Gibson Thunderbird

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Josh Reedy ja kustomoitu Gibson Thunderbird.

Gibson Thunderbird on Gibson Firebird -kitarasta muokattu bassokitara. Thunderbird- ja Blackbird-nimisiä malleja valmistaa myös Gibsonin tytäryhtiö Epiphone.

Gibson Thunderbirdin valmistus on aloitettu 1963. Bassokitaran muotoilu on yhdysvaltalaisen automuotoilijana paremmin tunnetun Raymond H. Dietrichin käsialaa. Gibsonin mallistosta tuotannossa ovat Gibson Thunderbird IV ja Gibson Nikki Sixx Signature Thunderbird IV.

Thunderbirdit tunnetaan tanakasta, keskiäänipainotteisesta soundista, jota rock- ja metallimuusikot ovat suosineet. Soundin takana ovat muun muassa mahonkirunko, kerrostettu mahonkinen ja pähkinäpuinen kaula, keraamiset humbucker-mikrofonit ja "kaula läpi rungon" -rakenne. Thunderbirdin mensuuri on 34 tuumaa.

Thunderbirdin edullisemmassa Studio-versiossa on liimakaula ja siitä puuttuvat otelaudan reunalistat. Tämä ei kuitenkaan vaikuta kovin paljon basson sointiin, vaan lähinnä sen ulkonäköön. Studion valitsevat yleensä heavy metal -tyylistä musiikkia soittavat, ja Thunderbird IV:n enemmän kevyttä linjaa soittavat, muun muassa jazz- ja blues-basistit.

Tunnettuja Thunderbirdin soittajia ovat System of a Downin basisti Shavo Odadjian, Mötley Crüe -yhtyeen basisti Nikki Sixx ja Marilyn Mansonin basisti Twiggy Ramirez.

Mallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Epiphonen Thunderbird-kopio
Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.