Glenn Quagmire

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Glenn Quagmire
Glenn Quagmire.png
Ääninäyttelijä Seth MacFarlane
Ensiesiintyminen "Death Has a Shadow"
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Ikä 61 (väitetysti, todennäköisesti ~40)
Hiukset mustat
Ammatti lentäjä
Perhe sisko, veli, tytär, isä, äiti

Glenn Quagmire, usein tunnettu nimellä Quagmire, on kuvitteellinen hahmo animaatiosarjassa Family Guy. Hän on Griffinin perheen naapuri ja ystävä. Hahmon äänenä on sarjan luoja Seth MacFarlane.

Ulkonäkö ja luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quagmirellä on mustat hiukset, pitkä nenä, neliskulmainen leuka sekä jatkuvasti suora hammasrivistö esillä, joka johtuu tämän kalliista hammaslääkäristä. Hän pukeutuu punaiseen havaiji-paitaan ja farkkuihin. Hänet tunnetaan myös hyperseksuaalisuudestaan, sekä hokemastaan "Giggity Giggity Goo!". Quagmire on väitetysti 61-vuotias, joka ei ilmeisesti pidä paikkaansa alkoholin ikärajan noustua Quahogissa viiteenkymmeneen ikävuoteen.

Ammatiltaan Quagmire on lentäjä, jossa hän on päässyt rikastumaan suuren asuntonsa perusteella. Hän on Peterin naapuri ja paras ystävä. Vaikka Quagmire vaikuttaa päällepäin varsin leppoisalta, ei kellekään jää selväksi mikäli tämä raivostuu. Quagmire on mm. tappanut siskonsa väkivaltaisen poikaystävän ajamalla tämän päälle. Hän myös vihaa sydämensä kyllyydestä Briania, useistakin syistä.

Perhe ja muut suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quagmiren vanhemmat ovat sukupuolenkorjasprosessin läpikäynyt isä, Ida Davis, aikaisemmin Daniel Quagmire ja äiti, Crystal Quagmire. Hänellä on monta lasta vanhojen yhden illan juttujensa kanssa, joista sarjassa on erityisesti näytetty hänen ovelleen jätetty tyttärensä, Anna Lee ja 18-vuotias Courtney. Anna Lee oli hetken aikaa hänellä hoidossa, kunnes Quagmire tajusin hänen voivan paremmin oikeassa perheessä ja antaa tämän adoptioon. Quagmire ei kuitenkaan ole tietoisesti tekemisissä yhdenkään lapsensa kanssa. Crystalilla on 2 muuta lasta, Quagmiren siskopuoli Brenda ja velipuoli Gary. Brenda on esiintynyt muutamassa jaksossa väkivaltaisen poikaystävänsä Jeffin kanssa. Jaksossa "Screams of Silence: The Story of Brenda Q.", Brenda tulee vierailemaan poikaystävänsä kanssa veljensä luo, hänen joutuessa sairaalaan. Quagmire ja hänen ystävänsä yrittävät erottaa heidät, siinä onnistumatta. Myöhemmin jaksossa Quagmire tappaa Jeffin, valehdellen Brendalle Jeffin jättäneen hänet. Gary ei ole esiintynyt sarjassa, mutta hänen on kerrottu olevan kuuro.

Quagmire on rikastunut ammatissaan sekä viettää rietasta poikamieselämää naisineen luksusasunnossaan. Eräiden sarjan vitsien mukaan jopa omistaa kaikki maailman sukupuolitaudit ja on ollut kaikissa mahdollisissa yhdyntäakteissa mukana. Vitsit hahmon ympärillä perustuvat hyvin pitkälti Quagmiren hyperseksuaalisuuteen.

Quagmire on lähes joka jaksossa jossa esiintyy ainakin kerran naisen seurassa, ja harrastaakin lähes kaiken vapaa-aikansa yhden illan juttuja. Hänellä on useita sukupuolitauteja, fetissejä ja tapoja naisten kaatamiseen. Hän on ollut naimisissa kahdesti. Ensimmäisen kerran kaudella 4, Peterin vanhan kotiapulaisen Joanin kanssa. Quagmire tajuaa nopeasti tehneensä virheen ja yrittää lavastaa kuolemansa. Hautajaisissa hän kuitenkin paljastuu eläväksi, jolloin häntä hakemaan tullut kuolema päätyy ottamaan mukaansa Joanin, joka kuolee heti. Toisen kerran hän oli naimisissa kaudella 10, jolloin hän meni humalassa naimisiin vanhan prostituoidun kanssa. Avioliitto päättyi kuitenkin nopeasti. Hän on myös seurustellut vakavasti mm. vastaavanlaisien perversioiden omaavan naisen Sonjan kanssa. Quagmire on rakastunut Lois Griffiniin, muttei halua pilata ystävänsä avioliittoa, jättäen tunteensa sivuun. Hänellä oli kuitenkin suhde ystävänsä Clevelandin ensimmäiseen vaimoon Lorettaan, joka johti parin avioeroon,

Quagmire viettää aikaa myös ystäviensä Peterin, Joen ja Clevelandin kanssa paikallisessa pubissa, juoden olutta. Quagmire on todennut Peterin olevan tämän paras ystävänsä, vaikka heillä on ollut erimielisyytensä. Quagmire ottaa usein myös porukassa "johtajan" roolin, Peterin ollessa pois.

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.