Stewie Griffin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stewie Griffin
Ääninäyttelijä Seth MacFarlane
Ensiesiintyminen ”Death Has a Shadow”
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Ikä 1
Perhe Peter Griffin (isä)
Lois Griffin (äiti)
Meg Griffin (sisko)
Chris Griffin (veli)

Stewart Gilligan ”Stewie” Griffin on fiktiivinen hahmo yhdysvaltalaisessa animaatiosarjassa Family Guy. Hän on Peter ja Lois Griffinin nuorin lapsi, Chrisin ja Megin pikkuveli. Stewien ääninäyttelijänä toimii näyttelijä Seth MacFarlane.

Ulkonäkö & luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stewie on huippuälykäs vauva, jolla on amerikkalaisen jalkapallon muotoinen pää, muutamia hiushaituvia sekä "epäilevä" katse. Stewie puhuu brittiaksenttia jäljittelevällä tyylillä, vaikka todellisuudessa hän on hyvin epävarma äänestään eikä puhu niin. Stewie suunnitteli ensimmäisillä kausilla maailmanvalloitusta ja äitinsä murhaa, ja eräässä luomassaan simulaatiossa Stewie miltei onnistuikin molemmissa tavoitteissaan. Tuoreemmilla kausilla hän on sittemmin jättänyt aikeet sikseen vaikka ei pidäkään vanhemmistaan.

Vitsit Stewien ympärillä perustuvat suurelta osin tämän ikään, ja hän ei ymmärrä kaikkea huvittuen lapsille ominaisista asioista. Esimerkiksi Peterin leikkiessä pojan kanssa piilosta, Stewie hämmentyy Peterin "kadotessa näköpiiristä" vaikka tämä peitti käsillään vain kasvonsa. Myös Loisin tavatessa sanoja joita Stewie ei saisi kuulla Stewie tokaisee, että "hänen on murrettava tämä koodi". Tämän paras ystäväkin, Brian, pilailee usein Stewien kustannuksella näistä syistä.

Perheestä Brianin lisäksi vain Chris (toisinaan myös Meg) ymmärtävät Stewien puhetta täydellisesti, mutta vanhemmat Peter ja Lois eivät. Myös suurin osa sivuhahmoista ymmärtää Stewien puhetta. MacFarlance on kommentoinut, että perhe ei toisinaan "halua ymmärtää" tai ottaa tosissaan Stewietä, vaikka ymmärtäisivätkin tämän puhetta.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stewiellä ei juurikaan ole ystäviä, mutta on Griffinien koiran Brianin kanssa erottamaton kaksikko. Heillä on viha–rakkaus-suhde, ja tapana naljailla toisilleen molempien heikkouksista. He ovat seikkailleet monessa jaksossa esimerkiksi menneisyydessä Stewien huoneeseensa rakentaman aikakoneen avulla. Stewiellä on myös pehmolelu Rupert. Stewien ja Rupertin suhde on hyvin epäselvä, mutta useissa jaksoissa Stewie puhuu nallelleen kuin puolisolleen. Stewien on nähty myös viettävän aikaa Chrisin kanssa, ja tämä on antanut Chrisille useita neuvoja elämään.

Stewie on seurustellut muun muassa Olivian ja Penelopen kanssa, jotka molemmat olivat tälle huonoa seuraa. Suuressa osassa jaksoista Stewie on osoittanut myös useita homoseksuaalisia piirteitä, ja hän on muun muassa vaatinut Briania ottamaan kuvan, jossa nämä suutelevat.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.