Lois Griffin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee animaatiohahmoa. Mikäli tarkoitit samannimistä poliitikkoa, katso artikkeli Lois Griffin (poliitikko).
Lois Griffin
Ääninäyttelijä Alex Borstein
Ensiesiintyminen "Death Has a Shadow" (1999)
Henkilötiedot
Sukupuoli nainen
Ammatti Kotiäiti
pianonsoitonopettaja
Perhe Carter Pewterschmidt (isä)
Barbara Pewterschmidt (äiti)
Patrick Pewterschmidt (veli)
Carol Pewterschmidt (sisko)
Griffinien perhe. Lois vasemmalla.

Lois Patrice Griffin, o.s. Pewterschmidt, on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa animaatiosarjassa Family Guy. Hänen ääninäyttelijänään toimii käsikirjoittaja Alex Borstein. Koko perhe esiintyi ensimmäisen kerran 15 minuutin jaksossa 20. joulukuuta 1998. Loisin hahmon suunnitteli sarjan luoja Seth MacFarlane. Hän on esiintynyt televisiosarjan lisäksi useissa oheistuotteissa, kuten videopelissä, mainoksessa ja kirjoissa.

Ulkonäkö & luonne

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lois värjää hiuksensa oranssiksi, jonka hän kuitenkin kieltää muille.

Lois esiintyy sarjassa useimmiten stereotyyppisenä tv-äitinä, jolla on kuitenkin synkkä puoli. Hän kärsi uhkapeli-riippuvuudesta, jonka vuoksi hän hävisi intialaisella kasinolla perheen auton. Hänellä on myös ollut ongelmia painonsa kanssa, jaksossa "Model Misbehavior", hän kärsi bulimiasta. Myöhemmin jaksossa "Sibling Rivalry", Peterin menettäessä seksuaaliset halunsa, Lois kärsii ahmimishäiriöstä, korvatessaan seksin syömisellä. Lois on myöntänyt olevansa kleptomaani ja parantunut narkomaani. Hän kertoo Chrisille jaksossa "Boy (Dog) Meets Girl (Dog)", tappaneensa kävelijän auto-onnettomuudessa. [1]

Lois on monien sarjan hahmojen ihastuksen kohde. Hän on pettänyt Peteriä monia kertoja heidän suhteensa aikana, jonka vuoksi ei ole varmaa, ketkä ovat heidän lastensa, Megin ja Chrisin oikeat isät.

Lois kasvoi yläluokkaisessa perheessä siskonsa, Carolin kanssa. Hänellä on biologinen veli, Patrick. Hänen vanhempansa antoivat Patrickin adoptioon, eivätkä kertoneet asiasta muille. Patrick on psykiatrisella osastolla, hänen paljastuneen sarjamurhaajaksi. Lois ja hänen isänsä Carter eivät olleet ikinä läheisiä, Carterin laittaneen työnsä aina perheen edelle.

Nuoruudessaan Lois oli suosittu cheerleader, jolla oli tapana kiusata muita oppilaita, kuten uutisankkuri Joyce Kinneytä.

Lois on joidenkin jaksojen perusteella biseksuaali, tai ainakin koki ennen olevansa. Lois on myöntänyt seurustelleensa ystävänsä Naomin kanssa kouluaikoina. Lois on myös suudellut sarjassa muita naisia.

Lois on Griffinin perheen äiti. Hänellä on aviopuolisonsa Peterin kanssa kolme lasta; Meg, Chris ja Stewie. On kuitenkin mahdollista, että Lois on myös muiden lasten äiti. Jaksossa "The Juice Is Loose", paljastetaan Loisin ja Peterin yhteisen pojan, Peter Griffin Jr:n hautakivi. Peter tappoi kuitenkin vahingossa hänet, ravistamalla tätä liikaa, yrittäessään saada tätä lopettamaan itkun.

  1. Lois Griffin Family Guy Wiki. Viitattu 29.6.2020. (englanniksi)
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.