Peter Griffin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Peter Griffin
Ääninäyttelijä Seth MacFarlane
Ensiesiintyminen "Death Has a Shadow"
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Ikä 42
Hiukset ruskeat
Ammatti panimon työntekijä
Perhe Lois Griffin (vaimo)
Meg Griffin (tytär)
Chris Griffin (poika)
Stewie Griffin (poika)

Peter Löwenbräu Griffin[1] on suositun yhdysvaltalaisen animaatiosarja Family Guyn päähahmo. Hänen ääninäyttelijänsä sekä luojansa on sarjan ohjaaja Seth MacFarlane. Peterin ääni sai vaikutteita MacFarlanen entisen koulun talonmiehen äänestä. Hän esiintyi ensimmäisen kerran televisiossa 15 minuutin pätkässä 20. joulukuuta 1998.

Peter on Lois Griffinin aviomies ja Meg, Chris ja Stewie Griffinin isä. Hänellä on myös Brian-niminen koira.[2] Peter on noin 42-vuotias, ylipainoinen, silmälasit omistava, ruskeahiuksinen, perinteinen amerikkalainen mies. Peter on todistetusti jälkeenjäänyt, eikä juurikaan ajattele tekemisiään ja tekee hetken mielenjohteesta vähintäänkin kyseenalaisia päätöksiä. Vaikka hän osoittaa joissakin jaksoissa äärimmäistä tyhmyyttä, tämä on tarpeen tullen hyvinkin älykäs ja tunteellinen. Peter rakastaa perhettään ja onkin valmis tekemään mitä vain heidän vuoksensa, vaikka on toisinaan tokaissut esim. vihaavansa lapsiaan. Suurin osa vitseistä Peterissä pyörivät tämän tyhmyyden ympärillä. Hänellä on usein hyvin erikoisia tempauksia, jotka usein näytetään niin sanotusti cutaway gageina. Lois menettää usein hermonsa Peterin temppuihin. Peterin lapsellisuudesta kertoo myös perheensisäiset asiat, kuten Megin syrjiminen. Sarjan yksi toistuvimmista vakiovitseistä onkin se, kun Peter pieraisee Megin naamalle spontaanisti. Peter nähdään myös usein itkemässä milloin mistäkin, kuten eksyessään ruokakauppaan ja oltuaan eturauhastutkimuksissa. Joissakin jaksoissa Peterin nähdään joutuvan tappeluun ihmisen kokoisen Ernie-kanan kanssa, ja kaatuvan portaissa. Peter myöskin parissa jaksossa ärsyttää perhettään luukuttamalla pakonomaisesti The Trashmenin musiikkikappaletta Surfin’ bird.

Peter on työskennellyt useissa paikoissa, joista merkittävimmät lelutehtaassa ja nykyisin olutpanimossa. Hän on tehnyt sarjan aikana myös luovia töitä kuten muusikon ja sarjakuvataiteilijan ammattia. Peterin on nähty usein soittavan kitaraa ja laulavan, sekä tämä taitaa viulunsoiton alkeet. Harrastuksinaan tämä on mm. kalastanut.

Peter viettää aikaa parhaiden ystäviensä Joe Swansonin, Glenn Quagmiren ja Cleveland Brownin kanssa läheisessä pubissa, juoden runsaasti olutta. Sarjan alkuaikoina Peter vietti paljon aikaa koiransa Brianin kanssa, mutta kaksikko on erkaantunut toisistaan sarjan edetessä. He ovat silti hyvissä väleissä. Vaikkei sitä päällepäin uskoisikaan usea nainen on omannut obsession Peteriin kuten tämän ex-tyttöystävä, pomo sekä äidin ystävätär.

Peter esiintyy useissa Family Guy -oheistuotteissa, kuten leluissa, paidoissa ja videopelissä, ja on esiintynyt myös muissa animaatiosarjoissa, kuten Simpsonit, American Dad!, South Park ja Family Guyn spin-off-sarja The Cleveland Show.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Peter Griffin Family Guy Wiki. Viitattu 26.9.2022. (englanniksi)
  2. Hero Showdown: Homer vs. Peter ign.com.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.