Joe Swanson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Joseph "Joe" Swanson
Ääninäyttelijä Patrick Warburton
Ensiesiintyminen "A Hero Sits Next Door"
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Ikä +40
Hiukset ruskeat
Ammatti poliisi
Perhe Bonnie Swanson (vaimo)
Kevin Swanson (poika)
Susie Swanson (tytär)

Joseph "Joe" Swanson on kuvitteellinen hahmo animaatiosarjassa Family Guy. Hahmon äänenä toimii Patrick Warburton.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joe on noin neljässäkymmenissään oleva halvaantunut poliisi, joka jatkaa töitänsä pyörätuolista käsin. Joe on lihaksikas, jokseenkin hyväuskoinen ja kiusallinen mies joka kuuluu Peterin baaririnkiin Quagmiren ja Clevelandin ohella. Joe puhuu usein hiljaa, mutta painottaa välillä puhettaan tietyissä kohdissa. Tämä myös innostuessaan, tai raivostuessaan, huutaa kovaan ääneen. Joe on myös tunteellinen, ja tämän voi nähdä itkemässä useaan otteeseen. Häntä pidetään usein hyvin hyödyttömänä, vaikkakin tämä on mm. pelastanut ystävänsä hukkumiselta ja pidättänyt useita rikollisia halvaantumisestaan huolimatta.

Joe halvaantui nuoruudessaan poliisin peitetehtävissä miehen nimeltä Briggs ampuessa tätä jalkoihin. Onnettomuuden satuttua Joe on hautonut itsemurhaa, ja melkein onnistunut siinä useaan otteeseen.

Joen vaimo, Bonnie, oli monta kautta raskaana, ennen kuin synnytti toisen lapsensa Susien, joka syntyi seitsemännen tuotantokauden jaksossa Ocean's Three and a Half. Joen ja Bonnien esikoinen Kevin esiintyi sarjan alussa muutamissa jaksoissa. Jaksossa Stew-Roids Joe paljastaa, että Kevin kaatui Irakissa, mikä paljastuu huijaukseksi. Joe joutuu aika-ajoin työtovereidensa kepposten kohteeksi.

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.