Ympäristöystävällinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ympäristöystävällisiksi kutsutaan tavaroita, palveluita ja lakeja sekä käytäntöjä, joiden haitallisia vaikutuksia ympäristölle väitetään vähäisiksi. Kuluttajien tietoisuuden lisäämiseksi ympäristöystävälliset tavarat on yleensä merkitty ympäristömerkillä. Ympäristöystävällisyydelle ei kuitenkaan ole yhtä kansainvälistä standardia, joten kansainvälinen standardoimisjärjestö ISO pitää merkkejä liian epämääräisinä ollakseen merkityksellisiä.

Alueelliset erot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Euroopan unionissa valmistetut tuotteet voivat käyttää EU:n ympäristömerkkiä. Myös EMAS on EU:n ympäristömerkki, jonka avulla organisaatio voi osoittaa johtonsa toimivan ympäristöystävällisesti.

Pohjois-Amerikka

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdysvalloissa ympäristövaikutuksia korostava markkinointi vaatii huolellisuutta. Epätarkasti määritellyt ilmaisut kuten, "ympäristöystävällinen" voivat olla hämmentäviä ilman ja jotkin toimijat tarjoavat ohjeistusta asiasta.

Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluvirasto on katsonut epätarkat ilmaisut hyödyttömiksi arvioitaessa tuotteen todellisia ympäristövaikutuksia.

Kanadassa on käytössä Environmental Choice Program, joka perustettiin vuonna 1988.

Kansainväliset

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Energy Star on ohjelma, jonka tavoitteena on vähentää kasvihuonepäästöjä. Energy Star toimii useassa maassa, mukaan lukien Yhdysvallat, EU ja Australia.


Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Environmentally friendly