Apotti-hanke

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Apotti on laaja-alainen sosiaali- ja terveydenhuollon muutoshanke. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on alueellisesti yhtenäinen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmä, joka mahdollistaa toiminnan kehittämisen ja sitä kautta paremman laadun.

Apotti ei ole pelkkä it-hanke, vaan toiminnanmuutoshanke. Apotissa on sovittu yhteisiä toiminnan muutoksen painopistealueita, kuten prosessien yhtenäistäminen. Kehityskohteeksi on valittu esimerkiksi lastensuojelun prosessi, jossa kehitetään sekä yhteistä prosessia, että yhteisiä toimintamallien kehittämistapoja.

Uudessa tieto- ja toiminnanohjausjärjestelmässä kaikki asiakasta tai potilasta koskeva tieto on ajantasaisesti käytettävissä hoito- ja palvelutilanteessa. Tämä mahdollistaa toimintatapojen uudistamisen. Apotin avulla palveluita pystytään myös paremmin kohdentamaan niitä eniten tarvitseville. Apotissa ovat mukana Helsinki, Vantaa, Kirkkonummi, Kauniainen ja HUS. Myös muut HUS-alueen kunnat voivat liittyä hankkeeseen KL-Kuntahankinnat Oy:n kautta.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio kymmenessä vuodessa on 575 miljoonaa euroa. Itse järjestelmän kustannus kokonaissummasta on 385 miljoonaa euroa. Hinta sisältää järjestelmän käyttöoikeudet, toteutus- ja käyttöönottoprojektit, mukaan lukien tarvittavat integraatiot, ylläpidon, tuen sekä järjestelmän uudet versiot 10 vuoden sopimuskaudelle. Lisäksi kokonaishinnassa on huomioitu Oy Apotti Ab:n kustannukset 10 vuoden ajalle. Nykyisten hankintarenkaan käytössä olevien toimimattomien potilastietojärjestelmien kustannukset ovat noin 45 miljoonaa euroa vuodessa. Apotin toteutuksen ja käyttöönottojen jälkeen vuosittainen kokonaiskustannus on noin 43 miljoonaa euroa vuodessa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apotin kotisivut