B. Alvin Drew

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
B. Alvin Drew
Alvin Drew.jpg
NASAn astronautti
Kansalaisuus yhdysvaltalainen
Syntynyt 5. marraskuuta 1962
Washington (DC)
Toinen ammatti lentäjä
Arvo eversti, USAF
Aika avaruudessa 25 pv. 13 h 0 min.[1]
Lennot STS-118, STS-133
Lennon tunnus STS-118 patch new.png STS-133 patch.svg

Benjamin Alvin Drew (s. 5. marraskuuta 1962) on yhdysvaltalainen ilmavoimien upseeri ja astronautti. Hän on syntynyt Washington DC:ssä. Hän on naimaton.

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1984 Drew suoritti kaksi alemman tason korkeakoulututkintoa Yhdysvaltain ilmavoimien akatemiassa (United States Air Force Academy) pääaineinaan fysiikka ja avaruustekniikka sekä ylemmän tutkinnon Embryn—Riddlen ilmailuyliopistossa pääaineenaan ilmailutiede.

Sotilasura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drew valmistui Yhdysvaltain ilmavoimien akatemiasta vänrikiksi vuonna 1984. Hänen koulutettiin helikopterilentäjäksi, ja hän on lentänyt muun muassa Black Hawk -helikopteria Persianlahden sodassa. Hän valmistui testilentäjäksi vuonna 1994 ja on lentänyt 3000 lentotuntia 30 eri konetyypillä. Nykyiseltä sotilasarvoltaan Drew on ilmavoimien eversti. Hänelle on myönnetty useita kunniamerkkejä ansioistaan muun muassa Persianlahden sodassa.

Astronauttiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drew valittiin astronauttikoulutukseen vuonna 2000. Hän on työskennellyt erilaisissa teknillisissä tehtävissä. Ensilentonsa Drew suoritti Endeavour-avaruussukkulalla (STS-118) tehtäväspesialistina (päälentäjä). Alun perin miehistöön sijoitettu Clayton Anderson määrättiin edellisellä lennolla korvaamaan Kansainvälisellä avaruusasemalla Maahan palannut astronautti Sunita Williams. Drew osallistui myös lennolle STS-133.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]