Juhani Knuuti

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Matti Juhani Knuuti, LT on suomalainen lääketieteen professori. Hän toimii Turun yliopiston ja Åbo Akademin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin omistaman Valtakunnallisen PET-keskuksen johtajana.

Juhani Knuuti on tutkinut erityisesti sydänlihaksen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa kohdistuen sepelvaltimotautiin ja sydämen vajaatoimintaan.

  • Vuodesta 2008 hän on johtanut Suomen Akatemian Verenkierto- ja aineenvaihduntasairauksien tutkimuksen huippuyksikköä.
  • Suomen Akatemian Terveyden tutkimuksen toimikunnan jäsen 2010-2015.
  • Tutkimusinfrastruktuurikomitean (TIK) jäsen 2013-2016.
  • Suomen Tiedetoimittajat ry:n jäsen
  • Useiden tieteellisten lehtien toimituskunnassa, mm. Senior Associate Editor, European Heart Journal Cardiovascular Imaging
  • Toiminut Euroopan sydänyhdistyksen Käypä hoito -komiteassa 2011-2014 ja 2016-2019 (European Society of Cardiology, Guidelines Committee) ja on kirjoittajana yli kymmenessä Käypä hoito -ohjeessa.
  • Toiminut European Association of Nuclear Medicine, European Society of Molecular Imaging ja American Society of Nuclear Cardiology -yhdistyksissä monissa tehtävissä.

Vuoteen 2016 mennessä Web of Science listaa Knuutin julkaisseen 449 tieteellistä artikkelia (abstraktit eivät mukana). Hänen julkaisujaan on siteerattu 25010 kertaa (55,7 kertaa per julkaisu). Hänen H-indeksinsä on 63.

Hänet on palkittu työstään Scandinavian Society of Clinical Physiology and Nuclear Medicinen myöntämällä Big Scientific Prize -palkinnolla. Toinen merkittävä Knuutin saama kunnianosoitus oli vuonna 2005 saatu kutsu pitämään Marie Curie -luento radiolääketieteen alan vuosittaiseen kongressiin.[1]

Juhani Knuuti pitää Terveys ja Tiede -aiheisia blogeja. Blogit löytyvät https://juhaniknuuti.wordpress.com/ ja http://hyvinvointi.ts.fi/terveys-tiede/

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tieteenharjoittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.