Patsy Kensit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Patsy Kensit
Henkilötiedot
Koko nimi Patricia Jude Francis Kensit
Syntynyt4. maaliskuuta 1968 (ikä 56)
Yhdistynyt kuningaskunta Lontoo, Englanti
Ammatti Näyttelijä, laulaja, malli
Puoliso Dan Donovan (1989–91)
Jim Kerr (1992–96)
Liam Gallagher (1997–2000)
Jeremy Healy (2009–10)
Näyttelijä
Aktiivisena 1972
Merkittävät roolit Rika van den Haas
(Tappava ase 2)
Aiheesta muualla
www.patsykensit.com
IMDb
Elonet

Patricia Jude Frances "Patsy" Kensit (s. 4. maaliskuuta 1968, Lontoo, Englanti) on brittiläinen näyttelijätär, laulaja ja valokuvamalli.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kensit esiintyi ensimmäisen kerran televisiossa jo 4-vuotiaana. Vuonna 1974 hän sai roolin elokuvassa The Great Gatsby. Vuonna 1985 Kensit oli Eighth Wonder -nimisen yhtyeen laulaja. Yhtyeellä oli kaksi Top 40 -hittiä Stay With Me, Cross My Heart ja Top 10-hitti I'm Not Scared, jonka tuotti Pet Shop Boys. Esiintymiset yhtyeen kanssa Top of the Popsin kaltaisissa tv-ohjelmissa antoivat Kensitille hyvää näkyvyyttä.

Kensitin läpimurto tapahtui vuonna 1986, kun hän näytteli naispääosan elokuvassa Absolute Beginners David Bowien vastanäyttelijänä. Toinen merkittävä rooli oli elokuvassa Tappava ase 2 (Lethal Weapon 2) jossa Patsy Kensit näytteli Rika van den Haasia johon Mel Gibsonin esittämä Martin Riggs rakastui. Vuonna 1995 Kensit näytteli elokuvassa Angels & Insects, joka oli Oscar-ehdokkaana parhaasta puvustuksesta. Elokuva tuli kuitenkin tunnetuksi lähinnä sen paljastavista seksikohtauksista.

Vuonna 2004 Kensit alkoi näytellä Sadie King -nimistä roolihahmoa saippuaooppera Emmerdalessa, ja hän vierailee säännöllisesti myös Bo Selecta -sarjassa ja sen spin-offissa A Bear's Tail. Elokuussa 2006 Kensit lopetti Emmerdalessa ja siirtyi näyttelemään Holby Cityn sairaala -sarjaan.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kensit on ollut naimisissa neljästi. Vuonna 1988 hän avioitui muusikko Don Donovanin ja vuonna 1992 Simple Minds -yhtyeen vokalistin Jim Kerrin kanssa. Tämän kanssa hän sai ensimmäisen lapsensa, James-pojan. Erottuaan Kerristä Kensit alkoi tapailla Oasis-vokalisti Liam Gallagheriä ja he avioituvat keväällä 1997. Myrskyisä suhde oli Britannian tabloid-lehdistön seuratuimpia, ellei jopa seuratuin. Avioliitto päättyi eroon syyskuussa vuonna 2000. Liitosta heillä on yhteinen poika Lennon (s.1999), joka on nimetty John Lennonin mukaan. Huhtikuussa 2009 Kensit avioitui Jeremy Healyn kanssa mutta liitto päätyi eroon jo seuraavana vuonna.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]