Brian Griffin

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Griffinien perhe. Brian vasemmalla.

Brian Griffin on hahmo animaatiosarjassa Family Guy. Brianin ääninäyttelijänä toimii sarjan luoja Seth MacFarlane, joka on antanut äänensä myös monille muille Family Guyn hahmoille, mutta Brian on ainoa, jonka äänenä on MacFarlanen oikea puheääni.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brian on Griffinin perheen puhuva koira. Hän on 8-vuotias ja pitää erityisesti musiikista ja martineista. Brian on entinen kulkukoira, jonka Peter otti kotiinsa asumaan, ja ajan myötä heistä tulikin parhaat ystävät. Vaikka Brian osaakin puhua ja kävellä kahdella jalalla kuin ihmiset, omaa hän kuitenkin paljon koiramaisia piirteitä, kuten roskien kaivaminen ja tavaroiden hautaaminen takapihalle. Hän oli aiemmin ihastunut Peterin vaimoon Loisiin, mutta sarjan edetessä ihastus on jäänyt sikseen. Hänellä on viha-rakkaussuhde Stewieen. Sarjan kahdennellatoista kaudella Brian jäi auton alle menehtyen myöhemmin sairaalassa, mutta palasi sarjaan Stewien palattua ajassa taaksepäin ja näin ollen esti onnettomuuden.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brian on ainut hahmo joulupukin, Jeesuksen ja Barack Obaman lisäksi, joka on esiintynyt kaikissa Seth MacFarlanen ohjelmissa (Family Guy, American Dad! ja The Cleveland Show).