Lobamba

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lobamba

Lobamba

Koordinaatit: 26°25′0″S, 31°10′0″E

Valtio Swazimaa
Hallintoalue Hhohho
Väkiluku 6 000


Lobamba on Swazimaan historiallinen pääkaupunki ja nykyisinkin maan lainsäädännöllinen pääkaupunki ja kuninkaallinen keskus. Lobamba on muun muassa maan parlamentin istuntopaikka ja kuningataräiti Ntombin asuinpaikka. Ntombi on nykyisen kuninkaan Mswati III:n äiti ja on kuninkaan rinnalla edelleen maan toinen hallitsija (engl. Joint Head of State). Kaupungissa on noin 6 000 asukasta.lähde?

Lobamba sijaitsee maan länsiosaan kuuluvan Hhohhon piirin alueella Ezulwinin laaksossa noin 16 kilometriä Mbabanesta etelään. Kaupunki on kuuluisa kahdesta vuosittaisesta seremoniallisesta tapahtumasta: elo-syyskuussa kuningataräidin kunniaksi järjestettävästä juhlasta ja joulu-tammikuussa kuninkaan kunniaksi järjestettävästä juhlasta. Juhlat koostuvat muun muassa tanssi- ja laulutapahtumista sekä muista perinteisissä asuissa käytävistä juhlamenoista.

Kaupungin merkittäviin rakennuksiin kuuluvat muun muassa valtionpalatsi Embo, kuninkaallinen Kraali, swazien kansallismuseo, parlamenttitalo ja entisen kuninkaan Sobhuza II:n museo.

Lentoliikenneyhteyksiä kaupunkiin palvelee Matsaphan lentoasema.

Tämä Afrikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.