B. Alvin Drew

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
B. Alvin Drew
Alvin Drew.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt5. marraskuuta 1962 (ikä 59)
Washington (DC)
Kansalaisuus yhdysvaltalainen
Ammatti lentäjä
Ura
Tyyppi NASAn astronautti
Sotilasarvo eversti, USAF
Aika avaruudessa 25 pv. 13 h 0 min.[1]
Lennot
STS-118 STS-118
STS-133 STS-133

Benjamin Alvin Drew (s. 5. marraskuuta 1962) on yhdysvaltalainen ilmavoimien upseeri ja astronautti. Hän on syntynyt Washington DC:ssä. Hän on naimaton.

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1984 Drew suoritti kaksi alemman tason korkeakoulututkintoa Yhdysvaltain ilmavoimien akatemiassa pääaineinaan fysiikka ja avaruustekniikka sekä ylemmän tutkinnon Embryn—Riddlen ilmailuyliopistossa pääaineenaan ilmailutiede.

Sotilasura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drew valmistui Yhdysvaltain ilmavoimien akatemiasta vänrikiksi vuonna 1984. Hänen koulutettiin helikopterilentäjäksi, ja hän on lentänyt muun muassa Black Hawk -helikopteria Persianlahden sodassa. Hän valmistui koelentäjäksi vuonna 1994 ja on lentänyt 3 000 lentotuntia 30 eri konetyypillä. Nykyiseltä sotilasarvoltaan Drew on ilmavoimien eversti. Hänelle on myönnetty useita kunniamerkkejä ansioistaan muun muassa Persianlahden sodassa.

Astronauttiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drew valittiin astronauttikoulutukseen vuonna 2000. Hän on työskennellyt erilaisissa teknillisissä tehtävissä. Ensilentonsa Drew suoritti Endeavour-avaruussukkulalla (STS-118) tehtäväspesialistina (päälentäjä). Alun perin miehistöön sijoitettu Clayton Anderson määrättiin edellisellä lennolla korvaamaan Kansainvälisellä avaruusasemalla Maahan palannut astronautti Sunita Williams. Drew osallistui myös lennolle STS-133.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta B. Alvin Drew.