Kirby’s Fun Pak

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kirby’s Fun Pak
Kehittäjä HAL Laboratory
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Ohjaaja Masahiro Sakurai
Tuottaja Satoru Iwata
Shigeru Miyamoto
Säveltäjä Jun Ishikawa
Dan Miyakawa
Pelisarja Kirby
Julkaistu SNES
  • JP 21. maaliskuuta 1996
  • NA 20. syyskuuta 1996
  • PAL 23. tammikuuta 1997
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli, kaksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
PEGI 3
Alusta SNES, Virtual Console
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Kirby’s Fun Pak on HAL Laboratoryn kehittämä ja Nintendon julkaisema tasohyppelypeli Super Nintendo Entertainment System -pelikonsolille. Tämä peli tunnetaan Japanissa nimellä Hoshi no Kirby: Super Deluxe ja Pohjois-Amerikassa nimellä Kirby Super Star.

Kirby’s Fun Pakissa on yhdeksän erilaista pienimuotoista peliä. Ne voidaan jakaa kahdeksi ryhmäksi: tasohyppelypelit ja muut pelit. Kaikkia pelejä, lukuun ottamatta yhtä, voi pelata yksi tai kaksi pelaajaa.

Tasohyppelypelit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä pelissä on viisi erilaista tasohyppely- eli ns. peruspeliä:

Spring Breeze

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spring Breeze on uusintaversio Kirby’s Dream Land -pelistä. Eroja alkuperäiseen peliin: Yksi taso vähemmän, mahdollista saada vastustajien kyvyt, uudistetut grafiikat.

Dyna Bladessa liikutaan eri tasoihin pienellä kartalla. Tavallisia tasoja on viisi ja salaisia tasoja on kaksi. Loppuvastus on jättiläislintu Dyna Blade.

The Great Cave Offensive

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Great Cave Offensive on aarteenmetsästyspeli. Siinä on tarkoitus löytää 60 aarrearkkua. Jotkut aarteet ovat helpommin löydettävissä kun taas toiset ovat piilotettuna tai muuten hankalampia saada.

Revenge of Meta-Knight

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Revenge of Meta-Knightissa on tarkoitus tuhota Kirbyn vihollisen Meta Knightin alus, Halberd, ja näin estää Meta Knightin valloitussuunnitelmat Dream Landia kohtaan. Jokaisessa erillisessä peliosuudessa on aikaraja, jonka aikana taso pitää läpäistä. Pelissä tavataan myös uudestaan Dyna Blade.

Milky Way Wishes

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Milky Way Wishesin tarina alkaa siitä, että kuu ja aurinko taistelevat ja Kirby matkaa avaruuden ja planeettojen läpi lopettaakseen tämän sotkun. Peli on erilainen verrattuna muihin Kirby-peleihin, sillä tässä pelissä ei voi saada vihollisten kykyjä imemällä niitä, vaan kyvyt kerätään planeetoilta ns. taitojalustoilta. Kun on kerran saanut kyvyn, niin sitä ei tarvitse enää hakea uudestaan vaan sen voi vaihtaa suoraa kykyvalikosta. Milky Way Wishes on Kirby’s Fun Pakin toinen peli jossa siirrytään tasosta toiseen minikartan avulla. Milky Way Wishesin loppuvastus on nimeltään Marx.

Kirby’s Fun Pakissa on neljä erilaista ei-tasohyppelypeliä (voidaan luokitella minipeleiksi):

Gourmet Race on juoksukisapeli, jossa on kolme eri tasoa. Niitä voi pelata joko aikaa (itseään) tai Kuningas Dededeä vastaan.

The Arenassa sinun pitää voittaa kaikki Kirby’s Fun Pakissa esiintyneet vastukset lukuun ottamatta tavallisia vihollisia (poikkeuksena Waddle Dee). Käytössä on vain yksi elämä ja viisi voimat kokonaan parantavaa Maximum Tomatoa ja pelin alussa saa valita minkä tahansa taidon. Taisteluita on yhteensä yhdeksäntoista. The Arenaa saa pelata vasta kun on läpäissyt kaikki edellä mainitut pelimuodot ainakin kerran. Kun on läpäissyt The Arenan, eräs salaisuus aukeaa.

Megaton Punch

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Megaton Punchissa on ajoitus tärkeää. Se on minipeli, jossa on kolme osuutta, joissa pitää napin painallus ajoittaa oikein saadakseen mahdollisimman korkeat pisteet.

Samurai Kirby

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samurai Kirby on peli joka testaa reaktionopeutta. Se pelaaja joka ensimmäisenä painaa nappia kun ruutuun tulee merkki ja kuuluu äänimerkki, voittaa kierroksen.

Viittaukset muihin Nintendon peleihin

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.