Jukka Mänty-Sorvari

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Frogley)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jukka Mänty-Sorvari
Henkilötiedot
Syntynyt24. syyskuuta 1963 (ikä 58)
Ammatti muusikko, säveltäjä
Muusikko
Taiteilijanimi Frogley
Laulukielet suomi
Aktiivisena 1973-
Tyylilajit rock, suomirock
Soittimet rummut, laulu
Yhtyeet , Jay Lewis Gang, Dingo, Juice Leskinen, Dave Lindholm, Skädäm, Shitter Limited

Jukka Jaakko ”Frogley” Mänty-Sorvari (s. 24. syyskuuta 1963) on suomalainen muusikko, joka toimii Jay Lewis Gang -yhtyeen[1] rumpalina.

Mänty-Sorvari syntyi Kurikassa ja vietti lapsuutensa Tuurissa ja Alavudella, mutta hänen muusikon uransa alkoi Kauhajoella.[2]

Frogley lauloi 1980-luvulla kauhajokelaisessa yhtyeessä Skädäm, josta on peräisin hitti ”Katujen kuningatar”[3]. Mänty-Sorvari on säveltänyt kappaleen yhdessä Jukka Riitaluoman kanssa[4][5]. Mänty-Sorvari on säveltänyt myös useita muita Skädäm-yhtyeen kappaleita[6]. Esimerkiksi Irina on levyttänyt laulun ”Katujen kuningatar”, joka on julkaistu hänen esittämänään sekä singlenä että esikoisalbumin Vahva (2004) kultapainoksen bonuskappaleena.

Lempinimen Frogley keksi Jarmo "Latvis" Latva-Äijö, kun yhtyeessä soitti kolme Jukkaa[2].

Mänty-Sorvari soitti -yhtyeessä rumpuja vuosina 1990–2002. Vuonna 2007 hän toimi myös Dingo-yhtyeen rumpalina. Mänty-Sorvari soitti myöskin vuoden 1998 tangokuningas Jouni Kerosen Kerosiini-yhtyeessä rumpuja sekä toimi näyttelijänä ja rumpalina Musiikkiteatteri Palatsissa Tampereella.lähde?

Jukalla ja hänen vaimollaan Minnalla oli ohjelmatoimisto-, viihdepalvelu-, tapahtumanjärjestäjä-, viihdekoulutus- ja mallitoimistoyritys Tapahtumaketju MS Ky Tampereella[7] vuodesta 1998 vuoteen 2013lähde?.

Vuonna 2016 Mänty-Sorvari muutti Hämeenlinnaan.[2] Hän työskentelee päivätöikseen perhekodissa kehitysvammaisten ohjaajana.[2] Hänellä on vaimo ja tytär[8].

Frogleyn esikoisalbumi Kuvia ilmestyi 27. maaliskuuta 2005. Albumi äänitettiin Jani Viitasen kanssa yhteistyössä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.