Brian Griffin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Griffinien perhe. Brian vasemmalla.

Brian Griffin on hahmo animaatiosarjassa Family Guy. Brianin ääninäyttelijänä toimii sarjan luoja Seth MacFarlane, joka on antanut äänensä myös monille muille Family Guyn hahmoille, mutta Brian on ainoa, jonka äänenä on MacFarlanen oikea puheääni.

Ulkonäkö & luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brian on Griffinin perheen puhuva valkoinen labradorinnoutaja. Brian ei käytä vaatteita, mutta hänellä on punainen kaulapanta, jossa on Griffineiden yhteystiedot. Hän on 8-vuotias ja pitää erityisesti musiikista ja martineista. Brian on entinen kulkukoira, jonka Peter otti puistosta kotiinsa asumaan. Ajan myötä heistä tuli parhaat ystävät, mutta vähitellen heidän ystävyytensä on hiipunut Stewien ottaessa Brianin parhaan ystävän paikan. Vaikka Brian osaa puhua, kävellä kahdella jalalla ja ajaa autoa kuin ihmiset, omaa hän kuitenkin paljon koiramaisia piirteitä, kuten roskien kaivaminen ja tavaroiden hautaaminen takapihalle.

Brian vaikuttaa ensisilmäyksellä hyvin älykkäältä ja hän haluaakin ylläpitää sitä kuvaa muille. Todellisuudessa Brian vain teeskentelee olevansa älykäs, ja käyttääkin jatkuvasti satunnaista nippelitietoa vaikuttaakseen viisaalta. Brian kävi Brownin yliopistoa määrittämättömän ajan, muttei ikinä valmistunut. Tästä huolimatta hän on usein perheen, varsinkin Peterin järjen ääni. Hän on ammatiltaan kirjailija, vaikka harvoin saa edes kirjoitettua mitään. Brian on kuitenkin tehnyt muutakin, kuten tarjoilijan, käsikirjoittajan, pornoelokuvien ohjaajan ja myyjän töitä.

Brian on tupakoitsija, alkoholin suurkuluttaja, entinen narkomaani ja kannabiksen aktiivinen käyttäjä. Jaksossa "420", Brian pidätetään kannabiksen hallussapidossa, jonka jälkeen hän käännyttää kaupungin laillistamaan kannabikseen, vaikka myöhemmin samassa jaksossa hän haluaa kumota lain, siinä onnistuen. Myöhemmillä kausilla Brian on kärsinyt masennuksesta ja alkoholismista. Brian vastustaa aseita ja väkivaltaa, mutta siitä huolimatta hänellä on tallelokerossaan käsiase, siltä varalta että hän haluaa tehdä itsemurhan.

Brian on kovan luokan liberaali, vaikka hänen puheessaan ja teoissaan on monesti rasistisia stereotyyppejä ja mikroagressioita. Brian on ateisti, vaikka hän on monesti tavannut jeesuksen. Brian on myös nähty lukemassa raamattua ja rukoilemassa.

Samanlainen Prius, jota Brian Griffin käyttää

Brian ajaa Toyota Prius-autoa ja pitää itseään parempana sen ympäristöystävällisuuden vuoksi.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brian syntyi farmilla, Austinissa, Texasissa. Hän oli kuitenkin pentueen ainut puhuva koira. Brianin äidin, Biscuitin, on vihjattu hylänneen hänet, joka on johtanut Brianin ongelmiin myöhemmin elämässä. Brianin isä Coco, oli hänen mukaansa rasisti, jonka vuoksi Brian haukkui afro-amerikkalaiselle rap-artistille. Brianin ainut sukulainen, jonka kanssa hän on tekemisissä, on homoseksuaali serkku, Jasper.

Brianilla on vain yksi merkittävä ystävä, Stewie Griffin. Hänellä on viha-rakkaussuhde Stewieen. Sarjan kahdennellatoista kaudella Brian jäi auton alle menehtyen myöhemmin sairaalassa, mutta palasi sarjaan Stewien palattua ajassa taaksepäin ja näin ollen esti onnettomuuden.

Brian oli aiemmin ihastunut Peterin vaimoon Loisiin, mutta sarjan edetessä ihastus on jäänyt sikseen.

Siitä huolimatta, että Brian on koira, hän on tapaillut sarjan aikana lukuisia naisia. Suhteet eivät kuitenkaan ikinä kestä. Merkittävimmät suhteet ovat olleet Jillianin ja Glenn Quagmirenen transsukupuolisen isän, Ida Davisin kanssa. Suhde Idan kanssa sekä Brianin teennäisyys ovatkin syitä, miksi Quagmire inhoaa Briania.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brian on ainut hahmo joulupukin, Jeesuksen ja Barack Obaman lisäksi, joka on esiintynyt kaikissa Seth MacFarlanen ohjelmissa (Family Guy, American Dad! ja The Cleveland Show).