Assassin’s Creed Origins

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Assassin’s Creed Origins
Kehittäjä Ubisoft Montreal
Julkaisija Ubisoft
Jakelija Humble Store, Steam, Epic Games Store, Microsoft Store, Ubisoft Store, Google Stadia, PlayStation Store ja Amazon Luna
Ohjaaja Ashraf Ismail
Tuottaja Julien Laferriere
Suunnittelija Mitchell T. Fujino
Säveltäjä Sarah Schachner
Pelisarja Assassin’s Creed
Pelimoottori AnvilNext
Julkaistu
  • 27. lokakuuta 2017
Lajityyppi toimintaseikkailu, hiiviskely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI 12
USK 16
Alusta PlayStation 4, Windows, Xbox One
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu, optinen levy ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Assassin’s Creed Origins on Ubisoft Montrealin kehittämä ja Ubisoftin julkaisema toimintaseikkailupeli. Peli on jatkoa vuoden 2015 videopelille Assassin’s Creed Syndicate ja se on Assassin’s Creed -pelisarjan kymmenes osa. Se julkaistiin maailmanlaajuisesti Microsoft Windowsille, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 27. lokakuuta 2017.

Assassin’s Creed Origins sijoittuu muinaiseen Egyptiin Ptolemaiosten hallitsijasuvun valtakauden loppukauteen (49–47 eaa.) ja kertoo oikeiden tapahtumien fiktiivisen salaisen historian. Tarina kertoo egyptiläisestä nimeltä Bayek ja Assassin’s Creed -pelisarjan assassiinien vuosisatojen ajan kestäneen taistelun alkuperästä.

Assassin’s Creed Originsin seuraaja on antiikin Kreikan klassiseen kauteen sijoittuva Assassin’s Creed Odyssey, joka julkaistiin 5. lokakuuta 2018.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Assassins Creed Origin’sissa palataan nimensä mukaisesti (origin = syntyperä) assassiiniveljeskunnan juurille muinaiseen Egyptiin. Pelin päähahmo, viimeinen Medjay (suojelija) Bayek vastustaa Egyptin pahuutta ja vääryyttä.

Egyptin suojelijoista Bayek on viimeinen ja sen takia hänen täytyy tehdä asialle jotain. Seikkailunsa aikana Bayekin täytyy pelastaa kyläläisiä, tutkia paikkoja ja salamurhata vihollisia. Pelissä nähdään myös Bayekin kehittelemä ensimmäinen versio pelisarjan kaikista osista tuttu ranteesta avautuva salamurhaveitsi.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Assassins Creed Origin’sissa on suuri avoin maailma. Siellä liikkuminen tapahtuu joko kamelin tai hevosen selässä tai kyläläisiltä tai vihollisilta anastetulla hevoskärryllä.

Pelissä kolikoilla voi ostaa uusia aseita, jousipyssyjä, nuolia, kilpiä ja asuja. Uusia tasoja saavuttaessa saa ability-pisteitä, joilla voidaan lunastaa erilaisia kykyjä.

Pelissä on myös crafting-ominaisuus. Omaa kestävyyttään voi parantaa tekemällä esimerkiksi rintakehäsuojan. Materiaalit varastetaan vihollisten tavarakuljetuksista ja esimerkiksi nahkaa ja turkkeja saadaan tapetuilta eläimiltä.

Muista pelisarjan osista eroava ominaisuus on lintu nimeltään Senu. Linnun perspektiivistä voi katsoa lähipiiriä, esimerkiksi missä on vihollisia tai resurssikuljetuksia. Myös tehtävät eli questit näkyvät Senulle.

Peli julkaistiin 27. lokakuuta 2017 PlayStation 4, Windows ja Xbox One -alustoille.[1][2]

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IGN ja Gamereactor antoivat Assassin’s Creed Originsille arvosanaksi 9/10 arvosteluissaan.[3][4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Plagge, Kallie: E3 2017: Assassin's Creed Origins Confirmed, Release Date Announced GameSpot. 11.6.2017. Viitattu 10.10.2017. (englanniksi)
  2. Campbell, Colin: Assassin’s Creed Origins review Polygon. 26.10.2017. Viitattu 27.10.2017. (englanniksi)
  3. Pearce, Alanah: Assassin's Creed Origins Review IGN Nordic. 26.10.2017. Viitattu 27.10.2017. (englanniksi)
  4. Savonen, Henrik: Assassin's Creed Origins - Arvio Gamereactor Suomi. 26.10.2017. Viitattu 27.11.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]