Desmond Miles

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Desmond Miles
Desmond Miles
Desmond Miles
Pelisarja Assassin’s Creed
Ensimmäinen peli Assassin’s Creed (2007)
Ääninäyttelijä
(englanti)
Nolan North
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Desmond Miles on kuvitteellinen hahmo Assassin’s Creed -pelisarjassa. Desmond etsii Animus-muistikoodauslaitteen avulla tietoja sarjan salamurhaajien eli assassiinien ja temppeliritarien jo vuosituhansia kestäneestä sodasta, elämällä uudelleen esi-isiensä muistoja. Desmond esiintyy pelattavana hahmona pelisarjan pääosissa Assassin’s Creed, Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed: Brotherhood, Assassin’s Creed: Revelations ja Assassin’s Creed III. Hänen esi-isänsä muistot ovat tärkeässä osassa vielä Assassin's Creed IV: Black Flag -pelissäkin.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Desmond syntyi pieneen assassiiniyhteisöön, mutta pakeni ja ryhtyi baarimestariksi. Syyskuussa 2012 Abstergo Industries -niminen yhtiö kidnappasi ja asetti hänet geneettisiä muistoja lukevaan Animus-laitteeseen, jonka tarkoitus oli etsiä tietoja Desmondin esi-isistä. Abstergo-tohtoreiden Warren Vidicin ja Lucy Stillmanin tarkkaillessa Animuksen säätöjä, Desmond saa tietää esi-isänsä Altaïr Ibn-La’Ahadin elämästä, tämän osallisuudesta Kolmannen ristiretken päävoimien salamurhaamiseen ja myyttisistä Eedenin palasista, eritoten mielenhallintaan ja illuusioihinkin pystyvästä Eedenin omenasta (engl. The Apple of Eden). Kun Altaïrin muistot on eletty, Abstergo ilmoittaa saaneensa tietoa tarpeeksi ja käskee Desmondin tapettavaksi. Assassiiniksi paljastuva Lucy saa haltuunsa Desmondin ja tämän edeltäjän Kohde 16:n Animus-istunnoissa käytetyn muistiytimen ja karkaa Desmondin kanssa. Altaïrilta ”vuotovaikutuksen” kautta omaksutun kotkankatseen (Eagle Vision) avulla Desmond ja Lucy onnistuvat pakenemaan Abstergon Rooman laitoksesta.

Nykypäivän assassiinien piilopaikassa Shaun Hastings ja Rebecca Crane asettavat Desmondin Animuksen kehittyneempään versioon, Animus 2.0:aan, kouluttaakseen tästä samaisen vuotovaikutuksen kautta taidoiltaan pätevä ja vahva salamurhaaja. Liiallinen altistus muistoille voi tuoda esi-isän taitoja ja piirteitä Animuksessa muistoja elävälle, ja juuri tätä altistumista assassiinit haluavat hyödyntää Desmondin kohdalla, kuitenkin tämän turvallisuutta valvoen. Kohteeksi valikoituu renessanssin Italiassa, Firenzessä vuonna 1459 syntynyt Ezio Auditore da Firenze, jonka elämästä Desmond elää vuodet 1476–1499. Aikaväli käsittää Ezion kostoretken isänsä ja kahden veljensä kuolemaan osallisena olleita temppeliritareita vastaan. Jonkin ajan kuluttua Desmond näyttää omaksuneen Eziona tekemänsä taistelu- ja parkourliikkeet, mutta vuotovaikutuksesta seuraa myös hallusinaatioita. Desmond päätyykin lyhyesti todistamaan ilman Animuksen apua kuinka Altaïrin ja entisen temppeliritarin, Maria Thorpen, lapsi saa alkunsa. Desmond elää muistoja eteenpäin, ja Ezion voitettua pääsyyllisen perheensä massamurhaan, paavi Aleksanteri VI:n eli Rodrigo Borgian, avautuvat Vatikaanin kirkon salaisen holvin ovet, Eziota vastassa on hologrammin kaltainen ilmestys naishenkilöstä, joka esittäytyy Minervaksi. Minerva kertoo olevansa edesmenneen ”Ensimmäisen sivilisaation” jäsen, jotka hallitsivat maailmaa Eedenin palasilla kauan ennen ajanlaskun alkua. Paratiisi tuhoutui, kun ensimmäinen katastrofi pyyhkäisi Ensimmäisen sivilisaation jäsenet kauttaaltaan pois ja vain harva ihminenkin jäi jäljelle. Minerva osoittaa sanansa suoraan Desmondille, jolloin Ezio toimii profetian välittäjänä, kanavana jotta tieto uudelleen tulevasta maailmanlopusta saadaan välitettyä nykypäivään.

Nykypäivän temppeliritarien hyökättyä assassiinien piilopaikkaan Desmond, Lucy, Rebecca ja Shaun hakevat uuden piilopaikan toscanalaisesta Monteriggionin kaupungista, jonka omistajana on toiminut Auditoren suku. Desmond tutkii Ezion tekemisiä 1500-luvun alun Roomassa ja saa tietää tämän piilottaneen Eedenin omenan Colosseumin alapuolella olevaan salaiseen holviin. Monien muistojen jälkeen Ezio saa vallattua Rooman takaisin Rodrigo Borian pojan, Cesare Borgian, tyrannialta. Desmond, Lucy, Rebecca ja Shaun kiirehtivät Colosseumiin, jossa Desmond tapaa toisen Ensimmäiseen sivilisaatioon kuuluneen jumalattaren, Junon, hologrammikuvan. Juno tapattaa Lucyn Desmondin kautta hänen kädessään olevalla ranneterällä (hidden blade) selostaen, että Lucy olisi vain este Desmondille tulevaisuudessa. Liiallinen vuotovaikutus ja altistuminen legendaariselle Eedenin omenalle saavat Desmondin shokkitilaan, ja lopulta hän vajoaa koomaan.

Desmondin isä, William Miles, saapuu poikansa tueksi ja käskee assassiinien laittaa hänet Animuksen Black Room -turvatilaan, ylläpitäen Desmondin sisäisiä toimintoja keinotekoisesti. Black Roomin virtuaalisella Animus-saarella Desmond herää – itsekin virtuaalisena tekoälynä – ja yrittää tiedottaa tovereitaan herättämään hänet. Tilan vapauttamiseksi seurantamonitorit kytkettiin pois, joten Desmond on täysin omillaan mielensä palauttamisessa. Abstergolta varastetun muistiytimen mukana assassiinien Animukseen päässyt jo kuollut Kohde 16 eli Clay Kaczmarek, tapaa Desmondin ja selittää tilanteen. Altaïrin ja Ezion muistoja elämällä Desmondin mieli on pirstaloitunut, ja pikku hiljaa hänen omat muistonsa ovat sekoittuneet esi-isien muistojen kanssa. Palauttaakseen itsensä koomasta Desmondin täytyy jatkaa Ezion muistojen elämistä ja löytää ”Synch Nexus”, hetki joka erottaa Desmondin, Altaïrin ja Ezion toisistaan. Muistot sijoittuvat Ezion viimeiselle retkelle, kun hän lähtee vuonna 1511 52-vuotiaana etsimään assassiinien keskuudessa legendaksi muodostuneen Altaïrin taakseen jättämiä viisauksia. Tarina kertoo, että Altaïrin kirjastoon pääsee ympäri Konstantinopolia ripotellut Masyafin avaimet löytämällä. Ezio onnistuu nuoren Suleiman Suuren ja tulevan vaimonsa Sofia Sartorin avustuksella paikantamaan kaikki avaimet, joihin Altaïr Ensimmäisen sivilisaation teknologiaa hyödyntämällä sinetöi tärkeinä pitämiään elämänsä hetkiä. Masyafin suljetusta holvista Ezio löytää noin 400 vuotta sitten kuolleen Altaïrin luurangon. Holviin oli piilotettu Altaïrin oma Eedenin omena, joka aktivoituu Ezion läheisyydestä. Muistaen Minervan sanat Ezio puhuu Desmondille, tietäen että tämä nykypäivänä kuulee Ezion. Ezio kertoo Desmondille, kuinka ainutlaatuisia he ovat kun saavat puhua vuosisatojen halki.

Lopulta Desmond päätyy Synch Nexus -tilaan, jossa kolmas Ensimmäisen sivilisaation jäsen, Jupiter, valaisee Desmondille kuinka kauan sitten maailmaa koetellut katastrofi tulee uudestaan 21. joulukuuta 2012, ja sen voi pysäyttää vain Suurtemppelissä. Jupiter kehottaa Desmondia kiirehtimään Suurtemppeliin, mikäli tämä haluaa pelastaa maapallon tuholta. Animuksen tunkeutujaohjelman kiireisenä pitänyt Clay uhraa itsensä, jotta Desmond pääsee elämään Ezion viimeisimmät muistot. Desmond herää koomasta, ympärillään isänsä William, Rebecca ja Shaun. Desmond kertoo heille tietävänsä mitä pitää tehdä, mutta toiset ovatkin jo tulleet valmiiksi Suurtemppelin edustalle Turiniin, New Yorkiin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.