Leonid Hurwicz

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Leonid Hurwicz
Henkilötiedot
Syntynyt21. elokuuta 1917
Kuollut24. kesäkuuta 2008 (90 vuotta)
Koulutus ja ura
Tutkimusalue Taloustiede
Palkinnot Nobel-palkinto Nobelin taloustieteen palkinto

Leonid Hurwicz (21. elokuuta 1917 Moskova, Venäjä24. kesäkuuta 2008 Minneapolis, Minnesota, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen taloustieteen emeritusprofessori Minnesotan yliopistossa. Hän oli ensimmäisiä mekanismin suunnittelun tutkijoita sekä peliteorian soveltajia taloustieteessä. Tästä työstä hänet palkittiin taloustieteen Nobelin palkinnolla vuonna 2007.[1] Hurwicz oli 90 vuoden ikäisenä vanhempi kuin kukaan aikaisemmista taloustieteen tai varsinaisen Nobel-palkinnon saajista.[2] Hän oli liian hauras matkustamaan Ruotsiin mutta sai palkintonsa suurlähettiläältä Yhdysvalloissa.[3]

Hurwicz sai taloustieteen Nobelin Eric Maskinin ja Roger Myersonin kanssa työstä epätäydellisten markkinoiden analysointimenetelmien parissa. Heidän työnsä on auttanut kehittämään menetelmän resurssien allokointiin, joka ottaa huomioon saatavilla olevan informaation sekä osallistujien kannustimet.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Leonid Hurwicz Encyclopedia Britannica
  2. Nobel Media: Leonid Hurwicz - Facts
  3. Biography (From Les Prix Nobel. The Nobel Prizes 2007, Editor Karl Grandin, [Nobel Foundation], Stockholm, 2008) nobelprize.org. Viitattu 27.9.2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.