Far Cry Instincts Predator

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Far Cry Instincts Predator
Kehittäjä Ubisoft Montreal
Julkaisija Ubisoft
Jakelija Microsoft Store
Pelisarja Far Cry
Pelimoottori CryEngine
Julkaistu 26. maaliskuuta 2006
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Alkaen 17 vuotta
PEGI 16
Alusta Xbox 360
Jakelumuoto DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Far Cry Instincts: Predator on Xbox 360 -versio pelistä Far Cry Instincts ja sen jatko-osasta Far Cry Instincts Evolution.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Instincts[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jack Carver on kalastamassa veneellä trooppisella saaristolla, jonne hän on myös kuljettanut toimittajan Val Cortezin. Cortez lähtee vesiskootterilla tutkimaan saaria, jolloin paikalle ilmestyy palkkasotilaiden helikopteri, joka upottaa Carverin veneen. Carver pakenee viidakkoon ja löytää radiokuulokkeet, joiden kautta Doyleksi esittäytyvä henkilö ottaa häneen yhteyttä. Doyle käskee Carveria varastamaan kartan ja auton palkkasotilailta. Carver lähtee näiden avulla etsimään Valia, mutta pelastettuaan Valin tarkka-ampumalla häntä uhanneita sotilaita Carver jää lopulta kiinni. Crowe tainnuttaa Carverin ja hänet vangitaan.

Tohtori Kriegerin pääapuri Crowe pistää Carveriin aineita, joiden ansiosta Carver saa yliluonnolliset voimat, sekä voimia rajoittavan implantin. Carver viedään rekalla metsän keskelle. Aluksi Carver saa kyvyistä aikaisempaa kovemman lyönnin sekä latautuvan terveyden, joiden avulla hän pakenee ja lähtee etenemään jokea pitkin, jolloin Doyle ottaa häneen yhteyttä ja käskee Carverin tulemaan luokseen, sillä Carveriin laitetut aineet sekä implantti aiheuttavat hengenvaaran hänelle. Carverin edetessä jokea pitkin Val käskee häntä menemään sademetsään, josta Val etsii hänet.

Carver pääsee sademetsään, jossa Val kertoo hänen ja Doylen olevan CIA:n agentteja ja käskee Carveria tappamaan teknikon, joka yrittää murtaa Valin tietokonetta, sekä ottamaan tietokoneen takaisin. Tapettuaan vanhassa japanilaisessa bunkkerissa piilossa olleen teknikon ja otettuaan tietokoneen Carver kohtaa Crowen, joka käskee miehiään tappamaan hänet. Carver kuitenkin pakenee vanhaan kaivokseen, jossa hänelle kehittyy kyky nähdä pimeässä. Päästyään ulos kaivoksesta Carver päätyy kallioille, jolloin Doyle kertoo hänelle olevansa erään portin takana. Doyle myös käskee Carveria sammuttamaan erään maston.

Kallioilla Carverille kehittyy kyky juosta todella nopeasti sen jälkeen, kun hän on sammuttanut häntä häirinneen maston. Kun Carver pääsee portin luokse, hänen kimppuunsa käy suuri mutanttihirviö, jonka hän tappaa. Portin jälkeen Carver päätyy vedenalaiseen tutkimuslaitokseen, jossa hän viimein tapaa Doylen. Tämä poistaa Carverista implantin, jolloin tämän kyvyistä tulee vahvemmat ja häneen eivät enää vaikuta vihollisten ääniaseet. Tutkimuslaitoksessa Carver joutuu kohtaamaan Crowen tekemiä uudenlaisia mutantteja, jotka hän kuitenkin voittaa.

Laitoksesta paettuaan Carver päätyy suolle, jossa hän joutuu jälleen tappamaan mutantteja. Suolla hän joutuu myös erikoisjoukkoja vastaan, jotka ovat tulleet tappamaan palkkasotilaita ja mutantteja. Lopulta Carver pakenee Doylen kanssa suolta helikopterilla. Doyle kertoo Crowen ottaneen Carveriin nähden nelinkertaisen määrän seerumia ja lähteneen Kriegerin luokse.

Doylen ja Carverin helikopteri ammutaan alas, ja Carver joutuu taas kerran taistelemaan mutantteja, erikoisjoukkoja ja sotilaita vastaan. Carver päätyy Kriegerin huvilalle, jossa hän löytää Kriegerin ja Crowen. Pitkän taistelun jälkeen Carver tappaa Crowen ja kohtaa Kriegerin huvilan sisällä. Mutantit, joiden Krieger olettaa suojelevan häntä, kuitenkin näkevät Carverin korvanneen Crowen johtajanaan ja tappavat Kriegerin. Carver juoksee ulos huvilasta, ja Val ottaa hänet helikopteriin, jossa on kyydissä myös Carverin kuolleeksi olettama Doyle. Peli loppuu, kun Doyle antaa laukun Carverille, joka avaa laukun ja alkaa nauraa.

Evolution[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carver tapaa naisen nimeltä Kade, joka on tekemässä kauppaa merirosvojen kanssa. Kesken kaupanteon kapinalliset hyökkäävät Semerun johdolla Kaden, merirosvojen ja Carverin kimppuun ja Carver joutuu taas pakenemaan viidakon keskelle.

Paettuaan Kaden kanssa Carver tapaa Doylen, ja suunnittelevat pysäyttävänsä kapinalliset. Ennen kuin he ehtivät toteuttaa suunnitelmaansa, turvatalo jossa he ovat pommitetaan maan tasalle. Kade ja Doyle pääsevät pakenemaan talon raunioista, mutta Carver joutuu taistelemaan tiensä ulos. Lopulta kolmikko tapaa vanhan alttarin luona, jolloin Doyle käskee Carveria etsimään hökkelikylästä kapinallisten vakoojaa, jonka merirosvot ovat saaneet kiinni. Carver löytää hänet, ja kuulee, että kapinallisilla on metsään piilotettuna kuorma-auto, jossa on aseita. Carver pakenee hökkelikylästä, ja kiivettyään rikkinäistä riippusiltaa sekä miltei pudottuaan tältä sillalta, hän tapaa Doylen jälleen.

Doyle ja Carver hyökkäävät kapinallisten hallussa olevalle öljynjalostamolle, jolloin myös sinne tullut Kade vangitaan ja Doyle putoaa syvään kuoppaan. Pahasti haavoittunut Doyle ja Carver pakenevat öljynjalostamolta vesiputouksen avulla, mutta kun Carver lähtee etsimään venettä jolla he voisivat paeta, Doyle katoaa. Carver lähtee etsimään häntä, ja lopulta löytää hänet kuolleena erään temppelin rappusilta. Carver lähtee eteenpäin etsimään Kadea, ja törmää viholliseensa Semeruun, joka heittää Carverin alas kalliolta.

Kaikki aseensa menettänyt Carver kuitenkin taistelee tiensä jälleen Semerun luokse, ja löytää lopulta Kaden. Semerun lahjoma Kade kuitenkin pettää Carverin, ja puukottaa tätä, jolloin Carver joutuu taistelemaan Semerua vastaan ilman kykyjään. Carver kuitenkin voittaa Semerun, ja tappaa tämän potkaisemalla Semerun alas rakennuksen reunalta, jolloin bambut lävistävät tämän. Carver tapaa vielä Kaden, joka anelee armoa petettyään Carverin. Carver kuitenkin vain toteaa Kaden teon olleen ymmärrettävä ja että hän itsekin olisi tehnyt saman asian. Samassa Carver potkaisee oven auki, josta he molemmat pääsevät pois saarelta.

Peli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on HD-tuki ja muutenkin parannellut grafiikat Instinctsistä ja Evolutionista. Se sisältää myös pieniä muutoksia kenttäsuunnitteluun. Instincts-osan alussa pelaajalla ei ole Predator-voimia, vaan ne saadaan vasta myöhemmin pelissä. Evolution-osassa pelaajalla on kyvyt heti alussa, joten Carver on ylivoimainen alusta saakka. Evolutionissa kentät ovat hieman avoimempia kuin Instinctsissä. Lisäksi Evolutionia ei voi pelata ennen kuin on pelannut Instinctsin läpi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]