Keskustelu wikiprojektista:Suomi 100

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Replacement filing cabinet.svg Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa tätä sivua.

Vanhimmat keskustelut Arkistossa.

Viikon kilpailu[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko tähän projektiin hyödyntää viikon kilpailua? --Vnnen (keskustelu) 3. elokuuta 2015 kello 22.16 (EEST)

Hyvä idea. Varmasti ainakin voisi valita johdonmukaisesti joitakin Suomi-luokkia kilpailun kohteeksi.--Olimar 3. elokuuta 2015 kello 22.45 (EEST)
Tai jopa kaikki artikkelit joihin on linkki tuolta "luettelo"-alisivulta ? --Tappinen (keskustelu) 3. elokuuta 2015 kello 23.24 (EEST)
Ehkä voisi kerätä jollekin sivulle luettelon yleisimmistä artikkeleista, joihin noista luettelon artikkeleista viitataan (tai punaiset linkit)? Pelkään että kilpailun yhteydessä tulisi paljon päällekkäisiä muokkauksia tai risteäviä näkemyksiä, jos kohteena on vain 100 artikkelia. --Olimar 3. elokuuta 2015 kello 23.48 (EEST)
Se riippuu siitä montako viikkoa Suomi-aiheita kilpailuun meinataan laittaa. Jos vain yksi niin Suomi 100 lienee riittävä. --Vnnen (keskustelu) 4. elokuuta 2015 kello 11.52 (EEST)

Täällä käydään par'aikaa keskustelua siitä, kuinka Suomi 100 voisi olla mukana viikon kilpailussa. Olisiko teillä ideoita? --Vnnen (keskustelu) 4. tammikuuta 2017 kello 00.53 (EET)

Mä mietin lähinnä sitä, että voisi olla vuoden aikana useampia Suomi-aiheisia teemakilpailuja, esimerkiksi kerran kuukaudessa, kuten vaikka "Suomen politiikka", "Suomen urheilu" tai vaikka "Suomen maantiede". Muuten tämä on haastava aihe. --PtG (keskustelu) 4. tammikuuta 2017 kello 07.38 (EET)


Suomen maailmanperintökohteet[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko Suomessa sijaitsevat maailmanperintöluettelon kohteet sisällyttää tähän listaan kattavammin? Vaikka jonkun koontiartikkelin muodossa? Maailmanperintökohteet kiinnostavat sekä suomalaisia, että ulkomaalaisia, maassamme vierailevia. Kohteiden laadukkaampi esitteleminen olisi poikaa! Ehdotetulla top-100 -listalla on näistä vain yksi:

/ --Paju (keskustelu) 11. helmikuuta 2016 kello 17.48 (EET)

Minusta ne voisi toistaiseksi olla tuolla "varasijoilla". Saattaa olla niin että monestakaan historia-artikkeleista ei synny sellaista konsensusta että niitä kehtaisi laajemmin esitellä, silloin tällainen "vara-ryhmä" on hyvä olla olemassa. --Tappinen (keskustelu) 12. helmikuuta 2016 kello 19.53 (EET)
Ainakin näistä jää varmaankin konsensus sisällöstä saavuttamatta: Mannerheim, jatkosota. Vaikeita ovat myös talvisota, Suomen sisällissota ja Kekkonen, mutta etenkin Kekkosen osalla on vielä toivoa. Gopase+f (keskustelu) 12. helmikuuta 2016 kello 19.59 (EET)
100 merkittävää artikkelia on niin vähän, että sinne ei minusta mahdu mitenkään kaikkia artikkeleita tietystä aihepiiristä. Tietenkin noista osa on harmittavan huonossa kunnossa, mutta sadan ulkopuolella on muitakin todella merkittäviä aiheita, jotka eivät vaan mahdu sinne. --PtG (keskustelu) 12. helmikuuta 2016 kello 20.13 (EET)
Niin, siksi ajattelinkin koontiartikkelia, en erillisartikkeleita niinkään. Myönnän, että esimerkiksi suomalaisista keksinnöistä, kehitystyöstä tai suomalaisesta muotoilusta voisi yhtä hyvin tai mieluummin olla juhlavuoden koontiartikkeli. Äitiyspakkaus, AIV-rehu, astiankuivauskaappi, pulkka, sykemittari, ksylitoli, biohajoavat luuruuvit, kolestoria alentava margariini,... Näitä voisi nostaa esiin... Ehkä juhlavuonna voisi olla viikko/kuukausiteemoja, jolloin yli 100 suomalaisuudesta kertovaa artikkelia pääsisi paremmin esille. Ja tätä ennen, kuluvana vuonna ainakin osia noista lykittyä lupaavaksi tai hyväksi. Muistelen esim. ksylitolin koetuote-eriä maiselleena, että osa oli niin "vahvaa" (suuri ksylitoliannos), että vatsa meni nopeasti kuralle... No nyt eksyttiin pahasti väliotsikosta, eli lopetellaan tähän.--Paju (keskustelu) 12. helmikuuta 2016 kello 21.39 (EET)
Tuo sata artikkelia valittiin sellaiseksi realistiseksi tavoitteeksi. Sinällään ei ole varmaan esteitä laajemmallakin kattaukselle, jos vain on tarpeeksi artikkeleita hyvässä kunnossa. --PtG (keskustelu) 13. helmikuuta 2016 kello 08.50 (EET)
Sadan realismista. Olette ehkä huomanneet että olen viime aikoina tuonut arviointeihin vähemmän "valmiita" artikkeleita kuin yleensä, herättääkseni keskustelua. Alhaalla roikkuvat hedelmät on korjattu, nyt tarvitaan laajaa osaamista jäljellä olevien saattamiseksi säälliseen kuntoon. --Tappinen (keskustelu) 13. helmikuuta 2016 kello 12.49 (EET)
Keksinnöistä löytyi mielenkiintoinen lähde, tähän muistiin: [1] --Tappinen (keskustelu) 16. toukokuuta 2016 kello 18.47 (EEST)
Toinen lähde [2] mutta mikä olisi nimi ? Merkittäviä suomalaisia keksintöjä ? Jonkun palkinnon saaneet olisi ehkä hyvä avaus. --Tappinen (keskustelu) 4. joulukuuta 2016 kello 14.05 (EET)
Tähän liittyen aloitin Luettelo Unescon maailmanperintökohteista Suomessa. --Tappinen (keskustelu) 4. joulukuuta 2016 kello 13.12 (EET)
K-Pedia on tehnyt mielestäni varsin ansiokkaita artikkeleita jostain Aasian maiden kohteista, esimerkiksi Unescon maailmanperintökohteet Malesiassa. Tätä Suomenkin luetteloa voisi viedä hieman tuohon suuntaan. --PtG (keskustelu) 4. joulukuuta 2016 kello 13.49 (EET)
Hyvä löytö. Nimeäminen vähän huojahtelee, vaihdoin jo aloitukseni nimeä kerran. Luettelo vai ei, Unesco vai ei ? --Tappinen (keskustelu) 4. joulukuuta 2016 kello 14.01 (EET)
Pitäisin "luettelo"-nimen mukana, sillä niitähän nuo nyt ovat, vaikka tuossa esimerkiksi nostamassani ei sitä termiä olekaan käytetty. --PtG (keskustelu) 4. joulukuuta 2016 kello 14.18 (EET)


Loppu häämöttää[muokkaa wikitekstiä]

Suomi täyttää ylihuomenna 99 v., ja monet juhlavuoden tapahtumat alkavat vuodenvaihteesta. Luettelossa on nyt 55 arvioitua artikkelia, jos tämänhetkiset menee läpi niin 57. Mielestäni on mennyt aika hienosti että näin moni artikkeli on parantunut näin paljon.

Taulukkoon olen kerännyt muiden 45:n ongelmia. En usko niiden ratkeavan jäljelläolevassa ajassa. Mitäs tehdään ? Artikkelilistaa oli tarkoitus esitellä etusivulla, ja sen pohjalta piti järjestää kansainvälinen challenge. Vaihtoehtoja:

 • etusivulle nuo 8 SA + 12 HA
 • etusivulle 55 arvioitua
 • etusivulle kaikki sata
 • etusivulle 55 + nostoja varasijoilta
 • käännöshaasteeseen 55 arvioitua
 • käännöshaasteeseen 55 + nostoja varasijoilta
 • käännöshaasteeseen nämä sata.

Etusivun designiakin pitäisi rakentaa. --Tappinen (keskustelu) 4. joulukuuta 2016 kello 12.21 (EET)

Mielestäni luetteloon voisi nostaa muita arvioituja artikkeleita. Näiden pitäisi sopia käännöshaasteeseen:
Listalta poistuisi artikkeleita, jotka eivät näytä projektin puitteissa kehittyvän enempää:
Päivitetyt taulukot saa tarvittaessa täältä. --Thi (keskustelu) 4. joulukuuta 2016 kello 16.09 (EET)
Laitoin Suomalainen oopperamusiikki -artikkelille edes tynkäalun interwikiksi. Englanninkieliset lähteet lisäävät yleensä sellaisen vakuuttavuutta. --Tappinen (keskustelu) 4. joulukuuta 2016 kello 17.35 (EET)
Tähän muistiin myös en:List of museums in Finland --Tappinen (keskustelu) 20. joulukuuta 2016 kello 10.02 (EET)
Mites esimerkiksi Lars Ahlfors, joka nyt on lupaava. Mahtuisiko varasijalle? Aikalailla kärkipäässä suomalaistietelijöistä ulkomailla. --PtG (keskustelu) 21. joulukuuta 2016 kello 20.25 (EET)
Varmasti, hieno löytö ! Onko sulla mielipidettä yleislinjasta - kumpaa painotetaan: sitä, että artikkelit on keskeisiä vai sitö että ne on arvioitu ainakin lupaaviksi ? --Tappinen (keskustelu) 21. joulukuuta 2016 kello 22.17 (EET)
Mieluummin arvioituja artikkeleita. Minulla ei ainakaan oikeasti ole kompetenssia valita sataa keskeisintä artikkelia. --PtG (keskustelu) 22. joulukuuta 2016 kello 08.04 (EET)
Samoilla linjoilla, varmasti on wikipedialle parempaa mainosta esitellä arvioituja artikkeleja kuin keskeisimpiä, jos niissä on kuraakin joukossa. Ja kuten PtG sanoikin, keskeisten valinta on vaikeaa.--Tanár 22. joulukuuta 2016 kello 18.34 (EET)
Tässä Käyttäjä:Tappinen/Hiekkalaatikko2 olisi mun sata arvioitua, mukana Thin ja PtG:n kandidaatit. Poikkeuksena vielä Suomi, Mannerheim, Kekkonen ja Schjerfbeck, siinä uskossa että Schjerfbeck nousee arvioiduksi alkuvuonna. --Tappinen (keskustelu) 22. joulukuuta 2016 kello 20.38 (EET)
Kehittelin tuota listaa tällaiseksi versioksi: Käyttäjä:Thi/Hiekkalaatikko. Osasta artikkeleita puuttuvat vielä kielilinkit tai en-wikin versio. --Thi (keskustelu) 22. joulukuuta 2016 kello 21.06 (EET)
Kas, tuo Thin lista on vähän erilainen. Mielestäni tuo on tasapainoisempi kuin Tappisen lista. En ehkä neljää kirkkoa valitsisi, voisi koittaa sinne kehittää vielä jotain muita kulttuurikohteita (kansallismuseo yms.), ja esimerkiksi joku Jussi-palkinto voisi olla ihan mielenkiintoinen. --PtG (keskustelu) 22. joulukuuta 2016 kello 21.42 (EET)
Samaa mieltä. Kansallismuseon artikkeli ei ole kovin hyvä vielä, mites olisi Lappeenrannan humppafestivaalit ? --Tappinen (keskustelu) 22. joulukuuta 2016 kello 22.08 (EET)
Tarkemmin katsellen Jatkosodan hyökkäysvaihe voisi jäädä pois. --Tappinen (keskustelu) 22. joulukuuta 2016 kello 23.52 (EET)
Tampereen ajattelin viedä äänestykseen piakkoin. Se on aika hyvässä kunnossa, joten eiköhän sen voisi nostaa jonkun kylän tai muun vastaavan tilalle, Roihuvuodessa esimerkiksi on paljon korjauspyyntöjä. --PtG (keskustelu) 22. joulukuuta 2016 kello 21.22 (EET)
Nyt pitäisi jonkun vielä kehittää etusivun laatikko, joka voisi sijoittaa vaikka suositeltu artikkeli -laatikon alapuolella ja sitten siirtää ehkä kuolleet vaikka oikealle palstalle. Laatikko, jossa olisi tosiaan otsikkona jotain Suomi 100 vuotta ja sitten ehkä joku maininta siitä, että tällä paikalla esitetään vuoden aikana 100 Suomeen liittyvää artikkelia. --PtG (keskustelu) 22. joulukuuta 2016 kello 22.01 (EET)
Omasta mielestäni listalle voisi ottaa myös muutaman keskeisen artikkelin, jotka eivät ole vielä arvioituja, mutta ovat lähellä LA-statusta tai muuten vain helposti muokattavissa LA-tasoisiksi. Ne voisi sijoittaa loppuvuodelle, jotta niitä olisi aikaa parantaa ennen etusivulla esittelyä. --SMAUG (KeskusteluMuokkaukset) 23. joulukuuta 2016 kello 16.51 (EET)
Onko ehdotuksia, mitkä ? Tai laitetaanko sinne nyt "placeholdereiksi" vaikka ne kirkot ja varasijoille joitain, joiden toivotaan nousevan arvioiduiksi. Kehityksen ennustaminen on näköjään tosi vaikeaa. --Tappinen (keskustelu) 23. joulukuuta 2016 kello 18.50 (EET)
Uskon, että Suomen sodasta ja sisällissodasta on vielä käyttämättömiä kirjalähteitä, joilla viitteettömiä kappaleita ja lähdepyyntöjä saisi viitteistettyä ja Suomen sota -artikkelia laajennettua. --SMAUG (KeskusteluMuokkaukset) 23. joulukuuta 2016 kello 20.09 (EET)
On olemassa noihin varmasti lähteet, mutta en usko, että kukaan niihiin tarttuu. --PtG (keskustelu) 24. joulukuuta 2016 kello 15.32 (EET)
Tein jonkinlaisen järjestyksen, minkä mukaan ja millä ajanjaksolla nuo esitetään. Vaihto tapahtuu siis, 3,62 päivän välein, joten päivämäärät ovat sinällään suunta antavia. Joskin nyt tajusin, että noihin pitää lisätä kaikkiin yhden päivän lisää, kun 1.-3.1. pitäisi olla 1.-4.1., koska vaihto neljäntenä päivänä, kun 3,62 päivää on kulunut. Tuossa on pyritty ottamaan päivämääräksi monissa tapauksissa jokin ajankohtaisuus (henkilöillä esimerkiksi pääsääntöisesti synnyinpäivä). EDIT: Ja linkki on tässä. --PtG (keskustelu) 24. joulukuuta 2016 kello 15.32 (EET)
Varsin hyvä ! Aloitus heti Suomen ilmastolla on haastava kun siinä on nykyisin monia puutteita. Mä en oikein uskalla alaa sitä sörkkimään kun LA-tasolla se oli paljolti mun tekemä, ja nyt siihen on lisätty kaikenlaista josta osa pitäisi poistaa. --Tappinen (keskustelu) 24. joulukuuta 2016 kello 17.32 (EET)
Tuonnäköinen tulisi etusivusta ylempänä kirjoitetun toiveen mukaisesti, eli Suomi 100 vasemmalle palstalle, ja äskettäin kuolleet oikealle puolelle. Voihan tuota laatikkoa vielä muuttaa "sinivalkoisemmaksi", jotta erottuu paremmin. Listan 100 artikkelia pitää varmaan aina manuaalisesti vaihtaa, ellei joku halua värkätä jotain if/switch-hässäkkää tekemään sitä. Stryn (keskustelu) 24. joulukuuta 2016 kello 16.21 (EET)
Voishan tosiaan laittaa vähän "sinivalkoisuutta", mutta muuten varmaan ihan hyvä ratkaisu. Noi palstat menee varmaan suurin piirtein yhtä pitkiksi, kun tuohon tulee parin kappaleen kuvaus. --PtG (keskustelu) 24. joulukuuta 2016 kello 16.47 (EET)
Jeps, muokkasin hieman tuota alasivuani ja loin jo valmiiksi mallineen Malline:Suomi100. Nyt kun äskettäin kuolleet siirretään oikealle, niin sen osion kuva pitää muistaa vaihtaa näkymään oikealla puolella (kuten muissakin etusivun osioissa, jotka ovat oikella palstalla). Stryn (keskustelu) 24. joulukuuta 2016 kello 22.23 (EET)
Jatkoin Thin aloittamaa statuskatsausta tänne. Vuoden vaihtuessa voisi vaihtaa "viralliset listat". Katsoin samalla, että korjausmallineita ei ollut, lähdepyyntöjä löytyi ja viitteiden muoto on joissakin epästandardi (kirjan, ei tekijän nimi). Uusista listalle nousseista pitäisi tarkistaa verkkoviitteiden toimivuus. En-interwikejä ei puutu kuin pari, voin tehdä niihin tynkäaloitukset. Lähteiden lukumäärä- palstalla ei ole enää niin väliä, alkuperäisessä taulukossa oli monia alle 5 mikä jo jotenkin mittaa artikkelin tilaa.. --Tappinen (keskustelu) 25. joulukuuta 2016 kello 12.41 (EET)
Tein lisäyksiä kulttuuriosioon ja henkilöihin, jotta hyviä ja suositeltuja olisi enemmän. Myös muutaman LA-tason yleisen luontoartikkelin sijasta listalla voisi olla muita HA-artikkeleita. Projektin ansiosta usea yleisesti keskeinen artikkeli on parantunut, mutta tältä luettelolta varmaan odotetaan tiettyä suomikeskeisyyttä. Osiot ainakin näyttävät tasapainoisilta. Arvioituja artikkeleita korostavaan listaan siirtymisestä taitaa olla konsensus joten siirsin esitykset suoraan sivuille Wikipedia:Wikiprojekti Suomi 100/Luettelo ja Wikipedia:Wikiprojekti Suomi 100/Taulukko jotta muut muutokset ja päivitykset voi tehdä suoraan sinne. --Thi (keskustelu) 25. joulukuuta 2016 kello 18.30 (EET)
Minusta Albatrossi (kappale) tuo kohtuuttomasti painoa Juha Vainioon, josta on jo henkilöartikkeli. Tarkemmin ajatellen Schjerfbeckin roikuttaminen mukana tulevaisuuden lupauksena on epäreilua, moni muukin voi olla "tulossa lupaavaksi kunhan keritään". Ehdotan niiden tilalle kahta seuraavista: Eppu Normaali, Teekkarilakki, Arttu Wiskari. --Tappinen (keskustelu) 26. joulukuuta 2016 kello 11.55 (EET)
Schjerfbeckin tilalle käynee toinen taiteilija, Vilho Lampi. Suomenkielisestä musiikista on vaikea sanoa, miten paljon se kiinnostaisi käännöshaasteessa. Teekkarilakki kulttuurisena yksityiskohtana on ehkä sikäli varmempi. Toisaalta Eppu Normaali voi kiinnostaa suomalaista yleisöä. --Thi (keskustelu) 26. joulukuuta 2016 kello 12.52 (EET)

Kansainvälisesti kiinnostava Adolf Erik Nordenskiöld olisi nyt lupaavana ja äskettäin ilmestynyt uusi suomenkielinen elämäkerta helpottaisi artikkelin kehittämistä ylemmille tasoille. Artikkelin laajentaminen on pitkään ollut suunnitelmissani, mutta en halunnut luvata mitään tämän projektin tarpeisiin, kun en pysty sitoutumaan mihinkään aikatauluun. Jos nyt joka tapauksessa listalle kelpuutetaan lupaavantasoisiakin, niin ehdotan Nordenskiöldiä mukaan, mikäli täytteeksi kaivataan jotain. Pääosin kirjoittamaani Suomen kansanvaltuuskuntaan voisin tehdä vielä ainakin yhden kielenhuollon ennen kuin se menee etusivulle, jos nyt menee. --Risukarhi (keskustelu) 26. joulukuuta 2016 kello 12.34 (EET)

Joo, ja nykytilassaankin ainakin yhtä hyvä kuin tuo Wiskari... --Tappinen (keskustelu) 26. joulukuuta 2016 kello 12.45 (EET)
Lisäsin Nordenskiöldin. --Thi (keskustelu) 26. joulukuuta 2016 kello 12.52 (EET)

Käytin checklinksiä ja korjasin ja merkitsin monia vanhentuneita linkkejä. Möttönen ja Nieminen pistävät silmään. --Tappinen (keskustelu) 26. joulukuuta 2016 kello 21.13 (EET)

Vein Suomalainen sauna nyt LA-arviointiin. --Tappinen (keskustelu) 30. joulukuuta 2016 kello 20.58 (EET)

Näyttääpä yllättävän hyvältä, kun laitoin tuohon Strynin tekemään mallineeseen Suomenlahden, katso vaikka itse täältä. Tällä varmaan mennään, vai mitä (pingit Tappinen, Thi, Risukarhi). Kuka uskaltaa siirtää tuon vuodenvaihteessa etusivuksi :) --PtG (keskustelu) 31. joulukuuta 2016 kello 14.51 (EET)

Jees, tällä mennään. Olisi varmaan syytä varoittaa jossain jo nyt (9h etukäteen :). Kahvihuoneessa ? Etusivun keskustelussa ? Keneltä kaikilta etusivu onkaan suojattu ? --Tappinen (keskustelu) 31. joulukuuta 2016 kello 14.58 (EET)
Ylläpitäjät saavat vaan sitä muokata. Sitä mä tässä vähän pelkäänkin, että kun tästä periaatteessa tuntuu olevan tietoinen vain muutama käyttäjä, niin tulee sunnuntaipäivällä myrsky vesilasissa, kun kuitenkin joku on asiaa vastaan. --PtG (keskustelu) 31. joulukuuta 2016 kello 15.03 (EET)
Pystyyköhän tästä tekemään tuollaisen ilmoituksen tuonne ylös, kuten on Viro-Suomi-kilpailusta? Se voisi olla vaikka muutaman päivän näkyvillä. --PtG (keskustelu) 31. joulukuuta 2016 kello 15.05 (EET)
Tämähän pitää muotoilla ... kuten kesällä 2015 sovittiin ... En ole yp. enkä keskiyöllä verkossa. --Tappinen (keskustelu) 31. joulukuuta 2016 kello 15.19 (EET)
Mä olen yp ja todennäköisesti pääsen kansainväliseen tietoverkkoon puolenyön tienoilla. Voin siis tehdä sen muokkauksen. Katsotaan mitä sitten seuraa :D --PtG (keskustelu) 31. joulukuuta 2016 kello 15.21 (EET)
No mä laitan sit kahvihuoneilmoituksen. --Tappinen (keskustelu) 31. joulukuuta 2016 kello 15.23 (EET)
Kiitoksia PtG, kävin vilkaisemassa etusivua ja hyvältä näyttää. Hyvää uutta vuotta kaikille!--Tanár 1. tammikuuta 2017 kello 12.51 (EET)

2017 tehtävät[muokkaa wikitekstiä]

Kuten aina vuoden vaihteessa, loppua seurasi uuden (vuoden) alku. Tässä projektissa tänä vuonna

 • päivitetään kauan sitten arvioitujen artikkelien viitteistystä ja sisältöä
 • kehitetään LA > HA ja HA > SA
 • vaihdetaan tarvittaessa placeholdereihin keskeisempiä artikkeleita (omasta mielestäni näitä ovat teekkarilakki, Viljo Lampi ja tarvittaessa toinen kirkko ja toinen kansallispuisto)
 • järjestetään se Challenge marraskuussa

Challenge-asiassa olen jo 2015 kysellyt jotain no:Brukerdiskusjon:Danmichaelo/Arkiv/2015#Finland_100, onko jollain kokemusta botin ajamisesta ? Kyselen neuvoja ilmoittelusta jne. myös en:User:Dr. Blofeldislta sähköpostilla. --Tappinen (keskustelu) 1. tammikuuta 2017 kello 20.32 (EET)

Tämä en:User_talk:Dr._Blofeld#Help_with_a_challenge_.3F ei näytä kovin rohkaisevalta. Lisäksi olen huomannut käännöksissä sellaisen ongelman, että meidän listan artikkelien käännöksiä ei välttämättä muualla hyväksytä itsenäisiksi artikkeleiksi, esim. simple:Elections_in_Finland tai en:History of video game industry in Finland. --Tappinen (keskustelu) 2. tammikuuta 2017 kello 22.52 (EET)
Lisäksi johdantoja voitaisiin parantaa. Monissa vanhemmissa LA/HA-artikkeleissa saattaa olla vain lyhyt muutaman lauseen johdanto. --PtG (keskustelu) 3. tammikuuta 2017 kello 12.03 (EET)
Vilho Lampi tullaan todennäköisesti korvaamaan, kun Schjerfbeckin artikkelia saadaan kehitettyä.[3] Placeholdereista on jäljellä teekkarilakki ja Kauhanevan kansallispuisto (toisesta puistosta on pitempi artikkeli). Oletan että hirven ymmärretään muissakin wikeissä olevan fi-wikin ja Suomen kannalta keskeinen artikkeli. Varmaan sitten puolukkakin, kun herkkutattikin on mukana SA-statuksensa vuoksi? Laitoin hirven ja puolukan jo takaisin, kun itse ne poistinkin ja muutoksen voi kumotakin nopeasti. --Thi (keskustelu) 7. tammikuuta 2017 kello 13.44 (EET)
Oliskos Suomalainen sauna viemässä paikan teekkarilakilta ? --Tappinen (keskustelu) 8. tammikuuta 2017 kello 00.56 (EET)
Ainakin jos ajatellaan, kuinka keskeinen aihe on suomalaisessa kulttuurissa, pitäisin saunaa tärkeämpänä kuin tupsulakkia.--Tanár 8. tammikuuta 2017 kello 10.38 (EET)
Luettuani artikkelin sv: Bastu huomaan toivovani erillisartikkelin kääntämistä pikapuoliin. Tosin sv:SM i bastu ei ollut mitä pelkäsin. --Tappinen (keskustelu) 8. tammikuuta 2017 kello 10.49 (EET)
Suomalainen sauna on nyt Kulttuuri-osiossa ja teekkarilakki poissa. Jotta ei tarvitsisi säätää enempää, palautin Helene Schjerfbeckin. Kokeillut vaihtoehdot (Vilho Lampi ja puolukka) ovat selkeästi toissijaisia ja S:n artikkelille löytyi kehittäjiä. Artikkeli on jo nyt esittelykelpoinen ja la-arviointiin on aikaa marraskuuhun asti. --Thi (keskustelu) 8. tammikuuta 2017 kello 14.23 (EET)

Kohentelin Suomen kansanvaltuuskuntaa ja se on nyt asiasisällöltään entistä parempi. Etusivulle laittamista ajatellen artikkelissa näyttäisi olevan yksi pieni ongelma, eli kartta, jonka kuvatiedosto näyttää jatkuvasti muuttavan muotoaan ja sisältöään Commonsissa. --Risukarhi (keskustelu) 26. tammikuuta 2017 kello 15.35 (EET)

Valitse mielestäsi sopivin versio ja tallenna se fiwikiin niin tiedosto ei muutu viikon aikana. --SMAUG (KeskusteluMuokkaukset) 26. tammikuuta 2017 kello 15.45 (EET)
Jaa siellä on WPK taas ollut asialla. Pitää laittaa estopyyntöä taas Commonsiin hänestä. Stryn (keskustelu) 26. tammikuuta 2017 kello 19.16 (EET)
Tuo pystysuuntainen karttakuva näyttää sinällään ihan hyvältä, mutta se olisi pitänyt tallentaa Commonsiin erilliseksi tiedostoksi eikä aiemman kuvan päälle. Kuvatiedostoa on käytetty eri Wikipedioiden artikkeleissa sillä oletuksella, että se on vaakasuuntainen kuva Etelä-Suomesta. Kartan sisällössä näyttäisi olevan erona lähinnä rintaman erilainen kulku Karjalan kannaksen itäosassa. --Risukarhi (keskustelu) 27. tammikuuta 2017 kello 14.49 (EET)

Kansainvälinen kilpailu[muokkaa wikitekstiä]

Mitäs kuvittelette, millaisten ihmisten halutaan osallistuvan kansainväliseen käännöshaasteeseen ? En-wikissä on useimmissa haasteissa ollut palkintoina Amazonin lahjakortteja, joita wikimedia sponsoroi. Ja 50-100 osallistujaa. Toisaalta, myös mainetta-ja-kunniaa -haasteisiin on riittänyt osallistujia, tyypillisesti noin 20. Jos halutaan palkintoja, WM:ää pitää lähestyä äkkiä, ja ilmeisesti täkäläinen osasto on avainasemassa (@Käyttäjä:Kulttuurinavigaattori !!). Danmichaelo on hakenut sinne bottioikeuksia, ja lisäksi pitää kääntää templatet englanniksi (lupasin kääntää, mutta tekniikasta en tiedä mitään).

Jos haasteen järjestäisi täällä, bottia voisi pyörittää suomeksi. Sitä voisi silti mainostaa eri kielisissä wikipedioissa, ja tehdä jopa esittelysivun englanniksi, jossa vain linkki "osallistujat" -sivulle tulisi suomenkieliseen wikiin. Laitan tähän esille joitakin challengeja:

try. --Tappinen (keskustelu) 5. tammikuuta 2017 kello 19.47 (EET)

Mulla on sellainen käsitys oman kokemukseni perusteella, että maailmalla on Suomesta kiinnostuneita ihmisiä mitä ihmeellisimmistä syistä. En osaa arvioida onko heitä paljon, mutta kyllä heitä on, jos vaan satais viestiä menemään heille. Eikö Suomen satavuotinen itsenäisyys antaisi perustan tuollaiselle Challenge-kilpailulle? WM Suomella on varattu varoja vielä seitsemään museokorttiin palkinnoiksi, mutta ne ovat hyviä vain kotimaiselle kilpailulle. Jos kilpailu järjestetään kansainvälisenä, voimme hakea avustusta Foundationilta (helmi-maaliskuussa), arvelen että joku ei-kauhean-iso-summa siihen kyllä myönnettäiskin. Apropå, katsokaapa Viro-Suomi-Viro kilpailua, on aika uteliasuutta kutkuttavaa katsoa, mitä virolaiset kirjoittaa Suomesta Vikipeediaan (122 artikkelia), Virosta suomalaiset ovat kirjoittaneet nyt, kun kilpailu on kohta loppu 213 artikkelia. Jos päätös kilpailun järjestämisestä saatais alkuvuodesta, sanotaan helmikuun loppuun mennessä, voisimme viedä tiedon siitä kansainvälisiin Wikimediatapaamisiin, ja sekin olisi jo jotain. Eli kannatan ajatusta lämpimästi! Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 5. tammikuuta 2017 kello 21.55 (EET)
Tiedätkö miten käytännössä tuo hakemus tehdään - jatketaanko siitä sähköpostilla ? Olisko sopiva summa 200 USD: 100 voittajalle, 50 kakkoselle, 50 kolmoselle ? (Iberocoopissa oli noin.) Catalan-kisasta sai erityisen papukaijamerkin (ks.Keskustelu_käyttäjästä:Tappinen#Catalan_Culture_Challenge_Barnstar ) sellainenkin varmaan tarvitaan. Aikataulu voisi olla niin että kisa kestäisi marraskuun, siihen saisi ilmoittautua 10.10. jälkeen ja tulokset julkistettaisiin itsenäisyyspäivänä. Mä voin luonnostella en-wikin hiekkalaatikkooni kilpailun pääsivua, josta sen voisi täräyttää avaruuteen lokakuun alussa. --Tappinen (keskustelu) 5. tammikuuta 2017 kello 22.30 (EET)
No enpä tiedä, mutta otetaan selvää. Minusta nuo summat ok. Eiköhän löydy ja voitaisiin tehdä niin, että oletetaan tuo summa palkintoihin löytyvän, ja jos valmistelun aikana tulee mieleen, voidaan pyytää joiltakin yrityksiltä tai muilta tahoilta lisää palkintoja. Minusta myös tuo aikataulu- ja toimenpiderunko ok. Meiltä lähtee pari henkilöä hallituksesta helmikuun lopulla GLAM-tapaamiseen Pariisiin, evästän heitä tästä, jos toisivat jotain tietoja miten mukaan pääsee. Voin auttaa esim. jos haluat oikolukua englanninkielen sivulle ja siitä voisi myös tehdä vaikka alkusyksystä tiedotteen ainkin fi ja en. Nuo merkit on nastaa. Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 6. tammikuuta 2017 kello 00.11 (EET)
OK, tähtään siihen että eka versio on helmikuussa valmis. Projektin etusivulla oleva "logo" on mun askartelema, barnstaria saisi tehdä joku joka oikeasti osaa. --Tappinen (keskustelu) 6. tammikuuta 2017 kello 10.27 (EET)
Kilpailun etusivun ensimmäinen versio on nyt en-hiekkalaatikossani en:User:Tappinen/sandbox. Tuli mieleeni että voisi askarrella sellaisen kollaasin jossa olisi kuvia kilpailuartikkeleista, muuten niinku en:WikiProject Wales/Awaken the Dragon mutta matalampi. (Commons toimii nyt tosi hitaasti joten ei nyt.) --Tappinen (keskustelu) 6. tammikuuta 2017 kello 19.03 (EET)
Oikein hyvä. Ei tule muuta mieleen, kuin että alussa voisi olla vähän tarkempi sevitys asiasta jota muualla ei tunneta, esim: "What: In December 6th 2017 Finland will celebrate her 100th birthday. This is a public writing competition around Finland. ..."Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 6. tammikuuta 2017 kello 19.56 (EET)
Kiitos. Lisäsin tuon. Luonnosteilin muitakin sivuja samaan hiekkalaatikkoon, ja sitä kuvanauhaa. Luettelosta mietin
 • laitetaanko väliotsikot vai joku taulukkomuoto
 • lisätäänkö selityksiä (Väinö Linna, writer; Whooping Swan, national bird)
 • jos on väliotsikot, onko nää OK
 • pitäisikö väliotsikoissa lukea "Geography of Finland", "Culture of Finland", ... ?

--Tappinen (keskustelu) 7. tammikuuta 2017 kello 00.29 (EET)

Nyt mietin sellaista, että kannattaisiko tästä alkaa puhua jo nyt en-wikin Finland-projektissa ? Jos artikkeleista saataisiin ennen kilpailua kunnolliset englanninkieliset versiot, niitä olisi mielekkäämpää kääntää kolmansille kielille. Toisaalta, silloin suomesta englanniksi kääntävät eivät saa niin paljoa pisteitä kisassa. --Tappinen (keskustelu) 11. tammikuuta 2017 kello 18.58 (EET)
Kannattais. Kilpailun onnistuminen vaatii huolellista viestinnän suunnittelua. Pariin tahoon kannattaisi ottaa yhteyttä. Toinen on Suomen kulttuuri- ja_tiedeinstituutit, joihin ehkä kannattaa ottaa yhteyttä joko yksitellen tai sitten opetusministeriön kautta. Toinen on ulkoministeriön kautta ja Suomen suurlähetystöt. Näillä molemmilla tahoilla on sekä kosketuksia ihmisiin eri maissa että intressiä tällaiseen. Mun käsittääkseni nämä kontaktit eivät ole kauhean työläitä, koska nuo tahot hoksaavat kyllä mistä on kyse ja ovat valmiita toimimaan yhteistyössä, kunhan saavat selkeät ohjeet. Minä voisin tiedustella myöhemmin keväällä, mitä kanavia kansainvälisellä Wikimedialiikkeellä on käytettävänään.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 27. tammikuuta 2017 kello 23.07 (EET)
Kolmas taho on Suomessa asuvien vieraskielisten yhteisöt. Monella heistä on vanhassa kotimaassa mummi tai serkku joka tarvitsisi hollannin- tai kurdinkielisen tekstn suomen koulutuksesta ja saunasta ja rauduskoivusta. --Tappinen (keskustelu) 27. tammikuuta 2017 kello 23.14 (EET)
KIlpailun pääsivu pitää varmaan olla sekä suomeksi että englanniksi. Lisäksi voisi alkaa kääntää lyhyitä ilmoituksia muiden wikien kahvihuoneisiin laitettaviksi. Olisko kahvihuoneilmoitusten aika viikkoa ennen kilpailun alkua, ja sitten aloituspäivänä lyhyt vastausviesti tähän että Nyt se alkaa !! ? --Tappinen (keskustelu) 4. helmikuuta 2017 kello 12.09 (EET)
Wikipedia:Wikiprojekti Suomi 100/Viestintä aloitettu. Kielenhuoltoa ja kieliversioita kaivataan, ping Käyttäjä:Kulttuurinavigaattori, Käyttäjä:Tanár ystävneen ? --Tappinen (keskustelu) 4. helmikuuta 2017 kello 12.46 (EET)
Joo, voin tarkistaa suomenkieliset tekstit sitä mukaa kun niitä tulee. Nythän siinä ei vielä kovin paljoa tarkistettavaa ollut.--Tanár 4. helmikuuta 2017 kello 15.29 (EET)
Hieno juttu ! Löytyisikö ystäväpiiristäsi henkilöitä kääntämään noita tekstejä vaikkapa sukulaiskielille ? --Tappinen (keskustelu) 4. helmikuuta 2017 kello 16.08 (EET)
Löytyisi varmaan sen verran, että voin hoitaa käännöksen viroksi, ehkä unkariksi myös. Onko tarkoitus että hiotaan teksti ensin suomeksi lopulliseen muotoon ja sitten vasta käännetään muille kielille? Ajattelin että on turhaa työtä kääntää vielä mahdollisesti muuttuvaa versiota.--Tanár 4. helmikuuta 2017 kello 16.20 (EET)
Varmaan se on järkevää, mutta ei niiden tarvitse kaikkien olla 1:1. --Tappinen (keskustelu) 4. helmikuuta 2017 kello 17.10 (EET)

Dekoraatio[muokkaa wikitekstiä]

Voidaanko kansainväliseen kilpailuun osallistujat dekoroida fiWikin palkinnolla hirvensydän? Esim. myöntämällä kuparinen hirvensydän "...voit kannustaa hyvistä yksittäisistä ansioista (esim. valokuva)"Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 7. tammikuuta 2017 kello 07.25 (EET)

Hyvä ajatus ! Katsoin valmiit Barnstarit läpi ja siellä ei ollut ihan sopivaa. --Tappinen (keskustelu) 7. tammikuuta 2017 kello 09.02 (EET)
Kun (kultainen) Hirvensydän "...voidaan myöntää Suomea tai suomalaisia koskevista suurteoista Wikipediassa", niin kuparinen lienee hyvä Suomea koskevien artikkelien kirjoituskilpailujen osallistujille, jotka ovat kirjoittaneet muunkielisiin Wikipedioihin. Parempi Hirvensydän kuin Barnstar.Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 7. tammikuuta 2017 kello 09.34 (EET)
Pyynnöstä lisäsin kuvauksen hirvensydämeen. Tuohirulla (keskustelu) 28. tammikuuta 2017 kello 13.06 (EET)

Palkinnot ja niiden jakaminen[muokkaa wikitekstiä]

Olisiko hyvä mainita palkinnot jo "kilpailuohjelmassa", vai kehitelläänkö niitä kilpailun päättymiseen asti? Palkitut nimennee raati, mutta siinä pitäisi olla kyseistä kieltä ymmärtäviä ainakin joku. Luulisin että eri Wikimedia-chapterit ja käyttäjäryhmät voivat auttaa tässä. Kilpailuraahtejahan voi nimetä sitä mukaa kun eri kielisiä käännöksiä ilmaantuu, mutta sekin vaatisi jonkinlaisen ohjausryhmän kilpailun aikana tai heti kilpailuajan päätyttyä. Viro-Suomi kirjoituskilpailussa törmättiin siihen, että kaikki käyttäjänimellä osallistuvat palkitut eivät halua ilmoittaa järjestäjälle oikeita nimiä ja osoitteitaan, jolloin palkintojen välittäminen on hyvin hankalaa. Sitäpaitsi palkinnon välittäminen käyttäjänimelle taitaa olla laitontakin. Kilpailun säännöissä voisi mainita, että osallistua voi käyttäjänimellä, mutta palkinnot voidaan välittää vain oikeilla, laillisilla nimillä ja postiosoitteilla, jotka pidetään luottamuksellisina. Vai miten menetellään?--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 4. helmikuuta 2017 kello 21.30 (EET)

Minusta ei tarvitse olla joka kieltä raatia, kun on UKBot käytössä. Jotain tarkistusta täytyy olla pisteiden suhteen ettei siellä ole ihan Lorem ipsumilla laajennettuja artikkeleja, mutta useimmissa wikeissä vandalismisntorjunta huolehtinee siitä. EDIT "Vastuullinen kilpailunjärjestäjä" voisi olla Wikimedia Suomen hallitus, voisitteko ottaa tämän esille jossain kokouksessa ? Helpoimmalla tietysti päästään jos jaetaan vain virtuaalipalkintoja, niitä hirvensydämiä. Mitenköhän nuo Amazonin lahjakortit toimii ? (MUOKATTU) --Tappinen (keskustelu) 5. helmikuuta 2017 kello 01.26 (EET)
Ok, hyvä jos UKBot toimii apuvälineenä raadille. Esitän Wikimedia Suomen hallitukselle, että se toimisi kilpailunjärjestäjänä, joka valitsee kilpailuraadin myöhemmin. Kilpailun pelisäännöt ja palkinnot olisi mun käsittääkseni hyvä ilmoittaa osallistujille kuitenkin jo ennen osallistumista, mutta jatketaan pähkäilyä, kyllä tästä hyvä tulee.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 5. helmikuuta 2017 kello 11.58 (EET)

Erikoislogo itsenäisyyspäiväksi[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko suomenkielisen Wikipedian logoksi vaihtaa itsenäisyyspäiväksi erikoislogon? Siihen voisi tehdä normaalin logon vasemmalle ja oikealle puolelle pienet Suomen liput vähän dewikin 4 miljoonan artikkelin kunniaksi tehdyn logon tyyliin. Tai sitten Wikidatan spesiaalilogon kaltainen synttärikakku Suomelle, vaikka Wikipedian logo ei toki normaalisti sen kaltainen olekaan. --SMAUG (KeskusteluMuokkaukset) 6. tammikuuta 2017 kello 17.05 (EET)

Ihan kannatettava idea. Monissa muunkielisissä Wikipedioissa on ollut erikoislogoja, mutta onko suomenkielisessä ollut koskaan? Itse en ainakaan muista. August-54 (kommentit) 6. tammikuuta 2017 kello 23.05 (EET)

Henkilönnimet etusivun nostoissa[muokkaa wikitekstiä]

Ehdotan että kun etusivulle nostetaan tämän projektin jokin henkilöartikkeli, sen etusivun tekstin aloittavana lihavoituna henkilönnimenä käytetään henkilön sitä nimeä, jolla hänet tunnetaan. Nykyisen noston kohdalla pitäisi siis käyttää nimeä Alvar Aalto, eikä nimeä Hugo Alvar Henrik Aalto. Itse artikkelissa se tunnettu nimihän näkyy artikkelin aloittavassa isossa otsikossa, jotta lukija tietää kenestä on kyse, mutta etusivulla sitä otsikkoa ei ole. Samasta syystä myös esimerikiksi osiossa "äskettäin kuolleita" käytetään nyt John Wetton -nimeä, eikä hänen koko nimeään John Kenneth Wetton. --Savir (keskustelu) 3. helmikuuta 2017 kello 21.13 (EET)

Kyllähän tuohon käytäntöön voisi jatkossa mennä kaikissa nostoartikkeleissa (myös niissä valituissa paloissa). --PtG (keskustelu) 3. helmikuuta 2017 kello 21.39 (EET)

Myös sodat ja erilaiset kohtalot?[muokkaa wikitekstiä]

Nyt tällä hetkellä taulukko on hyvin henkilökeskeinen ja "mukavista" aiheista koostuva. Itse ottaisin mukaan kansalaissodan aikaiset ja jatkosotaa käsitteleviä aiheita,kuten Koverin keskitysleiri ja Viipurin puhdistus 1918 Jukka Wallin (keskustelu) 30. maaliskuuta 2017 kello 12.23 (EEST)

Kansainvälisen kilpailun toteutus[muokkaa wikitekstiä]

Hei, olemme keskustelleet Danmichaelon kanssa kv. kilpailun toteutuksesta. Nyt tarvittaisiin testikisaa luomaan joku jolla on kokemusta viikon kilpailujen järjestämisestä. @PtG: ? Anyone ? --Tappinen (keskustelu) 28. toukokuuta 2017 kello 22.59 (EEST)

Samaan keskusteluun liittyen: Aloin kääntää templateja ja huomasin haukanneeni liian ison palan. Pitäsii osata jotain "TemplateDataa". Apua ? --Tappinen (keskustelu) 29. toukokuuta 2017 kello 18.20 (EEST)
Jos luot ensin mallineen, niin voin lisätä TemplateDatan jälkikäteen. Stryn (keskustelu) 29. toukokuuta 2017 kello 19.27 (EEST)
Laitan yllälinkitetylle sivulle DONE aina kun joku valmistuu. --Tappinen (keskustelu) 29. toukokuuta 2017 kello 22.50 (EEST)
Yritän ehtiä tutustumaan asiaan tämän viikon aikana. --PtG (keskustelu) 29. toukokuuta 2017 kello 21.04 (EEST)

Jaaha, mun kesä kului aika toisin kuin kuvittelin. Taitaa käydä niin että botti pyörii suomenkielisen wikin puolella. --Tappinen (keskustelu) 13. elokuuta 2017 kello 11.03 (EEST)

Suomi 100 in other languages[muokkaa wikitekstiä]

Hello, sorry for using English here... I am not sure if that was already discussed, so I'd better just leave a note here: there are projects:Finland in several languages that can be interested in this list. I assume a note on project's discussion page could be good for "Suomi 100" general goals... Here's wikidata item for these projects. I left a note on Russian project's page. Viva la Suomi! :-) --EUvin (keskustelu) 12. kesäkuuta 2017 kello 02.21 (EEST)

Yes. We are eagerly preparing for an international challenge in November ... as soon as the material is ready, advertisement starts. Thank you for the wikidata link ! --Tappinen (keskustelu) 12. kesäkuuta 2017 kello 16.55 (EEST)

Kv kilpailu lähestyy[muokkaa wikitekstiä]

Nyt on kuukausi marraskuuhun. Kirjoitin tekniikasta tänne Keskustelu_käyttäjästä:Danmichaelo#Suomi100_in_November Kilpailusivujen luonnokset ovat täällä: en:User:Tappinen/sandbox

Kysymyksiä (@Käyttäjä:Kulttuurinavigaattori, @Käyttäjä:Tanár, @Käyttäjä:PtG, kuka muu ?)

 • Ilmeisesti ei materiaalisia palkintoja ?
 • Hirvensydän kaikille mutta mitä dekoraatioita voittajille ? Joku spesiaali-barnstar ? @Käyttäjä:Henswick ?
 • Kutsut muilla kielillä ?
 • Koska julkaistaan kilpailusivut: viikkoa vai kahta ennen ?

--Tappinen (keskustelu) 1. lokakuuta 2017 kello 10.44 (EEST)

Vastauksia:

 • Wikimedia Suomella olisi ilmeisesti ainakin jonkin verran varoja palkintoihin, mutta kirjanpitomme vaatii, että jos rahanarvoisia palkintoja jaetaan, saajan pitää ilmoittaa nimensä ja yhteystietonsa. Muiden maiden kilpailuissa tämä muuten järjestetään siten, että säännöissä sanotaan että "voittajat voivat valita palkintonsa", eli valita haluavatko ottaa vastaa palkinnon (ed. mainituilla ehdoilla) vai ei. No, jos on yksinkertaisempaa ilman rahanarvoisia, sitten ei.
 • Juu Hirvensydän kaikkille. Olisiko joku innostunut värkkäämään Suomi 100 barnstarin?
 • Olisiko mitään sellainen, että olisi joku kutsubanneri tms. otsake, jossa eri kielillä sana "KUTSU" ja kutsukirje ja kilpailuohjelma vain englanniksi?
 • Pari viikkoa aikaisemmin voisi julkaista, mielestäni, mutta ehtii vielä viikkoa aikaisemminkin.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 1. lokakuuta 2017 kello 16.28 (EEST)
Laitettaisko jotain "souvenir" tyyppisiä palkintoja mieluummin kuin niitä Amazonin lahjakortteja, toki on sit postittamisen vaiva. Fazerin suklaalevyjä ? --Tappinen (keskustelu) 1. lokakuuta 2017 kello 23.19 (EEST)

Kv. kilpailusivut nyt valmiina[muokkaa wikitekstiä]

Pääsivu tässä en:Wikipedia:Finland100 challenge "participants"-sivu johtaa fi-wikipediaan, jotta voidaan käyttää täällä pyörivää bottia. Mainokset kahvihuoneisiin lähtevät, kun kilpailun alkuun on vajaa viikko. Wikiprojekti:Suomi 100/Viestintä -sivulle voisi rakentaa muutamia lisää. --Tappinen (keskustelu) 18. lokakuuta 2017 kello 08.19 (EEST)

VK-kilpailukokemusta kaivataan ![muokkaa wikitekstiä]

Osaisiko joku tehdä pisteidenhylkäyksiä ? Siellä on monia caseja joissa joku on tehnyt virheen ref-mallineen kanssa ja sitten korjnnut sen. Danmichaelo muokkasi pisteidenhylkäys-mallinetta siten että siihen voi laittaa myös mikä wiki. --Tappinen (keskustelu) 9. marraskuuta 2017 kello 18.58 (EET)

Menestys! Aikavyöhykkeet?[muokkaa wikitekstiä]

Kilpailu päättyy huomenna; osallistujia on vaihtelevasti, jostain kieliversiosta yllättävän paljon, jostain sitten odotetun vähän. Kuitenkin meistä ollaan kiinnostuneeempia kuin näköjään luulemmekaan, ja se on iloinen asia. Mutta voi tulla vielä joitain hämminkejä kuten aikavyöhykkeiden tai aiheiden yhteensopivuuden kanssa. Ehdotan tässä tapauksessa reilun tulkinnan linjausta. --Höyhens (keskustelu) 29. marraskuuta 2017 kello 03.49 (EET)

Tosiaankin monet ovat kiinnostuneita Suomesta maailmalla. Hieno tulos, sanottakoon jo etukäteen. Kun kilpailuohjelmassa ei mainita kilpailuajan aikavyöhykettä, eikös silloin pidä odottaa 24 tuntia siitä, kun 30. vuorokausi Suomessa päättyy?--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 29. marraskuuta 2017 kello 06.52 (EET)
Contest Details-sivulla lukee "When: The writing challenge will run from 00:01 1 November 2017 until 23:59 30 November 2017 (EET UTC+02:00). Note this covers November in Finland, and is not adapted for participants in other timezones.". --Tappinen (keskustelu) 29. marraskuuta 2017 kello 23.02 (EET)

Juhlalogo itsenäisyyspäiväksi[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Täällä on Suomi 100 -jutusta kiinnostuneita henkilöitä, joten ihan ilmoituksena vain: aloitin kahvihuoneessa keskustelun itsenäisyyspäivänä näytettävästä erityislogosta. --Smaug the Golden (keskustelu - muokkaukset - lokit) 1. joulukuuta 2017 kello 17.43 (EET)

Arkistointi[muokkaa wikitekstiä]

Ilmeisesti olisi aika sulkea tämä projekti keskusteluineen ja alasivuineen luokkaan lopettaneet wikiprojektit ? Kiitos yhteistyöstä, --Tappinen (keskustelu) 6. tammikuuta 2018 kello 13.37 (EET)

Kiitos ja hyvää duunia! Oma panokseni jäi lopulta pieneksi mutta isot kehut teille. --Vnnen (keskustelu) 8. tammikuuta 2018 kello 09.58 (EET)