Far Cry 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Far Cry 2
Far Cry 2:n logo.
Far Cry 2:n logo.
Kehittäjä Ubisoft Montreal
Julkaisija Ubisoft
Jakelija Steam, GOG.com, Humble Store, Epic Games Store, PlayStation Store, Ubisoft Store ja Microsoft Store
Tuottaja Louis-Pierre Pharandin
Suunnittelija Pierre Rivest
Säveltäjä Marc Canham
Pelisarja Far Cry
Pelimoottori Dunia Engine
Julkaistu
  • NA 21. lokakuuta 2008
  • AUS 23. lokakuuta 2008
  • EU 24. lokakuuta 2008
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus BBFC: 18
ESRB: MVirheellinen ESRB-arvo
OFLC: R18+
PEGI: 16
Alusta Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3
Jakelumuoto DVD, Blu-ray
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Far Cry 2 on Ubisoftin kehittämä ja julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli, joka julkaistiin vuonna 2008 Microsoft Windowsille, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Peliä varten luotiin uusi pelimoottori, vaikka itse peli on jatko-osa Far Crylle. Pelin juonella ja tapahtumapaikalla ei kuitenkaan ole mitään yhteyttä edeltäjäänsä. Alkuperäisen pelin tehnyt Crytek ei ollut kehittämässä jatko-osaa, sillä se myi oikeutensa pelisarjaan Ubisoftille.

Pelin tapahtumapaikka on Afrikka, ja avoin pelialue on suurudeltaan yli 50 neliökilometriä.

Pelisarjan seuraava osa on Far Cry 3.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä tavattavat aseet jakautuvat ensisijaisiin, toissijaisiin ja erikoisaseisiin, joita on yksinpelissä mahdollista sekoittaa useisiin pelaajalle mieleisiin varustekokonaisuuksiin. Moninpelissä aseet on jaettu kuuteen erilaiseen luokkaan; kommandoon (Commando), tarkka-ampujaan (Sharpshooter), sissiin (Guerrilla), kapinalliseen (Rebel), tykkimieheen (Gunner) ja sabotööriin (Saboteur), joiden väliltä pelaaja valitsee. Näin ollen varustekokonaisuuksien yhdisteleminen on rajoitetumpaa, ja luokka määrittelee lähinnä, minkälaisia aseita pelaajan on mahdollista käyttää. Missään luokassa ei muihin luokkiin nähden ole käytössä keskenään samanlaisia aseita.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin alussa pelaajan valitsema hahmo istuu taksin kyydissä. Hän on juuri saapunut nimeämättömään Afrikan valtioon tehtävänään tappaa kahta armeijaa varustava asekauppias, "The Jackal". Taksin saavuttua Palan-nimisessä kylässä olevalle hotellille malariatartunnan saanut pelihahmo pyörtyy. Hän herää hotellihuoneessa, jossa Jackal juttelee pelaajalle. Pelihahmo pakenee paikalta ja pelaaja pyörtyy taas. Hänen herättyään Palassa on meneillään hurja taistelu. Pelaaja liittyy taistoon, mutta haavoittuu vakavasti. Sen jälkeen hän herää joko UFLL:n (vasemmisto) tai APR:n (oikeisto) leirissä ja saa pikaisen koulutuksen selviytymisestä sodan keskellä. Lisäksi pelaaja saa kaksi ensimmäistä kaveriaan. Alkutehtävien jälkeen pelaaja käsketään etsimään ja tappamaan Jackal. Jackalia ei voi kuitenkaan tavata ennen kuin on suorittanut oikeat päätehtävät.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin pelissä piti olla paljon elämää ja esimerkiksi saalistajaeläimiä. "Pitää vain karsia pelin sisältöä ja keskittyä oleelliseen", sanoi pelin tuottaja Louis-Pierre Pharandin. Olennaisella tarkoitetaan, että pelissä pitäisi olla pitkälle kehittynyt tekoäly ja paljolti tuhoutuva ympäristö. Laaja ja vapaa maailma on myös keskeisessä roolissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]