Assassin’s Creed II: Discovery

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Assassin’s Creed II: Discovery
Kehittäjä Griptonite Games
Julkaisija Ubisoft
Jakelija Nintendo eShop ja App Store
Säveltäjä Lorne Balfe
Pelisarja Assassin’s Creed
Pelimoottori HYBRID 2.5
Julkaistu Nintendo DS
  • NA 17. marraskuuta 2009
  • AUS 19. marraskuuta 2009
  • EU 20. marraskuuta 2009
iOS
  • 7. tammikuuta 2010
Lajityyppi toimintaseikkailu, hiiviskely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: M Virheellinen ESRB-arvo
PEGI: 16
Alusta Nintendo DS, iOS
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Assassin’s Creed II: Discovery on Griptonite Gamesin kehittämä ja Ubisoftin julkaisema Assassin’s Creed -pelisarjaan kuuluva toimintaseikkailupeli. Peli julkaistiin marraskuussa 2009 Nintendo DS:lle ja seuraavana vuonna iOS:lle.

Ubisoftin Ben Mattes virallisesti paljasti pelin kehityksestä Apple Inc’n pääpuhujana 9. syyskuuta 2009 ja peli julkaistiin 17. marraskuuta. Pelin iOS-versio viivästyi, mutta Ubisoft ei kommentoinut viivästymisen syytä. Sekä iPhonen että Nintendo DS:n käyttäjät voivat käyttää laitteen kameratoimintoa luodakseen ”Wanted”-julisteita peliin.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelin tarina sijoittuu 14 vuotta Assassin’s Creed II:n alun jälkeen. Se seuraa pelin päähahmo Ezio Auditore da Firenzeä, kun hän matkustaa 1400-luvulla Espanjaan vapauttaakseen salamurhaajatoverinsa, jotka on vangittu Espanjan inkvisition varjolla. Tarinan myötä hän huomaa, että temppeliherrat ovat aikeissa purjehtia meren yli löytääkseen uuden maailman. Ezion piti pelastaa Christoffa tai Kristoffer Kolumbus ja tappaa Tomás de Torquemada lopettaakseen temppelinherrojen uhan. Ezion piti myös murhata joitakin muita tärkeitä kohteita, kuten Gasper Martinez, Pedro Llorente, temppeliherrojen vakooja ja Juan de Marillo. Matkan varrella Ezio pelastaa useita salamurhaajia, kuten Luis de Santángelin ja Rafael Sanchezin, jotka auttavat häntä. Myös Granadan kaupungin piirittävät temppeliherrat ja Ezion on pelastettava kuningas Muhammad XII. Ezio myös kohtaa kuningatar Isabellan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Toisin kuin Assassin’s Creed Bloodlines, Assassin’s Creed II: Discovery sai yleisesti hyvät arvostelut. IGN antoi sille 8/10 Nintendo DS:llä ja 7/10 IOS:sella. GameSpot arvioi sen 7/10, ja kehuja se sai muun muassa animaatioista, kun taas kritiikkiä lyhyestä tarinasta[1]. Virallinen Nintendo Magazine Australia / Uusi-Seelanti oli enemmän negatiivinen ja antoi pelille vain 55 %, ylistäen pelin 2D-ominaisuutta ja hahmoanimaatiota, mutta kritisoi latteita tehtäviä, huonoa tasojen suunnittelua ja hunoja ohjaimia, kutsuen sitä ”menetetyksi mahdollisuudeksi korjata ensimmäisen pelin virheet”.

GameZone antoi pelille 8/10, ja sanoi, että se on ”vaikuttavan uskollinen peli sarjalle, Assassin’s Creed II: Discovery on todella viihdyttävä peli, joka on paras kaveri konsolipelille. Tästä huolimatta peli on kaukana täydellisyydestä, mutta on helppoa katsoa läpi vikojen, kun peli on niin hauska ettei malta edes lopettaa. Jos olet ostanut Assassin’s Creed II:sen, sinun todella täytyy ostaa Discovery”.[2]

  1. VanOrd, Kevin: Assassin's Creed II: Discovery Review gamespot.com. Viitattu 11.7.2022. (englanniksi)
  2. Assassin’s Creed II: Discovery – NDS – Review gamezone.com. Viitattu 11.7.2022. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Assassin's Creed II: Discovery