Luettelo 1980-luvun miehitetyistä avaruuslennoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo 1980-luvun miehitetyistä avaruuslennoista.

  • Punainen tarkoittaa kuolonuhreja vaatinutta epäonnistumista.
  • Vihreä tarkoittaa alikiertoradan lentoa mukaan lukien epäonnistuneet yritykset kiertoradalle.
Jatkoa sivulta Luettelo 1970-luvun miehitetyistä avaruuslennoista
Lennon tunnus Miehistö Miehistön kuva Laukaisualus Asuinpaikka Paluualus Tehtäväkuvaus
1980 laukaistut
Neuvostoliiton lippu Leonid Popov
Neuvostoliiton lippu Valeri Rjumin
9. huhtikuuta 1980
Neuvostoliiton lippu Sojuz 35
Saljut 6 11. lokakuuta 1980
Neuvostoliiton lippu Sojuz 37
Saljut 6 -avaruusaseman miehistön vaihtolento
Soyuz-36-svg.svg Neuvostoliiton lippu Valeri Kubasov
Unkarin lippu Bertalan Farkas
26. toukokuuta 1980
Neuvostoliiton lippu Sojuz 36
Saljut 6 3. kesäkuuta 1980
Neuvostoliiton lippu Sojuz 35
Materiaalien käsittely, Maan havainnointi ja biologisia kokeita
Ensimmäinen unkarilainen avaruudessa (Farkas)
Neuvostoliiton lippu Juri Malyšev
Neuvostoliiton lippu Vladimir Aksjonov
5. kesäkuuta 1980
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-2
Saljut 6 9. kesäkuuta 1980
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-2
Sojuz T:n testilento Saljut 6 -avaruusasemalle
Soyuz37 patch.png Neuvostoliiton lippu Viktor Gorbatko
Vietnamin lippu Phạm Tuân
23. heinäkuuta 1980
Neuvostoliiton lippu Sojuz 37
Saljut 6 31. heinäkuuta 1980
Neuvostoliiton lippu Sojuz 36
Erilaisia tieteellisiä kokeita
Ensimmäinen vietnamilainen avaruudessa (Tuan)
Soyuz38 patch.png Neuvostoliiton lippu Juri Romanenko
Kuuban lippu Arnaldo Méndez
18. syyskuuta 1980
Neuvostoliiton lippu Sojuz 38
Saljut 6 26. syyskuuta 1980
Neuvostoliiton lippu Sojuz 38
Tieteellistä tutkimusta
Ensimmäinen kuubalainen (Méndez) avaruudessa
Neuvostoliiton lippu Leonid Kizim
Neuvostoliiton lippu Oleg Makarov
Neuvostoliiton lippu Gennadi Strekalov
27. marraskuuta 1980
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-3
Saljut 6 10. joulukuuta 1980
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-3
Saljut 6 -avaruusaseman ehostus
1981 laukaistut
Neuvostoliiton lippu Vladimir Kovaljonok
Neuvostoliiton lippu Viktor Savinyh
13. maaliskuuta 1981
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-4
Saljut 6 26. toukokuuta 1981
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-4
Saljut 6 -avaruusaseman ehostus
Soyuz39 patch.png Neuvostoliiton lippu Vladimir Džanibekov
Mongolian lippu Žugderdemidijn Gurragtša
22. maaliskuuta 1981
Neuvostoliiton lippu Sojuz 39
Saljut 6 29. maaliskuuta 1981
Neuvostoliiton lippu Sojuz 39
Tieteellisiä kokeita
Ensimmäinen mongolialainen avaruudessa (Gurragtša).
Sts-1-patch.png Yhdysvaltain lippu John Young
Yhdysvaltain lippu Robert L. Crippen
Sts-1 crew.jpg 12. huhtikuuta 1981
Yhdysvaltain lippu STS-1, Columbia
14. huhtikuuta 1981
Yhdysvaltain lippu STS-1, Columbia
Ensimmäinen avaruussukkulalento; järjestelmätesti
Soyuz 40 mission patch.svg Neuvostoliiton lippu Leonid Popov
Flag of Romania (1965-1989).svg Dumitru Prunariu
14. toukokuuta 1981
Neuvostoliiton lippu Sojuz 40
Saljut 6 22. toukokuuta 1981
Neuvostoliiton lippu Sojuz 40
Magneettikentän havainnointia
Ensimmäinen romanialainen avaruudessa (Prunariu)
Sts 2 patch.svg Yhdysvaltain lippu Joseph H. Engle
Yhdysvaltain lippu Richard H. Truly
Sts-2 crew.jpg 12. marraskuuta 1981
Yhdysvaltain lippu STS-2, Columbia
14. marraskuuta 1981
Yhdysvaltain lippu STS-2, Columbia
Ensimmäinen miehitetyn avaruualuksen uudelleenkäyttö
Järjestelmätesti; maatieteen havaintoja
1982 laukaistut
Sts3-patch.png Yhdysvaltain lippu Jack R. Lousma
Yhdysvaltain lippu C. Gordon Fullerton
STS-3 Crew.jpg 22. maaliskuuta 1982
Yhdysvaltain lippu STS-3, Columbia
30. maaliskuuta 1982
Yhdysvaltain lippu STS-3, Columbia
Järjestelmätesti
Erilaisia tieteellisiä tutkimuksia ja maatieteen havaintoja
Neuvostoliiton lippu Anatoli Berezovoi
Neuvostoliiton lippu Valentin Lebedev
12. toukokuuta 1982
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-5
Saljut 7 10. joulukuuta 1982
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-7
Ensimmäinne lento Saljut 7 -avaruusasemalle
tietoliikennesatelliitin käyttöönotto
Soyuz T-6 mission patch.png Neuvostoliiton lippu Vladimir Džanibekov
Neuvostoliiton lippu Aleksandr Ivantšenkov
Ranskan lippu Jean-Loup Chrétien
24. kesäkuuta 1982
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-6
Saljut 7 2. heinäkuuta 1982
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-6
Tieteellisiä kokeita
Ensimmäinen ranskalainen avaruudessa (Chrétien).
Sts-4-patch.png Yhdysvaltain lippu Thomas K. Mattingly
Yhdysvaltain lippu Henry Hartsfield
Sts-4-crew.jpg 27. kesäkuuta 1982
Yhdysvaltain lippu STS-4, Columbia
4. heinäkuuta 1982
Yhdysvaltain lippu STS-4, Columbia
Viimeinen avaruussukkulan testilento
Erilaisia tieteellisiä kokeita ja salainen Yhdysvaltain ilmavoimien kuorma
Neuvostoliiton lippu Leonid Popov
Neuvostoliiton lippu Aleksandr Serebrov
Neuvostoliiton lippu Svetlana Savitskaja
19. elokuuta 1982
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-7
Saljut 7 27. elokuuta 1982
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-5
Saljut 7 -avaruusaseman miehistön vaihto
Toinen nainen avaruudessa (Savitskaja).
STS-5 mission insignia.png Yhdysvaltain lippu Vance D. Brand
Yhdysvaltain lippu Robert F. Overmyer
Yhdysvaltain lippu Joseph P. Allen
Yhdysvaltain lippu William B. Lenoir
Sts-5 crew.jpg 11. marraskuuta 1982
Yhdysvaltain lippu STS-5, Columbia
16. marraskuuta 1982
Yhdysvaltain lippu STS-5, Columbia
Kaupallisten tietoliikennesatelliittien lähettäminen
1983 laukaistut
Sts-6-patch.png Yhdysvaltain lippu Paul J. Weitz
Yhdysvaltain lippu Karol J. Bobko
Yhdysvaltain lippu Donald H. Peterson
Yhdysvaltain lippu Story Musgrave
Sts-6-crew.jpg 4. huhtikuuta 1983
Yhdysvaltain lippu STS-6, Challenger
9. huhtikuuta 1983
Yhdysvaltain lippu STS-6, Challenger
Ensimmäinen avaruussukkulalennolla tehty avaruuskävely (Peterson ja Musgrave).
Ensimmäisen Tracking and Data Relay Satelliten (TDRS-1) käyttöönotto.
Erilaisia tieteellisiä kokeita
Neuvostoliiton lippu Vladimir Titov
Neuvostoliiton lippu Gennadi Strekalov
Neuvostoliiton lippu Aleksandr Serebrov
20. huhtikuuta 1983
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-8
22. huhtikuuta 1983
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-8
Epäonnistunut telakoitumisyritys Saljut 7 -avaruusasemaan
Sts-7-patch.png Yhdysvaltain lippu Robert L. Crippen
Yhdysvaltain lippu Frederick H. Hauck
Yhdysvaltain lippu John M. Fabian
Yhdysvaltain lippu Sally K. Ride
Yhdysvaltain lippu Norman E. Thagard
Sts-7-crew.jpg 18. kesäkuuta 1983
Yhdysvaltain lippu STS-7, Challenger
24. kesäkuuta 1983
Yhdysvaltain lippu STS-7, Challenger
Kahden tietoliikennesatelliitin käyttöönotto
Muurahaisyhdyskunnan havainnointi painottomuudessa
Neuvostoliiton lippu Vladimir Ljahov
Neuvostoliiton lippu Aleksandr Aleksandrov
26. kesäkuuta 1983
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-9
Saljut 7 23. marraskuuta 1983
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-9
Tieteellistä ja teknistä tutkimusta
STS-8 patch.svg Yhdysvaltain lippu Richard H. Truly
Yhdysvaltain lippu Daniel C. Brandenstein
Yhdysvaltain lippu Dale A. Gardner
Yhdysvaltain lippu Guion Bluford
Yhdysvaltain lippu William E. Thornton
STS-8 crew.jpg 30. elokuuta 1983
Yhdysvaltain lippu STS-8, Challenger
5. syyskuuta 1983
Yhdysvaltain lippu STS-8, Challenger
Ensimmäinen yölaukaisu ja laskeutuminen
INSAT-1B -satelliitin käyttöönotto
Rottakokeita
Neuvostoliiton lippu Vladimir Titov
Neuvostoliiton lippu Gennadi Strekalov
26. syyskuuta 1983
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-10-1
Laukaisu epäonnistui ja kantoraketti räjähti, miehistö pelastautui pelastustornilla
Sts9 flight insignia.svg Yhdysvaltain lippu John Young
Yhdysvaltain lippu Brewster H. Shaw
Yhdysvaltain lippu Owen K. Garriott
Yhdysvaltain lippu Robert A. Parker
Yhdysvaltain lippu Byron K. Lichtenberg
Saksan lippu Ulf Merbold
Sts-9 crew.jpg 28. marraskuuta 1983
Yhdysvaltain lippu STS-9, Columbia
8. joulukuuta 1983
Yhdysvaltain lippu STS-9, Columbia
Ensimmäinen Spacelab-lento
Ensimmäinen ESA:n avaruuslentäjä (Merbold)
1984 laukaistut
Sts-41-b-patch.png Yhdysvaltain lippu Vance D. Brand
Yhdysvaltain lippu Robert L. Gibson
Yhdysvaltain lippu Bruce McCandless II
Yhdysvaltain lippu Ronald E. McNair
Yhdysvaltain lippu Robert L. Stewart
STS-41-B crew.jpg 3. helmikuuta 1984
Yhdysvaltain lippu STS-41-B,
Challenger
11. helmikuuta 1984
Yhdysvaltain lippu STS-41-B,
Challenger
Ensimmäinen avaruuskävely ilman liekaa (McCandless ja Stewart)
WESTAR-VI ja PALAPA-B2 satelliittien epäonnistunut käyttöönotto
Neuvostoliiton lippu Leonid Kizim
Neuvostoliiton lippu Vladimir Solovjov
Neuvostoliiton lippu Oleg Atkov
4. helmikuuta 1984
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-10
Saljut 7 2. lokakuuta 1984
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-11
Saljut 7 -avaruusaseman miehistön vaihto
Soyuz T-11 mission patch.gif Neuvostoliiton lippu Juri Malyšev
Neuvostoliiton lippu Gennadi Strekalov
Intian lippu Rakesh Sharma
3. huhtikuuta 1984
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-11
Saljut 7 11. huhtikuuta 1984
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-10
Maan havainnointia; muita tieteellisiä kokeita
Ensimmäinen intialainen avaruudessa (Sharma)
STS-41-C patch.png Yhdysvaltain lippu Robert L. Crippen
Yhdysvaltain lippu Francis R. "Dick" Scobee
Yhdysvaltain lippu George D. Nelson
Yhdysvaltain lippu James D. A. van Hoften
Yhdysvaltain lippu Terry J. Hart
STS-41-C crew.jpg 6. huhtikuuta 1984
Yhdysvaltain lippu STS-41-C,
Challenger
13. huhtikuuta 1984
Yhdysvaltain lippu STS-41-C,
Challenger
Long Duration Exposure Facility -altistuskokeen aloitus
Epäkuntoisen Solar Maximum Mission -satelliitin haltuunotto, korjaus ja uudelleenkäyttöönotto
Neuvostoliiton lippu Vladimir Džanibekov
Neuvostoliiton lippu Igor Volk
Neuvostoliiton lippu Svetlana Savitskaja
17. heinäkuuta 1984
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-12
Saljut 7 29. heinäkuuta 1984
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-12
Ensimmäinen naisen suorittama avaruuskävely (Savitskaja).
Sts-41-d-patch.png Yhdysvaltain lippu Henry W. Hartsfield
Yhdysvaltain lippu Michael L. Coats
Yhdysvaltain lippu Judith A. Resnik
Yhdysvaltain lippu Steven A. Hawley
Yhdysvaltain lippu Richard M. Mullane
Yhdysvaltain lippu Charles D. Walker
STS-41-D crew.jpg 30. elokuuta 1984
Yhdysvaltain lippu STS-41-D,
Discovery
5. syyskuuta 1984
Yhdysvaltain lippu STS-41-D,
Discovery
Aurinkopaneelien testaus; kolmen satelliitin käyttöönotto
STS-41G Patch.svg Yhdysvaltain lippu Robert L. Crippen
Yhdysvaltain lippu Jon A. McBride
Yhdysvaltain lippu Kathryn D. Sullivan
Yhdysvaltain lippu Sally K. Ride
Yhdysvaltain lippu David C. Leestma
Kanadan lippu Marc Garneau
Yhdysvaltain lippu Paul D. Scully-Power
STS-41-G crew.jpg 5. lokakuuta 1984
Yhdysvaltain lippu STS-41-G,
Challenger
13. lokakuuta 1984
Yhdysvaltain lippu STS-41-G,
Challenger
Earth Radiation Budget Satellite -satelliitin käyttöönotto
Tutkakuvausta
Ensimmäinen kanadalainen avaruudessa (Garneau)
STS-51A Patch.svg Yhdysvaltain lippu Frederick H. Hauck
Yhdysvaltain lippu David Walker
Yhdysvaltain lippu Anna Fisher
Yhdysvaltain lippu Dale A. Gardner
Yhdysvaltain lippu Joseph P. Allen
STS-51-A crew.jpg 8. marraskuuta 1984
Yhdysvaltain lippu STS-51-A,
Discovery
16. marraskuuta 1984
Yhdysvaltain lippu STS-51-A,
Discovery
Kahden tietoliikennesatelliitin käyttöönotto; kahden epäkuntoisen satelliitin haltuunotto
1985 laukaistut
Sts-51-c-patch.png Yhdysvaltain lippu Thomas K. Mattingly II
Yhdysvaltain lippu Loren J. Shriver
Yhdysvaltain lippu Ellison S. Onizuka
Yhdysvaltain lippu James F. Buchli
Yhdysvaltain lippu Gary E. Payton
STS-51-C crew.jpg 24. tammikuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-51-C,
Discovery
27. tammikuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-51-C,
Discovery
Ensimmäinen Yhdysvaltain puolustusministeriön tehtävä; salainen kuorma, mahdollisesti tiedustelusatelliitti
Sts-51-d-patch.png Yhdysvaltain lippu Karol J. Bobko
Yhdysvaltain lippu Donald E. Williams
Yhdysvaltain lippu M. Rhea Seddon
Yhdysvaltain lippu Jeffrey A. Hoffman
Yhdysvaltain lippu S. David Griggs
Yhdysvaltain lippu Charles D. Walker
Yhdysvaltain lippu E. Jake Garn
STS-51-D crew.jpg 12. huhtikuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-51-D,
Discovery
19. huhtikuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-51-D,
Discovery
Tietoliikennesatelliitin käyttöönotto
Erilaisia tieteellisiä kokeita
Ensimmäinen aktiivipoliitikko avaruudessa (senaattori Garn).
Sts-51-b-patch.png Yhdysvaltain lippu Robert F. Overmyer
Yhdysvaltain lippu Frederick D. Gregory
Yhdysvaltain lippu Don L. Lind
Yhdysvaltain lippu Norman E. Thagard
Yhdysvaltain lippu William E. Thornton
Yhdysvaltain lippu Lodewijk van den Berg
Yhdysvaltain lippu Taylor G. Wang
STS-51-B crew.jpg 29. huhtikuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-51-B,
Challenger
6. toukokuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-51-B,
Challenger
Toinen Spacelab-lento
Apina- ja jyrsijäkokeita
Neuvostoliiton lippu Vladimir Džanibekov 5. kesäkuuta 1985
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-13
Saljut 7 26. syyskuuta 1985
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-13
Saljut 7-avaruusaseman korjauslento
Neuvostoliiton lippu Viktor Savinyh 21. marraskuuta 1985
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-14
Sts-51-g-patch.png Yhdysvaltain lippu Daniel C. Brandenstein
Yhdysvaltain lippu John O. Creighton
Yhdysvaltain lippu Shannon W. Lucid
Yhdysvaltain lippu Steven R. Nagel
Yhdysvaltain lippu John M. Fabian
Ranskan lippu Patrick Baudry
Saudi-Arabian lippu Sultan Salman Al Saud
Portrait of STS 51-G crew.jpg 17. kesäkuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-51-G,
Discovery
24. kesäkuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-51-G,
Discovery
Kolmen tietoliikennesatelliitin käyttöönotto
Ensimmäinen saudiarabialainen avaruudessa (Al-Saud)
STS-51-F patch.svg Yhdysvaltain lippu Gordon Fullerton
Yhdysvaltain lippu Roy D. Bridges
Yhdysvaltain lippu F. Story Musgrave
Yhdysvaltain lippu Anthony W. England
Yhdysvaltain lippu Karl G. Henize
Yhdysvaltain lippu Loren W. Acton
Yhdysvaltain lippu John-David F. Bartoe
STS-51-F crew.jpg 29. heinäkuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-51-F,
Challenger
6. elokuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-51-F,
Challenger
Spacelab-lento
Kolmen tietoliikennesatelliitin käyttöönotto
Sts-51-i-patch.png Yhdysvaltain lippu Joseph H. Engle
Yhdysvaltain lippu Richard O. Covey
Yhdysvaltain lippu James D. A. van Hoften
Yhdysvaltain lippu John M. Lounge
Yhdysvaltain lippu William F. Fisher
STS-51-I crew.jpg 27. elokuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-51-I,
Discovery
3. syyskuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-51-I,
Discovery
Kolmen tietoliikennesatelliitin käyttöönotto
LEASAT-3-satelliitin haltuunotto, korjaus ja uudelleenkäyttöönotto
Neuvostoliiton lippu Vladimir Vasjutin
Neuvostoliiton lippu Aleksandr Volkov
17. syyskuuta 1985
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-14
Saljut 7 21. marraskuuta 1985
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-14
Saljut 7 -avaruusaseman miehistön vaihto
Neuvostoliiton lippu Georgi Gretško 26. syyskuuta 1985
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-13
Sts-51-j-patch.png Yhdysvaltain lippu Karol J. Bobko
Yhdysvaltain lippu Ronald J. Grabe
Yhdysvaltain lippu David C. Hilmers
Yhdysvaltain lippu Robert L. Stewart
Yhdysvaltain lippu William A. Pailes
STS-51-J crew.jpg 3. lokakuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-51-J,
Atlantis
7. lokakuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-51-J,
Atlantis
Yhdysvaltain puolustusministeriön tehtävä; salainen kuorma, mahdollisesti kaksi tiedustelusatelliittia
STS-61-a-patch.png Yhdysvaltain lippu Henry W. Hartsfield, Jr.
Yhdysvaltain lippu Steven R. Nagel
Yhdysvaltain lippu James F. Buchli
Yhdysvaltain lippu Guion Bluford
Yhdysvaltain lippu Bonnie J. Dunbar
Saksan lippu Reinhard Furrer
Saksan lippu Ernst Messerschmid
Alankomaiden lippu Wubbo J. Ockels
STS-61-A crew.jpg 30. lokakuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-61-A,
Challenger
6. marraskuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-61-A,
Challenger
Spacelab-lento
Ensimmäinen hollantilainen avaruudessa(Ockels).
Sts-61-b-patch.png Yhdysvaltain lippu Brewster H. Shaw, Jr.
Yhdysvaltain lippu Bryan D. O'Connor
Yhdysvaltain lippu Mary L. Cleave
Yhdysvaltain lippu Sherwood C. Spring
Yhdysvaltain lippu Jerry L. Ross
Meksikon lippu Rodolfo Neri Vela
Yhdysvaltain lippu Charles D. Walker
STS-61-B crew.jpg 26. marraskuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-61-B,
Atlantis
3. joulukuuta 1985
Yhdysvaltain lippu STS-61-B,
Atlantis
Kolmen tietoliikennesatelliitin käyttöönotto
Kiertoradalla tehtävien rakennustekniikoiden demonstrointi
Ensimmäinen meksikolainen avaruudessa (Neri)
1986 laukaistut
STS-61-c-patch.png Yhdysvaltain lippu Robert L. Gibson
Yhdysvaltain lippu Charles F. Bolden
Yhdysvaltain lippu Franklin R. Chang-Diaz
Yhdysvaltain lippu Steven A. Hawley
Yhdysvaltain lippu George D. Nelson
Yhdysvaltain lippu Robert J. Cenker
Yhdysvaltain lippu Bill Nelson
STS-61-C crew.jpg 12. tammikuuta 1986
Yhdysvaltain lippu STS-61-C,
Columbia
18. tammikuuta 1986
Yhdysvaltain lippu STS-61-C,
Columbia
Tietoliikennesatelliitin käyttöönotto
STS-51-L.svg Yhdysvaltain lippu Francis R. "Dick" Scobee
Yhdysvaltain lippu Michael J. Smith
Yhdysvaltain lippu Judith A. Resnik
Yhdysvaltain lippu Ellison S. Onizuka
Yhdysvaltain lippu Ronald E. McNair
Yhdysvaltain lippu Gregory B. Jarvis
Yhdysvaltain lippu Christa McAuliffe
Challenger flight 51-l crew.jpg 28. tammikuuta 1986
Yhdysvaltain lippu STS-51-L, Challenger
Räjähti 73 sekuntia laukaisun jälkeen ja koko miehistö menehtyi
Neuvostoliiton lippu Leonid Kizim
Neuvostoliiton lippu Vladimir Solovjov
13. maaliskuuta 1986
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-15
Mir,
Saljut 7
16. heinäkuuta 1986
Neuvostoliiton lippu Sojuz T-15
Ensimmäinen lento Mir-avaruusasemalle
1987 laukaistut
Neuvostoliiton lippu Aleksandr Laveikin 7. helmikuuta 1987
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-2
Mir 30. heinäkuuta 1987
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-2
Mir-avaruusaseman miehistön vaihtolento
Neuvostoliiton lippu Juri Romanenko 29. joulukuuta 1987
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-3
Soyuz TM-3 mission patch.svg Neuvostoliiton lippu Aleksandr Viktorenko
Syyrian lippu Mohammed Faris
22. heinäkuuta 1987
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-3
Mir 30. heinäkuuta 1987
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-2
Mir-avaruusaseman miehistön vaihtolento
Ensimmäinen syyrialainen avaruudessa (Faris).
Neuvostoliiton lippu Aleksandr Aleksandrov 29. joulukuuta 1987
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-3
Neuvostoliiton lippu Anatoli Levtšenko 21. joulukuuta 1987
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-4
Mir 29. joulukuuta 1987
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-3
Mir-avaruusaseman miehistön vaihtolento
Neuvostoliiton lippu Vladimir Titov
Neuvostoliiton lippu Musa Manarov
21. joulukuuta 1988
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-6
1988 laukaistut
Soyuz TM-5 mission patch.svg Neuvostoliiton lippu Anatoli Solovjov
Neuvostoliiton lippu Viktor Savinyh
Bulgarian vuosina 1971–1990 käytössä ollut lippu. Aleksandăr Aleksandrov
7. kesäkuuta 1988
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-5
Mir 17. kesäkuuta 1988
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-4
Mir-avaruusaseman miehistön vaihtolento
Soyuz TM-6 patch.svg Neuvostoliiton lippu Vladimir Ljahov
Flag of Afghanistan (1987–1992).svg Abdul Ahad Mohmand
31. elokuuta 1988
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-6
Mir 7. syyskuuta 1988
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-5
Mir-avaruusaseman miehistön vaihtolento
Ensimmäinen afganistanilainen avaruudessa (Mohmand)
Neuvostoliiton lippu Valeri Poljakov 27. huhtikuuta 1989
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-7
Sts-26-patch.png Yhdysvaltain lippu Frederick H. Hauck
Yhdysvaltain lippu Richard O. Covey
Yhdysvaltain lippu John M. Lounge
Yhdysvaltain lippu George D. Nelson
Yhdysvaltain lippu David C. Hilmers
The STS-26 Return To Flight Crew - GPN-2000-001174.jpg 28. syyskuuta 1988
Yhdysvaltain lippu STS-26, Discovery
3. lokakuuta 1988
Yhdysvaltain lippu STS-26, Discovery
Ensimmäinen Challengerin tuhon jälkeinen avaruussukkulalento
Tracking and Data Relay Satellite-3:n (TDRS-3) käyttöönotto
Soyuz TM-7 patch.png Neuvostoliiton lippu Aleksandr Volkov
Neuvostoliiton lippu Sergei Krikaljov
27. marraskuuta 1988
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-7
Mir 27. huhtikuuta 1989
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-7
Mir-avaruusaseman miehistön vaihtolento
Ranskan lippu Jean-Loup Chrétien 21. joulukuuta 1988
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-6
Sts-27-patch.svg Yhdysvaltain lippu Robert L. Gibson
Yhdysvaltain lippu Guy S. Gardner
Yhdysvaltain lippu Richard M. Mullane
Yhdysvaltain lippu Jerry L. Ross
Yhdysvaltain lippu William M. Shepherd
Crew STS-27.jpg 2. joulukuuta 1988
Yhdysvaltain lippu STS-27, Atlantis
6. joulukuuta 1988
Yhdysvaltain lippu STS-27, Atlantis
Yhdysvaltain puolustusministeriön tehtävä; salainen kuorma, mahdollisesti Lacrosse 1-tiedustelusatelliitti
1989 laukaistut
Sts-29-patch.png Yhdysvaltain lippu Michael L. Coats
Yhdysvaltain lippu John E. Blaha
Yhdysvaltain lippu James P. Bagian
Yhdysvaltain lippu James F. Buchli
Yhdysvaltain lippu Robert C. Springer
STS-29 crew.jpg 13. maaliskuuta 1989
Yhdysvaltain lippu STS-29, Discovery
18. maaliskuuta 1989
Yhdysvaltain lippu STS-29, Discovery
Tracking and Data Relay Satellite-4:n (TDRS-4) käyttöönotto
Sts-30-patch.png Yhdysvaltain lippu David M. Walker
Yhdysvaltain lippu Ronald J. Grabe
Yhdysvaltain lippu Norman E. Thagard
Yhdysvaltain lippu Mary L. Cleave
Yhdysvaltain lippu Mark C. Lee
Sts-30 crew.jpg 4. toukokuuta 1989
Yhdysvaltain lippu STS-30, Atlantis
8. toukokuuta 1989
Yhdysvaltain lippu STS-30, Atlantis
Magellan-luotaimen käyttöönotto
Sts-28-patch.png Yhdysvaltain lippu Brewster H. Shaw, Jr.
Yhdysvaltain lippu Richard N. Richards
Yhdysvaltain lippu James C. Adamson
Yhdysvaltain lippu David C. Leestma
Yhdysvaltain lippu Mark N. Brown
Sts-30 crew.jpg 8. elokuuta 1989
Yhdysvaltain lippu STS-28, Columbia
13. elokuuta 1989
Yhdysvaltain lippu STS-28, Columbia
Yhdysvaltain puolustusministeriön tehtävä; salainen kuorma, mahdollisesti tietoliikenne-ja tiedustelusatelliitteja
Neuvostoliiton lippu Aleksandr Viktorenko
Neuvostoliiton lippu Aleksandr Serebrov
5. syyskuuta 1989
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-8
Mir 19. helmikuuta 1990
Neuvostoliiton lippu Sojuz TM-8
Mir-avaruusaseman laitteiston asennus
Sts-34-patch.png Yhdysvaltain lippu Donald E. Williams
Yhdysvaltain lippu Michael J. McCulley
Yhdysvaltain lippu Franklin R. Chang-Diaz
Yhdysvaltain lippu Shannon W. Lucid
Yhdysvaltain lippu Ellen S. Baker
Sts-34 crew.jpg 18. lokakuuta 1989
Yhdysvaltain lippu STS-34, Atlantis
23. lokakuuta 1989
Yhdysvaltain lippu STS-34, Atlantis
Galileo-luotaimen käyttöönotto
Sts-33-patch.png Yhdysvaltain lippu Frederick D. Gregory
Yhdysvaltain lippu John E. Blaha
Yhdysvaltain lippu F. Story Musgrave
Yhdysvaltain lippu Sonny Carter
Yhdysvaltain lippu Kathryn C. Thornton
STS-33 crew.jpg 22. marraskuuta 1989
Yhdysvaltain lippu STS-33, Discovery
27. marraskuuta 1989
Yhdysvaltain lippu STS-33, Discovery
Yhdysvaltain puolustusministeriön tehtävä; salainen kuorma, mahdollisesti tiedustelusatelliitti
Jatkuu sivulla Luettelo 1990-luvun miehitetyistä avaruuslennoista