonpanomenetelmien demonstrointi
Yhdysvaltain lippu Richard N. Richards
Yhdysvaltain lippu Kenneth D. Bowersox
Yhdysvaltain lippu Bonnie J. Dunbar
Yhdysvaltain lippu Lawrence J. DeLucas
Yhdysvaltain lippu Ellen S. Baker
Yhdysvaltain lippu Carl J. Meade
Yhdysvaltain lippu Eugene H. Trinh
25. kesäkuuta 1992
Yhdysvaltain lippu STS-50, Columbia
9. heinäkuuta 1992
Yhdysvaltain lippu STS-50, Columbia
United States Microgravity Laboratory-I (USML-1)
Ranskan lippu Michael Tognini 27. heinäkuuta 1992
Venäjän lippu Sojuz TM-15
Mir 10. elokuuta 1992
Venäjän lippu Sojuz TM-14
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjän lippu Anatoli Solovjov
Venäjän lippu Sergei Avdejev
1. helmikuuta 1993
Venäjän lippu Sojuz TM-15
Yhdysvaltain lippu Loren J. Shriver
Yhdysvaltain lippu Andrew M. Allen
Yhdysvaltain lippu Jeffrey A. Hoffman
Yhdysvaltain lippu Franklin R. Chang-Diaz
Sveitsin lippu Claude Nicollier
Yhdysvaltain lippu Marsha S. Ivins
Italian lippu Franco Malerba
31. heinäkuuta 1992
Yhdysvaltain lippu STS-46, Atlantis
8. elokuuta 1992
Yhdysvaltain lippu STS-46, Atlantis
ESA European Retrievable Carrierin (EURECA) käyttöönotto
NASAn ja Italian avaruusjärjestön yhteisen Tethered Satellite Systemen (TSS) epäonnistunut käyttöönotto
Ensimmäinen sveitsiläinen avaruudessa (Nicollier)
Ensimmäinen italialainen avaruudessa (Malerba)
Yhdysvaltain lippu Robert L. Gibson
Yhdysvaltain lippu Curtis L. Brown
Yhdysvaltain lippu Mark C. Lee
Yhdysvaltain lippu N. Jan Davis
Yhdysvaltain lippu Jay Apt
Yhdysvaltain lippu Mae C. Jemison
Japanin lippu Mamoru Mohri
12. syyskuuta 1992
Yhdysvaltain lippu STS-47, Endeavour
20. syyskuuta 1992
Yhdysvaltain lippu STS-47, Endeavour
NASAn ja NASDAn (entinen japanilainen avaruusjärjestö) yhteinen tehtävä; tieteellisiä tutkimuksia
Yhdysvaltain lippu James B. Wetherbee
Yhdysvaltain lippu Michael A. Baker
Yhdysvaltain lippu Charles L. Veach
Yhdysvaltain lippu William M. Shepherd
Yhdysvaltain lippu Tamara E. Jernigan
Kanadan lippu Steven MacLean
22. lokakuuta 1992
Yhdysvaltain lippu STS-52, Columbia
1. marraskuuta 1992
Yhdysvaltain lippu STS-52, Columbia
Laser Geodynamic Satellite II:n (LAGEOS-II) käyttöönotto
US Microgravity Payload-1 (USMP-1)
Yhdysvaltain lippu David M. Walker
Yhdysvaltain lippu Robert D. Cabana
Yhdysvaltain lippu Guion S. Bluford
Yhdysvaltain lippu James S. Voss
Yhdysvaltain lippu Michael R. Clifford
2. joulukuuta 1992
Yhdysvaltain lippu STS-53, Discovery
9. joulukuuta 1992
Yhdysvaltain lippu STS-53, Discovery
Yhdysvaltain puolustusministeriön salainen tehtävä, luultavasti tiedustelusatelliitti
1993 laukaistut
Yhdysvaltain lippu John H. Casper
Yhdysvaltain lippu Donald R. McMonagle
Yhdysvaltain lippu Mario Runco, Jr.
Yhdysvaltain lippu Gregory J. Harbaugh
Yhdysvaltain lippu Susan J. Helms
13. tammikuuta 1993
Yhdysvaltain lippu STS-54, Endeavour
19. tammikuuta 1993
Yhdysvaltain lippu STS-54, Endeavour
Viidennen Tracking and Data Relay Satellite:n (TDRS-F) käyttöönotto
Venäjän lippu Gennadi Manakov
Venäjän lippu Aleksandr Poleštšuk
24. tammikuuta 1993
Venäjän lippu Sojuz TM-16
Mir 22. heinäkuuta 1993
Venäjän lippu Sojuz TM-16
Telakointijärjestelmien testausta
Yhdysvaltain lippu Kenneth D. Cameron
Yhdysvaltain lippu Stephen S. Oswald
Saksan lippu / Yhdysvaltain lippu C. Michael Foale
Yhdysvaltain lippu Kenneth D. Cockrell
Yhdysvaltain lippu Ellen Ochoa
8. huhtikuuta 1993
Yhdysvaltain lippu STS-56, Discovery
17. huhtikuuta 1993
Yhdysvaltain lippu STS-56, Discovery
Atmospheric Laboratory for Applications and Science-2 (ATLAS-2)
Yhdysvaltain lippu Steven R. Nagel
Yhdysvaltain lippu Terence T. Henricks
Yhdysvaltain lippu Jerry L. Ross
Yhdysvaltain lippu Charles J. Precourt
Yhdysvaltain lippu Bernard A. Harris, Jr.
Saksan lippu Ulrich Walter
Saksan lippu Hans Schlegel
26. huhtikuuta 1993
Yhdysvaltain lippu STS-55, Columbia
6. toukokuuta 1993
Yhdysvaltain lippu STS-55, Columbia
Saksan kustantama Spacelab-lento
Yhdysvaltain lippu Ronald J. Grabe
Yhdysvaltain lippu Brian Duffy
Yhdysvaltain lippu G. David Low
Yhdysvaltain lippu Nancy J. Currie
Yhdysvaltain lippu Peter J. Wisoff
Yhdysvaltain lippu Janice E. Voss
21. kesäkuuta 1993
Yhdysvaltain lippu STS-57, Endeavour
1. heinäkuuta 1993
Yhdysvaltain lippu STS-57, Endeavour
Ensimmäinen SPACEHAB-lento
Ranskan lippu Jean-Pierre Haigneré 2. heinäkuuta 1993
Venäjän lippu Sojuz TM-17
Mir 22. heinäkuuta 1993
Venäjän lippu Sojuz TM-16
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjän lippu Vasili Tsiblijev
Venäjän lippu Aleksandr Serebrov
13. tammikuuta 1994
Venäjän lippu Sojuz TM-17
Yhdysvaltain lippu Frank L. Culbertson, Jr.
Yhdysvaltain lippu William F. Readdy
Yhdysvaltain lippu James H. Newman
Yhdysvaltain lippu Daniel W. Bursch
Yhdysvaltain lippu Carl E. Walz
12. syyskuuta 1993
Yhdysvaltain lippu STS-51, Discovery
22. syyskuuta 1993
Yhdysvaltain lippu STS-51, Discovery
Advanced Communications Technology Satelliten (ACTS) käyttöönotto
Yhdysvaltain lippu John E. Blaha
Yhdysvaltain lippu Richard A. Searfoss
Yhdysvaltain lippu M. Rhea Seddon
Yhdysvaltain lippu William S. McArthur, Jr.
Yhdysvaltain lippu David A. Wolf
Yhdysvaltain lippu Shannon W. Lucid
Yhdysvaltain lippu Martin Fettman
18. lokakuuta 1993
Yhdysvaltain lippu STS-58, Columbia
1. marraskuuta 1993
Yhdysvaltain lippu STS-58, Columbia
Spacelab-tehtävä
Yhdysvaltain lippu Richard O. Covey
Yhdysvaltain lippu Kenneth D. Bowersox
Yhdysvaltain lippu F. Story Musgrave
Yhdysvaltain lippu Kathryn C. Thornton
Sveitsin lippu Claude Nicollier
Yhdysvaltain lippu Jeffrey A. Hoffman
Yhdysvaltain lippu Thomas D. Akers
2. joulukuuta 1993
Yhdysvaltain lippu STS-61, Endeavour
13. joulukuuta 1993
Yhdysvaltain lippu STS-61, Endeavour
Ensimmäinen Hubble-avaruusteleskoopin huoltolento
1994 laukaistut
Venäjän lippu Viktor Afanasjev
Venäjän lippu Juri Usatšov
8. tammikuuta 1994
Venäjän lippu Sojuz TM-18
Mir 9. heinäkuuta 1994
Venäjän lippu Sojuz TM-18
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjän lippu Valeri Poljakov 22. maaliskuuta 1995
Venäjän lippu Sojuz TM-20
Yhdysvaltain lippu Charles F. Bolden
Yhdysvaltain lippu Kenneth S. Reightler, Jr.
Yhdysvaltain lippu N. Jan Davis
Yhdysvaltain lippu Ronald M. Sega
Yhdysvaltain lippu Franklin R. Chang-Diaz
Venäjän lippu Sergei Krikaljov
3. helmikuuta 1994
Yhdysvaltain lippu STS-60, Discovery
11. helmikuuta 1994
Yhdysvaltain lippu STS-60, Discovery
SPACEHAB-2
Wake Shield Facility-1:n käyttöönotto
Yhdysvaltain lippu John H. Casper
Yhdysvaltain lippu Andrew M. Allen
Yhdysvaltain lippu Pierre J. Thuot
Yhdysvaltain lippu Charles D. Gemar
Yhdysvaltain lippu Marsha S. Ivins
4. maaliskuuta 1994
Yhdysvaltain lippu STS-62, Columbia
18. maaliskuuta 1994
Yhdysvaltain lippu STS-62, Columbia
Erilaisia tieteellisiä kokeita
Yhdysvaltain lippu Sidney M. Gutierrez
Yhdysvaltain lippu Kevin P. Chilton
Yhdysvaltain lippu Linda M. Godwin
Yhdysvaltain lippu Jay Apt
Yhdysvaltain lippu Michael R. Clifford
Yhdysvaltain lippu Thomas D. Jones
9. huhtikuuta 1994
Yhdysvaltain lippu STS-59, Endeavour
20. huhtikuuta 1994
Yhdysvaltain lippu STS-59, Endeavour
Maan tutkakartoitusta ja ilmakehän tutkimusta
Venäjän lippu Juri Malentšenko
Venäjän lippu Talgat Musabajev
3. heinäkuuta 1994
Venäjän lippu Sojuz TM-19
Mir 4. marraskuuta 1994
Venäjän lippu Sojuz TM-19
Lääke- ja materiaalitieteen kokeita
Mir-avaruusaseman korjaus
Yhdysvaltain lippu Robert D. Cabana
Yhdysvaltain lippu James D. Halsell
Yhdysvaltain lippu Richard J. Hieb
Yhdysvaltain lippu Carl E. Walz
Yhdysvaltain lippu Leroy Chiao
Yhdysvaltain lippu Donald A. Thomas
Japanin lippu Chiaki Naito-Mukai
8. heinäkuuta 1994
Yhdysvaltain lippu STS-65, Columbia
23. heinäkuuta 1994
Yhdysvaltain lippu STS-65, Columbia
International Microgravity Laboratory-2
Yhdysvaltain lippu Richard N. Richards
Yhdysvaltain lippu L. Blaine Hammond
Yhdysvaltain lippu Jerry M. Linenger
Yhdysvaltain lippu Susan J. Helms
Yhdysvaltain lippu Carl J. Meade
Yhdysvaltain lippu Mark C. Lee
9. syyskuuta 1994
Yhdysvaltain lippu STS-64, Discovery
20. syyskuuta 1994
Yhdysvaltain lippu STS-64, Discovery
Ilmakehän ja Auringon havainnointia
Yhdysvaltain lippu Michael A. Baker
Yhdysvaltain lippu Terrence W. Wilcutt
Yhdysvaltain lippu Thomas D. Jones
Yhdysvaltain lippu Steven L. Smith
Yhdysvaltain lippu Daniel W. Bursch
Yhdysvaltain lippu Peter J.K. Wisoff
30. syyskuuta 1994
Yhdysvaltain lippu STS-68, Endeavour
11. lokakuuta 1994
Yhdysvaltain lippu STS-68, Endeavour
Maan tutkakartoitusta
Saksan lippu Ulf Merbold 4. lokakuuta 1994
Venäjän lippu Sojuz TM-20
Mir 4. marraskuuta 1994
Venäjän lippu Sojuz TM-19
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjän lippu Aleksandr Viktorenko
Venäjän lippu Jelena Kondakova
22. maaliskuuta 1995
Venäjän lippu Sojuz TM-20
Yhdysvaltain lippu Donald R. McMonagle
Yhdysvaltain lippu Curtis Brown
Yhdysvaltain lippu Ellen Ochoa
Yhdysvaltain lippu Scott E. Parazynski
Yhdysvaltain lippu Joseph R. Tanner
Ranskan lippu Jean-François Clervoy
3. marraskuuta 1994
Yhdysvaltain lippu STS-66, Atlantis
14. marraskuuta 1994
Yhdysvaltain lippu STS-66, Atlantis
Ilmakehän tutkimusta
1995 laukaistut
Yhdysvaltain lippu James D. Wetherbee
Yhdysvaltain lippu Eileen M. Collins
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu / Yhdysvaltain lippu C. Michael Foale
Yhdysvaltain lippu Janice E. Voss
Yhdysvaltain lippu Bernard A. Harris, Jr.
Venäjän lippu Vladimir Titov
3. helmikuuta 1995
Yhdysvaltain lippu STS-63, Discovery
11. helmikuuta 1995
Yhdysvaltain lippu STS-63, Discovery
Kohtaaminen Mir-avaruusaseman kanssa
SPACEHAB-3
Yhdysvaltain lippu Stephen S. Oswald
Yhdysvaltain lippu William G. Gregory
Yhdysvaltain lippu Tamara E. Jernigan
Yhdysvaltain lippu John M. Grunsfeld
Yhdysvaltain lippu Wendy B. Lawrence
Yhdysvaltain lippu Ronald A. Parise
Yhdysvaltain lippu Samuel T. Durrance
2. maaliskuuta 1995
Yhdysvaltain lippu STS-67, Endeavour
18. maaliskuuta 1995
Yhdysvaltain lippu STS-67, Endeavour
Ultraviolettihavaintoja
Yhdysvaltain lippu Norman E. Thagard
Venäjän lippu Vladimir Dežurov
Venäjän lippu Gennadi Strekalov
14. maaliskuuta 1995
Venäjän lippu Sojuz TM-21
Mir 7. heinäkuuta 1995
Yhdysvaltain lippu STS-71, Atlantis
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Yhdysvaltain lippu Robert L. Gibson
Yhdysvaltain lippu Charles J. Precourt
Yhdysvaltain lippu Ellen S. Baker
Yhdysvaltain lippu Bonnie J. Dunbar
Yhdysvaltain lippu Gregory J. Harbaugh
27. kesäkuuta 1995
Yhdysvaltain lippu STS-71, Atlantis
Mir 7. heinäkuuta 1995
Yhdysvaltain lippu STS-71, Atlantis
Ensimmäinen avaruussukkulan telakoituminen Mir-avaruusasemaan
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjän lippu Anatoli Solovjov
Venäjän lippu Nikolai Budarin
11. syyskuuta 1995
Venäjän lippu Sojuz TM-21
Yhdysvaltain lippu Terence T. Henricks
Yhdysvaltain lippu Kevin R. Kregel
Yhdysvaltain lippu Nancy Currie
Yhdysvaltain lippu Donald A. Thomas
Yhdysvaltain lippu Mary Weber
13. heinäkuuta 1995
Yhdysvaltain lippu STS-70, Discovery
22. heinäkuuta 1995
Yhdysvaltain lippu STS-70, Discovery
Seitsemäs Tracking and Data Relay Satellite (TDRS)
Venäjän lippu Sergei Avdejev
Venäjän lippu Juri Gidzenko
Saksan lippu Thomas Reiter
5. syyskuuta 1995
Venäjän lippu Sojuz TM-22
Mir 29. helmikuuta 1996
Venäjän lippu Sojuz TM-22
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Yhdysvaltain lippu David M. Walker
Yhdysvaltain lippu Kenneth Cockrell
Yhdysvaltain lippu James S. Voss
Yhdysvaltain lippu James H. Newman
Yhdysvaltain lippu Michael L. Gernhardt
7. syyskuuta 1995
Yhdysvaltain lippu STS-69, Endeavour
18. syyskuuta 1995
Yhdysvaltain lippu STS-69, Endeavour
Auringon havainnointia
Wake Shield Facility-2:n käyttöönotto
Yhdysvaltain lippu Kenneth D. Bowersox
Yhdysvaltain lippu Kent V. Rominger
Yhdysvaltain lippu Kathryn C. Thornton
Yhdysvaltain lippu Catherine G. Coleman
Yhdysvaltain lippu Michael E. Lopez-Alegria
Yhdysvaltain lippu Fred W. Leslie
Yhdysvaltain lippu Albert Sacco, Jr.
20. lokakuuta 1995
Yhdysvaltain lippu STS-73, Columbia
5. marraskuuta 1995
Yhdysvaltain lippu STS-73, Columbia
Mikrogravitaatiokokeita
Yhdysvaltain lippu Kenneth D. Cameron
Yhdysvaltain lippu James D. Halsell
Yhdysvaltain lippu Jerry L. Ross
Yhdysvaltain lippu William S. McArthur, Jr.
Kanadan lippu Chris A. Hadfield
12. marraskuuta 1995
Yhdysvaltain lippu STS-74, Atlantis
Mir 20. marraskuuta 1995
Yhdysvaltain lippu STS-74, Atlantis
Telakointimoduulin ja aurinkopaneelien toimittaminen Mir-avaruusasemalle
1996 laukaistut
Yhdysvaltain lippu Brian Duffy
Yhdysvaltain lippu Brent W. Jett
Yhdysvaltain lippu Leroy Chiao
Yhdysvaltain lippu Daniel T. Barry
Yhdysvaltain lippu Winston E. Scott
Japanin lippu Koichi Wakata
11. tammikuuta 1996
Yhdysvaltain lippu STS-72, Endeavour
20. tammikuuta 1996
Yhdysvaltain lippu STS-72, Endeavour
Space Flyer Unitin haltuunotto ja palautus Maahan
Venäjän lippu Juri Onufrijenko
Venäjän lippu Juri Usatšov
21. helmikuuta 1996
Venäjän lippu Sojuz TM-23
Mir 2. syyskuuta 1996
Venäjän lippu Sojuz TM-23
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Yhdysvaltain lippu Andrew M. Allen
Yhdysvaltain lippu Scott J. Horowitz
Yhdysvaltain lippu Franklin R. Chang-Diaz
Italian lippu Maurizio Cheli
Yhdysvaltain lippu Jeffrey A. Hoffman
Sveitsin lippu Claude Nicollier
Italian lippu Umberto Guidoni
22. helmikuuta 1996
Yhdysvaltain lippu STS-75, Columbia
9. maaliskuuta 1996
Yhdysvaltain lippu STS-75, Columbia
Osittain onnistunut Tethered Satellite Systemin (nimellä TSS-1R) käyttöönotto
Yhdysvaltain lippu Kevin P. Chilton
Yhdysvaltain lippu Richard A. Searfoss
Yhdysvaltain lippu Linda M. Godwin
Yhdysvaltain lippu Michael R. Clifford
Yhdysvaltain lippu Ronald M. Sega
22. maaliskuuta 1996
Yhdysvaltain lippu STS-76, Atlantis
Mir 31. maaliskuuta 1996
Yhdysvaltain lippu STS-76, Atlantis
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Yhdysvaltain lippu Shannon W. Lucid 26. syyskuuta 1996
Yhdysvaltain lippu STS-79, Atlantis
Yhdysvaltain lippu John H. Casper
Yhdysvaltain lippu Curtis Brown
Yhdysvaltain lippu Daniel W. Bursch
Yhdysvaltain lippu Mario Runco, Jr.
Kanadan lippu Marc Garneau
Yhdysvaltain lippu Andrew Thomas
19. toukokuuta 1996
Yhdysvaltain lippu STS-77, Endeavour
29. toukokuuta 1996
Yhdysvaltain lippu STS-77, Endeavour
SPACEHAB-4
Spartan-207/IAE -satelliitin käyttöönotto
Kohtaaminen koesatelliitin kanssa
Yhdysvaltain lippu Terence T. Henricks
Yhdysvaltain lippu Kevin R. Kregel
Yhdysvaltain lippu Susan J. Helms
Yhdysvaltain lippu Richard M. Linnehan
Yhdysvaltain lippu Charles E. Brady, Jr.
Ranskan lippu Jean-Jacques Favier
Kanadan lippu Robert Brent Thirsk
20. kesäkuuta 1996
Yhdysvaltain lippu STS-78, Columbia
7. heinäkuuta 1996
Yhdysvaltain lippu STS-78, Columbia
Erilaisia tieteellisiä kokeita
Venäjän lippu Valeri Korzun
Venäjän lippu Aleksandr Kaleri
18. elokuuta 1996
Venäjän lippu Sojuz TM-24
Mir 2. maaliskuuta 1997
Venäjän lippu Sojuz TM-24
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Ranskan lippu Claudie Andre-Deshays 2. syyskuuta 1996
Venäjän lippu Sojuz TM-23
Yhdysvaltain lippu William F. Readdy
Yhdysvaltain lippu Terrence W. Wilcutt
Yhdysvaltain lippu Thomas D. Akers
Yhdysvaltain lippu Jay Apt
Yhdysvaltain lippu Carl E. Walz
16. syyskuuta 1996
Yhdysvaltain lippu STS-79, Atlantis
Mir 26. syyskuuta 1996
Yhdysvaltain lippu STS-79, Atlantis
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Yhdysvaltain lippu John E. Blaha 22. tammikuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-81, Atlantis
Yhdysvaltain lippu Kenneth D. Cockrell
Yhdysvaltain lippu Kent V. Rominger
Yhdysvaltain lippu Tamara E. Jernigan
Yhdysvaltain lippu Thomas D. Jones
Yhdysvaltain lippu F. Story Musgrave
19. marraskuuta 1996
Yhdysvaltain lippu STS-80, Columbia
7. joulukuuta 1996
Yhdysvaltain lippu STS-80, Columbia
Wake Shield Facility käyttöönotto ja haltuunotto
1997 laukaistut
Yhdysvaltain lippu Michael A. Baker
Yhdysvaltain lippu Brent W. Jett
Yhdysvaltain lippu John M. Grunsfeld
Yhdysvaltain lippu Marsha S. Ivins
Yhdysvaltain lippu Peter J.K. Wisoff
12. tammikuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-81, Atlantis
Mir 22. tammikuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-81, Atlantis
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Yhdysvaltain lippu Jerry M. Linenger 24. toukokuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-84, Atlantis
Venäjän lippu Vasili Tsiblijev
Venäjän lippu Aleksandr Lazutkin
10. helmikuuta 1997
Venäjän lippu Sojuz TM-25
Mir 14. elokuuta 1997
Venäjän lippu Sojuz TM-25
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Saksan lippu Reinhold Ewald 2. maaliskuuta 1997
Venäjän lippu Sojuz TM-24
Yhdysvaltain lippu Kenneth D. Bowersox
Yhdysvaltain lippu Scott J. Horowitz
Yhdysvaltain lippu Mark C. Lee
Yhdysvaltain lippu Steven A. Hawley
Yhdysvaltain lippu Gregory J. Harbaugh
Yhdysvaltain lippu Steven L. Smith
Yhdysvaltain lippu Joseph R. Tanner
11. helmikuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-82, Discovery
21. helmikuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-82, Discovery
Hubble-avaruusteleskoopin huoltolento
Yhdysvaltain lippu James D. Halsell
Yhdysvaltain lippu Susan L. Still
Yhdysvaltain lippu Janice E. Voss
Yhdysvaltain lippu Donald A. Thomas
Yhdysvaltain lippu Michael L. Gernhardt
Yhdysvaltain lippu Roger Crouch
Yhdysvaltain lippu Greg Linteris
4. huhtikuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-83, Columbia
8. huhtikuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-83, Columbia
Mikrogravitaatiokokeita; tehtävä jäi vajaaksi polttokennovian vuoksi
Yhdysvaltain lippu Charles J. Precourt
Yhdysvaltain lippu Eileen M. Collins
Ranskan lippu Jean-François Clervoy
Yhdysvaltain lippu Carlos I. Noriega
Yhdysvaltain lippu Edward T. Lu
Venäjän lippu Jelena Kondakova
15. toukokuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-84, Atlantis
Mir 24. toukokuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-84, Atlantis
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu / Yhdysvaltain lippu C. Michael Foale 6. lokakuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-86, Atlantis
Yhdysvaltain lippu James D. Halsell
Yhdysvaltain lippu Susan L. Still
Yhdysvaltain lippu Janice E. Voss
Yhdysvaltain lippu Donald A. Thomas
Yhdysvaltain lippu Michael L. Gernhardt
Yhdysvaltain lippu Roger Crouch
Yhdysvaltain lippu Greg Linteris
1. heinäkuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-94, Columbia
17. heinäkuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-94, Columbia
Mikrogravitaatiokokeita; lyhyeksi jääneen STS-83 -lennon tehtävien paikkaus
Venäjän lippu Anatoli Solovjov
Venäjän lippu Pavel Vinogradov
6. elokuuta 1997
Venäjän lippu Sojuz TM-26
Mir 19. helmikuuta 1998
Venäjän lippu Sojuz TM-26
Mir-avaruusaseman korjaus
Yhdysvaltain lippu Curtis Brown
Yhdysvaltain lippu Kent V. Rominger
Yhdysvaltain lippu N. Jan Davis
Yhdysvaltain lippu Robert L. Curbeam
Yhdysvaltain lippu Stephen K. Robinson
Kanadan lippu Bjarni Tryggvason
7. elokuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-85, Discovery
19. elokuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-85, Discovery
Ilmakehän tutkimusta
Yhdysvaltain lippu James D. Wetherbee
Yhdysvaltain lippu Michael J. Bloomfield
Venäjän lippu Vladimir Titov
Yhdysvaltain lippu Scott E. Parazynski
Ranskan lippu Jean-Loup Chrétien
Yhdysvaltain lippu Wendy B. Lawrence
25. syyskuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-86, Atlantis
Mir 6. lokakuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-86, Atlantis
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Yhdysvaltain lippu David A. Wolf 31. tammikuuta 1998
Yhdysvaltain lippu STS-89, Endeavour
Yhdysvaltain lippu Steven W. Lindsey
Yhdysvaltain lippu Kevin R. Kregel
Yhdysvaltain lippu Winston E. Scott
Yhdysvaltain lippu Kalpana Chawla
Japanin lippu Takao Doi
Ukrainan lippu Leonid Kadenjuk
19. marraskuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-87, Columbia
5. joulukuuta 1997
Yhdysvaltain lippu STS-87, Columbia
Erilaisia tietteellisiä kokeita
Ensimmäinen ukrainalainen avaruudessa (Kadenjuk)
1998 laukaistut
Yhdysvaltain lippu Terrence W. Wilcutt
Yhdysvaltain lippu Joe F. Edwards, Jr.
Yhdysvaltain lippu Bonnie J. Dunbar
Yhdysvaltain lippu Michael P. Anderson
Yhdysvaltain lippu James F. Reilly, II
Venäjän lippu Saližan Šaripov
22. tammikuuta 1998
Yhdysvaltain lippu STS-89, Endeavour
Mir 31. tammikuuta 1998
Yhdysvaltain lippu STS-89, Endeavour
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Ensimmäinen uzbekistanilainen avaruudessa (Sharipov).
Yhdysvaltain lippu Andrew Thomas 12. kesäkuuta 1998
Yhdysvaltain lippu STS-91, Discovery
Ranskan lippu Léopold Eyharts 29. tammikuuta 1998
Venäjän lippu Sojuz TM-27
Mir 19. helmikuuta 1998
Venäjän lippu Sojuz TM-26
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjän lippu Talgat Musabajev
Venäjän lippu Nikolai Budarin
25. elokuuta 1998
Venäjän lippu Sojuz TM-27
Yhdysvaltain lippu Richard A. Searfoss
Yhdysvaltain lippu Scott D. Altman
Yhdysvaltain lippu Richard M. Linnehan
Kanadan lippu Dafydd Rhys Williams
Yhdysvaltain lippu Kathryn P. Hire
Yhdysvaltain lippu Jay C. Buckley
Yhdysvaltain lippu James A. Pawelzyk
17. huhtikuuta 1998
Yhdysvaltain lippu STS-90, Columbia
3. toukokuuta 1998
Yhdysvaltain lippu STS-90, Columbia
Viimeinen Spacelab-tehtävä
Yhdysvaltain lippu Charles J. Precourt
Yhdysvaltain lippu Dominic L. Gorie
Yhdysvaltain lippu Wendy B. Lawrence
Yhdysvaltain lippu Franklin R. Chang-Diaz
Yhdysvaltain lippu Janet L. Kavandi
Venäjän lippu Valeri Rjumin
2. kesäkuuta 1998
Yhdysvaltain lippu STS-91, Discovery
Mir 12. kesäkuuta 1998
Yhdysvaltain lippu STS-91, Discovery
Viimeinen avaruussukkulan telakoituminen Mir-avaruusasemaan; Mir:in miehistön vaihto
Venäjän lippu Juri Baturin 15. elokuuta 1998
Venäjän lippu Sojuz TM-28
Mir 25. elokuuta 1998
Venäjän lippu Sojuz TM-27
Mir-avaruusaseman miehistön vaihto
Venäjän lippu Gennadi Padalka 28. helmikuuta 1999
Venäjän lippu Sojuz TM-28
Venäjän lippu Sergei Avdejev 28. elokuuta 1999
Venäjän lippu Sojuz TM-29
Yhdysvaltain lippu Curtis L. Brown
Yhdysvaltain lippu Steven W. Lindsey
Yhdysvaltain lippu Scott E. Parazynski
Yhdysvaltain lippu Stephen K. Robinson
Espanjan lippu Pedro Duque
Japanin lippu Chiaki Mukai
Yhdysvaltain lippu John H. Glenn
29. lokakuuta 1998
Yhdysvaltain lippu STS-95, Discovery
7. marraskuuta 1998
Yhdysvaltain lippu STS-95, Discovery
Erilaisia tieteellisiä kokeita
Ensimmäinen espanjalainen avaruudessa (Duque)
John Glenn avaruudessa 77-vuotiaana
Yhdysvaltain lippu Robert D. Cabana
Yhdysvaltain lippu Frederick W. Sturckow
Yhdysvaltain lippu Nancy J. Currie
Yhdysvaltain lippu Jerry L. Ross
Yhdysvaltain lippu James H. Newman
Venäjän lippu Sergei Krikaljov
4. joulukuuta 1998
Yhdysvaltain lippu STS-88, Endeavour
ISS 15. joulukuuta 1998
Yhdysvaltain lippu STS-88, Endeavour
Ensimmäinen Kansainvälisen avaruusaseman kokoonpanolento; Unity-moduulin käyttöönotto
1999 laukaistut
Slovakian lippu Ivan Bella 20. helmikuuta 1999
Venäjän lippu Sojuz TM-29
Mir 28. helmikuuta 1999
Venäjän lippu Sojuz TM-28
Kansainvälinen avaruusasema
Ensimmäinen slovakialainen avaruudessa (Bella).
Venäjän lippu Viktor Afanasjev
Ranskan lippu Jean-Pierre Haigneré
28. elokuuta 1999
Venäjän lippu Sojuz TM-29
Yhdysvaltain lippu Kent V. Rominger
Yhdysvaltain lippu Rick D. Husband
Yhdysvaltain lippu Ellen Ochoa
Yhdysvaltain lippu Tamara E. Jernigan
Yhdysvaltain lippu Daniel T. Barry
Kanadan lippu Julie Payette
Venäjän lippu Valeri Tokarev
27. toukokuuta 1999
Yhdysvaltain lippu STS-96, Discovery
ISS 6. kesäkuuta 1999
Yhdysvaltain lippu STS-96, Discovery
Toinen Kansainvälisen avaruusaseman kokoonpanolento; Unity-moduulin käyttöönotto
Yhdysvaltain lippu Eileen M. Collins
Yhdysvaltain lippu Jeffrey S. Ashby
Yhdysvaltain lippu Steven A. Hawley
Yhdysvaltain lippu Catherine G. Coleman
Ranskan lippu Michel Tognini
23. heinäkuuta 1999
Yhdysvaltain lippu STS-93, Columbia
27. heinäkuuta 1999
Yhdysvaltain lippu STS-93, Columbia
Chandra-avaruusteleskoopin käyttöönotto
Yhdysvaltain lippu Curtis L. Brown
Yhdysvaltain lippu Scott J. Kelly
Yhdysvaltain lippu Steven L. Smith
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu / Yhdysvaltain lippu C. Michael Foale
Yhdysvaltain lippu John M. Grunsfeld
Sveitsin lippu Claude Nicollier
Ranskan lippu Jean-François Clervoy
19. joulukuuta 1999
Yhdysvaltain lippu STS-103, Discovery
27. joulukuuta 1999
Yhdysvaltain lippu STS-103, Discovery
Hubble-avaruusteleskoopin huoltolento
Jatkuu sivulla Luettelo 2000-vuosikymmenen miehitetyistä avaruuslennoista