Web of Science

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Web of Science on Clarivate-yhtiön ylläpitämä tieteellisten julkaisujen haku- ja indeksointipalvelu, jolla voidaan etsiä vertaisarvioituja julkaistuja tutkimuksia. Web of Sciencen tietokannoilla seurataan yli 33 000 tieteellistä julkaisusarjaa (2017).[1] Aineiston pohjalta julkaistaan vuosittain esimerkiksi maailman siteeratuimpien tieteilijöiden luettelo (engl. Highly Cited Researchers).[2] Hakukoneella saa myös selville mihin artikkeleihin kyseinen tutkimus viittaa ja mitkä artikkelit viittaavat siihen.

Web of Science oli alkujaan Institute for Scientific Informationin (ISI), sittemmin Thomson Reutersin ja nykyään Clarivaten tuottama palvelu.

Web of Science hakee tietoja lukuisista tietokannoista, joista keskeisimpiin kuuluvat Conference Proceedings Citation Index (yli 160 000 konferenssijulkaisua 1990-), Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index, Arts & Humanities Citation Index (A&HCI), Index Chemicus, Current Chemical Reactions ja Book Citation Index.

Vuodesta 2008 lähtien hakupalvelu on sisältänyt myös kansallisia viittaustietoja useasta maasta. Siten indeksointi sisältää myös muita kuin englanninkielisten artikkelien viittauksi, sillä käytössä on esimerkiksi Kiinan tiedeakatemian kanssa toteutetun Chinese Science Citation Databasen (CSCD) aineisto.[3]

Hakupalvelu on tilaajapohjainen ja tutkimuslaitokset maksavat sen käytöstä. Web of Science toimii ISI Web of Knowledge -hakukonealustalla.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Web of Science Clarivate Analytics, clarivate.com. Viitattu 16.6.2017. (englanniksi)
  2. Highly Cited Researchers The 2016 Highly Cited Researchers list. Clarivate Analytics, clarivate.com. Viitattu 16.6.2017. (englanniksi)
  3. Chinese Science Citation Database (CSCD) Clarivate Analytics, clarivate.com. Viitattu 16.6.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.