Meg Griffin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Megan "Meg" Griffin
Ääninäyttelijä Mila Kunis
Lacey Chabert
Ensiesiintyminen "Death Has a Shadow"
Henkilötiedot
Sukupuoli nainen
Ikä 18[1]
Hiukset ruskeat
Perhe Peter Griffin (isä)
Lois Griffin (äiti)
Chris Griffin (veli)
Stewie Griffin (veli)
Griffinien perhe. Meg oikealla.

Megan "Meg" Griffin, on kuvitteellinen hahmo animaatiosarjassa Family Guy. Hänen ääninäyttelijänään toimi aluksi Lacey Chabert, mutta myöhemmin Mila Kunis. Hän on Griffinin perheen vanhin lapsi, Stewien ja Chrisin isosisko.

Meg on 18-vuotias, suuria silmälaseja ja pinkin väristä pipoa käyttävä Griffinien esikoinen. Peter muokkasi syntymätodistukseen mieleisensä nimen "Megatron", josta Meg on lyhennys, vaikkakin häntä on kutsuttu myös nimellä Megan. Kasvonpiirteet Meg on perinyt äidiltään, ja tällä on ruskeat hiukset. Jatkuvalle pipon käytölle on esitetty eri syitä, mm. pälvikalju jatkuvasta hiusten repimisestään tai että hänen sydämensä sijaitsisi hyvin näkyvästi pään kohdalla, mutta kumpikaan ei ole pitänyt paikkaansa.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meg on kiistatta perheen, ja luultavasti koko Quahogin, vihatuin ihminen. Sarjan vitsit Megin ympärillä pohjautuvat hyvin pitkälti tähän. Syytä varsinaiseen vihaan Megia kohtaan ei ole tiedossa. Tätä on silti koulukiusattu ulkonäkönsä takia ja hän onkin hyvin itsetuhoinen monissa jaksoissa. Peterillä on tapana syrjiä Megiä puolin tai toisin, ja jopa silloin tällöin pahoinpitelee tytärtänsä. Perhe ei myöskään halua tukea Megiä tarpeen vaatiessa vaan pyrkii jättämään sen muille mikäli mahdollista. Eräässä jaksossa Meg avautui vihan kohteeksi joutumisestaan perheelleen ja mursi lähes jokaisen perheen jäsenen yksitellen, tuoden esiin heidän huonot puolensa. Tämän jälkeen hän huomasi, että Griffinit purkavat vihansa Megiin, joka pitää koko perheen kasassa henkisesti. Eräs hokema Megiin liittyen perheen kesken, on "Shut up Meg! (suom. Ole hiljaa, Meg!).

Megin ja hänen veljensä Chrisin välit ovat välillä liiankin lämpimät. Jaksossa "Hannah Banana", Meg paljastaa heidän harjoittelevan suutelua keskenään. Kuitenkin myöhemmässä jaksossa "Halloween On Spooner Street", he päätyvät naamioituneina suutelemaan pullonpyörityksessä, josta molemmat olivat kauhuissaan.

Muut ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Meg on vihattu, hänellä on muutama ystävä, mm. Patty, Esther ja Ruth.

Hänellä on nähty useita poikaystäviä. Useimmat heistä ovat jollain tapaa erikoisia, tai estyvät lopulta näkemästä tätä. Meg on tapaillut mm. vankilasta karannutta miestä, kuollutta ruumista, homoseksuaalia ja isänsä Peterin ystävää, Glenn Quagmireä. Meg on toisinaan muiden mielestä jopa niin vastenmielinen, että he ovat ampuneet itseään tai jopa tappaneet läheisiään etteivät vain joutuisi tekemisiin Megin kanssa. Mortin poika Neil on toisinaan erittäin mieltynyt Megiin.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Megillä on ollut tähän mennessä seitsemän ääninäyttelijää.

  • Rachael McFarlane (alkuperäisessä pilotissa)
  • Lacey Chabert (19992000, 2011)
  • Mila Kunis (2000–tämä päivä)
  • Tara Strong (lauluääni)
  • Debi Derryberry (lauluääni vaihtoehtoisessa versiosta jaksosta "Whistle While Your Wife Works")
  • Ali Hillis (lauluääni kappaleessa "If I Could Turn Back Time", jaksoista koostuvassa elokuvassa "Stewie Griffin: The Untold Story")
  • John Viener (Sukupuolenkorjauksen läpikäynyt Megin versio, Ron Griffin, jaksoista koostuvan elokuvan "Stewie Griffin: The Untold Story" osassa "Stu & Stewie`s Excellent Adventure")

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jakso Quagmire & Meg
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.