Luettelo 1970-luvun miehitetyistä avaruuslennoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo 1970-luvun miehitetyistä avaruuslennoista.

  • Punainen tarkoittaa kuolonuhreja vaatinutta epäonnistumista.
  • Vihreä tarkoittaa alikiertoradan lentoa mukaan lukien epäonnistuneet yritykset kiertoradalle.
  • Harmaa tarkoittaa Kuu-lentoa.
Jatkoa sivulta Luettelo 1960-luvun miehitetyistä avaruuslennoista
Miehistö Laukaisualus Asuinpaikka Paluualus Tehtäväkuvaus
1970 laukaistut
Yhdysvaltain lippu Jim Lovell
Yhdysvaltain lippu Jack Swigert
Yhdysvaltain lippu Fred Haise
11. huhtikuuta 1970
Yhdysvaltain lippu Apollo 13
17. huhtikuuta 1970
Yhdysvaltain lippu Apollo 13
Laskeutuminen Kuuhun peruuntui matkalla tapahtuneen räjähdyksen vuoksi
Neuvostoliiton lippu Andrijan Nikolajev
Neuvostoliiton lippu Vitali Sevastjanov
1. kesäkuuta 1970
Neuvostoliiton lippu Sojuz 9
19. kesäkuuta 1970
Neuvostoliiton lippu Sojuz 9
Pitkäaikaisen avaruudessa oleskelun vaikutusten tutkimusta
1971 laukaistut
Yhdysvaltain lippu Alan Shepard
Yhdysvaltain lippu Stuart Roosa
Yhdysvaltain lippu Edgar Mitchell
31. tammikuuta 1971
Yhdysvaltain lippu Apollo 14
9. helmikuuta 1971
Yhdysvaltain lippu Apollo 14
Kolmas laskeutuminen Kuuhun
Neuvostoliiton lippu Vladimir Šatalov
Neuvostoliiton lippu Aleksei Jelisejev
Neuvostoliiton lippu Nikolai Rukavišnikov
23. huhtikuuta 1971
Neuvostoliiton lippu Sojuz 10
25. huhtikuuta 1971
Neuvostoliiton lippu Sojuz 10
Epäonnistunut telakoitumisyritys Saljut 1 -avaruusasemaan
Neuvostoliiton lippu Georgi Dobrovolski
Neuvostoliiton lippu Viktor Patsajev
Neuvostoliiton lippu Vladislav Volkov
6. kesäkuuta 1971
Neuvostoliiton lippu Sojuz 11
Saljut 1 29. kesäkuuta 1971
Neuvostoliiton lippu Sojuz 11
Ensimmäinen onnistunut telakoituminen avaruusasemalle ja ensimmäinen miehitetty avaruusasema
Koko miehistö kuoli paluumatkalla ilmavuodon vuoksi
Yhdysvaltain lippu David Scott
Yhdysvaltain lippu Alfred Worden
Yhdysvaltain lippu James Irwin
26. heinäkuuta 1971
Yhdysvaltain lippu Apollo 15
7. elokuuta 1971
Yhdysvaltain lippu Apollo 15
Neljäs laskeutuminen Kuuhun
Ensimmäinen Lunar Rover
1972 laukaistut
Yhdysvaltain lippu John Young
Yhdysvaltain lippu Ken Mattingly
Yhdysvaltain lippu Charles Duke
16. huhtikuuta 1972
Yhdysvaltain lippu Apollo 16
27. huhtikuuta 1972
Yhdysvaltain lippu Apollo 16
Viides laskeutuminen Kuuhun
Yhdysvaltain lippu Gene Cernan
Yhdysvaltain lippu Ron Evans
Yhdysvaltain lippu Harrison Schmitt
7. joulukuuta 1972
Yhdysvaltain lippu Apollo 17
19. joulukuuta 1972
Yhdysvaltain lippu Apollo 17
Kuudes ja Apollo-ohjelman viimeinen laskeutuminen Kuuhun
1973 laukaistut
Yhdysvaltain lippu Pete Conrad
Yhdysvaltain lippu Paul Weitz
Yhdysvaltain lippu Joseph Kerwin
25. toukokuuta 1973
Yhdysvaltain lippu Skylab 2
Skylab 22. kesäkuuta 1973
Yhdysvaltain lippu Skylab 2
Ensimmäinen miehitetty lento Skylab-avaruusasemalle
Miehistö oli miltei kuukauden avaruudessa
Yhdysvaltain lippu Alan Bean
Yhdysvaltain lippu Jack Lousma
Yhdysvaltain lippu Owen Garriott
28. heinäkuuta 1973
Yhdysvaltain lippu Skylab 3
Skylab 25. syyskuuta 1973
Yhdysvaltain lippu Skylab 3
Miehistö oli miltei kaksi kuukautta avaruudessa
Neuvostoliiton lippu Vasili Lazarev
Neuvostoliiton lippu Oleg Makarov
27. syyskuuta 1973
Neuvostoliiton lippu Sojuz 12
29. syyskuuta 1973
Neuvostoliiton lippu Sojuz 12
Uuden Sojuz-mallin testilento Sojuz 11:n tuhon jälkeen
Yhdysvaltain lippu Gerald Carr
Yhdysvaltain lippu William Pogue
Yhdysvaltain lippu Edward Gibson
16. marraskuuta 1973
Yhdysvaltain lippu Skylab 4
Skylab 8. helmikuuta 1974
Yhdysvaltain lippu Skylab 4
Miehistö oli miltei kolme kuukautta avaruudessa
Neuvostoliiton lippu Valentin Lebedev
Neuvostoliiton lippu Pjotr Klimuk
18. joulukuuta 1973
Neuvostoliiton lippu Sojuz 13
26. joulukuuta 1973
Neuvostoliiton lippu Sojuz 13
Toinen testilento uudella Sojuz-mallilla
1974 laukaistut
Neuvostoliiton lippu Juri Artjuhin
Neuvostoliiton lippu Pavel Popovitš
3. heinäkuuta 1974
Neuvostoliiton lippu Sojuz 14
Saljut 3 19. heinäkuuta 1974
Neuvostoliiton lippu Sojuz 14
Sotilaallinen lento; miehitetyn avaruuslentämisen sotilaallisen käytettävyyden arviointia
Neuvostoliiton lippu Lev Djomin
Neuvostoliiton lippu Gennadi Sarafanov
26. elokuuta 1974
Neuvostoliiton lippu Sojuz 15
28. elokuuta 1974
Neuvostoliiton lippu Sojuz 15
Epäonnistunut telakoitumisyritys Saljut 3 -avaruusasemalle
Neuvostoliiton lippu Anatoli Filiptšenko
Neuvostoliiton lippu Nikolai Rukavišnikov
2. joulukuuta 1974
Neuvostoliiton lippu Sojuz 16
8. joulukuuta 1974
Neuvostoliiton lippu Sojuz 16
Järjestelmien testauslento valmisteluna Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen yhteislentoon
1975 laukaistut
Neuvostoliiton lippu Georgi Gretško
Neuvostoliiton lippu Aleksei Gubarev
11. tammikuuta 1975
Neuvostoliiton lippu Sojuz 17
Saljut 4 10. helmikuuta 1975
Neuvostoliiton lippu Sojuz 17
Tähtitieteellisiä havaintoja
Neuvostoliiton lippu Vasili Lazarev
Neuvostoliiton lippu Oleg Makarov
5. huhtikuuta 1975
Neuvostoliiton lippu Sojuz 18a
Teknisen vian vuoksi epäonnistunut lento, ei päässyt kiertoradalle
Neuvostoliiton lippu Pjotr Klimuk
Neuvostoliiton lippu Vitali Sevastjanov
24. toukokuuta 1975
Neuvostoliiton lippu Sojuz 18
Saljut 4 26. heinäkuuta 1975
Neuvostoliiton lippu Sojuz 18
Pitkäkestoisen avaruudessa olemisen vaikutusten tutkimusta
Neuvostoliiton lippu Aleksei Leonov
Neuvostoliiton lippu Valeri Kubasov
15. heinäkuuta 1975
Neuvostoliiton lippu Sojuz 19
21. heinäkuuta 1975
Neuvostoliiton lippu Sojuz 19
Apollo-Sojuz (Apollo-Sojuz Test Project eli ASTP); ensimmäinen Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen yhteislento; alukset telakoituivat ja miehistö vaihtoi keskenään lahjoja
Yhdysvaltain lippu Thomas Stafford
Yhdysvaltain lippu Vance Brand
Yhdysvaltain lippu Deke Slayton
15. heinäkuuta 1975
Yhdysvaltain lippu Apollo-Sojuz
(epävirallinen nimi:
Apollo 18)
24. heinäkuuta 1975
Yhdysvaltain lippu Apollo-Sojuz
(epävirallinen nimi:
Apollo 18)
1976 laukaistut
Neuvostoliiton lippu Boris Volynov
Neuvostoliiton lippu Vitali Žolobov
6. kesäkuuta 1976
Neuvostoliiton lippu Sojuz 21
Saljut 5 24. elokuuta 1976
Neuvostoliiton lippu Sojuz 21
Saljut 5 -avaruusaseman sotilaallisen tiedustelukyvynt tarkastelua
Neuvostoliiton lippu Valeri Bykovski
Neuvostoliiton lippu Vladimir Aksjonov
9. syyskuuta 1976
Neuvostoliiton lippu Sojuz 22
23. syyskuuta 1976
Neuvostoliiton lippu Sojuz 22
Valokuvia Maasta
Neuvostoliiton lippu Vjatšeslav Zudov
Neuvostoliiton lippu Valeri Roždestvenski
14. lokakuuta 1976
Neuvostoliiton lippu Sojuz 23
16. lokakuuta 1976
Neuvostoliiton lippu Sojuz 23
Epäonnistunut telakoitumisyritys Saljut 5 -avaruusasemalle
1977 laukaistut
Neuvostoliiton lippu Viktor Gorbatko
Neuvostoliiton lippu Juri Glazkov
7. helmikuuta 1977
Neuvostoliiton lippu Sojuz 24
Saljut 5 25. helmikuuta 1977
Neuvostoliiton lippu Sojuz 24
Saljut 5 -avaruusaseman ilman laadun tutkimusta
Neuvostoliiton lippu Vladimir Kovaljonok
Neuvostoliiton lippu Valeri Rjumin
9. lokakuuta 1977
Neuvostoliiton lippu Sojuz 25
11. lokakuuta 1977
Neuvostoliiton lippu Sojuz 25
Epäonnistunut telakoitumisyritys Saljut 6 -avaruusasemalle
Neuvostoliiton lippu Georgi Gretško
Neuvostoliiton lippu Juri Romanenko
10. joulukuuta 1977
Neuvostoliiton lippu Sojuz 26
Saljut 6 16. maaliskuuta 1978
Neuvostoliiton lippu Sojuz 27
Ensimmäinen onnistunut telakoituminen Saljut 6 -avaruusasemalle
1978 laukaistut
Neuvostoliiton lippu Vladimir Džanibekov
Neuvostoliiton lippu Oleg Makarov
10. tammikuuta 1978
Neuvostoliiton lippu Sojuz 27
Saljut 6 16. tammikuuta 1978
Neuvostoliiton lippu Sojuz 26
Miehistön vaihtolento Saljut 6 -avaruusasemalle
Neuvostoliiton lippu Aleksei Gubarev
Tšekkoslovakian lippu Vladimír Remek
2. maaliskuuta 1978
Neuvostoliiton lippu Sojuz 28
Saljut 6 10. maaliskuuta 1978
Neuvostoliiton lippu Sojuz 28
Ensimmäinen tšekkiläinen avaruuslentäjä
Miehistön vaihtolento Saljut 6 -avaruusasemalle
Neuvostoliiton lippu Vladimir Kovaljonok
Neuvostoliiton lippu Aleksandr Ivantšenkov
15. kesäkuuta 1978
Neuvostoliiton lippu Sojuz 29
Saljut 6 2. marraskuuta 1978
Neuvostoliiton lippu Sojuz 31
Miehistön vaihtolento Saljut 6 -avaruusasemalle
Neuvostoliiton lippu Pjotr Klimuk
Puolan lippu Mirosław Hermaszewski
27. kesäkuuta 1978
Neuvostoliiton lippu Sojuz 30
Saljut 6 5. heinäkuuta 1978
Neuvostoliiton lippu Sojuz 30
Biotieteiden kokeita, Maa-havaintoja ja revontulien tarkkailua
Ensimmäinen puolalainen avaruudessa (Hermaszewski).
Neuvostoliiton lippu Valeri Bykovski
Itä-Saksan lippu Sigmund Jähn
26. elokuuta 1978
Neuvostoliiton lippu Sojuz 31
Saljut 6 3. syyskuuta 1978
Neuvostoliiton lippu Sojuz 29
Miehistön vaihtolento Saljut 6 -avaruusasemalle
Ensimmäinen saksalainen avaruudessa (Jähn)
1979 laukaistut
Neuvostoliiton lippu Vladimir Ljahov
Neuvostoliiton lippu Valeri Rjumin
25. helmikuuta 1979
Neuvostoliiton lippu Sojuz 32
Saljut 6 19. elokuuta 1979
Neuvostoliiton lippu Sojuz 34
Miehistön vaihtolento Saljut 6 -avaruusasemalle
Neuvostoliiton lippu Nikolai Rukavišnikov
Bulgarian vuosina 1971–1990 käytössä ollut lippu. Georgi Ivanov
10. huhtikuuta 1979
Neuvostoliiton lippu Sojuz 33
12. huhtikuuta 1979
Neuvostoliiton lippu Sojuz 33
Epäonnistunut telakoitumisyritys Saljut 6 -avaruusasemalle
Ensimmäinen bulgarialainen avaruudessa (Ivanov)
Jatkuu sivulla Luettelo 1980-luvun miehitetyistä avaruuslennoista