Kirkon viestintä

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Kirkon tiedotuskeskus)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kirkon viestintä on Kirkkohallituksen erillisyksikkö. Se edistää viestinnän keinoin kirkon yhteisiä tavoitteita tukemalla kirkollista ja uskonnollista vuoropuhelua kirkossa ja yhteiskunnassa luterilaisen arvopohjan mukaisesti. Lisäksi Kirkon viestinnän tehtävänä on pitää uskoa sekä kristillisiä ja kirkollisia näkökohtia esillä tiedotusvälineissä kirkon kokonaisstrategian mukaisesti. Kirkon viestinnän nimi oli Kirkon tiedotuskeskus vuoteen 2017 saakka.

Kirkon viestintä sijaitsee Kirkon talossa Helsingin Etelärannassa. Viestintäjohtaja Tuomo Pesonen vastaa Kirkon viestinnän johtamisesta ja kehittämisestä.

Kirkon viestintä koostuu verkkopalvelut-, media- ja viestintäpalvelut -, ohjelmapalvelut- sekä hallintopalvelut-yksiköistä.

Kirkon av-toimitus (vanhalta nimeltään Kirkon av-keskus) oli vuoteen 2010 saakka Kirkon tiedotuskeskuksen alainen laitos, jonka tehtävänä on tuottaa audiovisuaalista materiaalia (lähinnä opetustarkoitukseen) sekä huolehtia materiaalin levityksestä vuokra- ja myyntituotteina. Suurin kohderyhmä oli lapset ja nuoret. Kirkon av-toimitus yhdistettiin Kirkon tiedotuskeskuksen televisiotoimitukseen vuonna 2010.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]