Merton Miller

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Merton Miller
Syntynyt 16. toukokuuta 1923
Boston, Yhdysvallat
Kuollut 3. kesäkuuta 2000 (77 vuotta)
Chicago
Instituutti Chicagon yliopisto
Tutkinnot John Hopkinsin yliopisto
Harvardin yliopisto
Tunnustukset Nobel-palkinto Nobelin taloustieteen palkinto

Merton Howard Miller (16. toukokuuta 1923, Boston3. kesäkuuta 2000, Chicago) oli yhdysvaltalainen ekonomisti, jonka tieteellinen tutkimus keskittyi pääasiassa rahoitusteoriaan. Miller sai taloustieteen Nobel-palkinnon vuonna 1990.

Miller työskenteli toisen maailmansodan aikana Yhdysvaltain valtiovarainministeriössä verotutkijana ja suoritti tohtorintutkintonsa John Hopkins yliopistossa vuonna 1952.

Vuonna 1958 Miller julkaisi yhdessä Franco Modiglianin kanssa tutkimuksen yrityksen pääoman kustannuksista. Tässä tutkimuksessa Miller ja Modigliani vastustivat ajalle tyypillistä näkemystä, jonka mukaan yritys voi alentaa pääomakustannuksiaan toimimalla optimaalisella oman ja vieraan pääoman yhdistelmällä. Millerin ja Modiglianin mukaan tällaistä optimaalista yhdistelmää ei ole, ja yritysjohdon tulisikin keskittyä minimoimaan yrityksen verot ja maksimoimaan yrityksen arvo.

Miller osallistui kaikkiaan kahdeksan kirjan kirjoittamiseen. Hän opetti Chicagon yliopistossa vuodesta 1961 eläkkeelle jäämiseensä asti vuonna 1993

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

.